Gönderen Konu: 3 ADET SÜPERPOZE ( fotoğraflar)  (Okunma sayısı 25860 defa)

0 Üye ve 9 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ziya ÇOBANOĞULLARI

• Müdavim Üyemiz
  • Avın başı rasgele sonu nasiptir.
Ynt: 3 ADET SÜPERPOZE ( fotoğraflar)
« Yanıtla #25 : 29 Ocak 2014, 16:48:26 »
En alttaki fotoda 167235 yazısının olduğu tarafı tam çek.
167235 rakamlarının önünde XX9 XL7 XXD gibi yazılar olmalı.

Tüfeğin boyası iyi atılmamış ve çıkmaya başlamış.
Birol Abinin dediği gibi ejektörler çıkarılıp boyanmış.
Ejektörlerin olduğu kısım normalde boyanmaz.
Acaba tüfekte boşluk var mıydı boşluk doldurup freze mi ettiler? sorusunu akla getiriyor.
Mandal,tetik köprüsü ve emniyet morumsu renkte olur.
Üst iğne değişmiş gibi duruyor.
El kundağındaki çatlak keyfe keder bence sorun değil.
S56 hor kullanılmış biraz bakımla adam olur.
Namlularda honlama var mı bilmiyorum
  • Belçika Piper Çakmaklı Çifte(Constantinople-Lazaro Gabay)
  • Çifsan Çsp 555 Süperpoze
  • Sarsılmaz Concorde Yarı otomatik
  • Luigi Franchi Black Magic Yarı otomatik
  • Pietro Beretta S56E
  • Savaşcı Pointer's Altar
Ziya ÇOBANOĞULLARI      A rh +
02.06.1972 Bergama/İZMİR
İkamet : Çandarlı

Çevrimdışı Mahmut ÖZTÜZÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK = DÜRÜSTLÜK
    • http://img199.imageshack.us/img199/690/6094299.jpg
« Yanıtla #26 : 29 Ocak 2014, 17:01:42 »
berrettaya fiyat ne istiyorlar kardeşim eğer hesaplı alacaksın 1500 tlye felan :D hemen al derim ama yok 2,500 3bin istiyorlarsa hiç buluşma derim yinde sen bilrsin tabi :D
  • fabarm xlr compozit
Mahmut ÖZTÜZÜN
0 Rh + 1981 KONYA
Avcilik  bir yaşam tarzidir babadan oğula kalan mirastır

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #27 : 29 Ocak 2014, 17:06:53 »
abicim yanlış yazdım. tırnak yanlış oldu. tamam abicim y harfine benzeyen parçalar. deidğin gibi o parçalaır ileri geri yaptım dediğin gibi ii durumdalar.
 peki abicim bu tüfeklerde sorun olduğu zaman iliginlenen tamir yapan parça temini yapan lar varmdıır. yani kırılınce bozulunca elimizde kalıyormu bu tüfekler sonuçta yerli değilş parçasıda yoktur.
 kundak olayınıda sorar öğrenirim. dediğin gibi tüfek ii hoşda işte herkez birşey söylüyor boya varsa alma. yok çok eski sistem tüfek alma. vsvsvs insnaın kafası karışıyor haliyle.
 peki  dikkat ettinmi b,iliyorum ama tam namlu içini gösteren bi foto var orda. tırnaklar ile namlu içi gözüküyor. sanki içi temizlenmiş gibime geldi. içinde dairesel çizikler var. sanki yivset gibi oranatılı çziikler. döne döne içinde birtel iel temizlenmiş onun çizmesi gibi aynı. sakıncası olurmu böyle bir durumda bile olsa .
 kısacası bu tüfek bu haliyle 1500 tl edermi. kundak da yapılacak . çatlak yapılır diyorsun ama fişek atınca basıçntan yarılır yine gibime geliyor abicim

daha diri o tüfek..1500 liraya alınır bence..her ne kadar fazla anlamasamda S56lardan..ama tel fırça ile içine istesende zarar veremezsin..döndüre döndüre temizlemek daha mantıklı tel fırça ile oda asla zarar vermez.ben 103D yi tel fırçayla kuru kuru temizledim..nasıl kullanılacağınıda bilmiyordum tel fırçanın.ileri geri cart curt dakikalarca sürttüm durdum..epey pislik çıktı ama tel fırça zarar gördüğü halde namlu içinde en ufak çizik yoktu..:D içindeki krom öyle basit birşey değil..zımpara bile çıkaramıyor kromu..ben 104A'nın tetik köprüsünü siyaha boyatacaktım tamirci zımparayla kazınmaz bu krom çıkmaz dedi..kumlama yapılırsa anca çıkar onuda tabanca tamircilerine yaptırtırız dedi..bende vazgeçtim..

bende orjinal bir Robust 222 buldum çok temiz herşeyi orjinal..taş gibi tüfek en ufak laçka yok oynanmamış vidalarına tornavida değmemiş daha..dipçiğin sol üst köşesi çok hafif çatlamış onuda yapıştırtmış dikkat çekmiyor kullanmaya engel değil..makaralı kayış..boya yok tamir görmemiş..dipçik,el kundağı orjinal..süper poze meraklısı sahibi..benim 99 103D'yle başbaşa değişecek değişsemmi bilmiyorum bi daha denk gelmez bu fırsat ama ruhsatımda yer yok tek bi silahlık yer var..onuda doldurursam 3 sene daha beklemem lazım yeni silah almak için....hoş yeğenin ruhsat boş daha onun üstüne aldırırım yeni silah alırsam 3 sene sonra kendi ruhsatıma aktartırım demokraside çareler tükenmez..sizce robust 222'yle 99 model huğlu 103D pozeyi değişeyimmi arkadaşlar..

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #28 : 29 Ocak 2014, 17:24:22 »
berrettaya fiyat ne istiyorlar kardeşim eğer hesaplı alacaksın 1500 tlye felan :D hemen al derim ama yok 2,500 3bin istiyorlarsa hiç buluşma derim yinde sen bilrsin tabi :D
dsotum 1500 tl alacam ama işte bilmiyorum arkadaş ii niyetli adamız milette yalan dolan çok. o yüzden sizinle paylaşıyorum ne var ne yok bakın diye. ama fiyat olarak ucuz. zaten de eğer olsa idi 2000- 3000 arası elimi sürmem temiz ararım. hatta el kundağını yaıtrtacam ona bakalım alırsam
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Mahmut ÖZTÜZÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK = DÜRÜSTLÜK
    • http://img199.imageshack.us/img199/690/6094299.jpg
« Yanıtla #29 : 29 Ocak 2014, 17:40:34 »
kardeşim mekanik bir sıkıntısı yok ise kundakları kolay iş, ben burdan sorarım en olumlu fiyatı alır öğrenirim, sen silahı araştır güzelce dediğim gibi fiyatta uygunmuş
  • fabarm xlr compozit
Mahmut ÖZTÜZÜN
0 Rh + 1981 KONYA
Avcilik  bir yaşam tarzidir babadan oğula kalan mirastır

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #30 : 29 Ocak 2014, 18:01:35 »
abicim yanlış yazdım. tırnak yanlış oldu. tamam abicim y harfine benzeyen parçalar. deidğin gibi o parçalaır ileri geri yaptım dediğin gibi ii durumdalar.
 peki abicim bu tüfeklerde sorun olduğu zaman iliginlenen tamir yapan parça temini yapan lar varmdıır. yani kırılınce bozulunca elimizde kalıyormu bu tüfekler sonuçta yerli değilş parçasıda yoktur.
 kundak olayınıda sorar öğrenirim. dediğin gibi tüfek ii hoşda işte herkez birşey söylüyor boya varsa alma. yok çok eski sistem tüfek alma. vsvsvs insnaın kafası karışıyor haliyle.
 peki  dikkat ettinmi b,iliyorum ama tam namlu içini gösteren bi foto var orda. tırnaklar ile namlu içi gözüküyor. sanki içi temizlenmiş gibime geldi. içinde dairesel çizikler var. sanki yivset gibi oranatılı çziikler. döne döne içinde birtel iel temizlenmiş onun çizmesi gibi aynı. sakıncası olurmu böyle bir durumda bile olsa .
 kısacası bu tüfek bu haliyle 1500 tl edermi. kundak da yapılacak . çatlak yapılır diyorsun ama fişek atınca basıçntan yarılır yine gibime geliyor abicim
Parçalarının orijinallerini temin zor veya imkansız olabilir.Türkiye de müracaat komandoav ve stoeger.Yalnız bunlar hayli eski olduğundan stokta eğer kaldıysa yurtdışından getirtilebilir,yenisi üretilmez,fakat önemli parçalarının arıza yapacağını düşünme,yapmaz.Boşa tetik düşürmedikçe(defalarca o da) iğne kırmaz ama kırarsa silver pigeon iğneleri ile aynı, yani stokta var,pimler(tetik grubunu kasaya,tetik parçalarını tetik plakasına bağlayan pimler) zaten önemli değil yaptırıladabilir,yaylar(horoz ve ejektör yayları) gene silver pigeonla aynı,kilit sallantı yaparsa gene silver pigeon kilitleri adapte edilebiliyor yalnız göbek mili bunlarda sabit ordan boşluk yaparsa  lazer kaynakla dolgu dışında seçenek yok,tabi kilit boşluk işi normal kullanımda ömür boyunca gerekmez rahat ellibin atışı görür o tüfek bence.

Namlu içi normal görünüyor,kromlu olduğundan tüfeğin içine elmas girmediyse çizilmesi imkansız.El kundağına benim bildiğim patlama anında herhangi bir basınç gelmiyor(çatlaması da sanırım yanlış teknikle söküp takarken olmuştur,ejektörün uçlarını iyi hizalamak ve de önce dip kısmını kasaya oturtmak lazım takarken),fakat epoxi türü yapıştırıcılar zaten ağacın kendinden daha sağlam oluyor,başka yerden çatlar da ordan çatlamaz veya yüzeyler iyi temizlenip uygulanırsa kaliteli bir japon da(502 mesela) yeterli sağlamlık sağlar.

1500 e balıklama atlanır diyorum ben,kasasındaki kir pas ta üstübü ve uygun bir solventle(tamircilere sormak lazım hangi sökücü uygun olur diye)gayet güzel temizlenir.

Tamamen restore edeyim dersen(yeniden boyama yeni el kundağı ve kundak bakımı iyi bir ustada(mesela Sadık Akdaş) en az 1000 liraya mal olur bence,daha ucuza da yaptırılabilir ama sonuç orijinalinden uzak olabilir olmayadabilir artık ustanın maharetine ve kullandığı malzeme ve tekniğe göre değişir araştırmak lazım,fakat 1500 vermenin bir anlamı kalmayabilir o zamanda bilemiyorum).Fakat miniumum harcamayla da yani kir pastan arındırılması(iç kısımların,tetik mekanizmasının da dahil olmak üzere) ve el kundağı onarımı ile, üzerindeki boya da idare eder zaten, uzun yıllar kullanılır.Yalnız ziya beyin dediği gibi gerçi yan yanaklar pek doldurulmaz ama gene de yapılmış olabilir,boşluk alma işi yapıldıysa beklenenden daha kısa sürede sallanmaya başlar tüfek.
« Son Düzenleme: 29 Ocak 2014, 18:29:43 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

• Expert Üye
« Yanıtla #31 : 29 Ocak 2014, 18:27:27 »
Bu tüfek ya tesviye edilmeden boyanmış veya sahibi piyasada satılan boyalarla kendisi boyamış bence.Ziya bey üst iğne değişmiş gibi demiş,ben bir anormallik göremedim,orijinal gibi duruyor.
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #32 : 29 Ocak 2014, 18:31:44 »
Kâmil Abi iğne ve ağaç aksam çok dert değil.
Ayrıca benim dediğim tetik çekme ağırlığı genelleme eski ustalardan öyle öğrendik.
Daha sert tetik; tetik keserken silahı aşağı basar , daha yumuşak tetik dokunmayla patlar.
Ben öyle biliyorum.

Balata spreyi temizlerken pırıl pırıl yapar.

Adem bu haliyle bile artemisi avda bozar 56 nın saçması
« Son Düzenleme: 29 Ocak 2014, 18:35:56 Gönderen: Ziya ÇOBANOĞULLARI »
  • Pietro Beretta S56E
02.06.1972 Bergama/İZMİR

• Expert Üye
« Yanıtla #33 : 29 Ocak 2014, 18:41:57 »
Ziya bey doğru diyorsunuz,o şekilde kontrol edildiğini ben de duydum.Kimi tüfekte tüfeğin ağırlığından, hem de epey fazla olur, hatadır,kimisinde de çok hafif olur o da emniyetsiz olur dediğiniz gibi.av tüfeğinde ideali 2-3 kg arası gibi bence.Berettalarda da öyledir ve tetikten sarkıtılınca ağırlığını taşıyamaz düşer genelde,düşmemesi için 3 kg dan ağır olması lazım tetiklerin.Sizin tüfeğiniz de s56,tetikten asınca taşıyabiliyor mu tüfeği?

Yani İngilizler yaklaşık tüfek ağırlığında olmalı diyorlar tetik ağırlığının.Yeri gelmişken gene İngilizlere göre max saçma gramajı da tüfeğin ağırlığının yüzde biri olmalı(yani mesela 3200 gr tüfek max. 32 gr saçma ile konforlu 3500 gr 35 gr.la vs.).
« Son Düzenleme: 29 Ocak 2014, 18:52:10 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı Ahmet ALVER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #34 : 29 Ocak 2014, 20:01:10 »
Bence en alttaki.Gravurlere aldanmamak lazım.
Yanicilik ve yikiciligi mumkemmeldir diye tahmin
Ediyorum. Saygılar
DOĞUM YILINIZI DA YAZINIZ
Çarşamba / SAMSUN
DUCK HUNT...

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #35 : 29 Ocak 2014, 20:17:48 »
s56 yı al... ne harcarsan harca zarar etmezsin.... o sport dedigin tüfekde güzel... 750 tl ye onuda al... artemis olsada olur olmasada.....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #36 : 29 Ocak 2014, 20:40:24 »
s56 yı al... ne harcarsan harca zarar etmezsin.... o sport dedigin tüfekde güzel... 750 tl ye onuda al... artemis olsada olur olmasada.....

Birol Abi namlu iyi ise 56 yı bence de alsın.
Dediğin gibi artemis olsa ne olur olmasa ne olur  :)
  • Pietro Beretta S56E
02.06.1972 Bergama/İZMİR

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #37 : 30 Ocak 2014, 08:56:29 »
kardeşim mekanik bir sıkıntısı yok ise kundakları kolay iş, ben burdan sorarım en olumlu fiyatı alır öğrenirim, sen silahı araştır güzelce dediğim gibi fiyatta uygunmuş
kardeşim bopş kovan ile enjektörleri sürekli denedim sıkıntı yok. zaten alacam zamanda en az 2 kutu fişek atarım peş peşe. kontrol amaçlı. fiyat deidğimiz gibi uygun boyalı tüfek ama neden boyalı deniliyor . şöyle veya böyle tartzında. elimizde patlar birde bende şans yok mal alım konusun da:))..
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #38 : 30 Ocak 2014, 09:02:53 »
abicim namluda kaynak varmıdır zannetmiyorum olacağını.o kadar salladım en ufak esneme bile yok gövde ile namlu da.
 namlu içi ben gördüğümde daha temizde avda kullanılmış en son biraz kirli idi ama ilk gördüğümde gayet ii durumda idi yeni gibi neydeyse karıcnalanma vs yok içinde . dışında deidğimiz gibi sanki boyanmış ama eskide duruyor yeni boyalı olsa böyle durmaz. onu soracam zaten
el kundağıda çatlak içerden devam ediyıor yapıştırılmış . iyice anlaşıp alacam demişti bana san yaızn sakin sezonda güzel bi kundak yaptırırz demişti. dsiyecem tekrar kundak senden olursa alrıım diye söz verdin diye öyle alacam tüfeği.
tüfeğe masraf ettikden sonra gerçketen temizleri zaten 2000- ile 3000 arasıdır tahmihnimce.
  artık bakalım size bi foto atacam abicim burayı ne bu hale getirir.http://2.imgland.net/8EoA4f.jpg[/img][/url]
 sağlı sollu iki tane uzun çizik var üst iğnenein kenarılarında gözüküyor bunları ne yapar acaba neden yapar.
 vede bu enjektörlerin olduğu yer neden yağlı bırakılmıştır kuru olsa sıkıntımı oluyor. içi sanki çamur gibi olmuş bakımsızlıktanmıdır acaba yoks abirşeyi örtbas etmek içinmidir
« Son Düzenleme: 30 Ocak 2014, 09:05:00 Gönderen: Adem KOCA »
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #39 : 30 Ocak 2014, 09:07:46 »
Bu tüfek ya tesviye edilmeden boyanmış veya sahibi piyasada satılan boyalarla kendisi boyamış bence.Ziya bey üst iğne değişmiş gibi demiş,ben bir anormallik göremedim,orijinal gibi duruyor.
kamil abicim namlu dışı boyalı olması yakıcılık delilcilik mesfe gibi etkenlerie tesiri varmıdır . namlu öçzelliğini bozarmı. olsu namlu boyalı ne olurki dermiyiz sizce. siz dermisiniz veya . beni işkillendirdi namlu boyalı olması ama ava vuruculuğa yakıcılığa zararı yoksada çokdasorun değil gibi.  normalde namlu ana gvde blok yeri gümüş renkmi oluyor yoksa burdaki gibi siyahmı orjinali. yani eski orjinelinde namlu yatak ana gövde blok yeri yani tırnaklerın olduğu yer tırnaklar gibi beyaz mı oluyor yoksa aynı bu fotodaki gibi siyahmı dır sormak istiyorum size
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #40 : 30 Ocak 2014, 09:08:52 »
Kâmil Abi iğne ve ağaç aksam çok dert değil.
Ayrıca benim dediğim tetik çekme ağırlığı genelleme eski ustalardan öyle öğrendik.
Daha sert tetik; tetik keserken silahı aşağı basar , daha yumuşak tetik dokunmayla patlar.
Ben öyle biliyorum.

Balata spreyi temizlerken pırıl pırıl yapar.

Adem bu haliyle bile artemisi avda bozar 56 nın saçması

abicim dediğini yaptım. tüfek kurulu iken baş aşağı eydim tetik düşüyor ağırlığı tarmıyor ama tetik çokda yumuşak değil normal lullanım pozisyonunda. yani sertmi olması gerekli yoksa tetik düşmesi normalmidir
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #41 : 30 Ocak 2014, 09:10:57 »
Bence en alttaki.Gravurlere aldanmamak lazım.
Yanicilik ve yikiciligi mumkemmeldir diye tahmin
Ediyorum. Saygılar
yaa tabikide beretta zaten kuşkular olmasa ikilemsi bile olmaz kardeşim
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #42 : 30 Ocak 2014, 09:19:06 »
abicim masraf ettikden sonra aynı o fiyatlara hiç uğraşmadan yeni tüfek alınır. el kundağı dipçik boya vs derken zaten 1000 tl bulur nerdye :))))
 bu8 arada alttaki tüfek harika birşey. size şöyle söylim hayatım boyunca elime alıpda ani nişanda yüze direk oturan vede direk hedefi gören bem başka tüfek görmedim. mesela 3 tüfekde dükkanda beretta s56  ile deneme yapıyorum yanak yatırmaya çalışıyorum nişan almak için artemis ilede mesela ama bu sportarmı tüfğei bi başka. yemin ederim bi görmenizi isterdim yakın olsak.
 direk hedefde ikilime omuza yerleştirm nede yanakda yer arama gibi anlık tepkimeler yok direk kaldırı kaldırmaz direk hedefdesin. harika yapmışar yapan usta
 üstadım bu arada ARTEMİS yabana atıyrosun ama dediğin gibi değil. ördek avında yakın uzka fark etmiyor 2fişek gerek ladığını daha görmedim bu zaman kadar tek atış vede uzak mesafe bile olsa kemik sesleri geliyor resmen her halukarda :))  iyi tüfek bence. hatta artemis uısta bile diyor biz bu tüfeği çok özel birine yapğmışım şuanda istesende bu tüfekden yapmayız vede heleki 2 namlu yapmışız kısa oda enjaktörülü para versende yapmıyoruz dedi en son .
 tüfek avda iken sıkıntı yaratmştı iğne kırmış iğne kırılıncada kırık parça açma kapama üstaki mandalın arasına girmiş tüfek kırılmıyordu . allahtan sadec iğne imiş parçayı aldılar şimdi tüfek elimde geldi sıkıntısız dün sabah avda idim . çok şükür ii durumda hastamız :))
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #43 : 30 Ocak 2014, 09:21:31 »

Birol Abi namlu iyi ise 56 yı bence de alsın.
Dediğin gibi artemis olsa ne olur olmasa ne olur  :)

ziya abicim kafamızda seninde gördüün gibi kafa karıştırıcı durumlar var. mesela en yakın ördke bu tüfek neden bu fiyata veriyor bana . ???
 yada namlu nedne boyanmış boya var ise
yada enjaktörler tamir gördümü??
 namluda dolgu yapılıp boşluk alındımı ??
 el kundağı masraf ne kadar olur ??
 vsvsvs.
yoksa sıfır yakın tüfek olsa hemen dalacam zaten :)))
 artemise yabana atma harika yakıcılığı var bizim av ortamında herkez hasta bu tüfeğeee satsma hemen alıyorlar :)))

1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Fatih TAHIL

• *
« Yanıtla #44 : 30 Ocak 2014, 10:48:10 »
S 56 yı al kullan kullan kullan ne zaman sıkıldın değiştirecen ikibine satarsın altına koymaz üstüne koyar avıda meraklısıda müşteriside iyidir çoktur bu 56 nın durumuna gelirsek hiçte kötü değil sadece bakımsız el kundağındaki çatlakta önemli değil sorun çıkarmaz zaten bu durumları fiyata yansımış çil çil bi 56 yı kimse bu rakamlara satmaz bundaki fiyat fayda denğesi gayet iyi alırsın güzelce bi temizlersin çatlağıda tekrar yapıştırıp aynı renkte ahşap dolğu malzemesi ile hafifçe doldurursun incecik bi çizik kalır yani bu tüfek hiç masrafsız çillop gibi olur bence hiç düşünüp durmadan tüfekte satılmadan al tepe tepe kullan dediğim gibi ne zaman sıkıldın elinde kullanırken satarsın diğerlerini hiç düşünme bakma bile bu 56 burda olsa 1 saatte ağzını yüzünü toparlarlar 2500 liraya satarlar bu kadar diyeyim hayırlısı olsun...     
« Son Düzenleme: 30 Ocak 2014, 10:57:42 Gönderen: Fatih TAHIL »
Fatih TAHIL  1970-KONYA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #45 : 30 Ocak 2014, 11:42:04 »
Adem sprey boya mı?  Sürme boya mı?
Boyalı namlu grupman delicilik ve mesafeyi etkilemez sanırım.
S56 ile deneme atışı yapma imkanı varsa dene.
Hatta mümkünse avda dene.
İçine sinerse al.
Yakın olsak inceleyip net konuşurduk.
Başka söylenecek bir şey kalmadı karar senin.
  • Pietro Beretta S56E
02.06.1972 Bergama/İZMİR

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #46 : 30 Ocak 2014, 13:04:12 »
http://2.imgland.net/8EoA4f.jpg[/img][/url]
Adem sprey boya mı?  Sürme boya mı?
Boyalı namlu grupman delicilik ve mesafeyi etkilemez sanırım.
S56 ile deneme atışı yapma imkanı varsa dene.
Hatta mümkünse avda dene.
İçine sinerse al.
Yakın olsak inceleyip net konuşurduk.
Başka söylenecek bir şey kalmadı karar senin.
vala abicim dediğin gibi herşeyi konuştuk ama bi fotoğrafta iğnelerin olduğuyerde sağlı sollu 2 tane çizik var. metal çizmiş birşeyi ama ne çizmiş olabilir. baksana oraya iyice. yukardan aşağıya doğru çizik var. birşey sürtüyor acaba tüfeğe zararı varmı o sürütünmenin. zaten almadan önce denem atışı yapacvam en az 2 kutu . peki bu tüfekler ile 34gr atış imkanı varmı yoksa 32 gr üstüne çıkılmazmı. genelde ben 30 gr ve 32 gr çok severim poze çiftete hatat artemisde usta 28 gr atsana ne işin var dedi 32-34gr ile. bulursan 28gr 5 veya 6 numara ördek avına bulmazsan 30 gr 5veya 6  at. fazlasıyla yeterli dedi. tüfelere işkence ediyorsununuz 34 gr atıpda .gerek yok ömrünü yiyorusuunuz tüfeklerin dedi.
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

• Expert Üye
« Yanıtla #47 : 30 Ocak 2014, 13:25:04 »
Adem bey kardeşim,mailine de yanıt vermiştim geldi mi bilmiyorum,bence o çizikler tüfeğin sahibinin acemiliği ile ilgili,hatta tüfeğin genel durumu da öyle bence.Tüfeği söküp takma esnasında sanırım namluyu kubuza oturturken hizalayamadı,göbek pimlerine alt namludaki yarım yuvarlakları oturtmadan namluyu zorla kapatmaya çalıştı ve ejektörlerin sivri uçları çizdi oraları.Ejektörler su verilmiş çok sert parçalar,uçları da çok keskin.Normal bilinçli kullanımda öyle bir şey olması mümkün değil,zaten ejektörler normal kullanımda kendileri yuvalarına girer ve çıkar kubuz arkasına sürtünme gibi bir durumu olmaz,ama tüfeği söküp takarken olabilir o,o da doğru teknikle yapılmazsa.34-36 gramı da rahatlıkla atabilirsin ama çok soğuk havalarda tercih et,yoksa hem sarsar hem grupman bozuk olur,fakat ben soğuk havalarda bahsi geçen tüfekle 36 gr federal ve remington epey attım ve sonuçlar iyiydi,gene de tepiyor,hafif tüfek zira.
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #48 : 30 Ocak 2014, 13:36:40 »
Adem bey kardeşim,mailine de yanıt vermiştim geldi mi bilmiyorum,bence o çizikler tüfeğin sahibinin acemiliği ile ilgili,hatta tüfeğin genel durumu da öyle bence.Tüfeği söküp takma esnasında sanırım namluyu kubuza oturturken hizalayamadı,göbek pimlerine alt namludaki yarım yuvarlakları oturtmadan namluyu zorla kapatmaya çalıştı ve ejektörlerin sivri uçları çizdi oraları.Ejektörler su verilmiş çok sert parçalar,uçları da çok keskin.Normal bilinçli kullanımda öyle bir şey olması mümkün değil,zaten ejektörler normal kullanımda kendileri yuvalarına girer ve çıkar kubuz arkasına sürtünme gibi bir durumu olmaz,ama tüfeği söküp takarken olabilir o,o da doğru teknikle yapılmazsa.34-36 gramı da rahatlıkla atabilirsin ama çok soğuk havalarda tercih et,yoksa hem sarsar hem grupman bozuk olur,fakat ben soğuk havalarda bahsi geçen tüfekle 36 gr federal ve remington epey attım ve sonuçlar iyiydi,gene de tepiyor,hafif tüfek zira.
  abicim en kötü tüfekde ne olabilir ah tüğ elimde patladı tamiri yok  diyeceğimiz. ben vala tüfek atmadım atacam alıncada enjektör tetik düşürme fişeklerini güzel atıyor . iğne basmasıkıntısı yok laçkalık yok boşlık yok. dediğimiz eksiler haricinde be birşey görmedim.
 deidğim gibi eski üstadalar namlu sakın boyatma özelliği gider denilen durum iç kromu namlunun içini mi kasdeiyorlar acaba.yani namlu içiyle oynanmasın tarzında. yoksa dediğin gibi dışıyla içinin ne alaksı var. ne özellik var ise içindeki yapısında vardır diye düşünüyorum.
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

• Expert Üye
« Yanıtla #49 : 30 Ocak 2014, 14:09:32 »
Bana sorarsan için rahat olsun almaya karar verirsen,üstelik bu kadar uygun fiyata bir daha zor ele geçer.Namlu boyasının performansla sıfır alakası var daha önce de dediğim gibi,bu ferrariyi sanayide boyatırsan yüze zor çıkar demek gibi birşey,tamamen saçma bence.
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın