Gönderen Konu: Namlu içi temizliği  (Okunma sayısı 7103 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Gökay Karaduman

• Ziyaretçi
Namlu içi temizliği
« : 11 Şubat 2014, 17:40:20 »
Sevgili dostlar, avcı abilerim, tüfek temizlerken en çok neye dikkat ediyorsunuz?Namlu içini temizlerken sert tel harbiler gerçekten namlu içini çizer mi?Ben sürekli temizlemek zorunda kalıyorum çünkü her seferinde siyah erimiş tapa izi tam fişek yatağı bitiminde göze çarpıyor ince namluya paralel bir iz..Titizlikten herhalde her atış sonrası silme ihtiyacı hissediyorum.Son silişimde sert bir tel harbi kullandım.Sonradan kurt düştü bir şey olmuş mudur diye.Arkadaşım tüfeğiyle atış yaptığında bu sıklıkta siyah tapa izi nadir görülüyor.Bunun sebebi nedir?Kafaya takmam gereken bir şey midir?Silah yağı WD40 kullanıyorum.Kimilerine göre namlu içini yağla temizlemek bile sakıncalı imiş?Bu doğru mudur?

Çevrimdışı Fatih ERKAN

• *
Ynt: Namlu içi temizliği
« Yanıtla #1 : 11 Şubat 2014, 19:28:33 »
Burda anlatacaklarım kendi tecrübem değil internette izlediğim-okuduğum şeylerdir:
 Bir video izlemiştim labaoratuvar ortamında bir çok silah solventinin içine kurşun ve bakır parçaları yatırıp 2 hafta bekletiyorlar, hemen hepsi bakırı çözündürürken kurşuna bir etki etmiyorlar hatta CLP break free marka olanı bakıra bile pek etki etmiyor. Test ettikleri diğer markalar Ballistol, Hoppe's no9 solvent ve adını hatırlamadığım başka biri. Bu nedenle kurşun artığı temizlemede solventlerin pek bir etkisi yok gibi ancak kurşun kalıntılarıyla namlu arasına girip kurşunun kolay temizlenmesini sağlayan spreyler var bu konuda en iyi markaların WD-40 ve CLP break free olduğu konuşuluyor.
WD-40 için namlu dışına ve gövdeye kullanmayın soldurur diyenler de çok ancak bu durumu kanıtlayacak herhangi bir görsel yok internette.

Silahı pastan nemden korumak, muhafaza etmek için sprey gresleri öneren çok, bu hususta dikkat edilmesi gerekenin asit içermeyen bir yağ kullanmak olduğunu belirtiyor silah üreticileri, ben de Würth ün HSS 2000 adında asitsiz, silikonsuz sprey gresini kullanmayı düşünüyorum muhafaza için, umarım yardımcı olabilmişimdir. saygılar...
1990
Elazığ - Sofya

Gökay Karaduman

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 11 Şubat 2014, 19:54:50 »
Fatih Bey çok teşekkür ederim güzel paylaşımınız için.Wd40 gerçekten iyi iş çıkarıyor bendekiler kurşun kalıntısı mı onu da pek bilmiyorum ama temizleyince çıkıyor bu sevindirici olan :D

Çevrimdışı Fatih ERKAN

• *
« Yanıtla #3 : 11 Şubat 2014, 20:33:17 »
Rica ederim, bu arada plastik kalıntıları için namluyu önce saç kurutma makinasıyla ısıtıp sonra temizleyen bir abim vardı ama ne kadar sağlıklı olur, kaplamalara zarar verir mi bilemiyorum.
(Akdaş pozeniz çok güzelmiş aynısının beyaz krom kaplamalısı yakında elime ulaşacak inşallah, iyi günlerde kullanın)
« Son Düzenleme: 11 Şubat 2014, 20:35:06 Gönderen: Fatih ERKAN »
1990
Elazığ - Sofya

Gökay Karaduman

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 11 Şubat 2014, 21:20:52 »
teşekkürler Silahınız hayırlı olsun Akdaştan memnun kalırsınız kesinlikle fiyatına göre iyi bir tüfek.

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #5 : 11 Şubat 2014, 21:24:21 »
Gökay Bey o izler tek kurşunlardan bazen oluyor. Saçma sıkısıyla daha nadir. O da bior veya keçe tapa olursa. Külah tapalı fişeklerde oluyorsa tapanın kalitesizliğindendir. Her neyse, ben zorda kalınca bulaşık teli ile yağ veya solventi kullanıyorum. Solventle biraz daha kolay oluyor.

WD40 esasen pas önleyici bir yağdır. Ballistol 3'ü bir arada spreyi de bir deneyin. Ahşaba da zarar vermez, elimize de. İsterseniz..
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 11 Şubat 2014, 21:51:40 »
Merhabalar Gökay bey namlu içi temizliği yağsız olmaz yağ belli miktar sürülmeli birde kullandığınız yağın kalitesi çok önemli wd 40 çok kaliteli bir yağdır silah sahipleri genelde bu markayı tercih eder birde bu temizleyici yağların çoğunda yağı inceltmek için bazı asit ve bazlar kullanılır bunların bir çoğu namlu içi iyi silinip kurulanmassa uzun vadede namlu içi kromunun aşınmasına ve pas başlangıcına sebeb olabilir Tavsiye olarak her zaman kaliteli  siprey yağ tercih edin  çünki siprey tipi yağ  sıktığınız anda namlunun her kısmına ulaşıyor yağı sıktıktan sonra hemen harbilemeye başlamayın maxsimum 10 dk bekleyin bu 10 dk namlu içindeki yapışan barut ve  sıvazlanan kursun artıklarını çözecektir harbi fırçası ise çok önemli en sert olan burma fırçayı kesinlikle kullanmayın bu büyük bir olasılıkla namlu içini çizecektir orta yumaşak olan fırçayı kullanın ondan sonra en yumasak olan fırçayla harbileyin ben temizlerken bir şey fark ettim namlu içini yaplayıp harbiledikten sonra en iyi temizliği bildiğimiz beyaz kısakollu  pamuklu atletlerimizin bir parçasını harbinin ucuna takarak kullandım çok güzel temizliyor tavsiye ederim son olarak bakım bittikten sonra namlu için yağsız bırakıldığından emin olun yağlı bırakılmış namlu daha fazla toz ve artık çeker buda paslanmaya meyillendirir selametle
1985
BURSA

Çevrimdışı Selçuk KAYGISIZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 12 Şubat 2014, 08:25:27 »
ben 10 senedir tüfeğime harbi çekiyorum,herhangi bir çizik meydana gelmedi,harbiler çelik değil demir değil bakır gibi sanki,hatta harbi değiştirmek zorunda kalıyorsun belli bir süre sonra harbi aşınıyor :)
  • Kral Arms Signatüre I

1984 KIRŞEHİR

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #8 : 11 Nisan 2014, 00:49:47 »
belki uzuuun uzuuun yıllar sonra iç sert krom kaplaması yıpranabilir. Kaplamacıya yollarsınız kaplarlar. çeliğine piyasada satılan harbilerin hiçbir ucuyla birşey olmaz.
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.