öncelikle herkese , kazasız belasız , bol muhabbetli neşeli avlar . . .
şimdi arkadaşlar , şöyle bir durumu sizde farkettiniz mi bilmiyorum ama , aynı marka , aynı gramajlardaki fişekler arasında , kelite ve tutarlılık yok gibi . bir kutu fişek alıyorsunuz , ava gidiyorsnuz , istediğiniz performansı alıyorsunuz , sonra , aynı marka , aynı gramaj aynı saçma no , başka bi kutu alıyorsunuz , arasında dünya fark var . . . önceki avlarımda attığım , şimdiye kadar kullandığım fişek bumu diyorsunuz , resmen fiyasko . . . bir önceki avlarımda , yanıma genç bir avcı yanaşıp sordu ; abi ne fişeği atıyorsun diye sordu . resmen avlağı yıkıyor , top gibi maşallah olsun . üzerine patlayan yok . . aynı fişek , ama başka kutu , onun yanına bile yanaşamadı , berbat ötesi . .
acaba diyorum , bu fişekler neden birbirini tutmuyor , parti aralarında değişimemi uğruyor , yoksa malzemeden çalıp , aynı fiyatamı satıyorlar , veya depoda veya av bayiinde dura dura , stoklamadan meydana gelen nemlenme veya bozulmamı meydana geliyor . . anlam veremedim bi türlü bu işe . .
demek istediğim , fişekler arasında belli bir standart yok gibi , kimi çok güzel çıkarken , diğeri tam bir fiyasko olabiliyor .