Gönderen Konu: 18 Ocak, Bırakıcaz artık bu işi.  (Okunma sayısı 4614 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hasan ÜNÜVAR

• *
18 Ocak, Bırakıcaz artık bu işi.
« : 19 Ocak 2014, 00:59:52 »
Gez Allah gez, aktarmadık tepe, değiştirmedik mera kalmadı.İstanbul kurumuş, yok oğlu yok. Olan da aşağıda, iyi seyirler...

« Son Düzenleme: 19 Ocak 2014, 13:46:37 Gönderen: Hasan ÜNÜVAR »
Hasan ÜNÜVAR
1983 İstanbul-Salihli-Beyşehir

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
Ynt: 18 Ocak, Bırakıcaz artık bu işi.
« Yanıtla #1 : 19 Ocak 2014, 12:14:47 »
Kar yağdıktan sonra çulluk kırıldı,  bizim buralarda da çulluğun tadı kaçtı havalar da bahar havası bu sezon böyle biter rast gele...
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Hayri IŞITAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 19 Ocak 2014, 15:22:47 »
usta dort kopekle bir kus herhalde havalarin bahar havasinda gecmesinden kaynaklaniyor rasgele
1962 SAMSUN 55-- United states

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 19 Ocak 2014, 16:02:38 »
bizde git gel yıldık artık . sabah ezanı okununca ördekler  havalanıyor  , ördeği bırak sinek uçmuyor .  ördekten vazgeçtik , kara meke bile  kalmamış gibi bişey .  zavallı mekeler mermi manyağına dönmüş .  acıyorum bazen mekelere , bi kalkmaya görsün , gölde ne kadar avcı varsa hepsi veriyor fişeği , düşene kadar devam atmaya , hayvan ne yapsın , adil şartlarda oynanmıyor oyun .  çulluk desen içler acısı zaten .

. . . ava giderken ,  etini tavuğunu mangalını semaveri alıcan , üç beş tanede boş teneke :) .  yakıcan mangalı , av niyetinede verecen tenekelere fişeği  ;D  . bu havalarda durum bunu gösteriyor . gelecektede av bu şekilde olucak anlaşılan . kuşlara bir iki fşek atan kendini şanslı sayacak . .

. . . 
 . . . av ve hava durumu mevsimine göre gerçekten içler acısı . . . . .
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı Alper KAYAR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 19 Ocak 2014, 23:03:37 »
bizde git gel yıldık artık . sabah ezanı okununca ördekler  havalanıyor  , ördeği bırak sinek uçmuyor .  ördekten vazgeçtik , kara meke bile  kalmamış gibi bişey .  zavallı mekeler mermi manyağına dönmüş .  acıyorum bazen mekelere , bi kalkmaya görsün , gölde ne kadar avcı varsa hepsi veriyor fişeği , düşene kadar devam atmaya , hayvan ne yapsın , adil şartlarda oynanmıyor oyun .  çulluk desen içler acısı zaten .

. . . ava giderken ,  etini tavuğunu mangalını semaveri alıcan , üç beş tanede boş teneke :) .  yakıcan mangalı , av niyetinede verecen tenekelere fişeği  ;D  . bu havalarda durum bunu gösteriyor . gelecektede av bu şekilde olucak anlaşılan . kuşlara bir iki fşek atan kendini şanslı sayacak . .

. . . 

malasef.
ya çıldırmak uzereyım 10 yıl aradan sonra av ateşim tutuştu.
son 80 yılın en sıcak en bereketsız kışı kafayı yıcem ya.
  • Fabarm xlr5
  • Beretta s-55
evdekı huzur zengınlık budur.

1985-SAKARYA

Çevrimdışı Alper KAYAR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 19 Ocak 2014, 23:04:49 »
kendini avutçan abi.
çok yormucan kendını daha çok bek avını gıdıcen çayını demlıcen mangalını yakıcan muhabbetını yapıp temız hawa alıp donucen yoksa varya harbı sogursun bu işten..
  • Fabarm xlr5
  • Beretta s-55

1985-SAKARYA

Çevrimdışı Serdar BURAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 20 Ocak 2014, 12:03:23 »
Bizdede lodos çok etkili iki haftadır.Avın tadı tuzu yok
Serdar BURAK
1979 Çan ÇANAKKALE 05326570506 Çan Erenler Avcılık ve Atıcılık Derneği Başkanı

ERSİN KARA

• Ziyaretçi
18 Ocak, Bırakıcaz artık bu işi.
« Yanıtla #7 : 20 Ocak 2014, 14:09:06 »
BURSA' da AYNI DURUMDA.BİZDE GEÇEN HAFTA 4 KÖPEK GEZ BABAM GEZ ÖĞLENE KADAR 1 KUŞ BULDUK O DA KARAVANA.HAVALAR SICAK GİDİYOR ve YAĞIŞ YOK.TAMAMEN BUNA DAYALI BİR DURUM.AMA BU HAFTA YAĞIŞ OLUCAK DENİYOR BURSA' da. UMARIM GÜZEL BİR YAĞIŞ GELİRDE SON 1 KAÇ HAFTA TADINLA AV YAPARIZ.

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #8 : 20 Ocak 2014, 14:32:25 »
Hasan bizde bu pazar girmedik dere çıkmadık tepe bırakmadık her tarafımızı dikene yırttırdık kanat yok,dönüş çulluğu başlaması lazım bu günlerde çarşamba marmarada hava bozacak diyorlar,inşallah denk geliriz diye düşünüyorum.
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

Çevrimdışı Hayri IŞITAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 20 Ocak 2014, 15:57:10 »
yusuf sizin gittiniz yerde firtina olmasi lazim kuvetli karayel yoksa orda ordek vurmak cok zor birde ayak alti herkes orda ozellikle
acemi avcilar ne yaptiklarini bilmiyorlar ayrica duyduma gore orada bazi avcilar tabiki bunlara avci denirse pelikan ve kugu vuruyorlarmis
bu gidisle orayida yasaklarlar bilincli avci arkadaslar bu tur kisileri bildirmesi lazim yoksa onlarda av yapamiyacak yasak olursa
avci doslara slamlar
1962 SAMSUN 55-- United states

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 20 Ocak 2014, 19:09:52 »
yusuf sizin gittiniz yerde firtina olmasi lazim kuvetli karayel yoksa orda ordek vurmak cok zor birde ayak alti herkes orda ozellikle
acemi avcilar ne yaptiklarini bilmiyorlar ayrica duyduma gore orada bazi avcilar tabiki bunlara avci denirse pelikan ve kugu vuruyorlarmis
bu gidisle orayida yasaklarlar bilincli avci arkadaslar bu tur kisileri bildirmesi lazim yoksa onlarda av yapamiyacak yasak olursa
avci doslara slamlar

çoktandır oraya gitmiyoruz hayri abi . 2 aya yakındır gitmedik yörüklere . en son kayıkla çıktıydık , yine tık olmadı . mıntıka değiştirdik  yörüklerden sonra .  bafraya , sarıköye ve şirinköye gittik .  bafra güzel . sonra   rotayı hürriyete çevirdik . hem yakın , hem ördek oynuyor  kapalı havalarda . .  sabah bekini yapıp çıkıyoruz gölden  . vur kaç taktiği yani . . hem yakın , yorucu olmuyor .  kar yağdığında fırtınada gittiydik , çok güzel sirkülasyon olduydu  . o  aksiyonu bir daha bulamadık .

. . pelikan görmedim  ,  kuğu var , ama atanı pek görmedim . uzak olursa çalıyorlar , bi kaç kez denk geldik  . .   ama vuranı görmedim .  gizli kaçak illa vururlar  , denk düşmesin yeterki .

hayri abi , vallahi tulum fırın gibi ,  remsen yanıyor ayaklarım sıcaktan ,  başka 2 tane daha tulumum  var ama senin gönderdiğinin yanından geçemiyor . ah şöyle bi kar kış tipi  olsada , sabahtan akşama çıkmasam diyorum gölden ,  ama nerdeeeee ,  bazen denize dalıp çıkasım geliyor  havalardan dolayı . aleyküm selam , iletirim selamlarını .

selamlar saygılar hayri abi .
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı Murat ÇAKAN

• Müdavim Üyemiz
  • CMAS**MONITEUR INSTR. FLIGHT ENGİNEER INSTR.
« Yanıtla #11 : 20 Ocak 2014, 22:02:38 »
Avların daim ve bereketli olsun, Hasan....
Murat ÇAKAN 1980 BALIKESİR/HAVRAN-KOCADAĞ KÖYÜ 0543 405 1771

"KOCADAĞLI ÇAKAN TEAM_10''
                                                    ''SETTER''

Çevrimdışı Şenay YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 20 Ocak 2014, 23:43:44 »
Rastgelsin..
  • huğlu kop g601 yoto 71 namlu
  • huğlu kop 104 A 76 mamlu
  • Sarsılmaz Leopard y oto 71 namlu
istanbul  Çatalca 1971                                                                         5354139014l

Çevrimdışı Fatih TAHIL

• *
« Yanıtla #13 : 21 Ocak 2014, 00:14:34 »

. . . 
Yusuf bey yazınıza birkaç cümlede ben eklemek istiyorum bu avcılar mekelere uçma öğretti eskiden mekeler doğru dürüst uçmazdı bir iki yalandan uçar batar çıkar v.s idi şimdilerde ördekten farkları yok en son iki yabancı avcı bağrışıp duruyor yanlarına gittim ne hayır diye bir meke vurmuşlar sen vurdun ben vurdum muhabbeti yav siz manyakmısınız buna tüfek bile atılmaz işe yaramazki bunu bazıları taşlığı için vurur bırakın ayıp felan dedim neyseki bıraktılar avın olmayışı milleti şaşırttı bunalttı 300-500 km yol yapıyon eli boş dönüyon şeytana sormuşlar senden daha kötüsü varmı diye eli boş avsız dönen avcı demiş hayırlısı olsun inş.   
Fatih TAHIL  1970-KONYA

Çevrimdışı Alper KAYAR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 21 Ocak 2014, 00:41:53 »
fatih bey o avcıların yaptıgını tasvip etmıyorum ama meke dediğiniz bizim burdakı sakarca ise yahnısı gayet lezzetlı ve en azından tatmın edıyor ınsanı elı bos donmuyor ınsan ördek bol vardıda bızmı tamah etmedık.
  • Fabarm xlr5
  • Beretta s-55

1985-SAKARYA

Çevrimdışı Hasan ÜNÜVAR

• *
« Yanıtla #15 : 21 Ocak 2014, 13:11:13 »
Bu konudaki av Bahçeköyde gerçekleşti, tüfek sesi duymadık
Hasan ÜNÜVAR
1983 İstanbul-Salihli-Beyşehir

Çevrimdışı Ahmet YILDIZ