Gönderen Konu: Marmara bölgesi hakkında genel değerlendirme yapalım.  (Okunma sayısı 2426 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Okay ŞEN

• *
Merhaba forum üyeleri; bana göre aşırı kimine göre normal kurak geçirdiğimiz kış mevsimi ve av sezonu hakkında genel bir değerlendirme yapmak istedim. Bölgemizden İpsala dolayları hariç ördeğe fişek atabilen oldu mu ? Çullukta ona keza zayıf gidiyor gördüğümüz kadarıyla... biraz bilgi paylaşımının yararlı olacağını düşünmekteyim. Herkese iyi avlar...
Okay ŞEN
1981-Çorlu

Çevrimdışı Oğuz YÜCE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Marmara bölgesi hakkında genel değerlendirme yapalım.
« Yanıtla #1 : 24 Ocak 2014, 13:21:29 »
valla abi av da kurak avlaklarda kurak bu hava böle oldukça hiç birşey yapamayız
Oğuz YÜCE
1992 istanbul
Sabır kurtuluşun anahtarıdır...

ERSİN KARA

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 24 Ocak 2014, 13:30:18 »
ÖNCELİKLE MERHABA.SEZON BAŞINDAN BAŞLAYAYIM. BURSA' da ÜVEYİK BANA GÖRE ÇOK VERİMSİZ GEÇTİ.2-3  HAFTA SONU ÜVEYİK AVINA GİTTİK TOPLASAN 10 FİŞEK ATMAMIŞIMDIR.DİĞER ARKADAŞLARDA ONA KEZA.

BILDIRCIN : BILDIRCINDAN YANA YÜZÜMÜZ GÜLDÜ BU SENE.BILDIRCIN BENİM ADIMA BU SENE ÇOK KEYİFLİ GEÇTİ.TEK TÜK YERLİ KUŞUN YANI SIRA GÖÇ ZAMANI GÜZEL KUŞ DÜŞTÜ MERALARIMIZA.

ÇULLUK : OCAK AYININ İLK HAFTASINA KADAR ÇOK GÜZEL KUŞ VARDI MERALARIMIZDA.FAKAT YAĞAN KARIN ARDINDAN GELEN BAHAR HAVASIYLA ÖZELLİKLE SON 3 HAFTADIR BİR TANE KUŞ GÖREMEZ OLDUK.BU HAFTA GÜZEL YAĞMUR YAĞDI BAKALIM BU HAFTA SONU NELER OLACAK GÖRECEĞİZ.YUKARILARA YAĞAN KARIN KUŞU AŞAĞILARA İNMEYE ZORLAYACAĞI KANISINDAYIM.

TAHTALI : İLK DEFA GEÇEN HAFTA SONU GİTTİM TAHTALI AVINA.ÇOK BÜYÜK SÜRÜLER GEÇTİ.SON 3 HAFTADIR VASAT GEÇEN AVLARIN ARDINDAN KENDİMİ ARJANTİNDE HİSSETTİM NE YALAN SÖYLEYİM.FAKAT HAVALARIN İYİ OLMASI ONLARIDA ETKİLİYOR KUŞLAR YÜKSEK GEÇİT YAPIYOR.AMA YİNEDE NASİBİNİZİ ALIYORSUNUZ.

ÖRDEK : BU ZAMANA KADAR BEN ÖRDEKTE SADECE AKŞAM veya SABAH UÇARINA GİTTİM. FAKAT SADECE ÖRDEK AVI YAPAN ARKADAŞLARIM VAR.ONLARLA KONUŞTUĞUM KADARIYLA ÖRDEK TE ÇULLUK GİBİ ÖZELLİKLE KARDAN SONRA PEK TAT VERMEZ OLMUŞ.GEÇEN HAFTA AV DÖNÜŞÜ ULUBAT GÖLÜNE UĞRADIK BELKİ UÇARDA BİŞEYLER YAPARIZ DİYE AMA GÖLDEN ÇOK KİŞİ ÇIKTI KAYIKLA HİÇ BİRİNDE ÖRDEK YOKTU.SORDUĞUMDA İSE BİR İKİ KÜÇÜK ÖRDEK HARİCİ PEK ÖRDEK GÖRMEDİK DEDİLER.HİÇ HAREKET YOKMUŞ.ÖNCEKİ HAFTALAR NASILDIR BİLMEM.AMA ARALIK SONLARINDA KAR ZAMANI ÇOK GÜZEL HAREKET OLDUĞUNU ve ÇOK ÖRDEK OLDUĞUNU DUYMUŞTUM ve AKŞAM UÇARINDA BİR AKŞAM BİZZAT KENDİM ŞAHİT OLMUŞTUM.GÖLDE ÇOK GÜZEL ÖRDEK VARDI.

TAVŞAN : BU SENE BAYAĞI TAVŞAN GÖRDÜK.BURSA MERALARI TAVŞAN YÖNÜNDEN BEREKETLİ.
« Son Düzenleme: 24 Ocak 2014, 13:52:08 Gönderen: Ersin KARA »

Çevrimdışı Sadık TOPRAK

• *
« Yanıtla #3 : 26 Ocak 2014, 02:04:01 »
ulubatta ördekmi dediniz her yıl giderim ama busene daha yabacı ördek gelmedi diyor arkadaşlar bu sene ördeğe silah atmadan sezonu kapatcaz galiba hava olmadı herkese rasgele
Sadık TOP
1974 Çan/semedeli  0536 5159013

Çevrimdışı Sinan AVVURAN

• *
« Yanıtla #4 : 29 Ocak 2014, 12:41:03 »
selam arkadaşlar

istanbulda ördek kıyamet ama ancak fotoğraflarını ve içimizi çekiyoruz.

nasılmı istanbul avrupa yakasında 3 büyük göl

büyükçekmece gölü içi binlerce ördek kaynıyor ama YASSSAKK

küçükçekmece gölü her cins ördek kaz mevcut ama YASSSAKKK

terkos gölü ördeğin ana kümesi ama YASSSAKKK

biz bu yasaklar oldukça bok ördek vururuz.

resim upload servisleri
Sinan AVVURAN
1979 İSTANBUL

Çevrimdışı Oğuz YÜCE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 29 Ocak 2014, 23:48:02 »
selam arkadaşlar

istanbulda ördek kıyamet ama ancak fotoğraflarını ve içimizi çekiyoruz.

nasılmı istanbul avrupa yakasında 3 büyük göl

büyükçekmece gölü içi binlerce ördek kaynıyor ama YASSSAKK

küçükçekmece gölü her cins ördek kaz mevcut ama YASSSAKKK

terkos gölü ördeğin ana kümesi ama YASSSAKKK

biz bu yasaklar oldukça bok ördek vururuz.

anadolu yakasından geliyormus gibi düşünün büyükçekmeci gölünün sağ tarafı açık diye biliyorum.
Oğuz YÜCE
1992 istanbul
Sabır kurtuluşun anahtarıdır...

Çevrimdışı Hüseyin YUVANÇ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 01 Şubat 2014, 21:17:59 »
Ege de  kurak  geçti  pek  çulluk   ördek  olmadı  rastgele
Hüseyin YUVANÇ (ZAZA hüseyin)
1954 Buca İZMİR            0537 2567299