Gönderen Konu: stoeger m2000 hk.  (Okunma sayısı 15052 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Atınç ERGÜREL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
stoeger m2000 hk.
« : 22 Ocak 2014, 22:19:49 »
25 yıldır s.poze ile avlanıyordum.Ördek avı için otamatil almayı düşündüm.Gazlı mı, kinetik mi derken bir çok forum yorumlarından yola çıkıp
stoeger m2000  de karar kıldım.Bayiye 71 namlu sipariş verdim.Tüfek geldi.Kurulumu yaptık, bayideki atış bölümünde denedik.3 fişek ard arda
atmadı.Kaşıkta sorun çıktı.Bayii fabrikaya gönderip yenisini isteyeceğini söyledi.Bir hafta sonra yenisinin geldiğini bildirdiler.Tekrar gittim.Denedik ilk üç sorunsuz.ikinci 3  de takıldık.3. ve 4. üçlemede sıkıntı yoktu.Yeni yeni alışır deyip teslim aldım.
İki gün sonra haftasonu Çivri -ışıklı gölüne ava gittik.Cumartesi ve pazarım  zehir oldu.Tüfek gittikçe açılacağına, tek kırma gibi çalıştı.Kullandığım fişekler  Fiyoki 34 gr, RC S4,  RC  JK6 35 gr,RC sipa 32 gr,remington 34gr .Hepsinde aynı hatayı verdi.Namlu fişek yatağının ucuda fişek takıldı, nasıl bir takılmaksa fişeklerin uçları kesildi.
Ama yıkım özelliği güzeldi.Otamatik tek kırmamla limitleri doldurdum.
Pazartesi ilk işim otamatik tek kırmamı iade etmek oldu.Bayii yenisini getirtelim dediyse de stoegerden soğudum.
Forumlar hakkında ki görüşüm de değişti.Çünkü herkes kendi kullandığı tüfeği tek geçiyor.Halbu ki sorunları yazarsak,daha sağlıklı seçim yapmış oluruz.Üretici firmalarda kendine çeki düzen verir kanısındayım.
Saygılarımla...rastgele
  • Stoeger m2000 71 namlu
  • Üzümlü Koop.S.poze 71 namlu
  • Huğlu Koop.S.Poze 104/A 76 namlu
  • deutsche kurzhaar DORA
1973 İZMİR

ufukmutaf

• Ziyaretçi
Ynt: stoeger m2000 hk.
« Yanıtla #1 : 23 Ocak 2014, 08:57:36 »
sayın atınc bey ben yıllardır mke cifte kullanıyorum ototmatiye hoş bakmadığım halde bir abi tarafından alınmış daha 10 aylık bir stoger m 2000 gecti elime adamın avla alakası yok sadece düğünlerde atarım diye almış bana sattı ucuz geldi bende satın aldım  ve ilk defa bıldırcın avına gittim attığım yani atmaya çalıştığım fişek sterling 30 gr bior tapa fakat aynı anlattığınız sorunlarla karşılaştım  tüfek  çalışmadı kafayı yedim fabrikayı aradım yollayın dediler ama ben yollamadım araştırdım forumda bir adam aynı sıkıntıları yaşamışş ve kendince sorunu çözmüş bende adamı aradım adam tarif etti tüfeyi  kasık sana bakacak sekilde yere yatır ortadaki yarığa sağlam bir tornavida sok sola doğru kastır dedi biraz sağlam bir parca zor oluyor ama gözle görülebilecek kadar kastırdım sonra aldım tüfeyi başladım atışa fakat 30 gr deyil 32 gram fişek aldım ve tüfek şu anda sıkıntısız çalışıyor  ve inanın cok yıkıcı bir tüfek şu an benim çifte rafta yatıyor yalnız sordum diyerlerine yani bizim buralarda kullananlara 30 gr sıkıntı yapıyor en az 32 gr olacak ama yazın sıcaklarda 30 gr atıyormuş saygılar   ufuk MUTAF...

Çevrimdışı Atınç ERGÜREL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 24 Ocak 2014, 21:52:23 »
Ufuk bey,bayi fabrikadan yenisini istedi.27 ocakta gelecekmiş.Bakalım gelen 3. tüfekleri nasıl çıkacak.Kutusundan yeni çıkmış tüfeklerde bu hatayı yapmaması lazım.Tavsiyeniz için teşekkürler.
saygılarımla...
  • Stoeger m2000 71 namlu
  • deutsche kurzhaar DORA
1973 İZMİR

Çevrimdışı Özgür UYAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 24 Ocak 2014, 22:58:05 »
Atınç abi aynı durumu ben bir kaç kez gördüm haklısın çok sık çıkmaya başladı bu stoegerlerde ama inan benim stoegerde 2 senedir bir kere bile en ufak hata vermedi çatır çatır çalışıyo maşallah sen genede vazgeçme ördek avında müthiştir umarım bu sefer iyi çıkar
Özgür UYAR
1984-Çanakkale/Ezine
Del Zagnis Setter (NEO)

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 24 Ocak 2014, 23:24:57 »
atınç bey öncelikle geçmiş olsun aynı sorunları ben yaşadım ilk aldığımda..sorununuz kaşıkta..kaşık sağa çok yanaşık ve dolu fişeği namluya sürerken boş kovan atma penceresine tosuyor dolu fişek..fişek ağzının sağ tarafıda namlu kepinin keskin yerine yani tırnak yuvasına çarpıyor..dolayısıyle fişeğin ağzı çarpmanın şiddetiyle zeytin gibi dilimleniyor..her gelen yeni silah aynını yapıcaktır..hiç yenisini istemeyecektiniz..basit bir müdahele ile giderilirdi..

gelelim kaşıklar neden böyle sorunlu..her yeni gelen tüfekte neden aynı şey oluyor..

fabrika bu hatalı tetik tertibatından sonsuz üretip koymuş belki milyarlarca...her yeni yaptığı tüfeğe takıp takıp gönderiyor..hatalı olduğunu bile bile....atsa yenisini üretse o kadar para gidecek çöpe..ilk yaptıkları tetik tertibatını bir tüfeğin üstüne takıp denememişler hiç..yatağına tam oturdu cuk diye öyleyse tamamdır :D ilk yaptıkları protatipi deneselerdi bi hemen anlarlardı hatalı olduğunu  , düzgün üretirlerdi sonrakileri.

kaşığı boş fişek atma penceresinin tersi yöne çok az bükün tornavidayla..ömür boyu sorunsuz çalışır tıkır tıkır..her gramajda.. ;)

ben nasıl yapılacağını resimli anlattım vardır stoeger arızası ve giderilmesi diye konusu forumda..fişek kıstıran tüm silahlardada hemen hemen aynı sorun vardır kaşığın plastik aksama hatalı takılması tek sorun..siz 10 kere yenisi getirtseniz aynı silahın , onunda da aynı sorun çıkar..avda kullandığınız yıkımı çok iyiydi dediğiniz tüfeği alın geri ve kaşığa 2saniyelik basit bir operasyon yapınca dahada sorun çıkarmaz..kendiniz yapamazsanızda gönderirsiniz fabrikaya erhan beyede dersiniz kaşık sağa boş fişek atma penceresine çok yanaşık ve dolu fişeği namlu ağzına alamıyor diye o 2 dakikada halleder.. geçmiş olsun..ama stoegerden vazgeçmeyin..yıkımı gerçekten çok iyidir..sırf o yüzden ilk başta ufak tefek eziyetlere katlanmak lazım..
« Son Düzenleme: 24 Ocak 2014, 23:36:11 Gönderen: Şahin BİTEN »

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 24 Ocak 2014, 23:31:20 »
sayın atınc bey ben yıllardır mke cifte kullanıyorum ototmatiye hoş bakmadığım halde bir abi tarafından alınmış daha 10 aylık bir stoger m 2000 gecti elime adamın avla alakası yok sadece düğünlerde atarım diye almış bana sattı ucuz geldi bende satın aldım  ve ilk defa bıldırcın avına gittim attığım yani atmaya çalıştığım fişek sterling 30 gr bior tapa fakat aynı anlattığınız sorunlarla karşılaştım  tüfek  çalışmadı kafayı yedim fabrikayı aradım yollayın dediler ama ben yollamadım araştırdım forumda bir adam aynı sıkıntıları yaşamışş ve kendince sorunu çözmüş bende adamı aradım adam tarif etti tüfeyi  kasık sana bakacak sekilde yere yatır ortadaki yarığa sağlam bir tornavida sok sola doğru kastır dedi biraz sağlam bir parca zor oluyor ama gözle görülebilecek kadar kastırdım sonra aldım tüfeyi başladım atışa fakat 30 gr deyil 32 gram fişek aldım ve tüfek şu anda sıkıntısız çalışıyor  ve inanın cok yıkıcı bir tüfek şu an benim çifte rafta yatıyor yalnız sordum diyerlerine yani bizim buralarda kullananlara 30 gr sıkıntı yapıyor en az 32 gr olacak ama yazın sıcaklarda 30 gr atıyormuş saygılar   ufuk MUTAF...

sakın o adam ben olmıyayım :)

benimki 28gram her markadan 40gram her markaya kadar takır takır saydırıyor..benelli halt etmiş yanında..daha ağır gramaj atma gereği duymadım..ava zaten atılmaz bizim muğlada..hava sıcaklığı 18 derecenin altına düşmedi bu sene hiç...yaz kış 28,30 gr...performans süper....ördekte 34,36 atıyorum ne denk gelirse çantada fişeklikte ne varsa..numara gram ayırmam bakmamda içine ne koyuyorum diye..

Çevrimdışı Mustafa YILMAZ 48

• *
  • bir gün bende isteğim kopege sarılacagım...
« Yanıtla #6 : 24 Ocak 2014, 23:34:50 »
2011 aralıktan beri tutukluk yaptıni görmedim ama bir defasında fişek geride kalmış ben elimle oynarım mekanızma çok yumuşak bilindiği üzere ondan kaynaklı olabılır ilk sıkıyı atmadı yani :) şanş ama yeni serileri sorunlu galıba ben araştırdım da bir tane olumsuz yorum görmüştüm 2011 de
Mustafa YILMAZ
1989 FETHİYE 48.5

The following users thanked this post: Ceyhun MİRİLİ

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 24 Ocak 2014, 23:41:25 »
2011 aralıktan beri tutukluk yaptıni görmedim ama bir defasında fişek geride kalmış ben elimle oynarım mekanızma çok yumuşak bilindiği üzere ondan kaynaklı olabılır ilk sıkıyı atmadı yani :) şanş ama yeni serileri sorunlu galıba ben araştırdım da bir tane olumsuz yorum görmüştüm 2011 de

kaşığın tetik tertibatına takılan pim yuvası yamuk delinmiş..hafif çapraz..gözle çok zor farkedilir..kaşıkda sağa yanaşık duruyor..sorun bile sayılmaz..düzeltmesi çok basit bişey dediğim gibi..

Çevrimdışı Selçuk KAYGISIZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 25 Ocak 2014, 12:08:04 »
ben de dün sipariş verdim inşallah problem çıkmaz,çıkarsa da ruhsata işletmeyeceğim,problemsizi gelene kadar yenisi gelşecek tüfeğin öyle anlaştık bayiyle,illaki stoeger başkasına gözüm yüreğim gitmiyor :)
  • Kral Arms Signatüre I

1984 KIRŞEHİR

Çevrimdışı Atınç ERGÜREL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 25 Ocak 2014, 20:32:11 »
Merhaba   Şahin bey,
Tüfek elime ulaşsın, eğer aynı hatayı yaparsa dediklerinizi uygulayacağım.Kaşıktaki milimetrik çarpıklığı bende farkettim.Ama kurcalamak istemedim.Tüfekdeki ısrarımın sebebi diger otamatiklere nazaran yıkım gücünün iyi olması.76 namlu huğlu pozem gibi gözümün kestiği yere fişek attım.Aynı sonuçları aldım.
Birde siz geri giden tüfeği isteyin demişsiniz.Bu namluların ve şoklarının  standardı aynı çıkmaz mı?İçime kuşku düştü.Neyse bekleyip göreceğiz.
Artık haftaya söke ovasında neticeyi alırız.
rastgele...
« Son Düzenleme: 25 Ocak 2014, 20:34:41 Gönderen: Atınç ERGÜREL »
  • Stoeger m2000 71 namlu
  • deutsche kurzhaar DORA
1973 İZMİR

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : 25 Ocak 2014, 21:18:05 »
Merhaba   Şahin bey,
Tüfek elime ulaşsın, eğer aynı hatayı yaparsa dediklerinizi uygulayacağım.Kaşıktaki milimetrik çarpıklığı bende farkettim.Ama kurcalamak istemedim.Tüfekdeki ısrarımın sebebi diger otamatiklere nazaran yıkım gücünün iyi olması.76 namlu huğlu pozem gibi gözümün kestiği yere fişek attım.Aynı sonuçları aldım.
Birde siz geri giden tüfeği isteyin demişsiniz.Bu namluların ve şoklarının  standardı aynı çıkmaz mı?İçime kuşku düştü.Neyse bekleyip göreceğiz.
Artık haftaya söke ovasında neticeyi alırız.
rastgele...

stoegerde farketmez ha o tüfek ha yeni gelen tüfek..tek tezgahtan çıkıyor hepsi...namlularıda şoklarıda standart merak etmeyin..konya yapısı olsa herkes bişeyler yaptığından birinin yaptığıyla diğerininki aynı olmuyor ama stoeger namlu ve şokları tek fabrikada aynı ölçülerde sıfır hatayla imal ediliyor..italyan mühendisler tarafından..o yüzden yıkımı bu kadar güzel....stoeger kullanan bende dahil herkes yıkımından çok memnun.standart hepsi demekki..

benimde jeton sonradan düştü..konya yapısı silahlara gitmiş aklım..inşallah en kısa zamanda kavuşursunuz stoegerinize..şimdiden hayırlı olsun. Rastgele.
« Son Düzenleme: 25 Ocak 2014, 21:20:35 Gönderen: Şahin BİTEN »

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 27 Ocak 2014, 11:31:28 »

buradaki videoda stoegerin neden problem çıkardığını tespit etmişler,her şeyin sorumlusu yay,ingilizcesi olan çevirebilir sanırım
  • Kral Arms Signatüre I

1984 KIRŞEHİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 27 Ocak 2014, 11:45:59 »

bu videoda ise tüfek fabrikaya gidip gelmiş ve yayın uç kısımları fabrika tarafından düzeltilmiş,adam anlatıyo
  • Kral Arms Signatüre I

1984 KIRŞEHİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 27 Ocak 2014, 11:54:38 »

bu video da yukarıdaki işlemlerden sonra tüfeğin makine gibi çalıştığını gösteriyor,çok basit bir işlemle problem hallediliyormuş bilginize :)
  • Kral Arms Signatüre I

1984 KIRŞEHİR

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #14 : 27 Ocak 2014, 12:58:19 »
Plaklar resmen toz oluyor,demek ki grupmanı söylenildiği gibi iyi.Tüfek baya güzel(alınabilir) bence.
« Son Düzenleme: 27 Ocak 2014, 13:07:02 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : 06 Şubat 2014, 22:05:25 »
28gr 7,8,9 numara saçmayla yaz kış mesafe tanımaz..vurur af yok..32gr ,34gr,35gr,36gr 3,4,5,6 numaraya geçtiğiniz anda yatar..10metreden bile birşey vurulmaz..nereye gittiği belli olmaz saçmanın..iç çapı 18.3 büyük ihtimal...onun için ördek avı yapıcam diye 71 namlu 76 namlu almak gereksiz..66 namlu alıp  her avda kullanılabilir hafif dolu küçük numara saçmalarla...

S4 5 numara,34gr Rc 5 NO SAÇMALARLA GÜZEL ÖRDEK AVI YAPTIM DİYEN ARKADAŞLAR..Ben ördek avında herzaman 20pakete yakın  fişek götürürüm en az 8 paketinide yanıma alırım yeleğin sırt çantasına ve belimdeki fişeklikli çantaya koyuyorum değişik değişik her marka ve gramajdan..jk6 rc,jk6 mirage,jk6 cheddite,lambro,rc34gr,s4,bornaghi,aqulia36gr,rotweil34gr,mirage32gr,mirage34gr,BP longrange 36gr,akla gelebilecek daha unuttuğum her markadan en kaliteli fişekleri götürüyorum,4,5,3 numara hiçbirisi hedefe gitmiyor bile..nişanda hata yok sabit hedeflerdede aynı..vurmuyor saçmayı savurtuyor....+ bu fişekleri avda tüm şoklarla tek tek denemişliğim var..tüfek elimden düşmedi aldı alalı..

sizin tüfeklerin namlu back boredmi merak ettim..aynı silah kullandığımız..fişeği 28gr rc2 7/5,8 no..başka hiçbir fişekle vurmaz..nereye neye atarsan at..tenekeye atarsan deliciliği grupmanı çok güzeldir iri saçmalarla..avda sabit duran kuşa bile atsan kalkar gider..anlamadım bu işi..ya benim tüfekte var bir sorun ya sizin tüfeklerin namlu dediğim gibi back bored namlu...alacak olan arkadaşlar; namlu iç çapı çok dar..aynı benelli gibi..burda benelli alıpta hemen elinden çıkaran çok insan tanıdım..28gramdan başka saçmayla randıman vermiyor saçmayı savurtuyor diye sattılar hep..stoegerde aynıdır..alırken bunu göz önünde bulundurup öyle alın arkadaşlar..

ben stoeger her saçmayı seviyor 5 no saçmayla çok güzel,34gramı çok seviyorda diyebilirim..herkes kendi tüfeğini övecek ya güya..ama bunun bana bi getirisi yada faydası yok..stoeger bana satışlarından komisyon vermiyor..kimseyi yanlış yönlendirmeye gerek yok..doğrusu neyse stoegerden avda ne gördüysem buraya aynını yazıyorum..yazın üveyikte 3 şokla 8 numara 28gr saga ve rc2 fişeklerle harikalar yaratır..bıldırcında 5 no şokla güzel bıldırcın avı olur..71 namlusuyla dağda keklikte gezilmez..hantal kabadır..pratik bir tüfek değildir..66 namlusununda farklı olacağını sanmam..keklikde en uzun namlu boyu otomatik kullanılacaksa 66 olmalı..bu tüfekler 32gramda dahil olmak üzere 32 ve üstü gramajlarda kesinlike bişey vurmaz..birde 3,4,5,6 numara atmayı planlıyorsanız çok yanılırsınız..her ördeğe gidişimde yanımdaki fişekler bitsin tüfeğide bi daha elime almıyayım diye 3,4 paket fişeği sıkıyorum havaya..fişekler bitmek üzere,4,5 paket kadar kaldı..hafta sonu pozeyle gidicem ördeğe..103D poze 36 GRAMIDA 34 GRAMIDA ÇOK SEVER KIŞIN..YAZINDA 28,30,32GRAM VE 8 NUMARA SAçMAYLA ÇOK İYİDİR..TÜFEK DEDİĞİN YAZIN HAFİF DOLU KÜÇÜK  NUMARA KIŞIN AĞIR DOLU İRİ SAÇMAYI SEVER..STANDART TÜFEK BUDUR BÖYLEDİR NEREYE GİTSEN..ŞİMDİKİ TÜFEKLERİ ANLAMIYORUM ŞAKA GİBİ..para düşmanı..adamı zarara sokmaktan başka işleri yok..fişekcilere çalışıyoruz.
« Son Düzenleme: 06 Şubat 2014, 22:55:43 Gönderen: Şahin BİTEN »

mesut birol

• Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : 06 Şubat 2014, 22:16:24 »
Sana katılıyorum şahin arkadaşım.geçen hafta ipsalada Stoeger demedim.4;5;6nolu 36gr fişeklerde tüfek sapıttı . ne zaman ki 7 no 34 gr imperiala geçtim tüfek avı düşürmeye başladı .

Çevrimdışı Muhammet SAT

• *
« Yanıtla #17 : 07 Şubat 2014, 00:13:06 »
atınç bey aynı sorunları bende yaşadım hemen elimden çıkarttım bidaha tövbe
 şimdi ata aldım çok şükür
A Rh  -  1982 Terme SAMSUN

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : 07 Şubat 2014, 00:19:47 »
Sana katılıyorum şahin arkadaşım.geçen hafta ipsalada Stoeger demedim.4;5;6nolu 36gr fişeklerde tüfek sapıttı . ne zaman ki 7 no 34 gr imperiala geçtim tüfek avı düşürmeye başladı .

imperialin hangisi keçe tapamı..resmini bulabilirseniz ekleyebilirmisiniz Mesut Bey bende deneyeyim bi o fişeği..28gr RC2 7/5 TRAP FİŞEĞİ KALMAMIŞ BAYİLERDE..OLSA BİR KOLİ ALIP KOYUCAM..ÖRDEĞİ KIRARDIM O FİŞEKLERLE GİTSEM..illa ava gitmeden önce hafif doluları evde bırakıp gidiyorum yada yanımda varsa bile atmıyorum vurulmaz diye..hep 34,36 gr atıyoruz bu sefer sonuç tamamen hüsran..denemek lazım.

Çevrimdışı Ramazan YILDIZ 20

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 07 Şubat 2014, 00:43:00 »
28gr 7,8,9 numara saçmayla yaz kış mesafe tanımaz..vurur af yok..32gr ,34gr,35gr,36gr 3,4,5,6 numaraya geçtiğiniz anda yatar..10metreden bile birşey vurulmaz..nereye gittiği belli olmaz saçmanın..iç çapı 18.3 büyük ihtimal...onun için ördek avı yapıcam diye 71 namlu 76 namlu almak gereksiz..66 namlu alıp  her avda kullanılabilir hafif dolu küçük numara saçmalarla...

S4 5 numara,34gr Rc 5 NO SAÇMALARLA GÜZEL ÖRDEK AVI YAPTIM DİYEN ARKADAŞLAR..Ben ördek avında herzaman 20pakete yakın  fişek götürürüm en az 8 paketinide yanıma alırım yeleğin sırt çantasına ve belimdeki fişeklikli çantaya koyuyorum değişik değişik her marka ve gramajdan..jk6 rc,jk6 mirage,jk6 cheddite,lambro,rc34gr,s4,bornaghi,aqulia36gr,rotweil34gr,mirage32gr,mirage34gr,BP longrange 36gr,akla gelebilecek daha unuttuğum her markadan en kaliteli fişekleri götürüyorum,4,5,3 numara hiçbirisi hedefe gitmiyor bile..nişanda hata yok sabit hedeflerdede aynı..vurmuyor saçmayı savurtuyor....+ bu fişekleri avda tüm şoklarla tek tek denemişliğim var..tüfek elimden düşmedi aldı alalı..

sizin tüfeklerin namlu back boredmi merak ettim..aynı silah kullandığımız..fişeği 28gr rc2 7/5,8 no..başka hiçbir fişekle vurmaz..nereye neye atarsan at..tenekeye atarsan deliciliği grupmanı çok güzeldir iri saçmalarla..avda sabit duran kuşa bile atsan kalkar gider..anlamadım bu işi..ya benim tüfekte var bir sorun ya sizin tüfeklerin namlu dediğim gibi back bored namlu...alacak olan arkadaşlar; namlu iç çapı çok dar..aynı benelli gibi..burda benelli alıpta hemen elinden çıkaran çok insan tanıdım..28gramdan başka saçmayla randıman vermiyor saçmayı savurtuyor diye sattılar hep..stoegerde aynıdır..alırken bunu göz önünde bulundurup öyle alın arkadaşlar..

ben stoeger her saçmayı seviyor 5 no saçmayla çok güzel,34gramı çok seviyorda diyebilirim..herkes kendi tüfeğini övecek ya güya..ama bunun bana bi getirisi yada faydası yok..stoeger bana satışlarından komisyon vermiyor..kimseyi yanlış yönlendirmeye gerek yok..doğrusu neyse stoegerden avda ne gördüysem buraya aynını yazıyorum..yazın üveyikte 3 şokla 8 numara 28gr saga ve rc2 fişeklerle harikalar yaratır..bıldırcında 5 no şokla güzel bıldırcın avı olur..71 namlusuyla dağda keklikte gezilmez..hantal kabadır..pratik bir tüfek değildir..66 namlusununda farklı olacağını sanmam..keklikde en uzun namlu boyu otomatik kullanılacaksa 66 olmalı..bu tüfekler 32gramda dahil olmak üzere 32 ve üstü gramajlarda kesinlike bişey vurmaz..birde 3,4,5,6 numara atmayı planlıyorsanız çok yanılırsınız..her ördeğe gidişimde yanımdaki fişekler bitsin tüfeğide bi daha elime almıyayım diye 3,4 paket fişeği sıkıyorum havaya..fişekler bitmek üzere,4,5 paket kadar kaldı..hafta sonu pozeyle gidicem ördeğe..103D poze 36 GRAMIDA 34 GRAMIDA ÇOK SEVER KIŞIN..YAZINDA 28,30,32GRAM VE 8 NUMARA SAçMAYLA ÇOK İYİDİR..TÜFEK DEDİĞİN YAZIN HAFİF DOLU KÜÇÜK  NUMARA KIŞIN AĞIR DOLU İRİ SAÇMAYI SEVER..STANDART TÜFEK BUDUR BÖYLEDİR NEREYE GİTSEN..ŞİMDİKİ TÜFEKLERİ ANLAMIYORUM ŞAKA GİBİ..para düşmanı..adamı zarara sokmaktan başka işleri yok..fişekcilere çalışıyoruz.
Şahin abi dediğin gibi iri saçma ve 34 gr gibi gramajlarla kötü dağılım veriyor. Arkadaşla havaya şu 5 ltlik su bidonlarının kapağından attık ben vurdum 1 delik, arkadaş vurdu 4-5 delik vardı. Kaldı ki üveyikte falan beni hiç geçememişti. Ancak kalın saçmayla full şoku denedim. Mantıken garip olmasına rağmen  küçük bir hedefte iyi sonuçlar çıkardı. Bir yandanda şu dediğiniz duran kuş mevzusu, bende öyle bir kaç duran kuşa 34 gr 3 no fişek ile ateş ettim hep havalanıp gitti
  • Stoeger m2000 2012 model standart combo
  • sarsılmaz sp-flash 86
  • Huğlu Çifte
  • English Pointer
1990 DENİZLİ
Karavanacı Avcı

mesut birol

• Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : 07 Şubat 2014, 00:46:24 »
İmperial 7 numara keçe tapa arkadaşım,şeffaf ilanından,bide 6 no siyah kovan.onlarda iş yaptı.ama hava - lerdeydi.bende şaşırdım.3,4 numaralar haybeye gitti hep.ama gerçekten stoegerin namlu iç çapı dar.mikrometre olsa da ölçsek.harbilerken varkettim.huğlu namlusuna rahat giren harbi stoegerde namlu ucuna zor gidiyor.ama makina harbi makina 45 dakikada 1 koli fişek attım.hiç takılmadan çalıştı maşallah.

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #21 : 07 Şubat 2014, 01:44:04 »
İmperial 7 numara keçe tapa arkadaşım,şeffaf ilanından,bide 6 no siyah kovan.onlarda iş yaptı.ama hava - lerdeydi.bende şaşırdım.3,4 numaralar haybeye gitti hep.ama gerçekten stoegerin namlu iç çapı dar.mikrometre olsa da ölçsek.harbilerken varkettim.huğlu namlusuna rahat giren harbi stoegerde namlu ucuna zor gidiyor.ama makina harbi makina 45 dakikada 1 koli fişek attım.hiç takılmadan çalıştı maşallah.

süper pozede tüfeğin her yerine saçma sürter harbiyle saatlerce temizleseniz bile çıkmaz..stoegerle bin tane fişek atın..bir kere ileri geri yapın harbiyi tertemiz ayna gibi..saçma hiç sürtünmüyor zaten namluya..bu kadar dar iç çap ve hiç saçma değmiyor namluya..gerçekten çok ilginç..böyle oluncada saçmayı ısıtmıyor..soğuk varıyor saçma..namluyla temas etmiyor..çalışmasına lafım yok çok güzel..tıkır tıkır..ama saçma soğuk varıyor vardığı yere....birde bu tüfeğin namlu iç çapının dar oluşundanmıdır nedir saçmayı çok hızlı gönderiyor..namlu çıkış hızı çok fazla..tapanın en üstündeki saçmalar bile namluya değmiyor o yüzden...birde ağır doluysa tamam..namludan çıkar çıkmaz savurtuyor..en randıman alınan fişekler 7,8,9 numara ve 28,30gr fişekler...3 şokla normal bir tüfeğin full şokla vurduğu mesafelerden  mucizevi vuruşlar yapılıyor..ben iyice emin oldum artık..daha ağır gramaj atmam bu tüfekle..bi daha götürücem ördeğe sezon bitmeden ve 7,7/5,8 numara 28,30gr fişek atıcam..yanıma 34,32,36gr fişek alıp gitmeyeceğim..mecburen düşük gramajları atarım o zaman ve performansına bakıcam ondan sonra..bakarsın çok iyi verim alınır yazın üveyikte olduğu gibi..ve başka silah arayışına gitmeyiz ördek avı için.
« Son Düzenleme: 07 Şubat 2014, 01:45:15 Gönderen: Şahin BİTEN »

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #22 : 07 Şubat 2014, 02:21:20 »
stoeger 61 namlu alıp da 5 veya 10 cm uzatma sok  yaparmı fabrika.ördek için.... vee.61 cm ile keklik tavsan avı nasıl olur.(( stoeger kullanan arkadaslar)))
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
  • Böyle Bir Kara Sevda...
« Yanıtla #23 : 07 Şubat 2014, 02:38:25 »
Bende hep kendime soruyordum kinetik bir makine nasıl olurda agır sıkı sever ve agır sıkı tavsiye ederler. Ayrıca 4 no fişekten aşagı no fişekleri seven otomatik tüfek diye bana sorsalar ben cevap veremem, sizce var mı?
1981 Burdur
EY RABBIM
IMAN ILE ÖZÜMÜZÜ, HAYAT ILE YÜZÜMÜZÜ 
EDEP ILE SÖZÜMÜZÜ, KUR'AN ILE ÖMRÜMÜZÜ HAYIRLI EYLE

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #24 : 07 Şubat 2014, 03:58:00 »
stoeger 61 namlu alıp da 5 veya 10 cm uzatma sok  yaparmı fabrika.ördek için.... vee.61 cm ile keklik tavsan avı nasıl olur.(( stoeger kullanan arkadaslar)))

Veli abi fabrika uzatma şok yapmaz..piyasada 5,10,ve 15 cm uzatma dolu..pahalı değil fazla..şokuda içine takıyorsun ayriyeten namluya taktığın gibi..içten şoklu tüm tüfeklere uyar o uzatmalar...stoeger,huğlu,beretta A3OO VS gibi 5cm içten şoklu tüfelerde sorunsuz kullanılır..radıman verir mi orasını  bilemem..denemek lazım..uğraşma öyle..bence en güzeli 66 namlu al her avda kullan.