Gönderen Konu: çiftleşen köpeğin gebeliği engellenebilir mi ???  (Okunma sayısı 15098 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ayhan KUMRU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
01 şubat ta kızanda olduğunu farkettiğim köpeğim bugün zincirinden kurtulmuş ve aynı kafeste bağlı olan erkek köpeğimle muhtemelen çiftleşmiş (çiftleştiklerini görmedim). erkek ve dişi köpeklerimin farklı ırktan olması nedeni ile yavrulamasını istemiyorum. eğer eşleşmişlerse yavrulamasını engellemenin bir yolu varmıdır. bunun herhangi bir aşısı veya ilacı varsa ismini verirseniz makbule geçer.tşk.ler.....
1971-Bilecik-İstanbul

Çevrimdışı Savaş KAYGISIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: çiftleşen köpeğin gebeliği engellenebilir mi ???
« Yanıtla #1 : 06 Şubat 2014, 16:32:55 »
AYHAN KARDEŞİM ÖNCELİKLE GEÇMİŞ OLSUN, AMA ÇARESİZ DEĞİL, AYNI OLAY BENİM BAŞIMA GELDİ, KURZAHARLA, DD İSTEM DIŞI ÇİFTLEŞTİ, SOKAK KÖPEĞİ OLMADIĞI HALDE DAHA İŞİN BAŞINDA HEMEN BİR GÜN ARAYLA 2 KERE "ALİZİNE" İĞNE YAPTIRDIM VE HİÇ BİR ZARARIDA OLMADI, İSTEMDIŞI ÇİFTLEŞMENİN SONUÇLARINA ENGEL OLDUK.
  DAHA SONRA ZAMANI GELİNCE KIZANA GELDİ VE ÇİFLEŞTİRDİK VE KURZAHARLARIMIZ DÜNYAYA GELDİ VE SAHİPLENDİRDİK.
  YOLUN BAŞINDA YAPILMASI ÇOK ÖNEMLİ ZARAR GÖRMEMEK İÇİN EN KALİTELİ İĞNEDE " ALİZİNE" YAKLAŞIK 150 TL İKİ ADEDİ. YİNEDE VETERİNERE ACİLEN BAŞVUR ÖNCELİKLE. ANKARADAN SELAM VE SEVGİLER.
1958-Ankara

Çevrimdışı Ziya ÇOBANOĞULLARI

• Müdavim Üyemiz
  • Avın başı rasgele sonu nasiptir.
« Yanıtla #2 : 06 Şubat 2014, 17:33:21 »
Di Pro iğne 2 kere deri altı vurunca gebelik olmaz tecrübemle sabit.
  • Belçika Piper Çakmaklı Çifte(Constantinople-Lazaro Gabay)
  • Çifsan Çsp 555 Süperpoze
  • Sarsılmaz Concorde Yarı otomatik
  • Luigi Franchi Black Magic Yarı otomatik
  • Pietro Beretta S56E
  • Savaşcı Pointer's Altar
Ziya ÇOBANOĞULLARI      A rh +
02.06.1972 Bergama/İZMİR
İkamet : Çandarlı

Çevrimdışı Vet.Hekim Kaya GİRAY

• *
« Yanıtla #3 : 19 Mart 2014, 11:29:34 »
  gebeliğin 45. ününe kadar kullanılabilecek bir ilaç var. di pro ya gelince beşeri bir ilaçtır ve uzun süredir tedavülde lan bir ilaçta değidir
Kaya GİRAY(Veteriner Hekim)
1982 (İnegöl/BURSA)
05365548350

Çevrimdışı Yakup AKINCI

• *
  • Avcı Olmak Doğa Dostu Hayvan Dostu Olmaktır.
« Yanıtla #4 : 19 Mart 2014, 13:45:35 »
  gebeliğin 45. ününe kadar kullanılabilecek bir ilaç var. di pro ya gelince beşeri bir ilaçtır ve uzun süredir tedavülde lan bir ilaçta değidir

Hocam 45.güne kadar kullanılabilen ilacın ismini vermenizde bir sakınca varmı? Yoksa sizde hatırlayamadınızmı?
Eğer öğrenebilirsem bir çok arkadaşıma tavsiye ederim çünki bu zamanlar tam çiftleşme zamanı.

Saygılar...
Yakup AKINCI
1970 Kırıkkale

Çevrimdışı Gökhan KAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 19 Mart 2014, 14:31:58 »
ALİCE diye fransız malı bir ilac var hayvanın kg göre deri altı yapılıyor ve 45 gune kadar gebelıkleri sonlandırıyor.ben kullanmıştım başıma geldi 4 yıl önce 100 tl idi.
  • REMİNGTON 1187 SPECİAL PURPOSE.(71CM) 51CM FULLY RİFLED.
  • VURSAN 92-A (71-61CM)
  • AVSAN.S.POZE.(76-61) TRAP VE SKEET.
  • İNG.SETTER.
Gökhan KAN
1978-Sakarya-AKYAZI
DEL FABIOMASSIMO.
--------CİNA-----------

The following users thanked this post: M.Burak METİLLİ

Çevrimdışı Yakup AKINCI

• *
« Yanıtla #6 : 19 Mart 2014, 16:46:54 »
Teşekkür ederim.
fakat düşününce biraz bana acımasızlık gibi geldi nerdeyse canlanmış yavruları anne karnında öldürüyor.Ben vaz geçtim kimseyede tavsiye etmiyecem. :-[

Saygılar...
Yakup AKINCI
1970 Kırıkkale

Çevrimdışı Vet.Hekim Kaya GİRAY

• *
« Yanıtla #7 : 20 Mart 2014, 15:56:25 »
 İlaç kullanımı ülkemizde pek bilinçli olmadığından isimlerini buradan telaffuz etmek istemiyorm Yakup Bey ancak veteriner hekiminize müracaat ederseniz yardımcı olacaktır
Kaya GİRAY(Veteriner Hekim)
1982 (İnegöl/BURSA)
05365548350

Çevrimdışı Yakup AKINCI

• *
« Yanıtla #8 : 21 Mart 2014, 10:39:29 »
Teşekkür ederim hocam bi anda düşünmeden bir soru sordum ve hata olduğunu anladım.

Saygılar...
Yakup AKINCI
1970 Kırıkkale

Çevrimdışı M.Ali KAYA 64

• *
« Yanıtla #9 : 25 Temmuz 2015, 15:18:30 »
estandron denen iğne uyguladım yavrulamadı

Çevrimdışı Arif ORUÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 01 Ağustos 2015, 14:21:24 »
Bilinçsizce ve kulaktan dolma uygulamalar anneyi riske atacağı gibi sakat doğumlar ve rahim iltihabı kistik yumurtalıklar gibi sorunları da beraberinde getirmektedir. Lütfen bilgi ve yetkiniz  olmayan konuda bir bilene danışın...

Veteriner Hekim
Arif ORUÇ
Arif ORUÇ
Veteriner Hekim

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #11 : 02 Ağustos 2015, 13:04:58 »
Geçmişte benzer bir olay benim de başıma geldi.
Değişik çözüm yolları önerildiği, iğne yaptım, köpeğim ölümden döndü. Günü geldiğinde yavrular doğdu ve köpeğim kısır kaldı.
Tavsiyem, bırakın yavrular doğsun. Nasılsa sahiplenecek birileri çıkar...
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
    • Sulusaray Kasabası Resmi Web Sitesi
« Yanıtla #12 : 02 Ağustos 2015, 15:08:24 »
Aynı olay benim başımada geldi köpeğim istemsizce sokak köpeğiyle çiftleşti bende birçok araştırma yaptım fikir aldım yapılabilecek birçok yöntem vardı,ancak vardığım nokta hem köpeğin sağlığı için,hem vijdanen hemde dinen hiç birinin uygun olmadığı yönünde oldu.
1 sezon köpeğimle av yapmamayı göze aldım Köpeğim sağlıklı bir şekilde doğum yaptı 10 yavru dünyaya getirdi yavrulara 3-4 ay baktıktan sonra hepsini köpek barınağına verdim.
Bence dinen veya vijdanen sıkıntı yaşamak istemiyorsanız bence hiç bir şey yapmayın varsın doğursun sizinki sokak köpeğiylede çiftleşmemiş mutlaka hepsini olmasada bir kısmını sahiplenen olacaktır kalanlarıda barınağa teslim edin derim.
Nevşehirden selamlar...
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219

Çevrimdışı İbrahim EMİRE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 19 Ağustos 2015, 22:14:32 »
Iyide abi dinen dedin icime kusku dusurdun benim sokak kopekleriyle ciftlesti hem yavrularin dunyaya gelip sahipsiz barinaklarda kalmasindansa dogmamalari daha iyi degilmi
İbrahim EMİRE
1984 ZONGULDAK

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 26 Ağustos 2015, 12:26:53 »
Siz yavrulara bir müddet baktıktan sonra barınağa vermenin ne sakıncası olabilirki,ayrıca siz barınağa veriyorsunuz sorumluluktan kurtuluyorsunuz,o barınaklar neden var? o barınaklardan ücret alan bakıcıların işine? işini adam gibi yapmıyorlarsa onun vebalide onların üstüne size sokağa bırakın dmeiyorumki,gerekirse sokağa bırakın yinede yavru düşük yaptırmayın onun canını senmi veriyorsunki sen alasın.
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219

Çevrimdışı Özkan KÖK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 17 Eylül 2015, 00:15:05 »
Kopegi bugun kaçırdık. Başka köpekle ciftleşti. Ve ben tam culluk sezonunda yavru istemiyorum. Kesin çözüm birsey istiyorum. Yan etkisi kopegin avini etkilemeyecek sadece geri kalan onemlo degil hic kizana gelmezse de isime yarar. Cunku alacagimiz yavruyu aldik. Kopek 5 yasinda lavrak setter. Yardimci olursaniz cok memnun olurum

1988 SAKARYA

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 17 Eylül 2015, 14:25:23 »
çiftleştik den 30 -40 gün sonra yavru düşürücü iğne yaptır yavrular düşer.benim basıma geldi .veteriner tavsiyesi ile .bunu uyguladık.hem köpek kısır kalmak riskide yok
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Çevrimdışı Özkan KÖK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 17 Eylül 2015, 15:26:34 »
Sordum az once alize diye bir igne tavsiye etti 150 tl

1988 SAKARYA

Çevrimdışı Ertan ARIN

« Yanıtla #18 : 17 Eylül 2015, 17:25:31 »
İngiliz pointerimde istenmeyen gebelik olmuştu daha doğrusu sokak köpekleri gelmiş çiftleşme olmuş bahçemizde ,veterinere gittim bana 2 seçenek sundu biri ucuz 40 tl idi diğeri 150 tl,paraya acıdım nasılsa aynı işlev dedim köpeğe iğneyi attırdım.Ucuz etin yahnisi yavan olur hesabı köpek fenalaştı,bu sefer İzmir'e götürdüm köpek ölmek üzereymiş meğerse hemen ameliyata aldılar 400 tl para ödedim helalı hoş olsun ama ucuz iğne bana pahalıya patladı.O güzelim köpeğin rahmini aldılar ve yavru hayalleriyle avunan ben çok sevdiğim köpeğimemi yanayım kısır olduğunamı yanayım ortada dımdızlak kaldım.ve dişi köpeğe yemin ettim almam diye ve şu andaki köpeğim erkek.Ben yandım siz yanmayın paraya kıyın köpek ve doğurganlığı heba olmasın.
Ertan Arın
1968 Urla İZMİR

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 22 Eylül 2015, 00:16:24 »
İngiliz pointerimde istenmeyen gebelik olmuştu daha doğrusu sokak köpekleri gelmiş çiftleşme olmuş bahçemizde ,veterinere gittim bana 2 seçenek sundu biri ucuz 40 tl idi diğeri 150 tl,paraya acıdım nasılsa aynı işlev dedim köpeğe iğneyi attırdım.Ucuz etin yahnisi yavan olur hesabı köpek fenalaştı,bu sefer İzmir'e götürdüm köpek ölmek üzereymiş meğerse hemen ameliyata aldılar 400 tl para ödedim helalı hoş olsun ama ucuz iğne bana pahalıya patladı.O güzelim köpeğin rahmini aldılar ve yavru hayalleriyle avunan ben çok sevdiğim köpeğimemi yanayım kısır olduğunamı yanayım ortada dımdızlak kaldım.ve dişi köpeğe yemin ettim almam diye ve şu andaki köpeğim erkek.Ben yandım siz yanmayın paraya kıyın köpek ve doğurganlığı heba olmasın.
Pahalı iğnede yaptırmış olsaydınız bu başınıza gelenlerin aynısı pahalı iğne yaptırdıktan sonrada olabilir bilginiz olsun keramet iğnede değil bu tür düşük iğneleri her zaman risklidir bunu asla unutmayın,ayrıca düşük yaptırtmak yavruları öldürmek canilik ve katilliktir ne dinen nede vijdanen hiç bir mantıklı açıklaması yoktur,benim üzerime düşen sizi ısrarla uyarmaktır ve bende bunu yapıyorum gerisi size kalmıştır.
tekrar anlatayım
Aynı olay benim başımada geldi köpeğim istemsizce sokak köpeğiyle çiftleşti bende birçok araştırma yaptım fikir aldım yapılabilecek birçok yöntem vardı,ancak vardığım nokta hem köpeğin sağlığı için,hem vijdanen hemde dinen hiç birinin uygun olmadığı yönünde oldu.
1 sezon köpeğimle av yapmamayı göze aldım Köpeğim sağlıklı bir şekilde doğum yaptı 10 yavru dünyaya getirdi yavrulara 3-4 ay baktıktan sonra hepsini köpek barınağına verdim.
Bence dinen veya vijdanen sıkıntı yaşamak istemiyorsanız  hiç bir şey yapmayın varsın sağlıklı şekilde doğursun en fazla bir sezon köpeğinizle av yapamazsınız varın yapmayın ne olur ki?
Hiç olmazsa ömür boyu  vijdanınız rahat olur...
Nevşehirden selamlar...
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219