Gönderen Konu: lütfen yardım huğlu 401 b mi stoeger m 3000 mü( bu başlık silinebilir)  (Okunma sayısı 17055 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Selçuk KAYGISIZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: lütfen yardım huğlu 401 b mi stoeger m 3000 mü
« Yanıtla #25 : 26 Şubat 2014, 08:27:50 »
sakın o adam ben olmıyayım :)

benimki 28gram her markadan 40gram her markaya kadar takır takır saydırıyor..benelli halt etmiş yanında..daha ağır gramaj atma gereği duymadım..ava zaten atılmaz bizim muğlada..hava sıcaklığı 18 derecenin altına düşmedi bu sene hiç...yaz kış 28,30 gr...performans süper....ördekte 34,36 atıyorum ne denk gelirse çantada fişeklikte ne varsa..numara gram ayırmam bakmamda içine ne koyuyorum diye..

şahin abi bu yorumda senin yorumun stoeger hakkında :)
  • Kral Arms Signatüre I

1984 KIRŞEHİR

hasanalo

• Ziyaretçi
Ynt: lütfen yardým huðlu 401 b mi stoeger m 3000 mü
« Yanıtla #26 : 26 Şubat 2014, 20:40:12 »

Ha daha önce birkaç gazlý tüfek kullandým. hep yaralý hep yaralý. denemediðim fiþek þok kombinasyonu kalmadý. av arkadaþlarýmda kinetik var .adamlar 40 mt den üveyiði cansýz düþürüyor. tavþaný ördeði tahtalýsý keza. dedim nedir fark. onlar kinetik benimki gazlý.  ben de kinatik alayým dedim. araþtýrdým en iyileri stoeger. ata neo ve huðlu 401 dediler.
alýr almaz deneme atýþlarýný da çekecem filme yükleyecem
« Son Düzenleme: 27 Mart 2014, 10:11:05 Gönderen: Hasan ALO »

barışgökduman

• Ziyaretçi
« Yanıtla #27 : 26 Şubat 2014, 20:55:13 »
kinetik alacaksanız AKDAŞ AK 212

Çevrimdışı Ceyhun MİRİLİ

• *
« Yanıtla #28 : 26 Şubat 2014, 21:37:33 »
Mehmet kardeşim selamlar.Ben Ata kullanıcısıyım.6 senedir kullanıyorum senedi 1 kere temizlik görüyor.Gazlı olmasına rağmen en fazla attığım fişek 30 gr.Ne bir sıkıştırma ne bişey.Haa gelelim hatsana  fabrikası benim memleketimde. Öldürmüyor diye götürdük tüfeğin namlusunu değiştirttik beş parasız. Soruyorum öldürmeyen tüfek olur mu ? Huğlu poze kullandım 92 model . Üretim hatası bi konudan fabrikayla görüştüm.Yaptırtıncaya kadar göbeğim çatladı be kardeşim. Mustafa bağcı beyle görüşmekden 50 liralık işe 100 lira fatura ödedim . Poze çifte dersen yılların tecrübesi derim susarım. Ama otomatik dedin mi dinlenip dinlenip kaçıcaksın
"poze çifte dersen yılları tecrübesi var der susarim ama otomatik dedinmi dinlene dinlene kaçıcaksın" koptum bu lafa
Ayrıca kesinlikle katılıyorum, Huğluyu almayın bırakın başkası alsın, ama siz almayın.
« Son Düzenleme: 08 Mayıs 2015, 00:49:45 Gönderen: Ceyhun MİRİLİ »
Ceyhun MİRİLİ
1985 TEKİRDAĞ

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #29 : 03 Mart 2014, 20:32:38 »
sakın o adam ben olmıyayım :)

benimki 28gram her markadan 40gram her markaya kadar takır takır saydırıyor..benelli halt etmiş yanında..daha ağır gramaj atma gereği duymadım..ava zaten atılmaz bizim muğlada..hava sıcaklığı 18 derecenin altına düşmedi bu sene hiç...yaz kış 28,30 gr...performans süper....ördekte 34,36 atıyorum ne denk gelirse çantada fişeklikte ne varsa..numara gram ayırmam bakmamda içine ne koyuyorum diye..

şahin abi bu yorumda senin yorumun stoeger hakkında :)

40,34gr ne denk gelirse atıyor dedim..her attığını indiriyor demedim ki :D atıyor yalan değil..kıstırma arıza bilmez..saydırır ne koyarsan içine..ama ne atarsam atayım yeşillere hiçbişey işlemiyor o tüfekle.. randıman aldığı tek fişek 28gr 7,8 no fişekler..onlada iri ördek düşmüyor..yazın 3 şokla ovada üveyikte mesafe tanımıyor..ufak ördekler vuruluyor ama başka bişey yok..ne attın vurduğun ördeklere..ufak ördekmi iri ördekmi..kaç gr kaç no attın..markası ne bende atayım aynından ..ben elimdeki her gramaj her noyu attım bu sezon ördekte..zaten gittimmi bi sırt çantası fişek götürüyorum..ama randıman alamadım..başka bir yorumumda stoeger kullanıcısı bir arkadaşa demiştim bu sezon her fişeği deneyeceğim ördekte randıman aldığı fişeği bulucaz merak etme diye..ama bulamadım her telden fişek atmama rağmen..ismini hatırlamıyorum o arkadaşın..konusunuda unuttum..ama oda stoeger MD2000 le ördek avında hiç randıman alamamıştı....sağlamlık çalışma konusunda 10 numara tüfek sözüm yok..ama gazlı tüfekteki randıman yok..sarsılmaza bakma sen..kaç tane sarılmaz gördümse concordede dahil  konan kuşun dahi kalkıp gittiğini çok gördüm ateş edince..randıman aldığı fişek ,, hiçbir fişek.. ;D pozeside aynı mataf..jaws kullanan bir arkadaşımız var forumda o memnun..belkide tek iyi silahları odur..benim anlamadığım stoeger üveyik,tahtalı 40,50 metrelerden çaput gibi düşürüyorda iri ördekler 20 metre mesafeye geldiği halde ateş edince neden vurulmuyor..saçma varmıyor bile..varsa kanat kırması filan düşer..sürünün içine içine sıkıyorum yok..banamısın demiyor..gazlı tüfekle gidicem bundan böyle..Franchi black magicle akşam bekinde 4 tane fiyu,2 yeşil bir ger ördek vurdum bu sezon..sezon sonlarına doğru..61 namlu vede şoksuz silindir şokla..karanlıkta arpacık bile görünmuo..hafif ay ışığı var kuşun karaltısına çevirip sıkıyorum şaaap diye düşüyor kuş hemde cansız..attığım fişek RC S4 4 no..stoegerle gündüz 3 şokla 1 şokla göre göre dikkatli nişan alıp 8erli 10arlı tepemden geçen sürülere atıyorum bakıp kalıyorum arkalarından..yine bir başka yorumumda MD2000 kullanıpta ördekte 34gr 4no,5no atıp çok randıman aldım çok güzel ördek vurdum diyen arkadaşlarada sormuştum dalgamı geçiyorsunuz gerçekten varmı öyle birşey diye..bu tüfekler taş çatlasa 32gr sevebilir..oda yaf ve mirage gibi yumuşak fişek ve 7 no olursa en düşük...haftanın 3 günü bıldırcın zamanında 4 günü elimden düşmedi tüfek paso ava gitti..kullanmadan yorum yapmıyorum kullanan benim bu silahı...randıman aldığın ve iri ördek vurduğun bir fişek varsa markası gramı saçma nosu hangi mesafe hangi şokla attın tahmini mesafe nedir,gündüzmü bektemi geçittemi yoksa parlama avımı.. söylersen sevinirim..iklimden iklime yöreden yöreyede değişiyor çünkü sevdiği fişek..bilgi ve tecrübe paylaştıkça güzel....

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #30 : 03 Mart 2014, 22:43:41 »
             Şahin Bey, bende m2000 66 namlu kullanıyorum.Bu tüfeği özellikle ördek avında kullanıyorum.Yerde buz varsa gündüz avında 3 şokla rc s4 33gr. kullanıyorum.5-10 derece sıcaklıkta gece avına gitmişsem 5 no şokla 32 gr özkursan,meca,sterling,yaf gibi fişekler kullanıyorum.Hatta özellikle bior tapalar daha iyi oluyor.Özellikle 2 yıldır memlekette kış ve soğuk hava olmadığından rc s4 hiç kullanmıyorum, aksine 30-31 gr bior tapa yaf vs fişekler kullanıyorum.Ben hiç Muğla- Fethiye'de yaşamadım ama, buralardan bile daha sıcak olduğunu tahmin ediyorum.Sen 34,36,40 gr fişeklerden bahsedince ben dehşete kapılıyorum.Bence 30 gr rc, mirage 30,5 gr, meca 30,32 gr,yaf30,31 gr bior fişekleri gece avlarında 5 no şokla kullan.Yoksa stoeger müthiş yıkımı olan çok harika bir tüfektir.Bende iki tane de gazlı tüfek var, stoeger her bakımdan üstün bir silah.Özellikle soğuk hava ve uzak vuruşlarda daha üstün.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

Çevrimdışı Selçuk KAYGISIZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #31 : 04 Mart 2014, 08:38:27 »
şahin abi bi tanesini titani 6 no,bi tanesini imperial keçe tapa 32 gr 6 no ,bi tanesini de 36 gr 6 no sellier bellot,titano ile vurduğum kirik ti diğerleri boz,stogeger çok güzel tüfek,sen bence grupman ve penetrasyon denemesi yap tüfekte mi sorun var yokda başka bi şeyde mi :) belli olur
  • Kral Arms Signatüre I

1984 KIRŞEHİR

Çevrimdışı Akif ARSLAN

• *
« Yanıtla #32 : 04 Mart 2014, 08:41:15 »
401 B'nin sıfırı yok biliyorsunuzdur. Uzun süre önce üretimine son verildi mahkemelik bir olaydan dolayı. Ben 98 yılından beri bu tüfeği kullanırım. Hiç sorun çıkarmadı bu güne kadar. Ve her şeyiyle mükemmel sonuç aldım. Her yerli tüfeğin sorunlu olanı olmayanı var. Ben iki tane 401 kullandım. Bir de yedek aldım. İkisiyle de atış keyfim zevkim ikiye katladı. Kötü diyenler neyine kötü diyor bilmiyorum ama bence mükemmel bir tüfek. Buralarda başka tüfek kullanan avcı da nadirdir. Hiç kimseden de şikayet duymadım. Ufak tefek sorunlar yaşanmadı değil ama hepsi fabrikada çözümlenerek geri döndü. Başka da otomatik tüfeğe hevesim olmadı ve kullanmadım. Bu yüzden onlarla ilgili yorum yapamam. Ama yerli tüfekte her firmada sorun yaşayan vardır mutlaka. Yerli tüfekte birazda şanslı olmak lazım galiba. Ha bir de şunu ekleyeyim; 401'in üretimi olmadığı için yedek namlu yaptırma imkanı yok. Bu bir dezavantaj. Ya da namlunun başına bir iş gelirse öylece kalır elinizde. Fakat diğer parçalarda  sorun yok.
Akif ARSLAN
1980 KARAMAN

Çevrimdışı Fehmi TUNCER

• *
« Yanıtla #33 : 05 Mart 2014, 19:40:29 »
 hasan kardeşim zafer kardeşimiz yüreğinin sesini dinlemiş  M. 3000  bu martı ertelmeseler :)
« Son Düzenleme: 05 Mart 2014, 19:44:59 Gönderen: Fehmi TUNCER »
Fehmi TUNCER
1959 antalya/hakkari

Çevrimiçi Zafer YILDIRIM

• *
« Yanıtla #34 : 05 Mart 2014, 20:04:12 »
Galiba amerka siparisi bitmeden yenisi ekleniyo, turk olarak her seyde ikinci yada daha assa degerlerde oldugumuzdan oyalama politikasi suruyor.gercek bilgi veren de yok.insan kesin bi tarih verir bu bir sene sonra ya da olsa.yazik...
Zafer YILDIRIM / 1985 / SAMSUN/TERME

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #35 : 11 Mart 2014, 18:47:58 »
bu gün huğlu 401b kinetik tüfeğimi aldım.ilk izlenimler gayet olumlu.yakında grupman ve penetrasyon testlerini yayınlıyacağım.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #36 : 11 Mart 2014, 19:04:47 »
bu gün huğlu 401b kinetik tüfeğimi aldım.ilk izlenimler gayet olumlu.yakında grupman ve penetrasyon testlerini yayınlıyacağım.
hayırlı olsun sevgili SUAT güle güle iyi av günlerinde keyif ile kullan.. SELAMLAR...
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

hasanalo

• Ziyaretçi
« Yanıtla #37 : 11 Mart 2014, 20:22:30 »
sezon kapandı malüm! ben de 3 ay daha bekleyeceğim. alacağım 401  i mi. ne yapayım.

Çevrimdışı Cihan TURGAY

• *
« Yanıtla #38 : 11 Mart 2014, 21:11:52 »
vursan 92 a ile 32 gr ve 34 gr 6 veya 7 numara yaf fişeklerle çok keklik ve tahtalı vurdum 1 defa teklemedi.görüntüsüne ve sağlamlığına güvenirim.34 gr kendi döktüğümüz arkasında 1.90 barutlu kurşunlarla çok domuz vurdum.helal olsun kalitesine ve sağlamlığına 10 puan.huğlum da vardı üzümlüde otomatik işi malesef tutmadı.
Cihan TURGAY
1973 balıkesir

hasanalo

• Ziyaretçi
« Yanıtla #39 : 20 Mart 2014, 11:13:37 »
M 3000 den haber var. Fabrikayı aradim nisan ayı içinda komando av a göndereceklermiş.

SELİM AYDOS

• Ziyaretçi
« Yanıtla #40 : 19 Nisan 2014, 23:57:17 »
 Otomatik kinetik sistem tüfek almaya karar verdiyseniz Girsan mc 312 yi öneririm. Ben kullanıyorum. Desteksiz atışta problem yok. 24 gr atışta sıkıntı yok. Mekanizma pamuk gibi tıkır tıkır çalışıyor.

Çevrimdışı Murat KESKİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #41 : 20 Nisan 2014, 00:25:20 »
valla üye olduğum günden bu yana çoğu yorumları okudum. birisi şunu mu alayım bunumu alayım diyor yorumlar sıralanıyor. (bilgiler aydınlatıcı) ama bir o kadar da kararsız kalıyorum. aslında hatsan supreme almak istiyorum. ama yorumları okuyorum kararım değişiyor stogere dönüyorum tam stoger tamam diyorum ata neo, armsan, akdaş, girsan .... diye seçenek çoğalıor. aslında tüfeği görmeden omuzlamadan atışını ağırlığını hissetmeden almak yanlış hataya sebep verebilir diye düşünüyorum. ikincisi servis olayını düşünmek. en son olarak karar vermeye geliyor.( yanlışım varsa düzeltin lütfen.) yinede yorumların çok faydası oldu karar aşamasında. gerçi ben halen kararsızım. (maddiyatı her seferinde bir üst kademeye çekmek istediğimden oluyor) tecrübelerinizi aktardığınız için ayrıca herkeze teşekkürler.
saygılar...
1979 AFYON İKAMET
        KONYA MEMLEKET

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #42 : 20 Nisan 2014, 07:20:04 »
hayırlı olsun sevgili SUAT güle güle iyi av günlerinde keyif ile kullan.. SELAMLAR...
teşekkürler hakan abi.evet tüfeğin grupman denemelerini yaptık gayet tatminkar.24 gr fişekleri sorunsuz atıyor.ele yüze gelişi güzel dengeli bir tüfek.aslında aklımdaki marka değildi huğlu ama kısmet buymuş.av üzerinde deneyemedik henüz.izlenimler gayet olumlu.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Erol KABA

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
 Murat abi hal tüfek almadıysan; bana göre huğlu tüfeğini tavsiye etmiyorum. Biz bunu  arkadaşa aldık http://www.mahmutogluav.com/detay.asp?id=1864  30gr altı sorunlu, daha göndermedik biraz kullanalım belki alışır diye şimdilik aynı,. Ancak şu da var tüfek görüntü olarak gayet iyi elinize aldığınız da sevindiryor kendini o yüzden bayiden deneyipte alabilirseniz, iyi çalışanını alın başka  koşullarda yıpratma abi kendini  ;)
  • Charles Daly otomatik,
  • Cesa otomatik, Mertmak Mx5 otomatik
  • Akkar Karatay Pompalı, Hatsan Pompalı
Düzce  1985