Merhabalar, en sonunda ben de bu güzel foruma üye oldum çünkü tüfeklerle ilgili bir çok aydınlatıcı bilgiye burada sahip oldum. Bu günlerde süperpoze almak istiyorum yaklaşık bir aydır araştırıyorum.İthal ve yerli markalara baktım.Birçok yorum ve yabancı sitelerde review'lere baktım.Pattern testlerini inceledim ve vardığım sonuç müthiş gelişen ve muazzam bir av tüfeği sanayimiz var.Belki otomatik tüfeklerde biraz daha zamana ihtiyaç var fakat poze ve çiftelerde dünyanın her yerinde TURKISH SHOTGUNS konulu makaleler ve deneyimlere rastlıyorum.
Öne çıkan 5 marka var HUĞLU,AKUS,AKDAŞ,KHAN ARMS ve YILDIZ. Açıkçası gurur duydum.Belki buna HATSAN'ı da eklemek mümkün özellikle Amerika için.Velhasıl benim poze satın alma araştırmam hiç bilmediğim mevzuları öğrenmeme sebep oldu.Gümüş kaynak bantlar,4140 Çelik kalitesi,Şokların etkisi,güzel meneviş ve gravür işlemeleri.vs.Ama bir tüketici olarak çok kararsızım.Aslında bir tüfekte ne ararsınız dense 1-Dayanıklılık 2- Vuruş ve yakış kabiliyeti en önemli kriterler benim için.Örneğin Türkiyedeki avcılar silahın kilosuna fazla önem veriyorlar gibi geldi.Elbette manevra ve atış kabiliyeti için önemli fakat olmazsa olmaz olmamalı.En nihayetinde taşıdığımız malzeme çelik.Tabi şu da var bu iş biraz araç almaya benziyor.Herkes birşeyler arar ve tatmin olduğunda en iyi silah onunkidir.Neyse halen bir poze alamadım.İthallere şuanki döviz kurları düşünüldüğünde o kadar para vermek istemiyorum.Yerli markalarda da bir türlü tam emin olamadım.Naçizane fikirlerinizi ve görüşlerinizi paylaşırsanız müteşekkir olurum