Gönderen Konu: ANİ KÖPEK ÖLÜMLERİ  (Okunma sayısı 3444 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ercan ELER

• *
  • şimdi değilse bir daha asla an beni..
ANİ KÖPEK ÖLÜMLERİ
« : 21 Ocak 2014, 08:57:21 »
Merhaba değerli dostlar,

Samsunda son iki haftada yaşadığımız bir vakayı sizinle paylaşmak istiyorum, kopay köpeklerimizle yıllardır domuz avı yapıyoruz, fakat 12.01.2014 tarihinde yaptığımız domuz avında 7 domuz vurarak avımızı tamamlayıp döndükten sonra ayrı barınaklarda olan köpeklerimiz 6 gün sonunda yanaklarında kaşıntı gibi başlayan yanak ve kulak  tozlarını parçalayacak kadar keskin bir acı ve bilinçsizce kafalarını yere vura vura olayın vuku bulmasından sonra 12 saat gibi bir sürede ayrı yerlerde bulunan domuzcu kopaylarımız öldü, yine öğrendik ki 1 hafta önce o  avlandığımız bölgeye yakın bir arkadaşımızın aynı şekilde 3 kopayı ölmüş, olayla ilgili Veteriner fakültesinde testleri yaptırdık sonuçlar belli değil henüz, siz hekimler ve değerli dostlar domuz popülasyonundan bulaştığını düşündüğümüz 5-6 günlük bir kuluçka döneminden sonra köpeklerin beynine veya kafasına yerleşen en etkili zehirden bile hızlı öldüren viral bir hastalık, bu tarzda bir olayla karşılaşan ve bilgisi olan dostlardan acil destek istiyorum.
Ercan ELER
1975
SAMSUN

Çevrimdışı Vet.Hekim Kaya GİRAY

• *
Ynt: ANİ KÖPEK ÖLÜMLERİ
« Yanıtla #1 : 19 Mart 2014, 12:03:52 »
 fakülteden aldığınız sonuçları paylaşırsanız sevinirim
Kaya GİRAY(Veteriner Hekim)
1982 (İnegöl/BURSA)
05365548350

Çevrimdışı Selman ÇELEBİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 19 Mart 2014, 12:56:42 »
çok garip
Selman ÇELEBİ
1978 Midyat MARDİN

Çevrimdışı M.Kemal ATEŞSAL

• *
« Yanıtla #3 : 19 Mart 2014, 14:49:45 »
"Veteriner fakültesinde testleri yaptırdık" demişsiniz, iki ay geçmiş, hala bir sonuç alamadınız mı?
  • Beretta urika 2 71 namlu
  • Franci Oto 67 namlu
M.K. ATEŞSAL   1951 ANKARA
0 RH (+)

Çevrimdışı Ercan ELER

• *
  • şimdi değilse bir daha asla an beni..
« Yanıtla #4 : 03 Nisan 2014, 12:28:33 »
Merhaba degerelı avcı dostlar, yaptırdıgımız tetkıkler sonucunda, ıkı  kopeklerımızın yuzlerını parcaladıgı kısımlarda dısarıdan gorunmeyen  ınce dıs ızı veya pence yarası gıbı derı altında bulgulara raslandı, kuluckalanma devresı 3 gun suren, cok etkılı bır mıkrop oldugu teshısı konuldu, kopeklerın kalpler oldugunun ıkı katı buyukluge ulasmıs, ve nefes alamayarak olduklerı de ıhtımaller arasındaydı, yanı anlıyacagınız unıversıte hocalarımızın da  ılk defa karsılastıgı bır olaydı,

Sn Veterıner Kaya Gıray , Sn Ece Atabeyoglu  bey bu tarz durumların onune gecebılmek adına her av sonunda  yabanı hayvan ısırıkları veya mıkroplarına karsı bır antıbıyotık veya bır ılac uygulaması varmı? Sayet varsa bu hayvan metebolızmasına etkı edermı? Yanıtlarsanız sevınırım.
« Son Düzenleme: 17 Nisan 2014, 18:17:39 Gönderen: Ercan ELER »
Ercan ELER
1975
SAMSUN

Çevrimdışı Sinan TANLIKOLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 03 Nisan 2014, 12:37:37 »
çok üzücü bir durum
1985 kütahya
0533 523 8526

Çevrimdışı Muhammet KIRAN

• *
  • ((( Kavak'lı )))
« Yanıtla #6 : 13 Ocak 2015, 21:34:21 »
Merhabalar.
Bende Samsunda bir avcıyım benim de yavru (4 aylık) köpeğim aktif bir halde gezip dolaşırken aniden öldü veterinerlere haber verdim. Neden Niçin ölmüştür diye keşke vermeseydim.
İki üç gün sonra bir telefon köpeğinize kuduz teşhisi konuldu. Diğer köpekleriniz de alınıp itlaf edilecek.
Zor şart karantina altında tutulmasına ikna ettirdik de diğer köpeklerimizi kurtardık. Ve yine veterinerlik kontrol şube müdürlüğünü arayıp sorduğumda köpeğimin kuduz olmadığını sonucun negatif olduğunu öğrendim, ilce tarımdaki veterinerlerin neden böyle bir şey yaptıklarını anlamadım bu konunun üzerine de gitmeye korktum. Olur da gerçekten elimde kalan köpeklerime de bir zarar gelirse diye ve suan gayet sağlıklı bir şekilde yaşıyorlar benim merakım ve korkularım bana kar kaldı. Bir daha köpek ölmüş değil tüm ilcenin köpeği ölse haber vermem.
İnsanlık yapmışsın kimin umurunda o kadar başı boş köpek ver onların kontrolünü sağlamakta aciz olanlar elimizdeki göz nurumuz köpeği de kuduz diye itlaf edeceklerdi az daha :(
Neyse bana geçmiş olsun dileklerimle.
Rasgele...
« Son Düzenleme: 04 Şubat 2015, 18:58:03 Gönderen: Muhammet KIRAN »
1979 SamsuN
''En İyi Köpek Sahibi Olduğun Köpektir''

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #7 : 14 Ocak 2015, 09:24:24 »
Merhabalar.
Bende Samsunda bir avcıyım benim de yavru (4 aylık) köpeğim aktif bir halde gezip dolaşırken aniden öldü veterinerlere haber verdim. Neden Niçin ölmüştür diye keşke vermeseydim.
İki üç gün sonra bir telefon köpeğinize kuduz teşhisi konuldu. Diğer köpekleriniz de alınıp istila edilecek.
Zor şart karantina altında tutulmasına ikna ettirdik de diğer köpeklerimizi kurtardık. Ve yine veterinerlik kontrol şube müdürlüğünü arayıp sorduğumda köpeğimin kuduz olmadığını sonucun negatif olduğunu öğrendim, ilce tarımdaki veterinerlerin neden böyle bir şey yaptıklarını anlamadım bu konunun üzerine de gitmeye korktum. Olur da gerçekten elimde kalan köpeklerime de bir zarar gelirse diye ve suan gayet sağlıklı bir şekilde yaşıyorlar benim merakım ve korkularım bana kar kaldı. Bir daha köpek ölmüş değil tüm ilcenin köpeği ölse haber vermem.
İnsanlık yapmışsın kimin umurunda o kadar başı boş köpek ver onların kontrolünü sağlamakta aciz olanlar elimizdeki göz nurumuz köpeği de kuduz diye istila edeceklerdi az daha :(
Neyse bana geçmiş olsun dileklerimle.
Rasgele...

Bir düzeltme

İSTİLA değil İTLAF olacak
« Son Düzenleme: 14 Ocak 2015, 09:25:26 Gönderen: Özhan KELEŞ »
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul