Gönderen Konu: Barut hakkında  (Okunma sayısı 1490 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
Barut hakkında
« : 31 Ocak 2014, 17:23:13 »
Barut bayatlarmı, bayatlarsa eğer bunu nasıl anlarız? Kendi fişeklerimi doldurmaya karar verdim, hem zevkli hemde biliyosun içinde ne olduğunu, babadan kalma barut var evde onu kullansam mı yoksa yenisini mi alsam bilemedim, fikir alışverişi yapalım dedim :)
  • Akkar altay 61slug, 66 seritsiz, 71 seritli
  • Huglu 104A 76cm super poze

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Ynt: Barut hakkında
« Yanıtla #1 : 31 Ocak 2014, 20:20:17 »
Bende takriben 20 senelik MKE tip barutlar var ve hala sağlam. Fakat kendi kutusunda, ağzı kapalı durmalı, tenekenin paslanmamasına dikkat etmeli. Yine de günü geçen barut olur. Kiminde kutusunda yazar. Görünüşünden de belli olur. Bakarsınız, olması gerektiği renkteyse bir şey olmamıştır. Selamlar
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 31 Ocak 2014, 21:05:35 »
Anladım abi sağol. kutuda birleşim yerinde hafif pas var ama rengi düzgün yeşil gri arası bişey, yindede 1 çimdik alıp alev almasına baksam iyi olur :)
  • Akkar altay 61slug, 66 seritsiz, 71 seritli
  • Huglu 104A 76cm super poze

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #3 : 31 Ocak 2014, 21:22:51 »
:) olabilir. Bence kutudan hepsini kağıda döküp yayın. Renk değişimi, topaklanma gibi şeyler var mı bakın. Hatta mümkünse ona benzer bir kutuya aktarın. Varsa boş Sterling barut kutusu, ona aktarın. Cam veya kırıldığında parçaları tehlikeli olacak bir şeylere, kartonlara koymayın. En iyisi plastik(mümkünse anti-statik) veya teneke. Ya da eski kutu iyi derseniz, siz bilirsiniz. Selamlar
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.