0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Iyi akşamlar avcı dostlar önümüzdeki sezon için huğlu 104 a almayı düşünüyorum bu konuda bilgisi olan veya kullanan arkadaşların yardımına ihtiyacım var şimdiden teşekkürler
Sezgin sana Gönenden birisinin tüfeğini tavsiye edeceğim..104 A çift tetiktir,dayanıklı, saçması iyi tüfektir..ama benim gibi aldıktan sonra keşke tek tetiğini alsaydım dersin..Gönende satılık bir süperpoze var,ihtiyaç fazlası şu an..para olsaydı kasım da Kırşehire gelmeden önce alıp ruhsatıma hemen işletirdim..İlgilenirsen görüşürüz..selamlar
eski bulursan al yenilerine aman yaklaşma. huğlu eski huğlu değil. ismi kaldı sadece...
bu yorum beni 2lemde bıraktı eski bulmam biraz zor gerçi sezon başı almayı düşünüyorum daha çok zaman var kısmet inşallah
huğlunun 104a modelleri için söylüyorum kardeşim bak mesela 90 lı yıllarda hatta 80 li yıllarda üretilen 104a lar var. o tüfeklerden bulabilirsen bir incele.. ne namlusu ne de iç mekanizma ve kullanılan çelik parçalar şimdikelere benzemez. en önemli fark ta namludur. tüfeğin yakıcı yıkıcı olması tamamen çelikle alakalı. fabrikada içi delinmeye hazır binlerce çelik çubuk hazırda bekler. 4140 SAE çelik çubuklar. dolu malzemeden işleme dedikleri olay bu. hepsi aynıdır ama maden özelliği bakımından özlerinde hiçbir zaman bire bir aynı değildirler,olamazlar. hammaddeden o hale getirilirken çeliğe karbon karıştırılır yumuşasın diye. İçine dışına atılan krom da namlu çeliğini uzun yıllar muhafaza eder. Kromun yakıcılıkla hiç alakası yoktur. İş tamamen çelik malzemede biter.eğer saf çelik olsa ya da karbon miktarı az olsa çelik sert kalsa o tüfekle 36-40 gr fişek attığında namlunun yarılma riski çok yüksektir. Karbon katarlar ki yumuşak olsun, ağır basınçta mukavemet göstersin esnesin. Peşpeşe atışta namlu niçin ısınıyor zannediyorsun ? işte tam da bu yüzden. Bu yazdıklarımdan dolayı namlu farklılıkları oluşuyor işte . oyüzden 2 kişi aynı tüfeği alır, normalde tüfekler herşeyiyle aynıdır ama biri avın havada canını alır öbürü avı yaralı gönderir. sonra düşünürsün niye böyle diye. Şimdiki üretilen pozelerin alayında aynı çelik çubuk kullanılıyor. Biri 103 c,d,e,f oluyor biri 104a oluyor falan filan. Bütün bunları yazarken teknik bilgi amaçlı yazdım dilim döndüğünce. Huğlu halen daha pozeleri sağlam yapıyor. Sorun illa ki çıkabilir. Yeni tüfeklerden gelen en büyük şikayet avı yakmaması öldürmemesi. Bu şikayet bazen 5-6 bin tl değerinde avrupa tüfeklerde de olabiliyor. Oyüzden tamamen şans işi. Şanslıysan iyi bir 104a ya denk gelirsen. Sen de ileride evladın da av yapar. İyisine denk gelip temiz kullanırsan ömürlük olur. Olay bundan ibaret kardeşim...
Bayramınız mübarek olsun. Bende bi 104-a amlak istiyorum tek tetik-enjektör umrumda değil özellikle çift tetik çifteler pozeler hoşuma gider. Genel olarak ağır fişek performansı ve mekanik arıza yapmaması benim için önemlidir. Son zamanlarda alıp kullananların yorumunu bende alabilirmiyim ? Hepinize saygılar..
Ben yıllardır huğlu 104a kullanıyorum. şuan poze alacak olsam yine 104a modelini alırım. Tek tetiğe soğuk bakmıyorum ancak her zaman çift patlatma ihtimali var, %1 bile olsa o ihtimal var. ejektörlü kesinlikle almam. avda ejektörün ne işi var (bana göre) ileride sıkıntı çıkarma ihtimali var. ağır fişek performansı ve mekanik arızaya gelince huğlunun pozeleri o konuda iyidir. sağlamdır. sadece son yıllarda çıkan pozelerde ara sıra yıkmayan namlu sorunu olabiliyor. bazı ufak tefek usta hataları namlu birleşiminde falan milim oynama olabiliyor. ama yine bunlarınn sağlamlıkla olumsuz bir alakası yok. nerde o eski pozeler derken çoğunlukla kasdedilen namlu yıkıcılığıdır. yoksa sağlamlıkta huğlu yine eski huğlu. çevremde 2011-2012 model 104a alıp kullananlar var. tüfekleri bizzat inceledim. güzel üretim yapılmış ve sorunsuz av yaptıran tüfekler.
İlginiz için öncelikle teşekkürler. Bu yıkma olayında da hava şartlarına göre gramajın ciddi bi etkisi olacağını düşünüyorum. Sizcede öyle değilmi?
Tüfek-fişek uyumu çok önemli. hava şartlarına göre doğru mühimmat seçmek de çok önemli.. ava iyi nışan almak, saçma deseninin orta merkeziyle av vurmak, serpinti saçma yedirmemek de önemli... ama bütün ihtimalleri denesen bile nadiren de olsa umutsuz vaka namlular çıkabiliyor,tüfek markasının önemi olmaksızın...
Bunu denemeden anlamanın bi yolu yok galiba değilm ?