Gönderen Konu: köpek kafesi nasıl olmalı?  (Okunma sayısı 3819 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Cengiz KAPTAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
köpek kafesi nasıl olmalı?
« : 17 Şubat 2014, 23:43:54 »
selamlar tüm forumu nerdeyse okudum bir kaç soru kafama takıldı,akıl verirseniz sevinirim
-kopek kafesleri yani telle çevirdiğimiz yerler minumum yetişkin bir av köpeği için ne ölçülerde olmalıdır
-zemini beton mu toprak mı daha kolay ?hangisi daha saglıklı ?
-kireçleme veya ilaçlama (tabi ilaca baglı ama ozellikle fibroline) nelere sıkılmalı,hayvanı rahatsız etmeden bit pire bocek mucadelesi nasıl olur?
-kafesın ustune kapatmalı(shıngle ,ondulıne vs ,,) mı yoksa kulube yeterlı mı
-birde mama sorunu ,mamaların(bonocibo) uzerlerınde gramajlar yazıyor ama o gramajları kopege uyguladıgımda bir deri bir kemık kalıyor,doğru karar biraz içimizden geldiği gibimi vermek lazım
- ;D gordugum her kopeği almak istiyorum bu huydan nasıl vazgecerım 13 tane var  ;D ,saygılar
1983-Muğla /domuztatör

Çevrimdışı Sezgin ÇETİN

• *
  • sezon bitti mutsuz....
Ynt: köpek kafesi nasıl olmalı?
« Yanıtla #1 : 18 Şubat 2014, 08:08:46 »
Bu cevaplar bana da lazım :)

Sezgin Çetin
Gönen/Balıkesir
1984

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 18 Şubat 2014, 10:00:11 »
2.5 m en 5 metre boy,avrupa standardı imiş yüksekligide okumuştum ama unuttum...160-170  olur gibi.... tabanı beton olursa  suyla yıkamanız gerekir..yıkanmazsa çevreye berbat koku yayar..toprak olursa,koku sorunu olmaz ve çok daha saglıklıdır...üstü engüzel betopanla kapanır.....
Köpeginiz ingilizse ögün vermenize gerek yok...mama kabını süreklı dolu tutun...doyunca yemez...alman ırkıysa mama torbasını güvenli biryere koyup kapısını kiltleyin.....

Köpek  almaya devam edin yazık hayvancıklara....... rastgelsin....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
  • Böyle Bir Kara Sevda...
« Yanıtla #3 : 18 Şubat 2014, 10:30:00 »
Toprak iyi ama yagmur ve idrar suyu birikip çamur olmaması için dikkat etmek gerekiyor, yer secimi önemli. Topragı kazma durumu var birde köpegin. En uygunu bence havuz şeklinde beton atıp icine kum ve toprak karısımı koymak. Beton eklem rahatsızlıgı yapabilir diyorlar ama temizligi en kolay olan seçenek, toprak oluncada altını temiz tutmak şart. Kulübeye gelince içine sizin rahat girebileceginiz bir kapısı olsun ve sizin rahat hareket edebileceginiz bir alan. Köpegin yatacagı bölüm ise mutlaka ahşap zemin, eger mümkünse bu ahsabın üzerini halıflexle kaplayın ve kirlenince degiştirin.     
1981 Burdur
EY RABBIM
IMAN ILE ÖZÜMÜZÜ, HAYAT ILE YÜZÜMÜZÜ 
EDEP ILE SÖZÜMÜZÜ, KUR'AN ILE ÖMRÜMÜZÜ HAYIRLI EYLE

Çevrimdışı Cengiz KAPTAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 18 Şubat 2014, 21:06:48 »
sağolun Birol ve Mahmut Beyler ,köpek sevgim çok fazla ,ve elımden geldıgınce ıyı bakmaya çalışıyorum ,herşeyi soruyorumki yanlış bakmamak lazım ,sonuçta can , :)
1983-Muğla /domuztatör

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
  • Böyle Bir Kara Sevda...
« Yanıtla #5 : 19 Şubat 2014, 18:03:49 »
Sizde sagolun, kafes kısmı ne kadar büyük olursa köpek için o kadar iyi olur. Tabi bunuda sizin imkanlarınız belirler. Kafes kısmının hava alması, güneş görmesi ve sizin içine girdigizde rahat hareket etmeniz en önemli olan unsurlar. Kulübe kısmı ise özellikle köpeginizin soguk ve yagışlı havalarda sıgınma alanı olarak tasarlamanızı tavsiye ederim. Gerisi hayal gücünüz ve zevkinize kalmış şeyler. Kimi tel tercih ediyor kimi el emegiyle motifli demir işciligi v.s. 
1981 Burdur
EY RABBIM
IMAN ILE ÖZÜMÜZÜ, HAYAT ILE YÜZÜMÜZÜ 
EDEP ILE SÖZÜMÜZÜ, KUR'AN ILE ÖMRÜMÜZÜ HAYIRLI EYLE