Gönderen Konu: Yerli tüfek kaliteleri şaşırttı  (Okunma sayısı 6151 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Gökay Karaduman

• Ziyaretçi
Yerli tüfek kaliteleri şaşırttı
« : 21 Ocak 2014, 23:52:10 »
Merhabalar, en sonunda ben de bu güzel foruma üye oldum çünkü tüfeklerle ilgili bir çok aydınlatıcı bilgiye burada sahip oldum. Bu günlerde süperpoze almak istiyorum yaklaşık bir aydır araştırıyorum.İthal ve yerli markalara baktım.Birçok yorum ve yabancı sitelerde review'lere baktım.Pattern testlerini inceledim ve vardığım sonuç müthiş gelişen ve muazzam bir av tüfeği sanayimiz var.Belki otomatik tüfeklerde biraz daha zamana ihtiyaç var fakat poze ve çiftelerde dünyanın her yerinde TURKISH SHOTGUNS konulu makaleler ve deneyimlere rastlıyorum.
Öne çıkan 5 marka var HUĞLU,AKUS,AKDAŞ,KHAN ARMS ve YILDIZ. Açıkçası gurur duydum.Belki buna HATSAN'ı da eklemek mümkün özellikle Amerika için.Velhasıl benim poze satın alma araştırmam hiç bilmediğim mevzuları öğrenmeme sebep oldu.Gümüş kaynak bantlar,4140 Çelik kalitesi,Şokların etkisi,güzel meneviş ve gravür işlemeleri.vs.Ama bir tüketici olarak çok kararsızım.Aslında bir tüfekte ne ararsınız dense 1-Dayanıklılık 2- Vuruş ve yakış kabiliyeti en önemli kriterler benim için.Örneğin Türkiyedeki avcılar silahın kilosuna fazla önem veriyorlar gibi geldi.Elbette manevra ve atış kabiliyeti için önemli fakat olmazsa olmaz olmamalı.En nihayetinde taşıdığımız malzeme çelik.Tabi şu da var bu iş biraz araç almaya benziyor.Herkes birşeyler arar ve tatmin olduğunda en iyi silah onunkidir.Neyse halen bir poze alamadım.İthallere şuanki döviz kurları düşünüldüğünde o kadar para vermek istemiyorum.Yerli markalarda da bir türlü tam emin olamadım.Naçizane fikirlerinizi ve görüşlerinizi paylaşırsanız müteşekkir olurum
« Son Düzenleme: 22 Ocak 2014, 00:23:17 Gönderen: Gökay KARADUMAN »

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Yerli tüfek kaliteleri şaşırttı
« Yanıtla #1 : 22 Ocak 2014, 00:11:13 »
sağlam kalite gravür estetik yıkıcı  vede hafif(avrupada yılın tüfeği ödüllü) ve herzaman tüfeğin arkasında duran en kısa zamanda sorunu ucuz  (maddi)  çözen   YILDIZ  ..asla pişman olmazsınız
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Gökay Karaduman

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 22 Ocak 2014, 00:18:41 »
Yıldızın çok methini duydum özellikle SPZ ME Modeli için fakat bildiğim kadarıyla alüminyum kasa.O beni biraz düşündürüyor açıkçası,
nedense sağlamlık açısından çelik hep önde gibi düşünürüm.

Çevrimdışı Uğur ŞENLİK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 22 Ocak 2014, 00:21:44 »
Gökay bey selamlar
Bahsettiğiniz bu 4 markada kendini ispat etmiş markalardır
Size tavsiyem imkanınız varsa görerek omuzlayarak hatta mümkünse atış yaparak almanızdır
ve son olarak çelik kasa almanız.
Saygılar.
  • Akkar 512 çifte
  • Akkar Altay
  • Armsan 620
Uğur ŞENLİK
1969 zonguldak

Gökay Karaduman

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 22 Ocak 2014, 00:24:33 »
Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler ben de çelik kasadan vazgeçemem çok haklısınız.

Çevrimdışı Mustafa ÇINAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 22 Ocak 2014, 00:24:44 »
Saydığınız diğer markaları bilmem fakat huğlunun yeni ve özellikle mobil şoklu pozeleri tek kelime ile fiyasko. görünüş derseniz harika ama saçma grupmanı ve yıkıcılık sıfır. Kalıbının ve fiyatının tüfeği kesinlikle değil. benim 300 TL ye aldığım eski çifsan pozem çoğu yeni çıkan huğluya on basar. Eğer çok fazla ödemeden kaliteli bir poze istiyorsanız eski bir çifsan edinin bence hertürlü avda sizi tatmin edecektir...
1983 Afyonkarahisar

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 22 Ocak 2014, 00:46:11 »
Yıldızın çok methini duydum özellikle SPZ ME Modeli için fakat bildiğim kadarıyla alüminyum kasa.O beni biraz düşündürüyor açıkçası,
nedense sağlamlık açısından çelik hep önde gibi düşünürüm.
sipariş ve istek üzerine çelik kasa yapıyorlar
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Gökay Karaduman

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 22 Ocak 2014, 17:07:48 »
.
« Son Düzenleme: 23 Ocak 2014, 23:39:25 Gönderen: Gökay KARADUMAN »

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 22 Ocak 2014, 19:44:43 »
Muhtemelen Huğlu Eagle ya da 103 DE ve yahut Yıldız SPZ ME alacağım.Bugün bir çok kişiyle görüştüm.Yakın zamanda ava yeni tüfeğimle gitmek istiyorum.Herkese iyi avlar.
akdaş alın bence belkide süper poze çifte veya otomatikte akdaş bence şuanda en önde benim 6 ıncı hislerim yanılmaz pişman olmazsınız
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 22 Ocak 2014, 21:06:59 »
merhaba Gökay bey saydığınız marka pozelerin hepsi kalitelidir bunlarının içine akkarıda dahil edbilirsiniz çelik kasalı olmasını tavsiye ederim evet Türkiyede av tüfeklerinde kalite var ama fiyata göre kalite var ağırlık ise çok önemli pozelerde 3200-3250-3300 yarı otomatiklerdede 2800-3100 arası iadealdir
1985
BURSA

Çevrimdışı Özgür DÜDEN

• *
« Yanıtla #10 : 22 Ocak 2014, 22:42:20 »
Kardeş poze düşünüyorsan Akdaş ın 312 veya 412 modellerine bir bak derim.Ömürlük değil torunluk denilebilecek kadar sağlam ve şık.Asla pişman olmazsın.
Özgür DÜDEN
1980 ISPARTA

Gökay Karaduman

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : 23 Ocak 2014, 23:36:47 »
Bu akşam itibariyle poze arayışım sonlandı.Yarın AKDAŞ 312 S siparişi vermek için bayiye gideceğim.Ömer Akdaş'a ilgisi için çok teşekkür ediyorum.AKDAŞ ve tabi ki beraberinde Türk Av tüfekleri sanayii Dünyada marka olma yolunda ilerliyor.Önümüzdeki 10 yıl içinde ithal tüfekler nadiren tercih edilecek diye düşünüyorum.Çünkü döviz kurları ve fiyatları yüzünden ithal firmalar Türk firmaları ile rekabet edemeyecek duruma gelecekler.
Poze alacak avcı arkadaşlara da tavsiye AKDAŞ'a mutlaka baksınlar çünkü 1 aydır kapsamlı şekilde araştırıyordum.

Gökay Karaduman

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : 24 Ocak 2014, 11:18:04 »
Siparişimi verdim.Kargoyu sabırsızlıkla bekliyorum.AKDAŞ'a tekrar teşekkürler

Çevrimdışı Özgür DÜDEN

• *
« Yanıtla #13 : 24 Ocak 2014, 16:58:44 »
Hayırlı olsun Gökay bey.Doğru karar vermişsiniz.iyi günlerde kullanmanız dileğiyle...
Özgür DÜDEN
1980 ISPARTA

Gökay Karaduman

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : 24 Ocak 2014, 23:32:55 »
Teşekkür ederim.Allah kazasız belasız avlar nasip etsin hepimize

Çevrimdışı Eray BAYAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 24 Ocak 2014, 23:35:48 »
Ömer beye ulaşabilsem bende 312se almak istiyorum :)
1985 MANİSA

Çevrimdışı Fatih ERKAN

• *
« Yanıtla #16 : 25 Ocak 2014, 06:44:11 »
Hayırlı olsun, ben de 1 yıllık araştırmanın ardından akdaş 312-S modelinde karar kıldım, fabrikasına gidince "iyiki akdaşı tercih etmişim" dedim kendi kendime. Tüfek gelince de aynı şeyi söyleyebilirim inşallah.
1990
Elazığ - Sofya