Gönderen Konu: Domuz ve karatavuk için aynı tüfek  (Okunma sayısı 1492 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Serkan İNCE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Domuz ve karatavuk için aynı tüfek
« : 22 Ocak 2014, 16:35:36 »
Merhaba;

Aranıza yeni katıldım. Ava yeni başlayacağım ve alacağım yeni  tüfek konusunda hiç bilgim yok. Dün bir ön araştırma yaptım sadece. Avlanacağım hayvanlar domuz,karatavuk gibi alakasız hayvanlar olduğu için ikisini de avlanabileceğim tüfek için namlu boyu,kalibre,tüfek markası ve fişek seçimi konusunda bilgilenmek isitiyorum.

bütçem 1000tl civarı ve daha sonra ikinci bi tüfek alamam.

huğlu süperpoze

12 kalibre

65-71 cm namlu boyu

nasıl olur. Dediğim gibi hiç bilgim olamayarak soruyorum. Birde huğlu sitesinde tüfek modelleri de ce bişeyler var hangisini öneririsiniz. Yarı otamatik le falan mı ilgili onlar. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür.
1980 İZMİR

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Domuz ve karatavuk için aynı tüfek
« Yanıtla #1 : 22 Ocak 2014, 16:50:09 »
serkan sana tavsiyem aceleci olma,burdan sor,açılan güncel ve güncel olmayan konularda çok degerli bilgiler vardır... üşenme araştır.... bu iş bir tüfekle başlar,sonra bakarsın dolapta yer kalmamış... onun için nokta atışı yapmaya çalış.....

61 slug ve 66cm namlulu bir otomatik işini görür... domuz için slug namlu degişmez,ama karatavuk keklik vs avlar için 66-71 arasında seçim yapabilirsin...... rastgelsin...
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Özgür DÜDEN

• *
« Yanıtla #2 : 22 Ocak 2014, 22:57:00 »
Serkan kardeş Akdaş silah ın ustası sadık beyi ara AK-212 için bir adet 66 cm mobil şoklu namlu (2+1 olsun) bir tanede kurşun için 61 cm kaval namlu ve + şarjör uzatma borusu iste.Benim yaklaşık bir 10-15 tüfekten sonra(Hem yabancı hem yerli) edindiğim nacizane tecrübeme göre sana bir tavsiyemdir bu söylediğim.Asla pişman olmazsın.Tercih senin.
Özgür DÜDEN
1980 ISPARTA

Çevrimdışı Şenay YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 22 Ocak 2014, 23:11:24 »
Hayırlı olsun..
  • huğlu kop g601 yoto 71 namlu
  • huğlu kop 104 A 76 mamlu
  • Sarsılmaz Leopard y oto 71 namlu
istanbul  Çatalca 1971                                                                         5354139014l