Burda anlatacaklarım kendi tecrübem değil internette izlediğim-okuduğum şeylerdir:
Bir video izlemiştim labaoratuvar ortamında bir çok silah solventinin içine kurşun ve bakır parçaları yatırıp 2 hafta bekletiyorlar, hemen hepsi bakırı çözündürürken kurşuna bir etki etmiyorlar hatta CLP break free marka olanı bakıra bile pek etki etmiyor. Test ettikleri diğer markalar Ballistol, Hoppe's no9 solvent ve adını hatırlamadığım başka biri. Bu nedenle kurşun artığı temizlemede solventlerin pek bir etkisi yok gibi ancak kurşun kalıntılarıyla namlu arasına girip kurşunun kolay temizlenmesini sağlayan spreyler var bu konuda en iyi markaların WD-40 ve CLP break free olduğu konuşuluyor.
WD-40 için namlu dışına ve gövdeye kullanmayın soldurur diyenler de çok ancak bu durumu kanıtlayacak herhangi bir görsel yok internette.
Silahı pastan nemden korumak, muhafaza etmek için sprey gresleri öneren çok, bu hususta dikkat edilmesi gerekenin asit içermeyen bir yağ kullanmak olduğunu belirtiyor silah üreticileri, ben de Würth ün HSS 2000 adında asitsiz, silikonsuz sprey gresini kullanmayı düşünüyorum muhafaza için, umarım yardımcı olabilmişimdir. saygılar...