Gönderen Konu: Her yer paralı olsun  (Okunma sayısı 5870 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
Her yer paralı olsun
« : 27 Ocak 2014, 09:41:40 »
Dün ördek avına çıktık, mera oldukça güzel, kuş çalışıyor her yerden ördek kalkıyor, biz havamızı alıyoruz neden mi? Adamlar binmişler bota ırmak boyunca bir aşağı bir yukarı kalkan hayvanı düşürüyorlar, ortalık bildiğin çatışma alanı tüfek sesleri en çok 1 dakika susuyor.  Tüfek atmadan gelinir mi bir avdan?  kekliğe gidiyoruz adamları vuracaz diye tüfek atamıyoruz, bıldırcına gidiyoruz geceden teyp kurulmuş meradaki bütün hayvan 2 tarlada. Yeter artık her yer paralı avlak olsun denetim olsun en azından.
  • Akkar altay 61slug, 66 seritsiz, 71 seritli
  • Huglu 104A 76cm super poze

Çevrimdışı Atilla KORKMAZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Her yer paralı olsun
« Yanıtla #1 : 27 Ocak 2014, 10:01:19 »
bot ile örde avlamak yasak aslında,ama uyan uygulayan nerde:(
1969 ankara B-80 / FP 1201

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 27 Ocak 2014, 10:20:01 »
bot ile örde avlamak yasak aslında,ama uyan uygulayan nerde:(
İşte abi bu yüzden paralı olsun avlak girişinde belli bir ücret ödeyelim ama denetimi olsun.

Çevrimdışı Fatih ERKAN

• *
« Yanıtla #3 : 27 Ocak 2014, 10:51:15 »
Her yerin paralı olması denetimin artacağı anlamına gelmiyor malesef. Şuan her yıl vergi mükellefi gibi avcılardan para toplanıyor ama arazide hiç bir gelişme yok, her yer paralı olunca değişen tek şey kasaya giren para miktarındaki artış olacaktır.
Haftanın 7 günü avın serbest olması bir nebze giderebilir bu sorunu.
1990
Elazığ - Sofya

Çevrimdışı Erkan ÖRNEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 27 Ocak 2014, 12:03:49 »
fatih kardeşime katılıyorum haftanın her günü av serbest olmalı o kadar para veriyoruz hafta sonlarını iple çekiyoruz oda fırsat bulup gideblirsek...
1983-Sinop 
resim yüke

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 27 Ocak 2014, 12:05:11 »
Her yerin paralı olması denetimin artacağı anlamına gelmiyor malesef. Şuan her yıl vergi mükellefi gibi avcılardan para toplanıyor ama arazide hiç bir gelişme yok, her yer paralı olunca değişen tek şey kasaya giren para miktarındaki artış olacaktır.
Haftanın 7 günü avın serbest olması bir nebze giderebilir bu sorunu.
Avlağın girişinde para toplayan birisi olursa eğer bir nebze ondan çekindiklerinden dolayı yapamazlar. Av 7 değil 9 gün olsa uymayan uymaz, hatta kimse görmez diye daha çok yaparlar.

Çevrimdışı Erkan ÖRNEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 27 Ocak 2014, 12:26:12 »
bu sorunun düzeleceğini hiç düşünmüyorum malesef ne kadar haklı olsakta görmezlikten geldikleri sürece bu hep böyle sürer gider
1983-Sinop 
resim yüke

Çevrimdışı Fatih ERKAN

• *
« Yanıtla #7 : 27 Ocak 2014, 19:49:19 »
Avlağın girişinde para toplayan birisi olursa eğer bir nebze ondan çekindiklerinden dolayı yapamazlar. Av 7 değil 9 gün olsa uymayan uymaz, hatta kimse görmez diye daha çok yaparlar.
Bahsettiğiniz "para toplayan görevli" önerisi bir çok doğu ilinde coğrafi şartlardan dolayı uygulanamaz. Biz elazığda öyle yerlere gidiyoruz ki bırakın yolu yolağı en yakın yerleşim birimi 20-30 KM uzakta oluyor, böyle bir alanı denetlemek imkansıza yakın. Her şey avcının insafına kalıyor. Yani her fikir dönüp dolaşıp aynı çıkmaza giriyor: "Bilinçsiz Avcı".
Belki bazı ördek meralarında uygulanabilir dediğiniz şey ama ne kadar sağlıklı olacağı tartışılır.

Av haftada sadece 3 gün açık olunca örneğini verdiğiniz gibi meralarda avcı yığılması oluyor, normalde hayvan bir avcının önünden kalkınca uçar gider kurtarır kendini ama yığılma olunca bir avcının önünden kalkan hayvan uçtuğu yerde başka bir avcıyla karşılaşıyor, kaçma şansı kalmıyor.
1990
Elazığ - Sofya

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 28 Ocak 2014, 12:21:04 »
Avcıyı bilinçlendirelim de nasıl? adamlar avcılığı spor olarak değil et hityacını karşılamak için kasaplık olarak görüyorlar birde hava atma vesilesi. 50 bıldırcın vurdum 30 ördek vurdum vs.

Çevrimdışı Ramazan YILDIZ 20

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 28 Ocak 2014, 15:23:48 »
Ava gittiğimde gerçekten meralar tıklım tıklım. Belge sormaya kalksan adamı kurşunlarlar zaten herşeyi göze alıp çıkıyor adamlar. Sanki hakları gasp edilecekmiş gibi silaha da sarılırlar haksızca. Ördeğe gidiyorum bu aralar genellikle, bir iki ördek görürsem görüyorum başka da yok. Küçücük kasabada 3 tane güme var. Şikayet te edilmiş ancak gereği formalite olarak yapılmış; yani toplanan tüfekler geri verilmiş ve cezasız bırakılmış.Şimdi de gece doluyor sabaha karşı boşaltılıyor gündüz su yok. Bu nasıl iştir arkadaş biz bilmiyor muyuz hileyi hurdayı. Adam gibi avlanalım diyoruz av yok sürekli elim boş dönmektende sıkıldım. Küçücük alanda birsürü avcı var ateş ettiklerinde birilerini vurma ihtimali de var. Ben paralı avlağa karşıyım. Zaten boşu boşuna ödediğimiz paralar varken birde bu eklenirse dımdızlak kalırız. Tek diyeceğim avcılık konusunda bilinçli kadrolar ve yetkililer görev başına getirilmeli. Yoksa kaçak avcılara hak vermeye başlayacağım.
  • Stoeger m2000 2012 model standart combo
  • sarsılmaz sp-flash 86
  • Huğlu Çifte
  • English Pointer
1990 DENİZLİ
Karavanacı Avcı

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : 28 Ocak 2014, 15:49:31 »
abi yanlış yere saldırıyorsunuz... kekliği bir ay geç acıp bir ay erken kaparsan milletde böle ördeğe yığılır işte... ördekde yok millet vurmakiçin elinden geleni yapıyor...
abi botlada serbest olsun. hareketli mührede serbest olsun ozman tamm paralı olsun...şu durumda şu sistemde paralı avlkağa felan bence abesle iştigal olur.. çözüm avcıların birlik olmasında..
birlik olup sözümüzü geçirmekde başka öçözümü yok... ben zaten şimdiş verdğimparanın larşılığını alamıyorken ozman neden para verecekmişim..
kimsye kzımıyorum ben.. bende onlar gib avlancam abi.. teybimide kurcam hareketli mühremide alacam. botumla parlama yapcam.. sistemekzın avcıyı bu druma düşüren siteme abi...

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 28 Ocak 2014, 16:26:54 »
Biz birlik olamayız musa kardeş. Geçen gün olan olayı biliyosun, bölge temsilcilerini çağırmış MAK. bizimkilerde tutnağın altına kuzu kuzu imza atmışlar, federasyonalrın bu işten haberi yok, kelime oyunlarıyla bitirmişler işi. AVBİS için en basiti bu  şekilde yapılmış. Bende gemileri yaksammı naapsam bilemedim ;)

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #12 : 28 Ocak 2014, 21:40:04 »
Haklısınız. Mevcut durum içinden çıkılmaz gibi görünüyor ama "gecenin an karanlık zamanı, gündüze en yakın zamandır". Bence federasyonlar ve konfederasyonun bu konuda çıkış planı yapması gerek. Bakanlığa mı baskı yaparız, kendimiz mi denetlemeye formül buluruz bilmiyorum ama önce fikir üretilmeli.

Kendi kendimizi denetleyerek, gerekirse süresiz belge iptali, çok ağır para cezası(dönüşü bölge federasyonuna kalmak üzere) gibi caydırıcı yöntemler uygulayabiliriz.

Bu konu yanında başka engeller de var ama bunların iyi tespit edildikten sonra kaldırılması için plan yapmak gerek. Bunu da yetki ve sorumluluk verdiğimiz kurumların yapması gerek. Avcılara da görev verilebilir, hatta verilsin. İcabında pilot bölgelerde deneme yapılabilir. Önce başlayalım zamanla zor olanlara da çözüm bulunur. Bence en önceliklisi, avcılıkla ilgili düzenlemelerin federasyon ve konfederasyonların denetiminde olması. Zaten mantıklı olan da bu. Bakanlığın düzenleyici değil yardımcı rol üstlenmesi. Nasılını bilmem ama bence böyle olmalı.
« Son Düzenleme: 28 Ocak 2014, 21:42:42 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 29 Ocak 2014, 02:13:57 »
Volkan abi çok haklısın, mesela fahri müfettişlik alınabilir ama uğraşılır mı bilmem, hayati tehlikesi bile var bu işin. Avcılıkla ilgili düzenlemeleri asla ve asla devlet federasyonlara bırakmaz otoritesinin sarsılacağını düşünerek. Fahri müfettiş olunca aslında herkes üstüne düşen görevide yapınca belki düzelme olabilir. Ama iller için sayı yeterli mi bilemiyorum. Müfettişlik için http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=7.5.5414&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch=fahri adresinden bilgi alınabilir. Birde denetim için kolluk kuvvetlerini ayarlamak var. Ne biliyim abi kafam o kadar karışık ki, çocuğuma kekliği ansiklopedilerden göstermek istemiyorum, bizim sülüne, turaça, mezgeldeke, toya, urkekliğe baktığımız gibi bakmasın, gelecek nesil bunları görsün, peşine düşsün istiyorum, 2 yaşında olan oğlumla çıkıp dağda keklik kovalmak istiyorum ama bu gidişle gerçekten zor...

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : 30 Ocak 2014, 13:37:15 »
volkan bey bunlar çozüm değil melesef.. belgesini iptal ettirsen ne olur cok agır para cezazı versen ne olur..cevreci dernekler nekdar para veriyor bakanlığa doğadan gelir sağlayacak 1 ağaçlar var satılır birde avcılar var vergi alınır.. e başka...
mak kararları mihendiz abilerin isteğine göre işten anlamayan comezlerin sözlerine göre birkaç tane büyük başın isteğine göre yapılıyor..
bu adamların değirmenin suyunu kestinmi bak nasıl düzelecek işler..
1 sezon kimse belge almasın bak ne oluyor...
ama kimse kızmasın bizm camiamız bencil hemde cok bencil..
hekes kendini kendi keyffini düşünüyor..
avcıya av yaptırsınlar parasını alsınlar abi...

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #15 : 30 Ocak 2014, 21:46:20 »
Belge iptali bence de yerinde karardı. Bunu konfederasyon ve federasyonların ortak kararıyla yapmak daha da güzeldi. Bilmiyorum kaçımız katıldı, inşallah çoktur.

Birlikte hareket etmeden bir şey başarmamıza imkan var mı? Konfederasyon zıpla dese zıplamamız, hopla dese hoplamamız gerek ki, birliğimiz görülsün. Kendini hayvansever niteleyen kimi örgütler niçin avcılardan daha etkili, düşünmemiz gerek.

Bizim takımın bencil, hem de çok fazla bencil olduğuna ben de inanıyorum. Sırf bu organizasyonlara katılım ataleti konusunda da değil. Başka örneklerini de gördüğüm için. Bilinçsiz, bilgisiz olan uyandırılır ama bilip de kaçan için 2 türlüsü,

1. Aslında avcı olmayan, varken vurup, yokken başka faaliyetlere gidebilecek, günü yaşayan, ileriyi göremeyenler,

2. Hepsini gördükleri halde kaçak oynayan, hele bir garanti olsun, sonra kervana katılırım diyenler,

bunların her ikisini avcı olmaya zorlamak gerek. İki cümle yazıp, sözle bile destek olmayan avcı mıdır? Bence değil. "kimse kusura bakmasın".
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 31 Ocak 2014, 11:12:36 »
 evet arkadaşlara ve büyüklerime katılmamak elde değil,

her fikir kendince haklı sebeplere sahip ama avcılıktaki uygulamalar o derece saçmaki isyan reddesinde neredeyse bu illet öyle birşeyki girmiş kanına terk eyleyemiyorsun çarpık haksız uygulamalara isyanda o sebepten doğuyor.

fakat bir gerçek varki BİZ MİLLETÇE'DE , AVCI CAMİASI OLARAKTA BİRLİK DEĞİLİZ asıl problemin çözümü birlik olmak, minareyi çalan zaten kılıfı hazır eder atı alanda üsküdarı geçer bizde  oturup seyreyleriz gözgöre göre hakkımızı yedirdiklerimize. :-[
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Emrah GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
  • Emrah GİRGİN
« Yanıtla #17 : 31 Ocak 2014, 13:22:11 »
bot ile avlanırken nasıl yaklaaştırıyorki hayvan kalkması lazım

jpg image hosting
Emrah Girgin
DENİZLİ-ÇİVRİL
...İnanmak yağmur duasına giderken şemsiyeyi yanına almaktır...

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 31 Ocak 2014, 13:26:10 »
bot ile avlanırken nasıl yaklaaştırıyorki hayvan kalkması lazım
20-25m yeterli bir mesafe ördek için, ayrıca kullandığı motor benzinli değil elektirikli daha sessiz.

Çevrimdışı Muhammet KIRAN

• *
  • ((( Kavak'lı )))
« Yanıtla #19 : 21 Şubat 2014, 16:17:59 »
Bohçacı ruhlu bencil avcılar oldukca bu sorunlar çözülmez.
Kuralı nizamı sağlayacak kolluk kuvvetleri de yok denecek kadar az.
1979 SamsuN
''En İyi Köpek Sahibi Olduğun Köpektir''

Çevrimdışı A.İhsan MUDANYALI

• Free Üye
  • *
  • DOĞAYA SAYGI DUYAN HER İNSAN AYRI BİR DEĞERDİR
« Yanıtla #20 : 21 Şubat 2014, 20:52:55 »
türkiyede hiç bişey düzelmez kafalar değişmedikçe yasaklarda para etmez ödediğimiz paralarda avlaklarımıza bol ve sürdürülebilir av olarak geri dönmez..hala çulluk veya keklik avlarında yerden aniden parlayan tarla kuşlarına sırf zevk olsun diye tüfek atan insafsızlar olduğu sürece ..bizim toplumsal gerçeğimiz bu.genetiğimizde barbarlık var vurdum duymzlık var var da var..........
  • Brownıng Maxus Hunter otomatic
1971 ikametgah İstanbul .Yalova