Gönderen Konu: Süperpoze Tüfeği Sökmek (ACİL YARDIM LÜTFEN)  (Okunma sayısı 4281 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Köksal YOLLU

• *
Süperpoze Tüfeği Sökmek (ACİL YARDIM LÜTFEN)
« : 03 Şubat 2014, 21:17:59 »
Herkese merhabalar.

Aklıma takılan teknik bir konu hakkında görüşlerinize ihtiyacım var.
Huğlu 103 DE süperpoze sahibiyim.  Bu model ejektörlü bildiğiniz üzere. Şimdi ben bu tüfeği parçalara ayırıp kutusunda muhafaza ediyorum.
Ancak şu husus aklıma takılmakta.

Şimdi işim bitti tüfek ile söküm işlemine geçeceğim. tüfekle atış yaptım açtım fişekleri fırlattı. Tekrar kapattım burada el kundağını söküp tüfeği parçalarsam tetik kurulu kalıyor.

Peki tekrar açtım boş kovan koydum kapattım ve tetikleri düşürdüm. Sonra söktüm. Bu kezde ejektörler kurulu kalıyor !  :)

Olması gereken nedir? Huğlunun montaj klavuzunda sökme işlemi yaparken ejektörler kurulu vaziyette söküyor, yani ejektörler içeri gömük.

Beni şüphelendiren konu, uzun süre ejektörler içeri gömük yani kurulu vaziyette tüfeği muhafaza etsek, ejektörlerin yayları basılı kaldığından bir zarar görmezmi ?

Pekâla ejektörleri fişek fırlatmış yani yayları boşalmış şekilde muhafaza etsek bu kezde tetik ve iğneler kurulu kalıyor o da zararlı.

Ben bunu nasıl sökmeli ve ne şekilde saklamalıyım işin içinden çıkamadım hangisi doğru.

Lütfen tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.
Köksal 1984 ANKARA
A rh (-)

Çevrimdışı Ahmet ARIKAN

• Müdavim Üyemiz
  • Burdurlu
    • ahmet arıkan
Ynt: Süperpoze Tüfeği Sökmek (ACİL YARDIM LÜTFEN)
« Yanıtla #1 : 03 Şubat 2014, 21:40:52 »
ikiside kurulu kalmasın diyorsanız kutuya koymadan muhafaza edin. tetik düşürdükten sonra el kundağını sökün. böylece hem tetik, hem de ejectörler boşa çıkacaktır.
ya da namluyu ayırdıktan sonra tüfeği iğneler yukarı bakacak şekilde tuttuktan sonra iğnelerin önüne bozuk para koyup serbest şekilde tetik düşürün. iğnelerin kırılmalarını önlemeye faydası olacaktır. yada daha oriinal olsun derseniz dipçiği yere dayayın, bozuk para yerine fişek düşürme aparatını elinizle kasaya bastırıp tetik düşürün :)
tavsiye çok...umarım anlatabilmişimdir.
ben sadece tetik düşürüp tüfeği kılıfına koyuyorum. şimdiye kadar bir problem yaşamadım. :)
  • Yıldız Elegant A3 TME
  • Akkar Churchill 812
  • Retay Masai Mara Bronze Pure
  • Çifsan ÇSP 555
Ahmet ARIKAN
1987-Burdur / Yeşilova

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #2 : 03 Şubat 2014, 22:22:01 »
Güzel bir soru. Gerçi önce de sorulmuştu ama hala fazla bilen yok. Fırlatıcı (ejektör) kurulu değilken tüfeği söküp sonra tetikleri düşürmek en iyisi. Tahta takoz gibi bir şeyi iğnelerin üstüne yaslayıp çekmenin bir sakıncası olmaz.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Köksal YOLLU

• *
« Yanıtla #3 : 03 Şubat 2014, 22:55:40 »
her sökme işleminde böyle tahta takoz aramak çok sıkıntılı :(

şimdi şöyle bir mantık geliyor aklıma, ee yıllarca tüfeklerini sökmeden saklayanlar var hiç kullanmadan 5-10 sene, gerçi eskiden pek ejektör yoktu galiba ama.  Tüfeği hiç sökmeden kapalı vaziyette duruyorlar. E bu durumda Ejektörleri daima kurulu vaziyette oluyor. Eğer bir sorun olsaydı onlara olurdu.  Çünkü 100 de 90 ı da tüfek namlu kundak ayırmadan kapalı şekilde muhafaza ediyor ve ejektörler hep kurulu vaziyette duruyor. Bunun en kötü zararı bir süre sonra, ejektör yayları tansiyonunu kaybeder kısalır, hızlı fırlatmamaya başlar. Onuda fabrikaya gönderir değiştiririz. :)
Köksal 1984 ANKARA
A rh (-)

Çevrimdışı Mahmut HOCAOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 03 Şubat 2014, 23:11:15 »
her sökme işleminde böyle tahta takoz aramak çok sıkıntılı :(

şimdi şöyle bir mantık geliyor aklıma, ee yıllarca tüfeklerini sökmeden saklayanlar var hiç kullanmadan 5-10 sene, gerçi eskiden pek ejektör yoktu galiba ama.  Tüfeği hiç sökmeden kapalı vaziyette duruyorlar. E bu durumda Ejektörleri daima kurulu vaziyette oluyor. Eğer bir sorun olsaydı onlara olurdu.  Çünkü 100 de 90 ı da tüfek namlu kundak ayırmadan kapalı şekilde muhafaza ediyor ve ejektörler hep kurulu vaziyette duruyor. Bunun en kötü zararı bir süre sonra, ejektör yayları tansiyonunu kaybeder kısalır, hızlı fırlatmamaya başlar. Onuda fabrikaya gönderir değiştiririz. :)
dediğiniz gibi eğer ejektörünzde bir sıkıntı olduğunda fabrikaya gönderip ayarlattrıbilirsiniz sezon içinde her avdan gelişinizde tüfeği sökmekle uğraşmayın sadece iğnesini düşürün yeter.bir sorun olacağını sanmam ejektörde.sezon bitincede söküp hem ejektörü hem iğneyi düşürüp muhafa edersiniz gelicek sezona kadar..
  • Ata Neo
  • Huğlu Ventus
1996/Mersin

Çevrimdışı Erdem SERİN

• *
  • AV LİMİTLERİNİ UNUTMAYALIM!!!!!
« Yanıtla #5 : 04 Şubat 2014, 00:46:48 »
bencede silahı bu kadar sökmene gerek yok ama illa sökeceğim derseniz namluyu kubuzdan ayırdıktan sonra kubuz içindeki sustalı pime baskı uygulayıp kırma kolunun atış pozisyonuna geçmesini sağlayıp tetik düşürün tetik düşürürken iğne kırılacak diye korkmayın çünkü yay iğnenin önündedir bir iki kez tetik düşürmeyle iğne zarar görmez daha sonrada namlu üstünde ejektör kilit parçalarını hareket yönünde tornavida ucu ile itin ve serbest kalsınlar böylece sorununuz çözülür
« Son Düzenleme: 04 Şubat 2014, 00:48:00 Gönderen: Erdem SERİN »

Erdem SERİN
1983-BALIKESİR/BURHANİYE 05556752053

Çevrimdışı Köksal YOLLU

• *
« Yanıtla #6 : 04 Şubat 2014, 09:37:35 »
Teşekkürler.  Dolayısıyla ben su sonucu çıkarttım yanlış yaptığım birşey yok. Tüfek sisteminde hem tetigi düşürüp hem ejektör leri kendisi boşaltacak bir sistem yok. İllaki biz müdahale edeceğiz. En guzeli sökmeden muhafaza etmek
Köksal 1984 ANKARA
A rh (-)

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 28 Nisan 2014, 23:29:48 »
köksal bey süper pozelerde sökme işleminden sonra tetik ve ejektör aksamı kurulu kalıyor maalesef yapacak bir yok boşa tetik düşürmeyin zarar verebilir tetik ve ejektörün kurulu kalmaması için tüfeği sökmeden bütün olarak muhavaza etmek gerekiyor
1985
BURSA