Gönderen Konu: süperpozeyle tek kurşun mu? slugla saçma mı?  (Okunma sayısı 4303 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Serkan İNCE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
süperpozeyle tek kurşun mu? slugla saçma mı?
« : 25 Ocak 2014, 21:00:08 »
Merhaba aranıza yeni katıldım ve tüfek konusunda bilgim sınırlı. Bir haftadır forumdaki eski konuları tarayıp bilgilendim ama netleştiremediğim birşey var. Şimdi ben domuz,keklik,çulluk avları için TEK bir tüfek alacağım.  Mobil şoklu Huğlu süperpoze almaya karar vermiştim. Ama süperpozeyle tek kurşun atmak tehlikeli diyenler var namlu şişirir diyenler var. Yani domuz avı pek sağlıklı olmayacak. Bende armsan slug namlu alsam ve kuş avına gittiğimde mobil şok kullansam (saçmayı çıkar çıkmaz dağıtmaması için) süperpozeden geri kalır mı? karşık oldu ama bilmem anlatabildim mi. :)
1980 İZMİR

Çevrimdışı Özgür TOPAÇOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: süperpozeyle tek kurşun mu? slugla saçma mı?
« Yanıtla #1 : 25 Ocak 2014, 21:04:58 »
merhabalar bence 61 yada 66 namlulu bir superpoze işinizi görür slug namlulu bir tüfekle mobil şok değiştirseniz bile gez ve arpacığı olduğu için sağlıklı kuş avı yapamayacağınız kanaatindeyim
1987-Edirne 0536 560 64 20 instagram: ozgur_tahnit_taxidermy

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 25 Ocak 2014, 21:35:41 »
armsan alırsınız..bi tanede slug namlu alırsınız kendi namlusundan ayrı..domuza slug namluyla gidersiniz..şevrotin ve tek kurşunu slug namluyla atarsınız..süper pozede tek kurşun namluyu şişirmez..benim 103D 1/2 fix şok..alt göz 2 şok..o halde attığım tek kurşunun sayısını unuttum..namlu şişmez ama ömrü yarı yarıya hatta yarıdan daha fazla kısalıyor..zamanla kromları bozuluyor..eski randımanı vermiyor bi 10,15 sene kullanınca bitiyor namlu.o yüzden zaten slug namlular yaygınlaştı..

Çevrimdışı Cüneyt ÖZDEMİR 06

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 25 Ocak 2014, 21:37:31 »
Bence çifte domuzda kullanmayın en iyi olanı pompali sonra da otomaikler dosune kursun yese bile kalkıp yeniden saldirabilen bi hayvan bu domuz otmatikle iki el daha atış yapmamış olsa o Avci belki yoktu :) gecen gittiğim avda basıma geldi aynen yanımda bir arkadasıma saldırdı :)
  • Breda süper poze
  • Wizard otomatik
  • Deutsch drahthaar Darko
Cüneyt ÖZDEMİR
1985 AFYON-ANKARA

Çevrimdışı Serkan İNCE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 25 Ocak 2014, 21:46:28 »
Cevaplarınız için teşşekkür :)

armsan alırsınız..bi tanede slug namlu alırsınız kendi namlusundan ayrı..domuza slug namluyla gidersiniz..şevrotin ve tek kurşunu slug namluyla atarsınız..süper pozede tek kurşun namluyu şişirmez..benim 103D 1/2 fix şok..alt göz 2 şok..o halde attığım tek kurşunun sayısını unuttum..namlu şişmez ama ömrü yarı yarıya hatta yarıdan daha fazla kısalıyor..zamanla kromları bozuluyor..eski randımanı vermiyor bi 10,15 sene kullanınca bitiyor namlu.o yüzden zaten slug namlular yaygınlaştı..

Aslında armsan combo seti gördüm ama fiyatı yüksek geldi. 1200tl civarı param var. Süperpoze namlu şişirdiğini biyerde gördüm zaten yanlış bilgi demekki. Eğer 10-15 dayanacaksa süperpoze alayım ozaman :)
1980 İZMİR

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 25 Ocak 2014, 21:49:02 »
Cevaplarınız için teşşekkür :)

Aslında armsan combo seti gördüm ama fiyatı yüksek geldi. 1200tl civarı param var. Süperpoze namlu şişirdiğini biyerde gördüm zaten yanlış bilgi demekki. Eğer 10-15 dayanacaksa süperpoze alayım ozaman :)

dayanır dayanır hatta daha fazla dayanır..ilerde yedek namlu yaptırırsınız bi 15 sene daha..kasa zaten ömürlük..laçka olmaz asla..Huğluysa tabi...o namlusu şişen poze muhtemelen eski bilya gibi olan tek kurşunlardan atmıştır..misket dediğimiz..yada dandik bir marka atmıştır..yada namlu ağzı tıkalıymıştır kurşun atarken ondan bile olabilir..herşey olabilir...onu baz almayın siz..
« Son Düzenleme: 25 Ocak 2014, 21:53:44 Gönderen: Şahin BİTEN »

Çevrimdışı Serkan İNCE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 25 Ocak 2014, 21:59:27 »
dayanır dayanır hatta daha fazla dayanır..ilerde yedek namlu yaptırırsınız bi 15 sene daha..kasa zaten ömürlük..laçka olmaz asla..Huğluysa tabi...o namlusu şişen poze muhtemelen eski bilya gibi olan tek kurşunlardan atmıştır..misket dediğimiz..yada dandik bir marka atmıştır..yada namlu ağzı tıkalıymıştır kurşun atarken ondan bile olabilir..herşey olabilir...onu baz almayın siz..
hangi marka kaç gr aldınız bende onu kullanayım. Fişek konusunda hiçbilgim yok misketi ilkkez duydum.
1980 İZMİR

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 26 Ocak 2014, 11:12:49 »
tek kurşunlarda gramaj olayı yok pek standarttır genelde...ama tavsiyem RC Palla..hiç sapıtmaz 100,120 adım mesafelerde..kaliteli kurşun..tahmini göz kararı 100 adım mesafeden sonraki atışlarda hedefin 10 , 15 cm üstüne nişan alın..pozeyle atıcaksanız..belli bir mesafeden sonra kurşun aşağı çeker..

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 26 Ocak 2014, 11:16:13 »
tek kurşunlarda gramaj olayı yok pek standarttır genelde...ama tavsiyem RC Palla..hiç sapıtmaz 100,120 adım mesafelerde..kaliteli kurşun..tahmini göz kararı 100 adım mesafeden sonraki atışlarda hedefin 10 , 15 cm üstüne nişan alın..pozeyle atıcaksanız..belli bir mesafeden sonra kurşun aşağı çeker..

Federal'in tek kurşunlarını çok överler ..tahribat gücü yüksek olabilir ama 100 adımda 70cm kadar alt vuruyor..hepsini denedim hemen hemen zamanında..çok çekiyor aşağı uzak mesafelerde.

en güzeli bulursanız GB tek kurşun..yoksa muadili RC Palla..