Gönderen Konu: BERETTA S56  (Okunma sayısı 24506 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
BERETTA S56
« : 07 Şubat 2014, 00:04:06 »
çift tetiğe bu para çok fazla..tek tetik P.Beretta olsaydı fiyat ne olacaktı merak ediyorum..onlar bile bundan ucuz..zaten insanlar yavaş yavaş öğreniyor artık bu tüfeklerin bir halta yaramadığını..sadece 28,30gr fişeklerle iş yaptığı gibi birde uzak mesafede açıyor saçmayı..uzak mesafede açtığından keklikte çullukta tüfek diye taşımaya gerek yok..28,30gram ve küçük numara sevdiği için ördektede taşımaya gerek yok..yani tamamen gereksiz.. boşa verecek para varsa alınabilir...ara sıra ovada karatavuk avlanır.....yanlış anlaşılmasın..satışa sunduğunuz pek çok tüfeği tavsiye etmişimdir burada..ben doğruları yazarım sadece..hayırlı satışlar..

aynısının s-55 i war bende sauer oda.
guzel tufek tek zorlugu dar namlu iç çapı ve geç açması.
ustalaşmak lazım onun harıcınde 40 metreden ördek alınıyor.
ağır gramaj sevmıyor 33 gr enfazla.

olabilir doğrudur..ama küçük saçma ve hafif gramaj fişeklerlede kimse riske girip 40 metreden ördeğe ateş etmez..hele ördek üstüne geliyorsa ürkmesin diye zaten atmaz uzağa..iyice yaklaşmasını bekler...sorun namlu çapının darlığı dediğiniz gibi vede eski teknoloji..eski kağıt kovan keçe tapa hafif gramaj fişeklere göre tasarlanmış bir silah olduğundan günümüz fişekleriyle uzun müddet kullanmaya kalkarsanız bigün mutlaka elinizde patlamasa bile heryerinden arıza vermeye başlaması kuvvetle muhtemeldir..
« Son Düzenleme: 07 Şubat 2014, 02:11:00 Gönderen: Şahin BİTEN »

Çevrimdışı Hasan ERKOÇ

• *
Ynt: BERETTA S56
« Yanıtla #1 : 07 Şubat 2014, 09:49:47 »
çift tetiğe bu para çok fazla..tek tetik P.Beretta olsaydı fiyat ne olacaktı merak ediyorum..onlar bile bundan ucuz..zaten insanlar yavaş yavaş öğreniyor artık bu tüfeklerin bir halta yaramadığını..sadece 28,30gr fişeklerle iş yaptığı gibi birde uzak mesafede açıyor saçmayı..uzak mesafede açtığından keklikte çullukta tüfek diye taşımaya gerek yok..28,30gram ve küçük numara sevdiği için ördektede taşımaya gerek yok..yani tamamen gereksiz.. boşa verecek para varsa alınabilir...ara sıra ovada karatavuk avlanır.....yanlış anlaşılmasın..satışa sunduğunuz pek çok tüfeği tavsiye etmişimdir burada..ben doğruları yazarım sadece..hayırlı satışlar..

olabilir doğrudur..ama küçük saçma ve hafif gramaj fişeklerlede kimse riske girip 40 metreden ördeğe ateş etmez..hele ördek üstüne geliyorsa ürkmesin diye zaten atmaz uzağa..iyice yaklaşmasını bekler...sorun namlu çapının darlığı dediğiniz gibi vede eski teknoloji..eski kağıt kovan keçe tapa hafif gramaj fişeklere göre tasarlanmış bir silah olduğundan günümüz fişekleriyle uzun müddet kullanmaya kalkarsanız bigün mutlaka elinizde patlamasa bile heryerinden arıza vermeye başlaması kuvvetle muhtemeldir..
Kesinlikle katılıyorum bu tüfekler efsane ama maalesef geçmişte şimdi s 55 i olan arkadaş var büyük hevesle aldı ama olmadı çünkü çok dar çap ve şok
Hasan ERKOÇ
1976 ANAMUR

Çevrimdışı Ziya ÇOBANOĞULLARI

• Müdavim Üyemiz
  • Avın başı rasgele sonu nasiptir.
« Yanıtla #2 : 07 Şubat 2014, 13:44:02 »
Şahin sen S serisi beretta fikir ve tecrübe edecek kadar kullandın mı?
Yoksa olasılıkları mı söylüyorsun?
  • Belçika Piper Çakmaklı Çifte(Constantinople-Lazaro Gabay)
  • Çifsan Çsp 555 Süperpoze
  • Sarsılmaz Concorde Yarı otomatik
  • Luigi Franchi Black Magic Yarı otomatik
  • Pietro Beretta S56E
  • Savaşcı Pointer's Altar
Ziya ÇOBANOĞULLARI      A rh +
02.06.1972 Bergama/İZMİR
İkamet : Çandarlı

Çevrimdışı Alper KAYAR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 07 Şubat 2014, 14:55:48 »
o kadarda abartmayın.
sauer s-55 le her av hayvanı vurulur ınanılmaz menzıllerden hemde.
sadece yuzlerce fişek yakıp ustalaşmak lazım.
en son gıttıgımız ordek avında düşmez diye attıgım patka ördek hiç abartısız 40 metreden uzaktı hayvan şlaps die düştü suya öteki avcılar şaşkın bır şekılde yuzume bakıyordu gerçi bende şaşırdım.
ama yakınların çocugunu kaçırıyorum.
onun harıcınde konarda yada yawaş uçan hayvanlarda gayet başarılı.
34 gr da atabılırsınız konara.
yarı magnum bile attım sıkıntı yok.
  • Fabarm xlr5
  • Beretta s-55
evdekı huzur zengınlık budur.

1985-SAKARYA

Çevrimdışı M.Aytaç TOK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 07 Şubat 2014, 15:11:11 »
Lütfen dostlar yapmayın bunu.Bahsettiğiniz tüfek efsane tüfek. Ziya Bey çok doğru söylüyor. İyi tecrübe etmek lazım. Fiyatına söyleyin .tüfeğin durumu hakkında yorum yapın ama efsanye laf ederseniz cidden haksızlık olur.
Mustafa Aytaç  TOK
1968 ADANA

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
« Yanıtla #5 : 07 Şubat 2014, 15:23:43 »
Her zaman demişimdir hepimiz rahmetli Tom Knapp veya Tim Bradleyiz ya ondan tüfeklere hep kabahat bulmuşuzdur.

Sanki yakın mesafelere atışlarda günümüzün geniş çağlı modern tüfekleri atış yaparken saçmayı yelpaze gibi açıyor.

Tüfekler işleyişi açısından basit aletlerdir, içlerinde 500 tane aksam yok amaçları bellidir.

Dar çaplı tüfeklerde hatayı telafi edemiyorsak vuruş yüzdemizi artırmak için 10 kalibre tüfek mi kullanacağız.
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

The following users thanked this post: Gencay GÜL

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #6 : 07 Şubat 2014, 15:26:43 »
Yeri gelmişken bir yanlış inanışı düzeltmek isterim.Sauer ve pietro arasında hiçbir fark yoktur,aynı akus ile webley scott arasındaki fark gibi fark sadece üzerine basılan markadadır.İkisi de İtalya'daki fabrikada yapılmış s55 ve 56 lardır,birine Almanya pazarı için sauer le anlaşmaları gereği sauer markası da basılmıştır,o kadar.Kaldi ki fark olsa bu az da olsa sauer lehine olur bence(Alman katkısı kasdediliyorsa bu kötü değil iyi bir şey olsa gerek)ama yok, iki marka da birbirinin tıpkısıdır heryönden.

Bir de zaten söylenmiş,bu tüfekler kesinlikle çok iyi tüfeklerdir,hem malzeme,hem tasarım,hem de imalat yönünden bütün üst kalite standartlarını karşılarlar,iyi durumda olanlarını(mesela ilandaki öyle görünüyor) güvenle alabilirsiniz.
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

The following users thanked this post: Gencay GÜL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 07 Şubat 2014, 16:01:57 »
Her zaman demişimdir hepimiz rahmetli Tom Knapp veya Tim Bradleyiz ya ondan tüfeklere hep kabahat bulmuşuzdur.

Sanki yakın mesafelere atışlarda günümüzün geniş çağlı modern tüfekleri atış yaparken saçmayı yelpaze gibi açıyor.

Tüfekler işleyişi açısından basit aletlerdir, içlerinde 500 tane aksam yok amaçları bellidir.

Dar çaplı tüfeklerde hatayı telafi edemiyorsak vuruş yüzdemizi artırmak için 10 kalibre tüfek mi kullanacağız.

Osman Abi arkasında atıcı ister bu tip tüfekler  8)
6-7 yılldır kullandığım S56 nın sıkısını bulamadıysam ben avcı değilim o zaman  :)
Ustalar yolsüpüren diye tabir eder çabuk açan tüfeği ve o da var elimde  :)
16-17 yıldır kullanırım Franchi Black Magic 61 namlu silindir :)
Avcı adam elindeki silahı bilir her iki tüfeğimle neler yapabileceğimi adım gibi bilirim.
Daha önce de yazmıştım S56 yı çullukta deneyeceğim diye şimdi denemedim ve yazayım.
Hafta sonu S56 yı çullukta kullandım Lambro Direct 32 gram 8,5 numara attım.
Alt namlu 3 şok mesafe 15-17 metre arası çam arasında sıkta.
Sonuç Tek atış çaput.  8)
Defalarca yazdım yine yazayım S56 nın sıkısı Armusa 32 gram 8-6 numara  8)
8 numara üveyik,keklik.   8)
6 numara ördek tavşan,tahtalı.   8)
Ve yeni tecrübem kesin sonuç çullukta lambro direct 32 gram 8,5 numara.
71 namlu 1/3 şokla çulluk vurulmaz demeyin  ;) bal gibi de vuruluyor.  8)
Avına mesafesine göre tüfeğine uygun fişeği kullanıp vuramayan dipçiğin gerisini değiştirsin  :)
  • Pietro Beretta S56E
02.06.1972 Bergama/İZMİR

The following users thanked this post: Emrah DOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 07 Şubat 2014, 16:03:06 »
o kadarda abartmayın.
sauer s-55 le her av hayvanı vurulur ınanılmaz menzıllerden hemde.
sadece yuzlerce fişek yakıp ustalaşmak lazım.
en son gıttıgımız ordek avında düşmez diye attıgım patka ördek hiç abartısız 40 metreden uzaktı hayvan şlaps die düştü suya öteki avcılar şaşkın bır şekılde yuzume bakıyordu gerçi bende şaşırdım.
ama yakınların çocugunu kaçırıyorum.
onun harıcınde konarda yada yawaş uçan hayvanlarda gayet başarılı.
34 gr da atabılırsınız konara.
yarı magnum bile attım sıkıntı yok.

Alper armusayı denedin mi?
  • Pietro Beretta S56E
02.06.1972 Bergama/İZMİR

Çevrimdışı Alper KAYAR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 07 Şubat 2014, 16:08:08 »
Alper armusayı denedin mi?

ancaa buldum abı yarın deneyecegım kısmetse sonuçları yazarım buradan.
  • Fabarm xlr5
  • Beretta s-55

1985-SAKARYA

Çevrimdışı Alper KAYAR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 07 Şubat 2014, 16:10:47 »
Yeri gelmişken bir yanlış inanışı düzeltmek isterim.Sauer ve pietro arasında hiçbir fark yoktur,aynı akus ile webley scott arasındaki fark gibi fark sadece üzerine basılan markadadır.İkisi de İtalya'daki fabrikada yapılmış s55 ve 56 lardır,birine Almanya pazarı için sauer le anlaşmaları gereği sauer markası da basılmıştır,o kadar.Kaldi ki fark olsa bu az da olsa sauer lehine olur bence(Alman katkısı kasdediliyorsa bu kötü değil iyi bir şey olsa gerek)ama yok, iki marka da birbirinin tıpkısıdır heryönden.

Bir de zaten söylenmiş,bu tüfekler kesinlikle çok iyi tüfeklerdir,hem malzeme,hem tasarım,hem de imalat yönünden bütün üst kalite standartlarını karşılarlar,iyi durumda olanlarını(mesela ilandaki öyle görünüyor) güvenle alabilirsiniz.

katılıyorum.
kendı tufegım dıye soylemıyorum ama ben şahsen almanı italyana tercih ederim.
kaldıki adamlar o zamanlar en buyuk sılah ve mekanık teknolojısıne sahıptı.
  • Fabarm xlr5
  • Beretta s-55

1985-SAKARYA

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : 07 Şubat 2014, 18:00:15 »
Şahin sen S serisi beretta fikir ve tecrübe edecek kadar kullandın mı?
Yoksa olasılıkları mı söylüyorsun?

olasılıkları söylüyorum Ziya abi..dar iç çaplı silahlardan bıktım hepsininde birbirinden farkı olacağını sanmıyorum..her yer düz ova değil..bizim burası gibi makilik sık  çalılık bir yerde gelde çulluk ve keklik avı yap bu tüfekle..hatta Ziya abim bu kadar güzel bir silahsa ördeğe S56'yla gitmek yerine neden franchi black magicle gidiyor diyede hergün düşünmüyor değilim.. :)

Her fikre saygı duymak lazım değilmi..siz kullanırsınız seversiniz ben sevmediğim için almamda kullanmamda hatta bedava verseler geri çeviririm..bedava geldi nasılsa alayımda abartılı bir fiyata satayım bile demem..direk istemiyorum kardeşim götür geri derim..zevkler renkler tartışılmaz...yapmayın böyle arkadaşlar..ben gayet medenice yazdım işde..dar iç çaplı ve eski teknoloji bir tüfek dedim..yalancımıyım ben şimdi yani..bahsi geçen tüfek 2013 model ve back bored namlumudur..buna bir cevap lütfen..S56 dediğiniz tüfek 2013 model ve back bored namlumudur? ben eski teknoloji ve dar iç çaplı bir silahtır..günümüz şartlarında işe yaramaz dedim..yalancımıyım şimdi..bunu 5 yaşındaki çocuk bile bilir ziya abi..70 kusur model ve dar iç çaplı o zamanki kağıt kovan keçe tapa fişeklere göre dizayn edilmiş bir silah dedim..nesi yanlış bunun..illa kullanmammı gerekiyor bunu bilebilmek için..yoksa o zamanlarda 89 mm magnum fişek vardıda benimmi haberim yok hala.. Allaha şükür S serisi BERETTA POZE KOLEKSİYONU YAPACAK KADAR DURUMUMUZ VAR..ama ben kullanmam..kullanan arkadaşlarıma abilerimede saygı duyarım..zevk meselesi bu..ama ben beğenmiyorum..ulaşılmaz birşeymiş gibi bahsetmeyelim lütfen şu S56 LARDAN..DAHA ÖNCE BİR ARKADAŞIMIZADA YAPILDI AYNI ŞEY..SEN NERDEN BİLİCEN KULLANDINMI HİÇ BU TÜFEKTEN MUHABBETİ OLUYOR BURADA NE ZAMAN Bİrİ BİŞEY YAZMAYA KALKSA.ben şahsi fikrimi söyledim..bu kadar büyütülecek birşey değil abartılacak bir silahta değil..ha benelli crio comfort yada SBE2 verseler bedavaya alırmıyım?...onuda almam..ben kafaya koydum 300 serisi bir beretta alıcam ama 71 namlu olur ama 66..2.el temiz bir beretta otomatik..a300 olur,a304 olur,a303 olur,a390 olur,a391 urika olur..franchi black magic yada fabarm ellegide olur..sıfırı çıksa hala aynı kalitede aynı silahların sıfırını alırım ama yok işde..bu işler zevk işi..avcılık zaten başlı başına bir zevk işi...iyiki bişey dedik şu eski tüfekler hakkında...kullanıp memnun olmayanlarda var ONLAR NAPSIN..memnun olmuş çok sevmiş numarasımı yapsınlar şimdi.. kullanan birkaç abimiz kızacak diye....ne yazalım arkadaşın konusuna..yabantv ilanlarındaki gibi..arkadaşım çok ucuz demişsin satma bu silahı sonra arkasından ağlarsın kelepir bi fiyata sattım diye..tut elinde bu tüfeği..elinden çıkarma mı yazmam lazım..onlara bile tahammül edilebiliyorken??..neyse konu uzadı gitti..hayırlı satışlar..isteyen çok değerli bu tüfek 3500 yetmez ben 5000 bin liraya almak istiyorum bu tüfeğide diyebilir..bizi ilgilendirmiyor bu saatten sonra..

biz tüfeğin arkasında iyi duramıyoruz..dedim ya sık maki bitki örtüsü bizim buralar çok çalılık ve battal...keklik bir çalıdan diğerine geçmeden kalktığı çalıya geri sokacak kadar atabiliyorum anca tüfeği.. :) yoksa diğer çalının arkasına geçtimi vurmak ne mümkün..2. fişeği zaten atamıyoruz..bazen 2ye 3e bölünüyor keklik ama refleks işde..uzatacak kadar iyi duramıoz silahın arkasında..Bi S56'ım olsa hiç parçalamazdım belki uzatır uzatır atardım..40,50 çalıyı arka arkaya yarıp geçer kekliği yakalardı saçma..sonuçda o bi efsane : ))

saygılar..istemeden kırdığım arkadaşlarım abilerim varsa özürdilerim..sizleri seviyorum biz bir aileyiz.. :)
« Son Düzenleme: 07 Şubat 2014, 18:39:17 Gönderen: Şahin BİTEN »

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 07 Şubat 2014, 18:53:13 »
Şahin benim bu sezon akşam bekinde ördeğe gittiğim için karanlıkta attığım için olabilir mi?
10 metrede ördeğe S56 ile atılır mı?   :)
Ne fişek atarsam atayım ikiye bölerim diye franchi kısa namlu ile gittim.  :)
Gündüz geçit avında sert poyrazda kesinlikle franchi ile gitmem S56 ile giderim.
Eveli sezon tahtalı avına Franchi ile gittim saçımı başımı yoldum tahtalıdan tüy yolamadım :D
S56 ile toz çıkarırım tahtalıdan evelallah  :)
Çok soğuk havalarda buzda donda kırağıda otomatiklerin genelde paçaya sıçtığını antiparantez belirteyim  ;)
30-35 metrede yüzen ördeğin suyun içinde ayaklarını bile kıran tüfektir S56 defaatle yaşadığım olaydır. 
Bu sitede Profilimden diğer avlarıma bak face profilimde yaptığım avların geneli var.
Pc başında internette kimin ne olduğu ne yaptığı tam kesin bilinmez   :)
Bütün avlarımızı da siteye koymuyoruz desem bir şeyler anlatmış olur muyum?  :)
Dikkat edersen ben S56 ve Franchi Black Magic(gazlı) ile ilgili olasılık yazmıyorum kesin net yaşanmış tecrübe ile sabit olaylar yazıyorum  O0
  • Pietro Beretta S56E
02.06.1972 Bergama/İZMİR

Çevrimdışı Ersan ARGIÇ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 07 Şubat 2014, 18:59:15 »
hemşerim sakin ol.)))her yıl s56 ların fiyatı artıyor,seneye 5000 tl civarı olur
  • Stoeger 2000
1973
memleket fethiye-iş burdur

Çevrimdışı Güven SARI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 07 Şubat 2014, 20:05:31 »
Namluda Pietro Beretta,kasada Sauer Beretta mı yazıyor ben mi yanlış görüyorum.Ayrıca bu tüfeğin şokları 2-4 yazılmış yani uçar avına en uygun şoklara sahip bence.Günümüz teknolojisine uygun değil falan diyenler kullanmadan nasıl böyle bir fikre sahip olmuşlar anlamadım,bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak yanlıştır.Benim de Beretta A 300 yarı otomatiğim var sonradan çıkanlardan değil 1973 model bir tüfek namlu iç çapı 18.3 ,namlu uzunluğu 66 cm  ve fix 3 şoklu ben bu tüfeğimle uygun fişeklerini bularak bıldırcın,üveyik,keklik,çulluk ve ördek avlarını yapmaktayım ve yıllardan beri hiç başka tüfek arayışı içerisine girmedim.Selamlar.
Güven SARI
1967 Ordu Fatsa 0 532 455 28 03

Çevrimdışı Ahmet ARIKAN

• Müdavim Üyemiz
  • Burdurlu
    • ahmet arıkan
« Yanıtla #15 : 07 Şubat 2014, 20:16:50 »
Tam bir efsane. Anlatılıp, tartışıldıkça daha da büyüyor. Yürü be s56 kim tutar seni. :D
  • Yıldız Elegant A3 TME
  • Akkar Churchill 812
  • Retay Masai Mara Bronze Pure
  • Çifsan ÇSP 555
Ahmet ARIKAN
1987-Burdur / Yeşilova

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : 07 Şubat 2014, 20:16:56 »
Namluda Pietro Beretta,kasada Sauer Beretta mı yazıyor ben mi yanlış görüyorum.Ayrıca bu tüfeğin şokları 2-4 yazılmış yani uçar avına en uygun şoklara sahip bence.Günümüz teknolojisine uygun değil falan diyenler kullanmadan nasıl böyle bir fikre sahip olmuşlar anlamadım,bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak yanlıştır.Benim de Beretta A 300 yarı otomatiğim var sonradan çıkanlardan değil 1973 model bir tüfek namlu iç çapı 18.3 ,namlu uzunluğu 66 cm  ve fix 3 şoklu ben bu tüfeğimle uygun fişeklerini bularak bıldırcın,üveyik,keklik,çulluk ve ördek avlarını yapmaktayım ve yıllardan beri hiç başka tüfek arayışı içerisine girmedim.Selamlar.

ben kullanmadan eleştirdim sizde kullanmadan övmüşsünüz..namlu iç çapı dar bir silahın şoku 2,olsa nolur 20 olsa ne olur..bende bi stoeger var..5 şok taksamda olmuyor,1 şok taksamda..hala anlamsız bir tartışma içindeyiz..satılık ilanını koymuş dostumuz..alana satana hayırlı olsun..elinde olan güle güle kullansın olmayanda alsın bu tüfeği kaçırmasın....napalım şimdi yani güzelse..iyiyse...satalım tüm forum ailesi olarak elimizdeki tüfekleri S56 almayamı gidelim..bize ne komisyonmu alıyoruz burada...günümüz teknolojisine uygun değil dememde hataydı....kabul..özür..bol bol magnum fişek,36gr long range,hevi shot,çelik saçma,federal black cloud herşey atılabilir bu tüfeklerle..hatta önümüzdeki 50 yıllık teknolojiyi destekliyor...yahu arkadaş nerden dediydim eski teknoloji diye..nereden bilebilirdim silahın gelecekten geldiğini.. :D

S56 kullanmak çifte yada otomatik kullanmaya benzemiyormuş kullananlar daha iyi biliyor..sizdede bi otomatik varmış hep onu kullanmışsınız..gerek yok konuyu tatlıya bağlamışken tatsızlaştırmaya..
« Son Düzenleme: 07 Şubat 2014, 20:23:34 Gönderen: Şahin BİTEN »

Çevrimdışı Güven SARI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 07 Şubat 2014, 20:26:53 »
Şahin bey kullanmadan övdüğümü nereden çıkardın,sadece bir tüfeği kullandığım bilgisine nereden ulaştın anlamadım yazdığın  ve de vardığın diğer yargılara da nasıl ulaştığını anlamadım.Tatsızlık aradığım sonucuna nasıl vardın  o da ayrı bir konu.Konuya bilgilerim doğrultusunda katıldım ama konu sanırım parsellenmiş başka katılıma kapalı.Selamlar.
Güven SARI
1967 Ordu Fatsa 0 532 455 28 03

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
« Yanıtla #18 : 07 Şubat 2014, 20:33:14 »
İlan sahibinin rızkını engellemeyin, silahlar bölümünde bu konuyu açın orada tartışalım.
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #19 : 07 Şubat 2014, 20:37:38 »
.Konuya bilgilerim doğrultusunda katıldım ama konu sanırım parsellenmiş başka katılıma kapalı.Selamlar.

Ve Aleykümselam..işde benimde derdim bu..başka katılımcıya kapalıymış gibi ihale bana kaldı..herkes kendi çevresinde edindiği tecrübelere göre kullandığı silahlara göre birşeylerde yazabilmeli.S56 hakkında bişey yazmak için kullanmak gerekmiyor.illa...

siz demişsiniz ki S56 kullanmadan nasıl böyle konuşabiliyorlar yorum yapabiliyorlar..siz kullandınızmı..sizde bende,forumdaki tüm arkadaşlarımda yazar buraya taa ki konu kilitlenene kadar.kimsenin tekelinde değil konu... illa kullanmamız gerekmiyor..ben 1970li ve 73lü yıllarda üretilmiş eski teknoloji dedim..buna sizde dahil pek çok dostumuzdan tepki geldi..eskiyse eskidir işde..70 model bişey eskidir benim gözümde..ama değersiz değildir..benim dediğimde yanlış olan şey nedir..biri bana Allah aşkına açıklasın..desinki bu tüfek eski teknoloji ve 70li yılların silahı değil..bu silah 2055den geldi desinde kurtulalım....saygılar.

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : 07 Şubat 2014, 20:39:23 »
İlan sahibinin rızkını engellemeyin, silahlar bölümünde bu konuyu açın orada tartışalım.

katılıyorum..konu enteresan bi hal almaya başladı..sohbet havasında tartışırız bunu sabaha..silahlar bölümünde tartışmak daha mantıklı.

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #21 : 07 Şubat 2014, 22:22:52 »
Umumi istek üzerine konu bölünerek bu bölüme taşınmıştır. Keyifli sohbetler...
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimiçi Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #22 : 07 Şubat 2014, 23:07:14 »
şahin abi dar çapla ağır fişek iri saçma iş yapmaz dediğin tüfekle adamlar napıyor, yorumlarda 42 gram 3 numara çelik saçma kullandığını yazmış

• Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #23 : 07 Şubat 2014, 23:08:20 »
Alkan Abi eyvallah   :)
Kullanılmış bir S56 temizliğine göre 2000-3000 TL arası fiyat eder.
Üstü fiyat abartılı olur.
Amma hiç kullanılmamış sandık tüfeği döşek arasından çıkma 71 namlu 1/3 şok Pietro Beretta S56 ya 4000 TL veririm.

Şahin'im Canım Kardeşim diyorsun ki ;
ben kafaya koydum 300 serisi bir beretta alıcam ama 71 namlu olur ama 66..2.el temiz bir beretta otomatik..a300 olur,a304 olur,a303 olur,a390 olur,a391 urika olur..franchi black magic yada fabarm ellegide olur..

Bendeki Franchi Black Magic tüfeğin iç çapı 18.3 ve S56 nın iç çapları 18.3-18.4 tür.
Almak istediğini yazdığın bütün  tüfeklerin iç çapları ile S56 Berettanın iç çapları hemen hemen aynıdır.

Tuncay Kahraman'ın yazdığı bir yazıdır.
Beretta Standart Namlu İç Çapı :S Serisi Pozeler ile A300-301-302-303-304-390-391-Outlander, Silver Pigeon Serisi Pozelerin iç çapları 0.723 INCH=18.37 MM..

Şahsım olarak benim bilgi ve tecrübelerim geleneksel yani tabiri caizse eski usüldür.
Bire bir yaşanmış tecrübe edilmiş kesin kat'i sonuçlardır ve yanıltmaz şaşırtmaz.
İstisnalar dışında netice hep aynıdır.
Yılladır kullandığım silahlarımı tanırım onlarla neler yapabileceğimi iyi bilirim.

Sayın Tuncay KAHRAMAN tüfek fişek grupman delicilik menzil vs. konularda referans kabul ettiğim teknik ve bilimsel verilere sahip birisidir.
Tuncay KAHRAMAN Bey'in tüm yazılarını okumanızı faydalanmanızı öneririm.

http://avlakforum.com/forum/yivli-yivsiz-av-ve-atis-tufekleri-genel-konular/fisek-yatagi-ile-ilgili-dusunceler/

http://avlakforum.com/forum/pattern-ve-penetrasyon-denemeleri/guncel-tufeklerin-namlu-capina-gore-standart-sok-degerleri

« Son Düzenleme: 08 Şubat 2014, 13:28:25 Gönderen: Ziya ÇOBANOĞULLARI »
  • Pietro Beretta S56E
02.06.1972 Bergama/İZMİR

Çevrimdışı Hakan SEÇKİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #24 : 07 Şubat 2014, 23:10:39 »
Dar namluyla ince saçma hafif gramaj iş yapmaz olayına kesinlikle katılmıyorum. eğer öyle olsaydı dar namlulu benelli sbe2 amerikada bütün tüfek markalarının toplamından daha fazla satmazdı. sadece sbe 2 değil m2, m4 ve vinci ayrıca berettalar. hepsi dar namlulu adamlar 56 gr kurşun saçmalı fişekler kullanıyor o dar namlulu tüfeklerle. ve tüfekler şov yapıyor:) üstelik turkey şoklarla.. 66 gramlık çelik saçmalı fişekleri leblebi gibi tüketiyorlar ördek avında. bizde ise millet 36 ve 40 gramlara ağır fişek deniyor. sanırım hala çok fazla bilgi kirliliği var. saygılar
Hakan SEÇKİN
1975 ANTALYA
BEN HAYATIMDA 2 MUSTAFA İSMİNİ ÇOK SEVDİM 1.CİSİ EY MÜMİNLERİM DİYEN SAV MUHAMMED MUSTAFA 2.Sİ EY YÜCE MİLLETİM DİYEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. BİR YILDIZ VAR KANINDAN YADİGAR, BİR DE HİLAL UNUTTUN MU ÇOCUK? SADECE BİR CADDE ADI DEĞİLDİR İSTİKLAL.