İngiliz pointerimde istenmeyen gebelik olmuştu daha doğrusu sokak köpekleri gelmiş çiftleşme olmuş bahçemizde ,veterinere gittim bana 2 seçenek sundu biri ucuz 40 tl idi diğeri 150 tl,paraya acıdım nasılsa aynı işlev dedim köpeğe iğneyi attırdım.Ucuz etin yahnisi yavan olur hesabı köpek fenalaştı,bu sefer İzmir'e götürdüm köpek ölmek üzereymiş meğerse hemen ameliyata aldılar 400 tl para ödedim helalı hoş olsun ama ucuz iğne bana pahalıya patladı.O güzelim köpeğin rahmini aldılar ve yavru hayalleriyle avunan ben çok sevdiğim köpeğimemi yanayım kısır olduğunamı yanayım ortada dımdızlak kaldım.ve dişi köpeğe yemin ettim almam diye ve şu andaki köpeğim erkek.Ben yandım siz yanmayın paraya kıyın köpek ve doğurganlığı heba olmasın.
Pahalı iğnede yaptırmış olsaydınız bu başınıza gelenlerin aynısı pahalı iğne yaptırdıktan sonrada olabilir bilginiz olsun keramet iğnede değil bu tür düşük iğneleri her zaman risklidir bunu asla unutmayın,ayrıca düşük yaptırtmak yavruları öldürmek canilik ve katilliktir ne dinen nede vijdanen hiç bir mantıklı açıklaması yoktur,benim üzerime düşen sizi ısrarla uyarmaktır ve bende bunu yapıyorum gerisi size kalmıştır.
tekrar anlatayım
Aynı olay benim başımada geldi köpeğim istemsizce sokak köpeğiyle çiftleşti bende birçok araştırma yaptım fikir aldım yapılabilecek birçok yöntem vardı,ancak vardığım nokta hem köpeğin sağlığı için,hem vijdanen hemde dinen hiç birinin uygun olmadığı yönünde oldu.
1 sezon köpeğimle av yapmamayı göze aldım Köpeğim sağlıklı bir şekilde doğum yaptı 10 yavru dünyaya getirdi yavrulara 3-4 ay baktıktan sonra hepsini köpek barınağına verdim.
Bence dinen veya vijdanen sıkıntı yaşamak istemiyorsanız hiç bir şey yapmayın varsın sağlıklı şekilde doğursun en fazla bir sezon köpeğinizle av yapamazsınız varın yapmayın ne olur ki?
Hiç olmazsa ömür boyu vijdanınız rahat olur...
Nevşehirden selamlar...