sevgili Fatih kardeşim(yaşın benden genç o yüzden kardeşim diyorum, akıl yaşta değil baştadır o yüzden dediklerini saygıyla dinlerim bana birşey katabilirse )
-iletilerini okudum güzel bilgisayar mühendisliği okuyorsun maaşallah ,bende mühendislik okudum ama dallarımız farklı
-bir iletinde yazmışssınki : Hayatlarında doğaya adım atmamış, şehirde can sıkıntısı ve fazla boş vakitten kendilerini "hayvan hakları"na vermiş insanlar bunlar. Dikkat ederseniz büyük çoğunluğu işsiz hanımlardır zaten.
Bu işsiz hanımefendilerin hayvan haklarından anladıkları tek şey sokaktaki kedi-köpektir. Onun da samimiyetine inanmıyorum. Bu insanların%90'lık kısmı hayvan severlikten ziyade vakit öldürme, sosyalleşme, ego tatmin etme gibi amaçlarla bir araya gelmektedir. Ha bazı uygulamalarını takdir ediyorum (sokak hayvanlarını kısırlaştırmak, yazın sokaklara su kabları yerleştirmek gibi) ama samimiyetsizlik paçalarından akıyor malesef.
Ben, cebinde meşe palamuduyla gezen, kışın yemleme çalışmaları organize eden bir sürü avcı tanıyorum. Kötü örnekler de var tabiki ama "hepsinin köküne kibrit suyu" gibi bir yaklaşım çok yanlış.
-bende seni o hayvanseverler gibi görüyorum,çünkü tarım çok farklı birşey ,ilaç olmadan mahsul olmaz,kimyasal olmadan mahsul olmaz,erman toroğlunun dediği gibi artık salatalıklar hal de buyumeye devam ediyor,hele son 20 sene çiftcimize sattıkları bılınçsiz ilaçlamalar sonucunda topraklarımızda verim diye birşey kalmadı
-bizde yeni nesil olarak ilaca karşıyız ,mumkun oldugunca az kullanıyoruz ,eski dede yontemleri kullanıyoruz(mazottu yağdı),gene ilac kullanıyormuyuz kullanıyoruz ama 10 yerine 3 kullanıyoruz,motor yağı sakıncalımıdır evet içine kekikle pul biber atıp ekmek banıp yemeyin ,ama hangi köyluye deseniz bocek ıçın surucez sağol der tesekkur eder yollar,normalde boceklenme için kullanılcak ilaç 10 zarar veriyorsa mazot veya yağ 3 zarar verir,
-o yüzden güzel kardeşim tarımcılığı ,mahsulculuğu bilmeden internetten arastırdıgın içinde su var bu var demen bana aynı o hayvanseverlerın avcılara satasması gıbı gelıyor gostermelik,başındada dediğim gibi ben ekmegımı mahsulden rızkımı denızden kazanıyorum,ben mesela son 7 sene aldıgım bir arsadan eski sahibi 16 ton maxımum badem alıyordu bir sezonda bende aynı arsa 29-30 ton arasında agacların 5 te 1 ini kestiğim halde,
-Sonra benim gitmediğim ne seminer kaldı ne arastırma ,eminimki sen bir ağac bile budamamışsındır veya bir tarla surmemişindir
-o yüzden belki tepki gösterdin ama tarım işi çok farklı,bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmakda budur,
-o yüzden boşver herkesin dogrusu kendine, kendine iyi bak saygılar