Gönderen Konu: ÖRDEK AVI ÖNLEME YAPILIŞI FOTOĞRAFLI ÖRNEK ESTANTENESİ  (Okunma sayısı 13153 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
avcı dostlar. sürekli bana soruluyor özelden olsun direk sohbetlerde. önleme ne kadar veriyorsun. bende bu hafat çekim esnasında  izlerken böyle bir kou hazırladım. ördekler harika değilmi :)))
 mesafe yaklaşık olarak : 20 - 25 metre arası
                                     1 den son fotoya kadar vede en son fotoda tapanın gittiği yeri işaret ettim. buda önleme yapılışını taö anlamıyla gösteriyo sanımsa . inşallah paylaşım  faydalı olur.

1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

The following users thanked this post: Gürkan ONAT

Çevrimdışı Selçuk KAYGISIZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: ÖRDEK AVI ÖNLEME YAPILIŞI FOTOĞRAFLI ÖRNEK ESTANTENESİ
« Yanıtla #1 : 27 Ocak 2014, 12:03:58 »
abi 25 metrede önleme vermeye gerek var mı,
  • Kral Arms Signatüre I

1984 KIRŞEHİR

The following users thanked this post: Adem KARACAN

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 27 Ocak 2014, 12:10:07 »
abi 25 metrede önleme vermeye gerek var mı,
var tabikide . kardeşim ta uzunlşuk değil ama tahminimce 20-25 yazdım belkide 30 da olabilir. şimdi düşünüyorumdurduğum yeri algılyamaıdm tahminimce yazdım. ama 25 metreye tabikide önleme yapacaksın. çünkü o anda bu vurduğum ördek seri uçuşa geçiyordu beni görünce ani dönüş ile allah ne verdi ise gaza bastı ama sonuç yeşil ördek :))
 ama bir video av şimdi onuda atacam. sanki kıçında v8 motor takmışlar hastasıyım bu ördejklerin çok seriler
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

The following users thanked this post: Adem KARACAN

Çevrimdışı Y.Bozkurt ÇINAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 27 Ocak 2014, 13:06:14 »
Adem Bey gölde parlamada 30 m ve üzeri önlemeli atışlarda (35-50 m arası) tapaya bakıyorum ördeğin üzerine doğru gittiği halde ördek vurulmuyor. Acaba nerede hata yapıyorum. Normalde fişek çok hızlı gidiyor.  Mutlaka dağılımda isabet etmesi lazım değil mi? Saçma tesiri yok mu bu mesafelerde . Poze ve otomatikte ayrı ayrı deniyorum sonuç aynı. Hatta önden ileri doğru gidenlerde kalkış yönünde biraz yukarıya doğru atış yapıyorum. Kanat açıklığı, kafa gövde vs net görülüyor.  Ama ördek vurulmuyor.
1969 AFYON

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 27 Ocak 2014, 13:41:37 »
tapa ördeğin yanına gidene kadar saçma 2 kere gider -gelir bence :)
  • Kral Arms Signatüre I

1984 KIRŞEHİR

Çevrimdışı Y.Bozkurt ÇINAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 27 Ocak 2014, 14:22:32 »
aynen öyle ... Peki neden vurulmuyor. Saçmaya çok mu dayanıyor ördekler . 25 m ye kadar sorun yok ; bir şekilde kalıyor yada kanat kırma düşüyor. 
1969 AFYON

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 27 Ocak 2014, 14:41:22 »
tapa ördeğin yanına gidene kadar saçma 2 kere gider -gelir bence :)
  tama kardeşim ozaman sen avdaq hiç önleme yapma her atışın mesafe ne olursa olsun tam öreğin ortasına nişan al. doğru olanı bu zaten neymiş önleme falan gereksiz. direk ördeğin göbeğine atarsın.
 zaten ördewğin saçmadan hızlı olma şansı yok. mantıklı düşünmüşsün . tebrikler
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 27 Ocak 2014, 14:43:35 »
Adem Bey gölde parlamada 30 m ve üzeri önlemeli atışlarda (35-50 m arası) tapaya bakıyorum ördeğin üzerine doğru gittiği halde ördek vurulmuyor. Acaba nerede hata yapıyorum. Normalde fişek çok hızlı gidiyor.  Mutlaka dağılımda isabet etmesi lazım değil mi? Saçma tesiri yok mu bu mesafelerde . Poze ve otomatikte ayrı ayrı deniyorum sonuç aynı. Hatta önden ileri doğru gidenlerde kalkış yönünde biraz yukarıya doğru atış yapıyorum. Kanat açıklığı, kafa gövde vs net görülüyor.  Ama ördek vurulmuyor.
beyfendi ördeğin üzerien gitmeyecek taba. tapayı görüğünüz yöne doğru atış yaptığımın anlamına geliyor bu tapa görüntüsü. yani ben ördeğin o tarafına atmışım o hizada ördeği sarmış saçmlar. yoksa tapa ördeğe doğru giderse zaten yanlış atmış oluyorsun . tapa önde olursa havada saçmalar buluşur . mantık bu . her av için örnek değil bu ördek için geçerli keklikdede aynı şekilde seri uçan haycan mesafede uzaksa kesinlikle önleme şart
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 27 Ocak 2014, 14:58:18 »
adem bey kızmışsın ama ben önleme yapılması gerektiğine inanıyorum yalnız 25-30 metrede kafasına nişan alsak yeterli olur gibi,ama 40 45 metrede bir boy önüne önleme verilebilir,tabi bu tüfekten tüfeğe fişekten fişeğe değişebilir,bilimsel bir konu ördeğin uçuş hızı kullanılan fişeğin hızı bize doğru bilgiyi verir,herkes bildiği gibi atsın kırılmalara gerek yok :)
  • Kral Arms Signatüre I

1984 KIRŞEHİR

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 27 Ocak 2014, 15:02:25 »
adem bey kızmışsın ama ben önleme yapılması gerektiğine inanıyorum yalnız 25-30 metrede kafasına nişan alsak yeterli olur gibi,ama 40 45 metrede bir boy önüne önleme verilebilir,tabi bu tüfekten tüfeğe fişekten fişeğe değişebilir,bilimsel bir konu ördeğin uçuş hızı kullanılan fişeğin hızı bize doğru bilgiyi verir,herkes bildiği gibi atsın kırılmalara gerek yok :)
kardeşim deidğin gibi bilenler zaten bildiği gibi atıyordur . :)
 10 katlı bir binanın üstünden gecen ördeği direk üstüne atıp vurabiliyormusun selçuk sadece sana bir sortu bu: 10 katlı bir bina bak ve cevap ver bakalım . dürek üstüne atıp vuruyormusun .( 10 katlı bir bina yukarıya doğru bak ona göre cevap alayım yanlız )  :))
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Ersin ORBAY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 27 Ocak 2014, 15:02:45 »
Ademcim güzel bir konu olmuş eline emeğine sağlık..Birkaç şeyde ben eklemek istiyorum..Önleme vermek tabiki elzemdir..Fakat bu önlemeyi etkikeyen çokça etken vardır..Hava durumu, fişeğin gramajı,fişeğin hızı,kullanılan tapa,kullanılan tüfeğin şoku vs.vs
Şimdi konuyu açan Adem kardeşim elindeki tüfeği 20 senedir kullanıyor ve ona göre belli bir önleme veriyor..Bunu niye söylüyorum 20 senedir kullanıyor diye çünkü elindeki tüfeğin tabiri caiz ise ciğerini sökmüş ve tüfeğini çok iyi tanıyor..Hangi mesafede etki ettiğini nekadar önleme vereceğini yıllardır kullandığı için çok iyi biliyor..Bunun bir ölçüsü yoktur arkadaşlar..Ademin verdiği önleme afakidir..Sizin tüfeğinizle aynı önlemeyi vereceksiniz anlamına gelmez..Bu önleme olayı deneme yanılma yoluyla insan fişek yaka yaka zamanla meleke kazanıyor..Tüfeğinizlede bütünleştikten sonra tüfeği yüzünüze aldığınızda bir refleks olarak tetiği kesiyorsunuz ve kuş çantada...BOL BOL FİŞEK YAKMAK VE KULLANDIĞINIZ TÜFEĞİ ÇOK İYİ TANIMAK VE HAVASINA GÖRE UYGUN ŞOK VE FİŞEK KOMBİNASYONUNU AYARLAMAKTAN GEÇİYOR HERŞEY...
BİRDE EN ÖNEMLİSİ BELLİ BİR ÖNLEME VERDİKTEN SONRA SAÇMAYI KESMEMEK YANİ TETİĞİ KESTİKTEN SONRA NAMLUYU DURDURMADAN HAREKET ETTİRMEK LAZIM..
Sürçü lisan ettiysem affola ustalar..Selametle kalın....
« Son Düzenleme: 27 Ocak 2014, 15:12:31 Gönderen: Ersin ORBAY »
  • BENELLİ CRİO COMFORT 71
  • YILDIZ SPZ ME 66
  • ÖZKANLAR FX017 66
ERSİN ORBAY-ADANA-HATAY ..SAĞLIKÇI..1978..
GERÇEK AVCI AVA DA ŞANS TANIYANDIR..

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 27 Ocak 2014, 15:15:57 »
kardeşim deidğin gibi bilenler zaten bildiği gibi atıyordur . :)
 10 katlı bir binanın üstünden gecen ördeği direk üstüne atıp vurabiliyormusun selçuk sadece sana bir sortu bu: 10 katlı bir bina bak ve cevap ver bakalım . dürek üstüne atıp vuruyormusun .( 10 katlı bir bina yukarıya doğru bak ona göre cevap alayım yanlız )  :))

ben hiçbir canlıyı arkasından vurmam :) şimdiye kadar hiç önleme vermedim vurulan oldu vurulmayanda ne zaman önleme vermeye kalksam olmuyor,hem nişan alıp hem hesap yapmak zor zanaat bence,
  • Kral Arms Signatüre I

1984 KIRŞEHİR

Çevrimdışı Alper KAYAR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 27 Ocak 2014, 15:19:11 »
kaç namlu ile hangı marka tufek fişek ve gramajlarıda yazarmısınız bizde ona göre kafamızda şekıllendırelım
  • Fabarm xlr5
  • Beretta s-55
evdekı huzur zengınlık budur.

1985-SAKARYA

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 27 Ocak 2014, 15:34:51 »
ben hiçbir canlıyı arkasından vurmam :) şimdiye kadar hiç önleme vermedim vurulan oldu vurulmayanda ne zaman önleme vermeye kalksam olmuyor,hem nişan alıp hem hesap yapmak zor zanaat bence,
yok sen kardeşim 10 kartlı bir bina üstünden gecen ördeği vurabilirmisin onu yazsana.sonra san bi,rşey daha soracam .
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 27 Ocak 2014, 15:37:13 »
kaç namlu ile hangı marka tufek fişek ve gramajlarıda yazarmısınız bizde ona göre kafamızda şekıllendırelım
kardeşim  bu fotoları atmamdaki durum örnek olur babında idi.
 tüfek: luigi franchi ---  71 cm namlu -  fix şok -  fişek neydi bişmiyorum. bu hafta remingtonda vardı rc sıpe vardı. çokda önemli değil zaten
 demek istediğim önleme yapılmaz ise çok yakın ördekler harici boş geçilinir atıştan
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #15 : 27 Ocak 2014, 15:50:11 »

resim yülke

http://shooting4fun.co.uk/category/shooting-tips-series/

Burdaki tabloya göre 40 yard(35 metre)da ördeğe 2,4 metre,20 yardda 1 metre önleme gerekiyor.Tahtalı da 40 yardda 3 metre!!

« Son Düzenleme: 27 Ocak 2014, 16:03:26 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı M.Kemal ATEŞSAL

• *
« Yanıtla #16 : 27 Ocak 2014, 16:10:06 »
Selçuk ve Adem Kardeşlerim müsaade ederseniz ben ikinizi de ortak bir noktada buluşturmaya çalışayım. Google dan   aldığım bilgiye göre ördeğin saatteki hızı 96 km.  Adem Kardeşimin tabiriyle gaza bastığı zamandaki hızı olsa gerek. Bu durumda bir "salisede" 44.44 cm uçar demektir. (Ördeğin tam karşımızda "resmigeçit" yaptığını varsayarak)
Bir vakitler ördek avında  Remington ve Federal fişekler kullanmıştık. Reminton kutusu üzerinde 1330 velocity FPS, Federal kutusu üzerinde ise 1220 FPS yazıyordu . İkisinin ortalamasını 1275 FPS olarak kabul edersek saçmalar 1 salisede 6.47 m gider. (Bunun hesaplamasıyla kafanızı karıştırmak istemedim ama isterseniz onu da açık yazarım). 30 metre uzaktaki ördeğe de 4.63 salisede ulaşır. Ördek ise 4.63 salisede 2.05 m gider, buna göre  ördeğin 2.05 m önünde tetiğe basmamız gerekir ki 70 cm lik saçma gurubunun tam orta noktasında buluşabilsinler. Benden bu kadar, yorumlar ve sorular sizden. İnşallah hesaplamalarda hata yapmamışımdır.
  • Beretta urika 2 71 namlu
  • Franci Oto 67 namlu
M.K. ATEŞSAL   1951 ANKARA
0 RH (+)

The following users thanked this post: Serhan DAYDAL, Yusuf CANA

Çevrimdışı M.Kemal ATEŞSAL

• *
« Yanıtla #17 : 27 Ocak 2014, 16:26:47 »
Kamil Kardeşim ben yazıyı hazırlarken siz benden önce davranmışsın, eline sağlık. Sizin şemanıza göre  benim hesabımı da 35 metrede yaptım,  2.40 m önleme vermek gerekiyor ve şemanızda da böyle. Bu da ördeğin hızının 96 km/saat  ve 1275 FPS ortalamaların doğruluğunu teyit etmekte olup, hesapta hata yok gibi görünüyor, teşekkürler...
  • Beretta urika 2 71 namlu
  • Franci Oto 67 namlu
M.K. ATEŞSAL   1951 ANKARA
0 RH (+)

The following users thanked this post: Serhan DAYDAL

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 27 Ocak 2014, 16:38:57 »
Selçuk ve Adem Kardeşlerim müsaade ederseniz ben ikinizi de ortak bir noktada buluşturmaya çalışayım. Google dan   aldığım bilgiye göre ördeğin saatteki hızı 96 km.  Adem Kardeşimin tabiriyle gaza bastığı zamandaki hızı olsa gerek. Bu durumda bir "salisede" 44.44 cm uçar demektir. (Ördeğin tam karşımızda "resmigeçit" yaptığını varsayarak)
Bir vakitler ördek avında  Remington ve Federal fişekler kullanmıştık. Reminton kutusu üzerinde 1330 velocity FPS, Federal kutusu üzerinde ise 1220 FPS yazıyordu . İkisinin ortalamasını 1275 FPS olarak kabul edersek saçmalar 1 salisede 6.47 m gider. (Bunun hesaplamasıyla kafanızı karıştırmak istemedim ama isterseniz onu da açık yazarım). 30 metre uzaktaki ördeğe de 4.63 salisede ulaşır. Ördek ise 4.63 salisede 2.05 m gider, buna göre  ördeğin 2.05 m önünde tetiğe basmamız gerekir ki 70 cm lik saçma gurubunun tam orta noktasında buluşabilsinler. Benden bu kadar, yorumlar ve sorular sizden. İnşallah hesaplamalarda hata yapmamışımdır.
  yani abicim sopnuç olarak önleme yapmadan av vurulmaz.   mesafe 10-15 metreye kadar (0-15m)  arası herzaman derim gagasına ama ne zamnaki 15 metre üstüne çıkarsa artık önleme şart
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 27 Ocak 2014, 16:40:37 »
hatta bu ördeklerin vuruluş anı videosu var. 1 ördek daha yakın direk heyecan yapıp önleme eksik kalmış vede 1 .ördeği vurumamıştım. direk arkadakien döndüm onu bu şekilde vurmuştum
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

The following users thanked this post: Ersin ERBİL

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 27 Ocak 2014, 17:17:37 »

resim yülke

http://shooting4fun.co.uk/category/shooting-tips-series/

Burdaki tabloya göre 40 yard(35 metre)da ördeğe 2,4 metre,20 yardda 1 metre önleme gerekiyor.Tahtalı da 40 yardda 3 metre!!
harika bir tablo. aşağı yukarı fişeğine göre tüfeğine göre ayar yapar herkez ortalamsı çok güzel
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Mahmut ÖZTÜZÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK = DÜRÜSTLÜK
    • http://img199.imageshack.us/img199/690/6094299.jpg
« Yanıtla #21 : 27 Ocak 2014, 18:15:59 »
bu önleme  meselesi birazda avcının ustalığına göre değişir, insanın gözü artık mesafeye önleme yapmayı otomatik olarak algılar ki zaten ilk atışta bu mankeyse kendisini belli eder ikinci atışta biraz daha önüne atar diye düşünüyorum, çok güzel avlar yapıorsun adem kardeşimmm dewamı bol gelsin

alaşşşşşşşşşş :D :D :D
  • fabarm xlr compozit
Mahmut ÖZTÜZÜN
0 Rh + 1981 KONYA
Avcilik  bir yaşam tarzidir babadan oğula kalan mirastır

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #22 : 28 Ocak 2014, 01:44:11 »
önleme atısı anlık ve ustalık ve alıskanlık işi.ben ise tüfek sürme yaparak gagaya kafaya doğru(tavsan keklik vs aynı teknik)  hedef  alarak atıs yapıyor ve iyi netice alıyorum.bu da benim alıskanlığım acaba yanlıs yolda mıyım teknik olarak
« Son Düzenleme: 28 Ocak 2014, 01:57:07 Gönderen: Veli TOKCAN »
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #23 : 28 Ocak 2014, 08:15:28 »
bu önleme  meselesi birazda avcının ustalığına göre değişir, insanın gözü artık mesafeye önleme yapmayı otomatik olarak algılar ki zaten ilk atışta bu mankeyse kendisini belli eder ikinci atışta biraz daha önüne atar diye düşünüyorum, çok güzel avlar yapıorsun adem kardeşimmm dewamı bol gelsin

alaşşşşşşşşşş :D :D :D
eyvallah mahmut kardeşim. bu hafta çekim yapamadım dostum gölde gideceğim yeri karıştırınca kaldım öyle kamışların arasında . çok yükske kamışlardı hayvanları görmedim bile . çatala yol ayrımı vardı sağdan gideceğime soldan gitmişim daha önce hiç gitmediğim yere çıktım valalhi. kendi kendien nasıl küfür ediyoırum bi görsen:)))
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #24 : 28 Ocak 2014, 08:16:55 »
önleme atısı anlık ve ustalık ve alıskanlık işi.ben ise tüfek sürme yaparak gagaya kafaya doğru(tavsan keklik vs aynı teknik)  hedef  alarak atıs yapıyor ve iyi netice alıyorum.bu da benim alıskanlığım acaba yanlıs yolda mıyım teknik olarak
veli abicim okey gagaya atıyrosun ama mesafeye göre gagasıona atış yetmez. ne kadar mesqafe uarsa o kadar önlemeyi atrımak gerekli. yakın avlara attığın içindirki gagasıan attığın atışlar hep sonuç. vermiştir. . yoksa çok zor 25-30 metre üzerie önleme yapmadadan sadece gagasına ateş edip vuırmak ç şansın açıktır eğer vuruyorsan
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82