Gönderen Konu: BERETTA S56  (Okunma sayısı 24508 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Nurettin AYDIN

• Müdavim Üyemiz
Ynt: BERETTA S56
« Yanıtla #25 : 08 Şubat 2014, 02:55:08 »
S.55.S56.S.57.tíbi  berettalar.  poligon túfeyi olarak úretilmis, zamaninda... sket  trap.  gibi  atislar yapilmis bu  túfeklerle. úretilme amaci   buymus bu túfeklerin.

sket atisi  icin yapildigindan bu súper  poze  s.55.s56.s57, tipi  berettalar  avcilarin bu  túfeklerle iyi av furmasi sonucu iyi  tutulmasi,

ve bu túfeklerin úretim yillari, túfekler  daha iyi ve titiz ve makine  túfeyi olmamasi, túfeklerin iyi av yapmasi,

ve túrk  avcilarinin cogunlugu bu súper poze  itayan berettalarina kullanmalari  ve HANÍ DERLER ÍLK GÓZ AGRIMDI DÍYE ÍSTE BU SÚPER POZE BERETTALAR COK AVCININ ÍLK GÓZ AGRISIDIR  VE ÍLK SÚPER POZE TÚFEKLERÍNDEN OLAN BU TÚFEKLER COK TÚRK AVCISI  DENEYÍM SAYiBi OLMUS  ve ílk SÚPER POZE TÚFEKLERÍDÍR  VE TÚFEKLERDÍR.. cok túrk avcisinin deneyim  ve bilgi sayibi olmalari bu túfekler ústúnde

ASIL KONU BUNLARDIR..

iste asil konu  budur  túrk  avcilari arasinda cikan   konusma ve tartisma,,, 

bana  sorarsaniz, bu  55,56,57, S tipi  berettalar  simdiki itanyan túfeklerinden daha iyi  av yapacagidir,   

tek sonrun  bu túfeklerde  kilit sistemleri cok cok zayif   cok uzun súre kullanilmis olan  bu túfeklerde laska olmalari ve górúlmesi túfeklerde, kilit sistemi cok zayif túfeklerin,   sorun bu túfeklerin,

birde  túfekler  ufak sacma sever iri sacma sever  diye birsey yoktur, 

túfeyin fiseyinde iri sacma olsun ince sacma olsun  hic fark etmez,  tek  sebet sorun sacmanin arkasina KONAN BARUTDA BÍTER HERSEY, HERSEYÍ SACMANIN ARKASINDAKÍ BARUT  CÓZER  HER SEYÍ,  ince  sacmani var túfeyinde az barut, iri sacmami var  fisekte cok barut  cózer durumu,

sadece su olur, túfeyinde  nekadar  barutla  nekadar sacma atacagina iyi ayarliyacaksin bulacaksin, TABÍ BÓGLE BÍR BECERÍN VARSA,  HERSEY AVCIDA BÍTER, ONDAN SONRA FÍSEKTE BÍTER SACMA, BARUT, TAPA, PUL, KIVIRMA,  ONDAN SONRA TÚFEKTE BÍTER FÍSEK UYGUN  VE UYGUN  DEYÍL TÚFEYÍ FÍSEK  SACMA BARUT MESELESÍ, ondan sonra iyi atici olmak gerekir... hepsi  budur olayin,

ondan sonra av nasil bulunur nerde bulunur ne zaman nerde bulunur  avlar, avlar hangi arazide nasil hareket eder nasil avlanilir ógreneceksin,ondan sonra iyi avci arkadasi avina góre kópek avlandigin yerin havasina góre kópek besliyeceksin ve avina góre kópek, iyitip  yetisdirip.. iyi kópek secip..

pasa  pasa avlanacaksin.................

bitdi.
« Son Düzenleme: 14 Şubat 2014, 19:01:13 Gönderen: Nurettin AYDIN »
Nurettin AYDIN
1966-Hollanda

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #26 : 08 Şubat 2014, 11:53:46 »
Arkadaslar oncelikle yazacaklarim kendi penceremden gorduklerimdir kimse ustune alinmasin

Ben herkese saygi duyuyorum herkesin bir sevdigi bir tarzi vardir o yuzden kimi kisa namluyu sever kimi uzun kapali soklari ben sahsen 71 1/3 severlerdenim 60 66 4/2 4/3 tufeklerle vurdugum avlar cok basit kalip keyf vermemektedir sanki tesadüfen vurulmuscasina celgini bol olmaktadir oysaki elimde 71 1/3 varsa benim icin sanki zaman durur kalkan kusu görürüm arpacikta salarim salarim ve tetik kestigimde kus poflar vede ince tuyunu doker bakarsinizki kus bir kac metre ileri adeta savrulur bu atis sekli bunun hazzini tadanlar icin klasik ozel bir durumdur vede vurulan keklik tavsanlarin hafizanizda hep ayri yeri olup o anlari aklinizda hep yasarsiniz gelelim
56 lara kalin sacma atilmiyor diye birsey yok ben keklik vede tavsan avlarinda genelde sag acik goze 7.5 solada 6 numar koyar atarim ve afaki mesafelerden avi alirim uyevk avlarinda insanlarin tufek kaldirmadigi yerlerden kuslari vururum tabiki kullanip bunlari yasamak lazim bunun icin kundak uyu sarttir.

birde yeni nesil soba borusu misali back bored namlulara bakalim ben bu tip namlulu bir tufekle avlanmadim ancak avlanan arkaslardan hep hezayan duydum marka vermiyim ancak cok buyuk heveslerle afaki paralara alinan back bored namlulu tufek l er 15 metreden sonra avi yarali birakiyor gerekcesi ile yari paralara satildi  toparlamak gerekirse dunyaca unlu muhendislikler tarafindan gelistirilmis bu back namlulari biz amacina uygun muhumat kullanamadigimiz icin aradigimizi bulamiyoruz o yuzden kim neyi sevip neyle randiman aliyorsa onunla avlanmali diyorum selamlar rastgele
  • Le Fusil Darne Saint-Etienne V 19 Paris France

Çevrimdışı Ziya ÇOBANOĞULLARI

• Müdavim Üyemiz
  • Avın başı rasgele sonu nasiptir.
« Yanıtla #27 : 08 Şubat 2014, 13:08:39 »
Arkadaslar oncelikle yazacaklarim kendi penceremden gorduklerimdir kimse ustune alinmasin

Ben herkese saygi duyuyorum herkesin bir sevdigi bir tarzi vardir o yuzden kimi kisa namluyu sever kimi uzun kapali soklari ben sahsen 71 1/3 severlerdenim 60 66 4/2 4/3 tufeklerle vurdugum avlar cok basit kalip keyf vermemektedir sanki tesadüfen vurulmuscasina celgini bol olmaktadir oysaki elimde 71 1/3 varsa benim icin sanki zaman durur kalkan kusu görürüm arpacikta salarim salarim ve tetik kestigimde kus poflar vede ince tuyunu doker bakarsinizki kus bir kac metre ileri adeta savrulur bu atis sekli bunun hazzini tadanlar icin klasik ozel bir durumdur vede vurulan keklik tavsanlarin hafizanizda hep ayri yeri olup o anlari aklinizda hep yasarsiniz gelelim
56 lara kalin sacma atilmiyor diye birsey yok ben keklik vede tavsan avlarinda genelde sag acik goze 7.5 solada 6 numar koyar atarim ve afaki mesafelerden avi alirim uyevk avlarinda insanlarin tufek kaldirmadigi yerlerden kuslari vururum tabiki kullanip bunlari yasamak lazim bunun icin kundak uyu sarttir.

birde yeni nesil soba borusu misali back bored namlulara bakalim ben bu tip namlulu bir tufekle avlanmadim ancak avlanan arkaslardan hep hezayan duydum marka vermiyim ancak cok buyuk heveslerle afaki paralara alinan back bored namlulu tufek l er 15 metreden sonra avi yarali birakiyor gerekcesi ile yari paralara satildi  toparlamak gerekirse dunyaca unlu muhendislikler tarafindan gelistirilmis bu back namlulari biz amacina uygun muhumat kullanamadigimiz icin aradigimizi bulamiyoruz o yuzden kim neyi sevip neyle randiman aliyorsa onunla avlanmali diyorum selamlar rastgele

Tertip yazının altına imzamı atıyorum   8)  :D   O0
  • Belçika Piper Çakmaklı Çifte(Constantinople-Lazaro Gabay)
  • Çifsan Çsp 555 Süperpoze
  • Sarsılmaz Concorde Yarı otomatik
  • Luigi Franchi Black Magic Yarı otomatik
  • Pietro Beretta S56E
  • Savaşcı Pointer's Altar
Ziya ÇOBANOĞULLARI      A rh +
02.06.1972 Bergama/İZMİR
İkamet : Çandarlı

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #28 : 08 Şubat 2014, 22:25:00 »
Devrem okadar cok hikayem varki anlatmaya kalksam sayfalar yetmez selamlar.

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #30 : 09 Şubat 2014, 16:45:28 »

Aynen adaşıma katılıyorum
hatta geniş namlu av kalkar kalkmaz fişek atıp avlanmakmı yada 71  1/3 tüfekle avı süzüp avlanmakmı daha makbul diye bir konu açmayı bile düşünmüştüm
kendimden örnek vereyim çift namlu otomatiğimle her avı yapıyorum problem yok ama şu varki saint etienne 70 1/3 şoklu pozemle aldığım keyfi otomatikte bulamıyorum.
bu yıl keklik avında bile onlarca çulluk avladım onunla sıkıntı yok kuş olsun tavşan olsun uygun mesafede tetiği kestiğinizde elektrik çarpmışa dönüyor. Emin beyin dediği gibi akıl almaz mesafelerden neler olmuyorki
bu namludaki  mükemmel işçilik balistik ve sanatlada alakalı bir şey sadece 56 lar robustlar değil huğlunun 1/3 çifte ve pozeleride fix şok olanlarında aşağı kalır tarafı yok
bu tüfeklerle kazda vurulur ördekte bunların kışın sulak avlarda süt kuzusu olduklarına inanmıyorum.
selamlar...
  • Falcor 958 (Robust) (Poze) (70)
  • Vursan 92 A Europa (65)
  • Vursan 92 A Europa (71)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)
Emin OLGAÇ B Rh (+)  1967 TEİAŞ/MARDİN  

Çevrimdışı Sezer İNAN

• *
« Yanıtla #31 : 09 Şubat 2014, 18:10:16 »
Bu sezon basında aldığım 1/3 soklu71 namlu s56 ileyapmış olduğum avlarımdan buyuk bır zevk aldım.keklik,tavsan,ördek hepsindede mukemmel sonuçlar elde ettim.bencede guzel tufekler...
Sezer İNAN
1975-Kayseri

Çevrimdışı Alper KAYAR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #32 : 09 Şubat 2014, 18:56:27 »
Tertip yazının altına imzamı atıyorum   8)  :D   O0

bu kadar olur.
ıkı gundur avdaydım aralıksız kalmalı gıttım.
bugun elımdekı tufegın resmen kıymetını anladım.s-55
hiç abartmıyorum kesınlıkle en az 40 metre mesafeden uçara sakin ve dogru onlemeli bir atış yaptım aynen arkadasın dedıgı gıbı bır düşüşü vardı ordegın ve buyuleyıcı ıdı önce tüyleri sonra kendı cansın çakıldı yere.
etrafımdakılerdekı şaşkın bakışlar ayrı bır keyıf verıcı ıdı.
fişek olarak karton kaplama 5 numara 34 gr kullandım markası pelliagri yada rotweil idi.ve kesınlıkle bu tufegın fişekleri bunlar.
sonuç olarak tufegı ıyı tanıdıktan sonra kesınlıkle çok etkili.
  • Fabarm xlr5
  • Beretta s-55
evdekı huzur zengınlık budur.

1985-SAKARYA

Çevrimdışı Nurettin AYDIN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #33 : 09 Şubat 2014, 22:43:30 »
karton hartuslar túfeyin hartus capina góre siser kalir geriye esnemez túfeyin geriden hava almasina  azaltir kapatir, túfeyin gúcú  artar.. pilastik fisekler esnektir,esner...

cok yazdik dedik túfeyin iyisi  kusu  havada  avlar,   túfeyin iyi olmuyani  kusun yarisina túfek avlar,yarisina  avci furur avlar,

bizim avcilik  mantigina sógle isler av furuldumu aci cekmeden kalacak dúsecek furulacak, 

túfek kusu furacak  yarali dúsecek..  yarali kusu  eline alip  bakacaksin bizim avcilik mantigimizda bu yoktur, kópeyin agzinda yarali kus gelmiyecek...veya kópeyin agzinda kus ólmúyecek...
biz buna avcilik demeyiz..........     kendimize bu konuda cok cok sorumlu hisseder,  ona góre túfekle ava  gitmeyi avlanmayi  górev sayariz........  onun icin burda  yazar dururum  dogru túfek dogru fisek diye ister  vizdan deyin,ister  avcilik ahlaki deyin ne derseniz deyin...

onun ícín devamlu  uzun namlulari savunmusumdur.......... avi furdunmu  av kalir veya canli kalmaz, avi furamadinmi av yarali gitmez,,, uzun namlu sakin atici olursun ava daha fazla sacma isabet eder, sacmanin etkisi daha yúksek olur..avin ústúnde...biraz mesafeli atislarda kisa  namlu etkisiz kalirken avi yarala gibi sorun cikarirken fururken veya avi yarali gónderirken... uzun namluda bu sorun olmaz  kalmaz...

her zaman iyi túfek derim...
« Son Düzenleme: 09 Şubat 2014, 22:58:08 Gönderen: Nurettin AYDIN »
Nurettin AYDIN
1966-Hollanda