Kadir Bey, sizin adınıza gerçekten üzüldüm, iyi ve güvenilir marka olmak, lafla olmaz.Huğlu anladığım kadarıyla hala amatörce üretim yapmaya ve yönetilmeye devam ediyor.Eski ve bilgili ustalarının kendi özel şirketlerini kurduklarını duyuyoruz.Akdaş, Büyükhuğlu,forever, genç huğlu vs pek çok şirket kuruldu.Kooperatiften bir kaçış olduğu söyleniyor.Ben de daha önceleri 7-8 tane Huğlu kooperatif tüfeği kullanmış bir avcı olarak Huğlu'nun ürettiği tüfeklerde bir standart göremedim.Ahmet ustanın yaptığı tüfek çok iyi olurken, Mehmet ustanın yaptığı tüfek tam bir hayal kırıklığı yaşatabilir.Modeli aynı olan iki huğlu pozeyi elinize alın.Diyelim ki 103 D modeli olsun.İki tüfeği söküp, birinin namlusunu diğerine takmayı deneyin bakalım takabilecek misiniz.
Huğlu'nun ürettiği ilk tek tetik pozelerden almıştım, sürekli çift patlatma yaptı.Daha sonra başka bir pozesini aldım, tek kurşunda 35 metrede tam 60 cm aşağı atardı.Otomatik olarak 601 G modelini aldım 3. gün arıza yaptı vs. ama iki tane tüfeği de beni memnun etmişti.Anlayacağın standart maalesef yok..
Beni en çok üzen de senin mağduriyetinin bir türlü çözümlenmemesi.Köklü firmaların tarzı kesinlikle değil bu.Eski ve köklü firmalar müşteri memnuniyetini ön planda tutarlar.ARGE ye önem verirler.En azından avcıların forumlarından şikayet ve önerileri okuyup cevap verme zahmetinde bulunurlar.Çünkü pek çok silah üreticisinin bu forumlara bizzat katıldığını, yazıp çizdiğini ve avcıları anlamaya çalıştığını görüyoruz.
Nitro olayına gelince , bu silahı mühendisler mi tasarladı yoksa, alaylı silah ustaları mı bilmiyorum.Ya da Huğlu şirketi bünyesinde mühendis çalıştırıyor mu bilmiyorum.Yoksa pek çok silah şirketinin ürettiği silah doğru nişan aldığınızda kurşunu dosdoğru hedefe gönderirken nitro best niye sağa sola atsın.Sonuçta yapılan şey uzay mekiği gibi karmaşık ve komplike bir makine değil, basit bir av tüfeğidir.Bu günkü CNC torna tezgahlarında elin oğlu hata oranını bu kadar azaltmışken üstelik...