Gönderen Konu: Stoeger Stoeger  (Okunma sayısı 6489 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Emre KARADENİZ

• Ziyaretçi
Stoeger Stoeger
« : 10 Şubat 2014, 20:17:54 »
Sitedeki tüm avcı üstadlarıma selamlar. siteye yeni üye oldum ve bir konu hakkında bilgi sahiplerinden yardım bekliyorum.
son 5 yılı tam anlamıyla aktif olmak üzere geleneksel usta avcıların yanında çantacılıktan yetişme yaklaşık 10 yıllık avcıyım . eski bir huğlu süperpozem var. bunun yanına bir adet otomatik tüfek almak istiyorum. aslında yeğenimde bir nitro beast var onu da arada kullanıyoum ama kendime ait bütçeme uygun ! bir otomatik tüfeğim olsun istedim...

Ahşap görünümlü sentetik bir stoeger m2000 almak istiyorum. kullanacağım avlar kasım-aralık aylarında çulluk ve tahtalı, ocak-şubat aylarında da ördek. fişekleri de çullukta 32 gr diğerlerinde 34 veya 36 gram kullanıyorum. 32 den hafif 36 dan ağır fişek kullanmam. karadeniz bölgesinde av yapıyorum. stoeger m2000 modelini bu şartlarda bana tavsiye eder misiniz? diğer markalara baktım fiyat-perfomans açısından en iyi stoegerin bahsi geçiyor. kullanıp tecrübe edenler lütfen yardımcı olsunlar. saygılarımla...
« Son Düzenleme: 10 Şubat 2014, 20:19:48 Gönderen: Emre KARADENİZ »

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
Ynt: Stoeger Stoeger
« Yanıtla #1 : 10 Şubat 2014, 20:25:08 »
Emre kardeşim seni yanıltmaz yarı yolda bırakmaz avda..güzel silahtır..yalnız 34,36gramı sevmez..ördekte hiç gerek yok..yazın ne seviyorsa kışında aynı hiç bozmaz..inan bana yazın aldığın randımanı kışında aynı fişeklerle alırsın..ördekte RC titano 6 numara,mirage lite game 30.5gr 6 numara kullan iki fişeği kullan saçmayı alırda düşmezse kuş tekrar gelir yazarsın burada..ben S4,36GR MİRAGE,36gr BP Long range,lambro brown,JK6 RC hepsini kullandım ördekte..saçma namludan çıkar çıkmaz savruluyor..ama 30gr,31gr 6,7,8 Numara saçmayı bulsun tüfek hemen değişiyor..28GR RC2 7/5 numara saçma,RC Ttano 6 numara,Mirage Lite Game 6 no

bu fişeklerle yazın üveyik,kışın ördek avı yap..4 mevsim aynı fişek..şimdiden hayırlı olsun..seni yanıltmaz tüfek..bıldırcın hariç her avda 3 no şok kullanabilirsin her zaman..normal bir tüfeğin full şokla vurduğu mesafelerden stoeger 3 şokla çok güzel vurur..benim tecrübelerim böyle..bendede md2000 camo modeli var 71 namlu..diğer kullanan arkadaşlarda yardımcı olacaktır..rastgelee.

Emre KARADENİZ

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 10 Şubat 2014, 20:33:10 »
Şahin abi yorumların için çok teşekkür ederim. ben fişekler şoklar ve bunların arasındaki uyumu az çok biliyorum. merak işi bu ya çok uğraşırım fişeklerlerle. o savurması muhtemelen şundandır stoegerin iç çapı biraz daha darmış. ve benim kesin emin olduğum bir şey var ki gramajı artırıp saçmayı kalınlaştırıp şoku daraltırsan asla randıman alamazsın. ördek avında bu güne kadar full şok kullanmadım hiç. ha avantajı olmaz mı bazı yerlerde olur tabi. ama 34 gr 3-4 no atarken tutup full şokla atarsan ozaman savuruyor işte. kalın saçma dar şok sevmez. 3-4-5 şoklarla daha derli toplu gider. benim stoegerden istediğim avda ergonomik olacak,rahat olacak, beni yormayacak. soğuk havalarda tatlı tatlı tıkır tıkır çalışacak. benim aradığım bu.

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 10 Şubat 2014, 20:46:04 »
Şahin abi yorumların için çok teşekkür ederim. ben fişekler şoklar ve bunların arasındaki uyumu az çok biliyorum. merak işi bu ya çok uğraşırım fişeklerlerle. o savurması muhtemelen şundandır stoegerin iç çapı biraz daha darmış. ve benim kesin emin olduğum bir şey var ki gramajı artırıp saçmayı kalınlaştırıp şoku daraltırsan asla randıman alamazsın. ördek avında bu güne kadar full şok kullanmadım hiç. ha avantajı olmaz mı bazı yerlerde olur tabi. ama 34 gr 3-4 no atarken tutup full şokla atarsan ozaman savuruyor işte. kalın saçma dar şok sevmez. 3-4-5 şoklarla daha derli toplu gider. benim stoegerden istediğim avda ergonomik olacak,rahat olacak, beni yormayacak. soğuk havalarda tatlı tatlı tıkır tıkır çalışacak. benim aradığım bu.

tüm şoklarda aynı merak etme..4 şokta taksan savurtur,5 şok taksanda..iç çap dar zaten..şoka gelinceye kadar dar namlu komple..ağzındaki şoku geniş takınca bişey değişmeyecek..daha çok açıcak saçmayı..dediğim fişekleri kullan..birde kendi yöntemlerini dene..dediğin gibi geniş şoklarla ağır gramaj at..bakarsın randıman alır..denemeden bilinmiyor..ama soğukta tıkır tıkır çalışır tutukluk donma vs bilmez..

Emre KARADENİZ

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 10 Şubat 2014, 20:49:39 »
tüfeği alınca dediklerini muhakkak deneyecem zaten. rc nin 28 gr s2 fişeği ve miragenin lite game 30.5 gram fişeğini bayilerde bulabilirim mevcut. ördek avında bunları denerim ama çullukta yine keçe tapa 32 gr değişmez istediği kadar savursun dağıtsın sıkıntı yok :D  tavsiyelerin için tekrar teşekkürler.
« Son Düzenleme: 10 Şubat 2014, 20:51:04 Gönderen: Emre KARADENİZ »

Çevrimdışı Atınç ERGÜREL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 10 Şubat 2014, 22:31:41 »
stoeger m 2000 ve md 2000 lerde bazı üretim partilerinde kaşık sorunu var.Böyle bir sorun çıktığında fabrika gereğini yapıyor.Etki gücü yüksek bir tüfek.Dipcikleri biraz uzun.(1.80 boyun varsa sıkıntı yok) .Sentetik dipçiği kestirmen zor.Bence ahşap dipçikli modelini almanda fayda var.Hayırlı olsun.Rastgele...
  • Stoeger m2000 71 namlu
  • Üzümlü Koop.S.poze 71 namlu
  • Huğlu Koop.S.Poze 104/A 76 namlu
  • deutsche kurzhaar DORA
1973 İZMİR

Emre KARADENİZ

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 10 Şubat 2014, 22:56:05 »
stoeger m 2000 ve md 2000 lerde bazı üretim partilerinde kaşık sorunu var.Böyle bir sorun çıktığında fabrika gereğini yapıyor.Etki gücü yüksek bir tüfek.Dipcikleri biraz uzun.(1.80 boyun varsa sıkıntı yok) .Sentetik dipçiği kestirmen zor.Bence ahşap dipçikli modelini almanda fayda var.Hayırlı olsun.Rastgele...

boy 1.82 ve kollarım uzun bırakın dipçik kestirmeyi ekstra aparat bile takabilirim yerine göre yani dipçik nekadar uzun olursa benim için okadar iyi olur, atış yaparken trap atışçıları gibi dipçiğin üstüne yatmak istemiyorum :) mekanizmada sorun çıkmasın da kaşık çok problem olmaz.. bu arada m 2000 ile md 2000 farklı mı oluyor ?
« Son Düzenleme: 10 Şubat 2014, 22:58:22 Gönderen: Emre KARADENİZ »

Çevrimdışı Selçuk KAYGISIZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 11 Şubat 2014, 00:14:52 »
emre kardeşim ben de geçen hafta aldım,son çıkan modellerinde hiç bir problem yok her türlü gramajı attım,lakin ben sana sentetik modelini öneririm çok kibar ve hemen nişana geliyor,benim boy 187 omuzlarken sıkıntısı yok direk arpacığı görüyorsun,eline alıınca kaliteyi anlıyorsun,sentetikler daha kibardır kanımca
  • Kral Arms Signatüre I

1984 KIRŞEHİR

Çevrimdışı Halil KARADENİZ

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #8 : 11 Şubat 2014, 08:37:31 »
4 sezondur kullanan birisi olarak tavsiye ederim
Halil KARADENİZ 1982-ORDU

resim

Emre KARADENİZ

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 11 Şubat 2014, 09:48:46 »
emre kardeşim ben de geçen hafta aldım,son çıkan modellerinde hiç bir problem yok her türlü gramajı attım,lakin ben sana sentetik modelini öneririm çok kibar ve hemen nişana geliyor,benim boy 187 omuzlarken sıkıntısı yok direk arpacığı görüyorsun,eline alıınca kaliteyi anlıyorsun,sentetikler daha kibardır kanımca
Selçuk bey son çıkan modeller dediğiniz gövdesi çizgili olanlar mı? internette resimlerine bakıyorum standart modellerin bazılarının gövdesi düz bazılarında çizgiler var. ahşap alırsam deluxe modelini düşünüyorum ama sentetik alırsam ahşap görünümlü standart modeli var o çok hoşuma gitti ikisi arasında kararsız kaldım. ahşap modelin el kundağı biraz kaba gibi duruyor sentetikler o yüzden benim de dikkatimi çekti. bayide varsa gidip ikisini de omuzlayıp bakmam lazım yoksa zaten mecbur birini siparişle getircem.

Çevrimdışı Selçuk KAYGISIZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 11 Şubat 2014, 10:11:57 »
Selçuk bey son çıkan modeller dediğiniz gövdesi çizgili olanlar mı? internette resimlerine bakıyorum standart modellerin bazılarının gövdesi düz bazılarında çizgiler var. ahşap alırsam deluxe modelini düşünüyorum ama sentetik alırsam ahşap görünümlü standart modeli var o çok hoşuma gitti ikisi arasında kararsız kaldım. ahşap modelin el kundağı biraz kaba gibi duruyor sentetikler o yüzden benim de dikkatimi çekti. bayide varsa gidip ikisini de omuzlayıp bakmam lazım yoksa zaten mecbur birini siparişle getircem.
emre bey bilmiyorum seri numarası 13 ile başladığı için 2013 model olmalı benimki,siz bayide ikisini de omuzlayın çünkü ben elime ahşap model almadım o yüzden bişey diyemem ama sentetikler de güzel yazın max 4 kaplatacağım olacak sana tam ördek tüfeği :)
  • Kral Arms Signatüre I

1984 KIRŞEHİR

Emre KARADENİZ

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : 11 Şubat 2014, 10:19:07 »
emre bey bilmiyorum seri numarası 13 ile başladığı için 2013 model olmalı benimki,siz bayide ikisini de omuzlayın çünkü ben elime ahşap model almadım o yüzden bişey diyemem ama sentetikler de güzel yazın max 4 kaplatacağım olacak sana tam ördek tüfeği :)
tamamdır anlaşıldı ;)  benim gönlüm ahşap modelden yana aslında çünkü tüfeği gösteren ahşap bana göre. ama sentetik model görürsem bayide muhakkak incelerim. kamuflaj olanlar benim av yaptığım araziye uygun değil. evet ben de ördek avı yapıyorum ama göletler ya da sazlıklarda değil. mesela çulluk ya da tahtalı avında kamuflaj tüfek biraz marjinal kaçar :D satınalma belgem çıkacak evraklar başvurular tamam, bugün git yarın gel durumu olmazsa hafta sonuna kalmadan alırım inş. benim de bir stoeger tüfeğim olsun :)

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 11 Şubat 2014, 22:21:44 »
Öğrendin işi :)
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 12 Şubat 2014, 07:56:49 »
   Emre kardeşim bende de aynı tüfekten var, 66 namlu plastik dipçik.Sana sonuna kadar tavsiye ederim.Boyun uzun olduğu için plastik dipçikli alsan da sıkıntı olmaz.Fişek tercihi konusunda  Şahin Bey'in söylediklerine ilaveten meca,sterling 30-32 gr fişeklerle de ben çok memnun bir şekilde kullanıyorum.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

Emre KARADENİZ

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : 12 Şubat 2014, 09:38:33 »
   Emre kardeşim bende de aynı tüfekten var, 66 namlu plastik dipçik.Sana sonuna kadar tavsiye ederim.Boyun uzun olduğu için plastik dipçikli alsan da sıkıntı olmaz.Fişek tercihi konusunda  Şahin Bey'in söylediklerine ilaveten meca,sterling 30-32 gr fişeklerle de ben çok memnun bir şekilde kullanıyorum.
Çok teşekkür ederim Mehmet Bey tavsiyeleriniz için.

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 13 Şubat 2014, 01:50:06 »
Mehmet bey Akkar nasıldı bu sezon?selamlar
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 13 Şubat 2014, 21:47:47 »
         Ahmet Bey kardeşim, bu yıl avlarımın çoğunluğunda akkarı kullandım.Özellikle de çulluk avlarında sürekli onunla avlandım.1 ve 2. fişek olarak 32 gr sterling kullanırken, 3. fişek olarak ekseriyetle rc s4 kullandım.Çok randımanlı ve memnun olarak kullandım.Bu şekilde bir kaç tavşan da kısmet oldu.Kısaca bu tüfeğin saçmasından son derece memnun kaldım.Ördekte ise hava çok sert ise stoeger kullanıyorum ama, bu yıl maalesef yine pek soğuk hava olmadı.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ