Gönderen Konu: YENİ SÜPERPOZE ALACAĞIM YARDIM  (Okunma sayısı 11105 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hikmet KARCI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
YENİ SÜPERPOZE ALACAĞIM YARDIM
« : 17 Şubat 2014, 20:22:11 »
Öncelikle herkese Selamün Aleyküm diyorum ben yeni süperpoze alıcam fakat  bütçem pek yok 500 ile 800 maksimum 900 kafamdaki marka model  kral çelik kasa ejektörlü nasıldır kullanan bilen varmı.Şimdiden teşekkürler.
1985-Bursa

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
Ynt: YENİ SÜPERPOZE ALACAĞIM YARDIM
« Yanıtla #1 : 17 Şubat 2014, 20:41:41 »
sıfır silah almayın bence..o parayla çok kaliteli 2. el temiz bir yerli silah alınır...mesela çiftsan s.poze..eski çiftsanlardan 2 tane alınır o paraya..yada 80'li 90'lı yılların üretimi bir Huğlu süper poze veya çifte...yeni üretilen silahlarda ister yerli ister avrupa olsun eski namlu kalitesi yok artık..tornadan çıkarıp çıkarıp takıyorlarmı ne..çeliğe su veren tek tek uğraşan yok..ısıl işlem filan diyorlarda yok öyle bişey oda hikaye..namluyu del , boya , tak...çeliği çelik yapan tavında verilen sudur..bunuda eskiden yapıyorlardı. teknoloji makinalar bu kadar gelişmemişken tek tek sınırlı sayıda üretim yapılıyordu..el emeğiydi tüm silahlar ve daha bir özeniliyordu...şimdiki silahları gözüm tutmuyor hiç..namlu değil bildiğin su borusu...hani derler ya eski usta avcılar bazen avda vurmayan,vurupta avı düşürmeyen silahlara ' o namlu yaramaz saçmayı ısıtmıyor ham demir ' diye..işde tamda günümüz silahlarının namluları için söylenecek bir söz...ham demir..
« Son Düzenleme: 17 Şubat 2014, 20:50:22 Gönderen: Şahin BİTEN »

Çevrimdışı Engin MAKAS

• *
« Yanıtla #2 : 17 Şubat 2014, 20:52:43 »
Değerli hobidaşım.
İnsan avcılık hayatında bir kere  poze almalı, o pozeyi oğluna devir edip, misyonunu tamamlamalıdır. Amacım herhangi bir firmayı kötülemek, ötelemek değil, fakat sizin bahsettiğiniz firmalarda işiniz biraz şansa kalır diyebilirim. Kısa ve net yazacağım;
Ben bu işi birkere yapmak istiyor, verdiğim paramın karşılığını alabileceğim, ömür boyu kullanabileceğim bir poze almak istiyorum derseniz AKDAŞ alın, Yok ucuz olsun, macera işi bana göre, 5e alır 3 e satarım ettiğim zarar, çektiğim çile yanıma kar kalır derseniz marka vermeyeceğim, ( siz bilirsiniz ) bu tür firma çok.
Saygılar.
Torungil
İzmir / Kemalpaşa. 1979
arh +
KALİTE KONTROL AUDATÖR
Bazı tüfekler fişek seçmez. Bazı avcılar tüfek seçmez.

Çevrimdışı Murat DİNGİZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 17 Şubat 2014, 21:00:36 »
sarsılmazın ikinci ellerine bir bakın bence
  • fabarm l4s
Murat DİNGİZ
1983 MALATYA/Darende

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
  • Böyle Bir Kara Sevda...
« Yanıtla #4 : 17 Şubat 2014, 21:53:00 »
sarsılmazın ikinci ellerine bir bakın bence
vursan, huğlu koop., yıldız, üzümlü koop., çiftsanın çift arpacıklı olanı alınır o fiyata 2. el, yok illa enjektörlü derseniz zor. Birde fias cesa pozeler var ama ben pek bişi diyemem onlarada.
1981 Burdur
EY RABBIM
IMAN ILE ÖZÜMÜZÜ, HAYAT ILE YÜZÜMÜZÜ 
EDEP ILE SÖZÜMÜZÜ, KUR'AN ILE ÖMRÜMÜZÜ HAYIRLI EYLE

Çevrimdışı Alper KAYAR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 17 Şubat 2014, 22:26:00 »
Değerli hobidaşım.
İnsan avcılık hayatında bir kere  poze almalı, o pozeyi oğluna devir edip, misyonunu tamamlamalıdır. Amacım herhangi bir firmayı kötülemek, ötelemek değil, fakat sizin bahsettiğiniz firmalarda işiniz biraz şansa kalır diyebilirim. Kısa ve net yazacağım;
Ben bu işi birkere yapmak istiyor, verdiğim paramın karşılığını alabileceğim, ömür boyu kullanabileceğim bir poze almak istiyorum derseniz AKDAŞ alın, Yok ucuz olsun, macera işi bana göre, 5e alır 3 e satarım ettiğim zarar, çektiğim çile yanıma kar kalır derseniz marka vermeyeceğim, ( siz bilirsiniz ) bu tür firma çok.
Saygılar.

• Fabarm xlr5
  • Beretta s-55
evdekı huzur zengınlık budur.

1985-SAKARYA

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 17 Şubat 2014, 22:37:26 »
hikmet bey merhaba ben kralın tristar modellli olan çelik kasa süper pozesini kullandım sonrada sattım fiyatına göre performansı iyi sayılırdı şaçma sürme ve yakması çok iyi idi olumsuz yönleri biraz ağır olası  ise fişek şeçmesi  bazı marka fişeklerde çift  patlama yapamsı ve ejektör sıkıştırması idi sizin bütçenize göre en uygun süper poze 950 lira ile fias cesa favorit 1800 modelini tavsiye ederim veb sitesinden bakabilirsiniz
1985
BURSA

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 18 Şubat 2014, 08:56:51 »
Caner beyin yazısını okuyunca, Cesa 950 tl mi? Dedim kendi kendime, hakkikaten öyleymiş. Vay be Ahmet amcanın günüymüş demek gecen hafta 750 tl demişti, keşke bir kaç kutu fişek alaydım, bir daha gittigimde inatla 23, 25 çeker durur artık. 
1981 Burdur
EY RABBIM

Çevrimdışı Hikmet KARCI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 18 Şubat 2014, 17:31:48 »
Arkadaşlar çok sağolun aynen sizin dediğiniz gibi tüfek sürekli alınacak birşey değil http://www.mahmutogluav.com/detay.asp?id=2036 bu linkteki tüfek  nasıldır bunlar için altın sarısı tetiği olanlar daha iyi diyolar siz nasıl yorumlarsınız.
1985-Bursa

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 18 Şubat 2014, 17:51:30 »
verdiğiniz linkteki poze yeni model çiftsan..bunlar tutulmuyor pek..bizim dediğimiz 90'lı yılların üretimi pozeler..evet sarı tetik ve çift arpacıklıları tutulur genelde.. piyasasıda 300,350,400 arası değişir...ama avdaki randımanı pek çok 5000,6000 liralık tüfekte yoktur..sağlamlığıda öyle..

resimdeki pozelerden yani..

ilandaki tüfekte çok temiz..şokları ördek ve keklik avı için çok uygun..daha bunun gibi çok temiz çiftsan vardır piyasada ama eskisi gibi bulunmuyor artık satılık ilanlarında..bi alan bi daha satmıyor..yakında S56'lar gibi fırlarsa şaşmam :D

http://ilan.yabantv.com/ilan/65436-ciftsan-poze-makina-kimya-celigi-100-mikron.aspx

« Son Düzenleme: 18 Şubat 2014, 17:54:08 Gönderen: Şahin BİTEN »

Çevrimdışı Hikmet KARCI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 18 Şubat 2014, 18:57:21 »
2.el almaya pek yanaşmıyorum çünkü daha ilk tüfeğim olacak 0 olmasını istiyorum birde yani siz gri tetik çiftsan kraldan kötümüdür diyorsunuz alınmaz mı
1985-Bursa

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : 18 Şubat 2014, 19:13:12 »
2.el almaya pek yanaşmıyorum çünkü daha ilk tüfeğim olacak 0 olmasını istiyorum birde yani siz gri tetik çiftsan kraldan kötümüdür diyorsunuz alınmaz mı

bilmiyorum sıfırları nasıl genelde eski çiftsanlar daha çok tutuluyor diyorlar..sıfır alacaksanız araştırın bakalım bi..torun marka pozelerede bakın derim..avda çok iyi kullananlar memnun çevremde..

Çevrimdışı Hikmet KARCI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 18 Şubat 2014, 19:52:05 »
bursa av fuarına gitmek şart oldu :D çok saolun arkadaşlar birde bursa av fuarına hangi firmalar katılıyor bilginiz varmı
1985-Bursa

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 18 Şubat 2014, 20:53:37 »
hikmet kardeşim , o  , şu ,  bu  . sonuçta hepsi poze .  birinin ,  bir diğerine üstünlüğü veya avantajı olacağı konusuna gelirsek , pek bir farkları olacağı kanısında değilim  .  öncelikle sen ne istiyorsun . tek tetik , çift tetik , ejektör , sellektör . . çift tetik düz bir şey olsun dersen eski yapımlar , veya sıfır çifsan . yazılmış zaten her marka her model .
 . . bütçende belirliymiş  zaten . . görmeden , incelemeden  ikinci el bir tüfek almak biraz piyangoya benziyor . . ben ördek avı için , , daha bir ay olmadı alalı , bir miktar inceleme ve araştırmadan sonra , kral poze almaya karar verdim . fiyat olarak uygun ve ejektörlü sellektörlü . ikinci el kulanılmış bir tüfek almaktansa sıfır alıp kullanmak daha mantıklıca  . kaldıki , bazı ikinci ellere neredeyse sıfır parası istiyorlar .

. aldım , avını yaptım kullandım . ilk avıma attım poşet , ilk ördeğime attım poşet . havada öldüğünü bile anlayamayanlar oldu desem yeridir . .  ejektör sıkıştırması , çift patlatma , fişek seçme  gibi sorunlarıda  allaha şükür yaşamadım . .

gönül isterki hep kalite kullanalım , en iyisini kullanalım ama her şey maddiyata bağlı .  aldığım tüfeğin linki aşağıda ve ördek avı için 76 namlusunu aldım . kral av tüfekleri bölümündede inceleyebilirsin yorumları .  kullanıcılar genel anlamda memnun ve almamda en büyük etken  kullananların yorumları oldu . acizanede olsa tavsiyem bu yöndedir . .

http://www.mahmutogluav.com/detay.asp?id=2771

bendeki 76 namlu net 3500 gr . ve fiyat olarakta 750 tl ye zorla aldım . bayii abim ,  zam geldi , yeni fiyatlar 800 oldu dedi , güç bela 750 ye aldım . burda yazan fiyat ne kadar doğru bilemiyorum . .

en üstteki pozemde 76 namlu huğluydu .  namlu içi karıncalanma , çok fişek atmaktan kaynaklandığını düşündüğüm namlu içi aşırı korozyon , eklem yerlerinde meydana gelen laçkalık , ve üst iğne kırılması  satmamda en büyük etkendi . nede olsa 91 model bir tüfek .  ördek avı için gerekli kondüsyonların bir çoğunun büyükçe bir yüzdesini  kaybetmişti . . sıfır sıfırdır düz mantığı ağır bastı , değiştirmek zorunda kaldım . . i

hayırlı olsun . .
« Son Düzenleme: 18 Şubat 2014, 21:03:36 Gönderen: Yusuf SAĞLAM »
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 18 Şubat 2014, 21:21:46 »
hikmey bey  çiftsan demişsiniz ama çiftsanlar oldukça eski bir model çelik kasa  kral süper pozeler uygun fişeği bulduktan sonra sizi yarı yolda bırakmaz buna emin olun birde fiyatı çok uygun bu fiyatlara o şaçma kalitesini hçbirr marka pozede bulamassınız yacizane tavsiyem torun süper pozelerinden uzak durun fiyatı görünüşü çok hoştur ama performansı berbarttır aldığınıza pişman eder aynı sitede kralın pozeleride var yada başka bir marka bakablirisinz  oradan bu arada bende geçtğimiz aralık ayında Mahmutoğlu av dan bir yarı otomatik aldım inanın Mahmutoğlu av sayın Alparslan bey kadar müşterisiyle ilgilenen bir av bayii daha görmedim satıştan sonra gözünüz arkada kalmasın kendileri her tüfek ile sorunda  yakından ilgileniyor
« Son Düzenleme: 18 Şubat 2014, 21:31:39 Gönderen: Caner COŞAN »
1985
BURSA

Çevrimdışı Sefa GÖKÇE

• *
« Yanıtla #15 : 18 Şubat 2014, 21:40:34 »
Üzümlü koporatif 2. El bi temiz poze işinizi görür hem fiyatıda uygun  ;)
1993 ANKARA

Çevrimdışı Mustafa GÜRHAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 18 Şubat 2014, 21:46:31 »
Değerli hobidaşım.
Saygılar.
    Daha ne denirki ? Engin kardeşim gereken bilgiyi vermiş...
Mustafa GÜRHAN
1980 istanbul / ataşehir

Çevrimdışı Salih ASLANTAŞ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 18 Şubat 2014, 21:50:15 »
Fias cesa favorit 1800
çelik kasa 3350 gr askı kayışı yerleri ve kayış ilavesiyle fiyat 850-900 bir değerlendir ben memnun kaldım.
1973 ödemiş
Cesa poze
Akdaş ak212 otm.

Gökay Karaduman

• Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : 19 Şubat 2014, 13:35:19 »
Merhaba , öncelikle tavsiyem 2.el almamanız bence sıfır alın ilk atan siz olun.Ejektör konusunu iyice düşünün derim verdiğiniz bütçe için YILDIZ ejektörsüz süper poze yi öneririm 1000 lira civarında.Eğer biraz daha çıkabilirim derseniz mutlaka AKDAŞ alın derim.Kendim kullanıyorum gayet memnunum.Bunun dışında belki 104A huğlu düşünülebilir ama son zamanlarda yeni huğlu modelleri hakkında olumsuz şeyler okuyorum.

Çevrimdışı Hikmet KARCI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 19 Şubat 2014, 18:17:40 »
benim için ejektör şart değil atış yapmaya giderken dayımın browning superpoze si ile gidiyorum ejektörsüz yani benim için küçük şeyler bunlar lazer markası nasıldır.
1985-Bursa

Gökay Karaduman

• Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : 19 Şubat 2014, 23:00:51 »
Açıkçası lazeri kullanan duymadım o yüzden yorum yapamayacağım ama eğer ejektör çok önemli değilse YILDIZ alın derim 950 tl gibi bir fiyata alınabilir belki.Bir de forumdan da mutlaka her markanın ayrı ayrı kullanıcı yorumlarına bakın ve mutlaka alacağınız tüfeği omuzlayın derim.

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 19 Şubat 2014, 23:31:18 »
950 tl.ye sıfır yıldız alma ihtimali varsa mutlaka degerlendirin. Bayi fiyatı 1170 tl. Elinde 2012 model kalmıs olan bayiler uygun verebiliyor diye yazanlar olmuştu. Kral yada torun aynı fabrikanın ürünü diye biliyorum. Çok kötü oldukları sanmam ama diger markalardan ucuz olmalarınında bir sebebi vardır elbet. 2. Ele sıcak bakmayışınızda normal çünkü ilanlarda sıfırla 2.el arasında pek bir fark yok. Gerçek alış verişlerde ise fiyatlar internettekinin neredeyse yarısı. 
1981 Burdur
EY RABBIM