Gönderen Konu: YENİ GELEN A 400 LER SORUNSUZMU????  (Okunma sayısı 8764 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ömer ÇİRKİNYILAN

• *
YENİ GELEN A 400 LER SORUNSUZMU????
« : 08 Şubat 2014, 21:59:56 »
değerli arkadaşlar ben daha önc beretta a400 light modelini kullandım tüfek çok dengeli çok estetik çook kibardı ama.. beş para etmezdi inanmayacaksınız ama karatavuğu bile öldürmüyodu denemediğim fişek kalmamıştı  :-\   çevremdeki alan herkes aynı şikayet vardı herkes sattı.şimdi yeni duyumlar aldım. yeni gelenlerde böyle şikayetler olmuyomuş bu konuda bilginiz varmı ??

saygılar
Ömer ÇİRKİNYILAN
1983-Hatay 
resim upload servisleri

Çevrimdışı Alper ALTUNCUOĞLU

• *
Ynt: YENİ GELEN A 400 LER SORUNSUZMU????
« Yanıtla #1 : 08 Şubat 2014, 23:52:40 »
Bir arkadaşım unico lar ilk geldiğinde almıştı,ördek gibi yara taşıyan bi hayvanda bile baya memnundu.

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #2 : 09 Şubat 2014, 00:08:08 »
Evet benimde bir arkadsim kullaniyor ordek avinda muhre ile avlanip yakin mesafelerde cok iyi diyor

Ancak sikayet edende cok
  • Le Fusil Darne Saint-Etienne V 19 Paris France

• *
« Yanıtla #3 : 09 Şubat 2014, 18:07:32 »
benimki 10 metrede bile berbattı onunki iyiymiş en azından yakın mesafelerde :D ama yeni gelenlere iyi diyolar.denemek lazım yada alanlara sormak gerek zaten düzeltmezlerse zor satılır şikayet normalin  çok çok üst düzeyinde yanlız; ben düzeltilme olduğunu pek sanmıyom böyle bir yazı ileti vs vs yada namluda değişiklik göremedim değişim olmadığına göre sistem aynı :( vardıda benmi kaçırdım ??
Ömer ÇİRKİNYILAN
1983-Hatay 
resim upload servisleri

Çevrimdışı Ersin ORBAY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 12 Şubat 2014, 15:43:06 »
Burda bir arkadaşım ikinci el olarak Kafkas avdan aldı..Geçen görüştük kendisiyle avdada kullanma şansı olmuş tüfekten çok memnunum dedi..Performansı ve saçmasının çok iyi olduğunu söyledi..
Kanaatim şudur ki; ister yerli olsun ister ithal tüfek işi şans işi arkadaş..Her tüfeğin kendine özgü bir yapısı oluyor..Aynı seri çıkan tüfeklerde bile farklılıklar mevcut..O yüzden fazla teferruata girmemek lazım..Uygun şok ve uygun fişeği bulursan gerisi sana kalmış....
  • BENELLİ CRİO COMFORT 71
  • YILDIZ SPZ ME 66
  • ÖZKANLAR FX017 66
ERSİN ORBAY-ADANA-HATAY ..SAĞLIKÇI..1978..
GERÇEK AVCI AVA DA ŞANS TANIYANDIR..

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #5 : 12 Şubat 2014, 21:53:26 »
benimki 10 metrede bile berbattı onunki iyiymiş en azından yakın mesafelerde :D ama yeni gelenlere iyi diyolar.denemek lazım yada alanlara sormak gerek zaten düzeltmezlerse zor satılır şikayet normalin  çok çok üst düzeyinde yanlız; ben düzeltilme olduğunu pek sanmıyom böyle bir yazı ileti vs vs yada namluda değişiklik göremedim değişim olmadığına göre sistem aynı :( vardıda benmi kaçırdım ??

10 m den nasıl berbat oluyor :) Toplu mu, açık mı, yana kayık falan mı? Bant, arpacık düzgün müydü? Namlu kasa hizası?? Alana da satana da talihsiz durum.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Nurettin AYDIN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 13 Şubat 2014, 00:00:04 »
makina  yapimi ve ucuz   ve sert  dayanikli  celiklerden yapilmis túfekler  hay okla  furmusun avi hay  yeni túfeklerle furmusun avi  hic farki yok gibi duruyor...
Nurettin AYDIN
1966-Hollanda

• *
« Yanıtla #7 : 13 Şubat 2014, 00:35:15 »
10m den saçma 5 şokla bile ne kadar dağıla bilir acaba?
Bence o karatavuğa etek saçmasından bir tane buduna denk gelip sıyrık atmış diğer atışlar sağından solun dan geçmiş rüzgarına korkan kuş(budundaki sıyrığın da yakı sıylan) neye uğradığını şaşırıp yere atim kendimide kurtilim demiş (:
Ömer bey kuşu yolup baktınızmı kaç saçma denk gelmiş.

• *
« Yanıtla #8 : 13 Şubat 2014, 01:04:32 »
Tamam bazı namlular bazı fişek veya gr ları sevmez toplu düşen saçmaya çok denk geldim farklı markalarla mesala 5 no saçma da 6-7 saçmanın birara ya gelip serçe parmağımın gireceği kadar bir deliğe neden olduğuna şahidim,yalnız 10m mesafede ve her halukarda o kuşa ince saçma atılıcağınıda hesaba katarak dağınık bir gurupman olacağını sanmam.
Bence ördeğin gagasını bacak arasına sokan tüfeğe bu öldür müyo denmez eğer öldür müyosa bu ya atıcı hatası yada fişek seçimindendir.

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 13 Şubat 2014, 01:24:52 »
Beretta degilde yerli bir marka olsaydı bahse konu tüfek,neler yazılırdı neler....... atıcıdandır  fişektendir,havadandır,sudandır uzar giderde kimse hırsıza kabahat bulmaz.....

Browning makusun  sülün avı videosunu izledik ,bu tüfek en iyi atıcılarının elinde ve dünyanın en iyi fişeklerini atıyorlar,ama kardeşim sûlün iki fişek yiyor düşmüyor,bazıları üç fişek yiyor gene düßmüyor,arada düşenlerde oluyor..... bunları yazdık diye baya tepki gösterenler oldu.....daha ćok bayiler,sonra tüfegi almış olanlar...tabiki şimdi oldugu gibi ozamanda geçerli sebepleri vardı.........
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

• *
« Yanıtla #10 : 13 Şubat 2014, 18:43:47 »

10 m den nasıl berbat oluyor :) Toplu mu, açık mı, yana kayık falan mı? Bant, arpacık düzgün müydü? Namlu kasa hizası?? Alana da satana da talihsiz durum.
[/quote]

volkan bey görüntüde tüfeğin namlusunda bir sıkıntı yok.  hiç bir yerinde yok ama vurulan kuşlardan çok fazla tüy savruluyor. ama düşen yok ağacın başında duran kuş bile düşüyor ama ölmüyor kaçıyo çoook kuş kovaladım.:) bilmem anlatabildimmi  ölen kuş sayısı çok az :(
Ömer ÇİRKİNYILAN
1983-Hatay 
resim upload servisleri

Çevrimdışı Hakan SEÇKİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 13 Şubat 2014, 19:44:52 »
10 metre çok yakın bir mesafe ömer bey. bırakın yaralı bırakmayı parçalamaya yakın bir etki gösterir o mesafeden bir tüfek. en dandik tüfek bile 10 metre mesafede karatavuğun çaputunu çıkartır
Hakan SEÇKİN
1975 ANTALYA
BEN HAYATIMDA 2 MUSTAFA İSMİNİ ÇOK SEVDİM 1.CİSİ EY MÜMİNLERİM DİYEN SAV MUHAMMED MUSTAFA 2.Sİ EY YÜCE MİLLETİM DİYEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. BİR YILDIZ VAR KANINDAN YADİGAR, BİR DE HİLAL UNUTTUN MU ÇOCUK? SADECE BİR CADDE ADI DEĞİLDİR İSTİKLAL.

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 13 Şubat 2014, 19:59:40 »
10 metre çok yakın bir mesafe ömer bey. bırakın yaralı bırakmayı parçalamaya yakın bir etki gösterir o mesafeden bir tüfek. en dandik tüfek bile 10 metre mesafede karatavuğun çaputunu çıkartır
kesinlikle , istersen en kısa namlu en geniş şok en çabuk dağılan fişek kullan 10 metreden bırak kara tavuğu tavşan bile kalır diye düşünüyorum ki bir de bahsettiğiniz tüfek a 400
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #13 : 13 Şubat 2014, 21:30:03 »

volkan bey görüntüde tüfeğin namlusunda bir sıkıntı yok.  hiç bir yerinde yok ama vurulan kuşlardan çok fazla tüy savruluyor. ama düşen yok ağacın başında duran kuş bile düşüyor ama ölmüyor kaçıyo çoook kuş kovaladım.:) bilmem anlatabildimmi  ölen kuş sayısı çok az :(
Bayağı merak ettim, derdi neydi. Elimde olsa bir kağıda, sonra delişi görmek için başka şeye denerdim. Öldürmeme, ölümcül yerlere isabet etmeme ve/veya yeterince işlemeyen saçmalardan olur. Tek tük her tüfekte olabilir ama fazlası düşman başına :D
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimiçi Fatih S.M.YAPAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 13 Şubat 2014, 23:19:35 »
ömer bey sizin bu tüfek işinde şansınız yok sanırım,browningte sorun yaşamışsınız,berettada memnun etmemiş ;)

• Benelli Bellmonte 1 12 çap 71 cm namlu
  • Mossberg 500A pompalı 12 çap 71 namlu
  • Kral Cara Cara süperpoze 12 çap 71 cm namlu
  • Özhuğlu Alesta çifte 36 çap 71 namlu
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

Çevrimdışı M.Çağrı YILMAZ

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #15 : 15 Şubat 2014, 14:05:46 »
Ömer bir hata yaptın A 400 tüfeği aldın bir hafta sonra sattın aynı hataya düşme gene.Al bir 390 paşalar gibi keyfine bak.Yok ağır diyorsan 304 alırsın.
M.Çağrı YILMAZ
1978 Gaziantep

Çevrimdışı Hüseyin ZORLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 29 Nisan 2014, 23:12:40 »
A400 xplor 89 fişek yataklı modelini ve xplor action bu iki modelini de kullandım tahtalı ve ördek avında kullandım mükemmel performans aldım ama arkadaş belki uyum sağlayamamış olabilir
HÜSEYİN ZORLU 
1980 BUCAK

Çevrimdışı Mücahit ÖZEL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 30 Nisan 2014, 00:11:22 »
ömer seni 391 urika1 paklar:)hele bide gold bide 66 namlu, çok temiz olursa yeme yanında yat :)))) senide urikacı yapacaz inşallah..:)
Mücahit ÖZEL
1979 izmir

• *
« Yanıtla #18 : 01 Mayıs 2014, 22:48:39 »
ömer seni 391 urika1 paklar:)hele bide gold bide 66 namlu, çok temiz olursa yeme yanında yat :)))) senide urikacı yapacaz inşallah..:)

hani ??  yokki o dediğinden :)
Ömer ÇİRKİNYILAN
1983-Hatay 
resim upload servisleri

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 01 Mayıs 2014, 23:17:05 »
kesinlikle , istersen en kısa namlu en geniş şok en çabuk dağılan fişek kullan 10 metreden bırak kara tavuğu tavşan bile kalır diye düşünüyorum ki bir de bahsettiğiniz tüfek a 400
o tüfeklerde baya sorun varmış benim 55 cm slug namlu ile 10 metreden kuşun parçalarını toplarsınız biraz fazlamı attım ne  ;D okadar para verip birde böyle sorunlar çıkınca ben o tüfeği kırarım tüfek alırken herşeyine bakıyorsunuzda namlu iç çapına kimse bakmıyor namlu iç çapı normalden genişse barut tapanın etrafından gider ne kadar dar şok olursa olsun fayda etmez
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimdışı Hakan UYAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 02 Mayıs 2014, 00:21:12 »
  Beretta a400 xplor unico (kick off suz modeli) yu 3 sezondur kullanıyorum.Bıldırcından ördeğe kadar her avda çok iyi performans aldım.Av arkadaşlarımdan kullananlar da var.Onlar da çok memnunlar.Yılda 500 bin tüfek üreten bir firmanın fabrikasyon hatası kötü bir örneği olabilir.Genel olarak A400 serisi tüfekler 3,5'' fişek sıkıştırması, Kick off problemleri,Teknik destek eksikliği,plastik aksam sıkıntıları gibi konularda ciddi eleştiriler almıştır.Ancak buna rağmen ciddi bir beğenen kitlesi vardır ve iyi satış yapmaktadır.Aynı platform üzerine 20 ve 28 kalibrelik tüfeklerini de inşa etmeleri pazar başarısına güvendiklerinin göstergesidir.
  Türkiye'de teknik destek eksikliğine rağmen ithal tüfeklere bu kadar ücretler ödemek doğru mu ? tabi ki asıl sorgulamak gereken bu olsa gerek.Yada bu firmaları servise zorlamak gerek...

• Beretta A400 Xplor Unico
  • Franchi Affinity Wood
1974 ÇANAKKALE