Benim şahsi fikrim yerli tüfek sanayimiz çok muazzam bir gelişme içerisindedir.inanıyorum ki önümüzdeki dönemde rekabetin de katkısıyla Avrupa standartlarında bir kaç firmamız üretim yapabilir.Bugün bile bana göre Girsan mc312 plastik tüfeğinin tasarımı birçok Avrupa tüfekten daha estetiktir.Genel olarak akkar tüfeklerinin de tasarımı iyidir.Akkar servis desteği ve sağlamlık konusunda en önde giden firmalarımızdan biridir.kullanıcısı olarak çok memnunum.Fiyat/fayda oranına baktığımızda ben yerli önde giden firmalarımızı Avrupa markalarından üstün tutarım.örneğin Benelli model tüfeklerin ortalama fiyatı 10.000 TL dır.Buna karşılık iyi bir yerli 2.000 TL civarındadır.Ava giden bir avcıya Benelli verelim diğerine Ata neo verelim,neticede sonucun çok farklı olacağını zannetmem.Bana göre belirleyici olan avcı olacaktır.8.000 TL fazladan vermeye değmez.Her konuda yerli firmalarımıza destek olalım ki bizimde dünya çapında ün kazanmış Beretta,Benelli,Browning gibi firmalarımız olsun.Benelli eski bir firma değil.Bugün Dünya av tüfeği satışında lider firmadır.Huğlu benelliden eskidir.kaliteliyi yakalayan firmanın önü her daim açıktır.