stoeger derim sağlamlık açısından..ama gazlımı,kinetikmi derseniz gazlı derim..gazlı bir silah alın her gramajda saçmayı,büyük numara küçük numara farketmeden atın..kinetik sistem silahların 32 gram üstü fişeklerle bazen 32 gramda dahil randıman vermemesi beni deli ediyor..birde 7 numaradan aşağı saçmayla hiç randıman alınmaz..7,8,9 olucak..kışın ördekte ne yapıcaz..28gram 8 no'mu atalım..anca gıdıklar ördeği bu gramaj ve numaradaki bir fişek..bazen bi kaç çamurcun vuruyorum işde ben stoegerle 7,8 no saçmayla..oda yakın geçerse..yoksa atıp atıp sesini dinliyoruz iri ördekler geçerken..
kinetikse hangi tüfek olursa olsun aynıdır..ha benelli,franchi affinity nasıldır..kullanmadım bilemicem randıman verenide kendi şoklarıyla vermiyor..videolarda gördüyseniz benelli tüfeklerin üstündeki şokların hiçbiri kendi şoku değildir..Carlson Extended tarzı şok kullanırlar genelde..kendi şoklarıyla benellide aynı cacığın parçası..28gr ve küçük numara saçmadan başka saçmayla randıman vermediğini okumuştuım bi kaç yerde..o yüzden kinetik tüfek bi daha kapıdan içeri sokmam şahsen..bi kere alın tam alın...çok değil 3 gün sonra pişman olacaksınız..gelin vazgeçin bu sevdadan..
temizlik istemez falan filan gibi yorumlar yazan çoktur kinetik sistem tüfekler için..gazlıda aynıdır merak etmeyin..çok zor değil pistonun ve namludaki gaz deliklerinin olduğu yere iki bez sallamak..onuda 2,3 ayda bir yapsanız yeter...inanın bana kinetik tüfek gazlıdan daha çabuk pisleniyor...sağlammı derseniz MD2000'den memnunum sağlamlık konusunda..ama yazın üveyik avı haricinde hiçbir avdan randıman alamıyorum..kışın bi halta yaramıyor silah..yaz tüfeği kısacası..fişeğide 28gr 8 no..oda RC28gr olucak..geçen ördek avında titano 6 no kullandım yakın geçen ufak ördeklerde iyiydi..bir hafta sonra yine aynı fişekle aynı merada hiçbirşey vuramadım..günü gününede uymuyor artık bütün delirdi..benide deli etti...
arkadaşda 71 namlu kral arms otomatik var gazlı..iri ördeklere 30gr 8 no bior tapa atıyor..onun tüfekte o saçmayı seviyor..attığı mekenin , ördeğin olduğu yerde canı çıkıyor...marka şu olmuş bu olmuş önemli değil..gazlı tüfeğin sevdiği fişeği mutlaka bulursunuz..ben beretta A300 ve Franchi Black magic kullanmış biri olarak gazlı silahlardaki randımanı sotegerde bulamadım..Franchi'yi elimden düşürmüyorum keşke daha önce alsaymışım..
ata arms , vizard arms , armsan phenoma...bu silahlara bi bakın inanın bana yüze gelimide yıkımıda çok güzel..bayide bi omuzlayın bakın..yüzünüze hangisi çabuk gelıyorsa dipçiği size uyumluysa gerisi hikaye o tüfek avda sizi yanıltmaz...32 gram ve üstü 34 vs..fişek attım kış boyunca stoegerle birde 4,5 numara...dan dan dan!! güzel atıyor sesde çok çıkıyor ama namludan çıktığı gibi savruluyor..hedefi bulmaz bulanıda yıkmaz..namlu saçmayı ısıtmıyor..paso baş ağrısı..acaip başağrısı yapıyor..stoegerden örnek verdim sadece kendim kullandığım için..hangi marka olursa olsun kinetik sistemse bi halta yaramaz kısacası..401ide aynı neosuda...düşünün taşının hangi silahı alırsanız tekrar yazmayı unutmayın olumlu olumsuz yönlerini..ben memnun değilim..stoegerin çalışmasını çok sevmeme rağmen satıcam kinetik sistem bana göre değil....ileride pişman olmanızı istemem sizinde..saygılarımla..