Sadece kendi vakit düzeninize göre planlama yapmışsınız bizim buralarda yani karadeniz bölgesinde eylül başlarından ekim sonuna kadar bıldırcın göçü devam etmektedir ve sizin yasaklansın dediğiniz dönemlerde ancak biz av yapabilmekteyiz.Ayrıca avın yasaklanmasının hiç bir olumlu etkisinin olacağını düşünmüyorum çünkü zaten yasak olan bir şeyi kanuna uymayan avcılar yapmaktadırlar.Yasak olanın yapılmaması için bir kez değil beş kez daha yasaklasanız bir şey değişmeyecektir.Önemli olan denetimdir denetimleri adam gibi yapsınlar ve adam kayırmadan cezaları uygulasınlar,biz avcılarda otokontrolü öğrenelim ve uygulayalım o zaman her şey normale döner.Ayrıca sizin kendinize sorduğunuz evet diye de duyduğunuz sorunun cevabı benim için HAYIR dır saygılarımla.
güven hocam yazdıklarında son derece haklı . ilaveten eklemek istiyorum ; yasaklarla bir yerlere varamayız . asgari derecede fayda sağlayabilir belki ama , azami derecede hiçbir getirisi olmaz .
NEDEN ;
Dağda , ormanda denetim yapan bir görevli yok . olsa bile hangi bölgeyi , ormanı , dağı ovayı denetleyecek . düşünün kockoca arazi , kaç tane görevli gerekir denetim için . ha geniş çapta denetimler yapılmaya başlandı . her türlü taklayı atmakta üzerimize yok vesselam , bununda bir çaresini buluruz elbet . yapacaksak illada bi yolunu bulup yine vuracağımızı vururuz . yazılmış zaten ; bıldırcın üveyik vuruyoruz diye .
önemli olan , bu işin bir vebal olduğunu bilerek , kanunun ve vicdanın kurallarına riayet ederek yapmaktır . kaçak avlanmak , resmen diğer avcılarının hakkına tecavüz etmek olduğu kadar , tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemektir . kaçak vurulan o av , gelecekte , belki size , belki bize nasip olacaktı . . . ama kanun tanımaz , vicdanında kul hakkı nedir bilmez zihniyetler olduğu sürece , ülkemizde ne av popülasyonu artar , nede gelecek nesillere bir şey kalır .
duyduğum ve gerçek olan bir hadise .
önceden , bafra deltasında , kazları traktör kasasını dolduracak şekilde katletmişler . o derecede kaz bulunurmuş , şimdi bırakın kazı , yeri geliyor sakar meke bile bulamıyoruz . sakar mekelerde ekin ekilen tarlalarda ekilen ekinleri yemek için , sürüler halinde inerlermiş , tarlalar görünmezmiş mekelerden . bir atmaya on onbeş tane vururlarmış .
çok vurarak sadece sadist şişkin egolarınızı tatmin edersiniz belki ama , herkesin hakkı olan o vurduğunuz hayvanların vebalini , allah katında ödeyemezsiniz . . ben şahsen , kaçak avlanan ve limit nedir bilmeyen vicdansız avcılara hakkımı helal etmiyorum . herkesin , tüyü bitmemiş bebenin hakkı var o hayvanlarda . .
bu olay , kanayan bir toplumsal ve sosyol yaramızdır . .