Gönderen Konu: Sterling sixlug  (Okunma sayısı 8908 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
Sterling sixlug
« : 18 Ocak 2014, 12:31:36 »
Bir video buldum Full şokta bile sorun olmayacağı ve hedefe düzgün gittiğini söylüyorlar. Kullanan veya duyan oldu mu bu malzemeyi?
« Son Düzenleme: 18 Ocak 2014, 12:32:44 Gönderen: Ümit TAŞER »
  • Akkar altay 61slug, 66 seritsiz, 71 seritli
  • Huglu 104A 76cm super poze

Çevrimiçi Mahmut ÖZTÜZÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK = DÜRÜSTLÜK
    • http://img199.imageshack.us/img199/690/6094299.jpg
Ynt: Sterling sixlug
« Yanıtla #1 : 18 Ocak 2014, 12:44:47 »
denemek gerek, çok güzel anlatımlı bir çalışma olmuş yerlide böyle spesifik ürün ve böyle güzel bir reklam izlemek çok hoşuma gitti, başarılar diliyorum kullanan arkadaşlar mutlaka konu hakkında bilgi verceklerdir
  • fabarm xlr compozit
Mahmut ÖZTÜZÜN
0 Rh + 1981 KONYA
Avcilik  bir yaşam tarzidir babadan oğula kalan mirastır

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 20 Ocak 2014, 19:40:56 »
Sanırım deneyen çıkmamış bizim sitede :)

Çevrimdışı Ceyhun ERİM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 20 Ocak 2014, 20:38:59 »
Ümit domuz avlarında kullanıyorum bunu iyi kurşundur ...Vurduktan sonra parçalanması ve avı parçalaması bambaşka slug namlu ile güzel atışlar çıkartan bir fişek birde giderken çok tatlı bir ses çıkarıyo.... O0
05.04.1976 CEYHUN ERİM EDİRNE UZUNKÖPRÜ
XLR 5 / AFFİNİTY/ VENZA / S 12 E/ PHONEMO/ 200 AC/ CHURHCIL/ VERNEY CARRON/ NİTRO/ BARETTA

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 20 Ocak 2014, 20:50:37 »
Ceyhun abi benim Tüfek sabit şoklu, 4/4 ve 3/4 şok kullansam bir sorun olur mu acaba diye merak ettiğimden, videoda full şokla bir kullanılabilir diyor da yinede bir bilene danışalım dedim :) yoksa buna benzer bir mühimmat daha vardı yurt dışında adını hatırlamadığım oldukça sözü geçmişti sanırım bu forumda.

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 20 Ocak 2014, 21:01:34 »
BU işi ilk çıkaran DDupleks sanırım ve ürünün adı hexolit. Adamların yaptığı videolar beni biraz tatmin etti

Çevrimdışı Ceyhun ERİM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 20 Ocak 2014, 21:22:38 »
Ümit bişey olacağını sanmıyorum atan arkadaş lar var çünkü kurşun namluya sürtünme yapmıyor plastik kısım sürtünme yapıyor O0
05.04.1976 CEYHUN ERİM EDİRNE UZUNKÖPRÜ
XLR 5 / AFFİNİTY/ VENZA / S 12 E/ PHONEMO/ 200 AC/ CHURHCIL/ VERNEY CARRON/ NİTRO/ BARETTA

Çevrimdışı Ramazan YILDIZ 20

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 20 Ocak 2014, 21:34:55 »
Hedefe giderken takla attığını söyleyenler var.
  • Stoeger m2000 2012 model standart combo
  • sarsılmaz sp-flash 86
  • Huğlu Çifte
  • English Pointer
1990 DENİZLİ
Karavanacı Avcı

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 20 Ocak 2014, 22:42:05 »
yanımıza alalım o zaman 1 paket ne olur ne olmaz ;)

Çevrimdışı Akın ARIMAN

• Müdavim Üyemiz
  • Hunter
« Yanıtla #9 : 28 Ocak 2014, 18:27:24 »
Arkadaşlar ben bizzat kullanmıştım ! Test amaçlı. Yarı otomatik tüfeklerde çalışmıyor ! mekanizma kurma kolu düşük barut basıncından dolayı çalışmıyor Not : Çalışmayan tüfekler ; Winchester SX3 , Sarsılmaz Verona , Armsan .  Kovan dibi sacı çok yumuşak şişiyor bazen mekanizma fişek çıkartma tırnağı kovanı yarıyor bazende kovan yarıdan kesilip gidiyor. Kısacası milli değer vermemiz gereken yerli firmalarımız bizi bu tip hayal kırıklıklarına uğratıyorlar Sterling Firmatını TURAÇ'ı aradım ! Dedim ki ; Beyler ben bir av bayiinde bi kurşun gördüm Sterling Sixlug , evet dediler bana. Bu kurşun nedir anlatırmısın bana nasıl kullanmam gerekiyor nasıl bir tüfek kullanmam gerekiyor kaç metre etkili mesafesi var falan, Dedilerki , dedilerki derken bu arada birkaç bilgili kişiye aktarılıp duruyorum :) nerse en son imalattan sonra pazarlamacısıyla görüştüm.Diyorki bilgili arkadaşımız ; Kurşunu 12 ga çapındaki bütün tüfeklerle güvenli bir şekilde atabilirsiniz dedim otomatik tüfeklerde dahilmi gazlı kinetik sistem falan , aynı aynı farketmez dedi :) dedim bunu sizmi yapıyorsunu evet dedi peki dedim kurşunun kenar yanaklarında yiv setleri yok ortasında hava basıncı toplayıcı toslama yuvası hatta içinde hedefe kavuşunca darbeyi metrekareye ortalama 300 kilo basınç yapması için ince dipli delik var bu normal namlularla nasıl olacak dedim paradox namlu veya şok gerekmezmi :) ha evet öyle bal kaymak olur diyor. Ya dedim şimdi ben biraz konuşabilirmiyim beni dinlersen, buyur dedi, Bak arkadaşım dedim bu kurşunu siz yapmıyorsunuz bu kafalığı rus firması olan dduplex firmasından almışsınız 32 gr ağırlığında bi kurşun sabot kurşun çelik iç gövde üzeri kırmızı magnezyum polimer korumalı kesinlikle paradox namlulu veya şoklu bir pompalı tüfekle atılması lazım ki kurşunun hedef değerleri ortaya çıksın + birde dandik bir kovana parlama gücü 209/688 type olan bir barut al at herşeyle at neyle istersen at kurşun 45 metrede takla atmaya başlasın milletin otomatik tüfeği avda tutulsun bir dal çalı arasın kovanı çıkarmak için olmadı domuzla kafa kafaya gelsin sizin birşeyden haberiniz olmadığı gibi kurşunu sattığınız av bayiilerinede bilgi veremiyorsunuz otomatik tüfekle atmayın diye falan Neyse darlandım :) en son dedimki Kurşunu Ruslardan kopya çekemeyip parayla satın almışınız bari nasıl dolduruyorsunuz bi sorsaydınız utanmıyormusunuz ayıp değilmi dedim telefon yüzüme kapandı.    Olay budur beyler ne yaparsın adamın biri demişti ya NEKADAR KÜÇÜK BİR HEDEFİM VARMIŞ bunlarda böyle işte kalın sağlıcakla
« Son Düzenleme: 28 Ocak 2014, 18:30:29 Gönderen: Akın ARIMAN »
Akın ARIMAN - 1981-RİZE

The following users thanked this post: Hüseyin ÜSTÜN, Yaşar KÖKÇEN

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 28 Ocak 2014, 18:34:23 »
Turaç benim iş yerimin dibinde adamlara sormaya gittim masada birisi oturuyor dedim böyle bir ürününüz varmış dedim. Benim tüfeğim sabit şoklu 1 ve3 numara şoku olan bir poze dedim. Sizin bu mühimmatın dış çapı nedir ben atsam sıkıntı yaşarmıyım namlu elimde kalırmı? adamların cevabı bir harikaydı "bişey olmaz, rahatlıkla kullanabilirsin"  dış çapını al ölç dene biz bilmeyiz gibisine getirdiler. Nasıl bir anlayış anlamadım sanırım bir baiye gidip çapını ölçüp sonra almaya karar vericez :(

Çevrimdışı C.Ali SAĞLAM

• *
« Yanıtla #11 : 14 Mart 2014, 03:21:32 »
bu konuyu daha öncede konuşmuştuk ben bu fişeği gürcüstanda gördüm hexolit 32 130 mt orda vurulmuş domuzu gördüm tahribatı  korkunç  six lug türkiyede çıkınca çok sevinmiştim bende 870 wingmaster full yivli namlulu tüfek var denedim rezaletti slug namlu ile denedim kovan yırtılması hariç iyi sonuçlar aldım içini çıkarttım fiochi kaliteli boş kovanla tecna n yavaş yanmalı barutla hassas terazide 1.90 ölçü ile doldurdum slug namlu ile 100 mt 20 lt içi dolu su bidonuna attım sonuç harika 6 parçanında su bidonunda dağıldığını gördüm emek harcanırsa gece bekine birebir hayvan fazla gidemez sürekte çelik olduğu için boşa giden atış taşa çarparsa seker ve parçalara ayrılır               
Cenk Ali SAĞLAM
1976 TRABZON

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 14 Mart 2014, 09:09:50 »
Ali Bey, aldım denedim. Full şokla olmasa da 3 numaralı şokla kullandım. yaklaşık 25 metre destekli 35 cm lik çelik tavaya attım. Sonuç hüsran. :) çok sapma yapıyor. bir alta gidiyor, bir üste, bir sağa. Atış hatası benim beceriksizliği diyeceğim ama atış hatasında sürekli aynı yere gider kurşun. Atış stabilitesi yok mühimatta. Ayrıca hiç sağlam kovan çıkmadı namludan. Plastik parçaları da haliyle namlunun içine sıvama değil resmen kaplama yapıyor. Hepsinin bir tarafı kopmuş olarak çıktı. Bir daha kullanmam.

Çevrimdışı C.Ali SAĞLAM

• *
« Yanıtla #13 : 15 Mart 2014, 00:55:18 »
Sizin aldığınız sonuçları ben yivli namlu ile aldım kendi dolumum slug namlu ile sonuç yazdığım gibi 5 No şokla deneyin stabil yakılanırsa tahribat müthiş
Cenk Ali SAĞLAM
1976 TRABZON

muhammet dikmenn

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : 18 Ocak 2015, 20:41:21 »
dostlar bende almıştım gecen yıl sterling sixlug fakat ava gittiğimizde bazı avcı dostlar tüfeği parcaladı sakın koyma tüfeğe demişlerdi sizde durum nedir bu arada tüfeğim huglu 103 de 71 namlu

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 03 Şubat 2015, 23:57:10 »
dostlar bende almıştım gecen yıl sterling sixlug fakat ava gittiğimizde bazı avcı dostlar tüfeği parcaladı sakın koyma tüfeğe demişlerdi sizde durum nedir bu arada tüfeğim huglu 103 de 71 namlu

Sixlugmu tüfek parcaladı? ilginç büyük geçmiş olsun..

muhammet dikmenn

• Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : 04 Şubat 2015, 12:45:44 »
avda ki arkadaslar öyle söylediler ben görmedim .. vede bende atmaktan vazgectim..

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 04 Şubat 2015, 14:09:55 »
bu kursun çelik alasım değilmi bence sakıncalı yerli tüfekler için
1985
BURSA

Çevrimdışı Cihan ALSAÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 04 Şubat 2015, 16:58:23 »
Kötü sonuçlar alab üyelerimizi yalanlamak gibi olmasın sadece av bayii nin çok yağlayıp ballaması ile deneme amaçlı aldım 2 kutu,şuanki tüfeğimde bekarlık günlerimdeki gibi benelli m3 süper 90 winchester spx filan değil turan t1 magnum yani orta seviyeli eh işte bir ürün.
1 kutusunu yani 5 ini attım hedefe peynir tenekesidir su dolu bidondur 4 numara şok ile gayet düzgün sonuçlar aldım 40mt atışlarında.

Öyle ne kovanda yırtılma ne kıçında tahribat nede hedefte sapma yada çekirdeklerin açılmaması / namlu içine sıvama vs olmadı allah için

Yorumlardada gördüğüm kadarı ile tamamen zıt 2 kutupta kullanıcı grubu oluşmuş.beğenen çok beşenmiş beğenmeyen lanet etmiş sakın ha diyor.ilginç bir durum vesselam
1987 ANKARA

muhammet dikmenn

• Ziyaretçi
« Yanıtla #19 : 23 Mart 2015, 18:29:18 »
ben kullanamadım hala elimde kaldı öylece bilmiyorum ne yapacağım

• Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : 23 Mart 2015, 19:02:18 »
Arkadaslar bu fişeği superpozemde denedim sonuçlar gayet iyidi.Ama şunu diyebilirim yarı otomatik ile atılacak bir fişek değil çünkü abilerim yazmış tüfek namlu parçalanması filan diye evet doğru üzümlü yapımı yaklaşık 800 tllik kral yarı otomatik eski tüfeğimde namlu parçalandı yani süperpozede deneyin veya namlusu sağlam olan bir yarı otomatik ile atın zaten gerek yok bu tür fişeklere diğer tek kurşunlar daha iyi

çelik saçma atmaya bile uygun olmayan yerli namlularla çelik kurşun atıp namlu parçalanınca bu namlular kötü,pozeyle atın demek ne kadar doğru bilemem..hata sence kralın  namludamı sendemi Meriç..pozeyle atsan parçalanmıyacakmı..çelik o kurşun erimez,esnemez..kaç şokla attın onuda bilmiyorum...pozeyle atsanda bişey değişmez birincide sorun çıkmasa ikincide mutlaka çıkacak..o kurşunu atacak ne var neye attın..domuzamı geyiğemi...ne gerek var zaten onu kullanmaya..otomatiğin namluyu  2mm kalınlığında,pozenin namluyu 10mm kalınlıgında yapmıyorlar..tüfeğe uygun mühimmat atmayıp namluyu parçalamak o markanın suçu değil.

Çevrimdışı Okan YILMAZ

• *
  • Domuz takla attımı o iş bitmiştir..
« Yanıtla #21 : 23 Mart 2015, 19:21:33 »
Avrupalılar ve amerikanlar gerekli ilgiyi göstermişler slug fişeklere fantezi aramamak lazım. Six Slug kullanmadım ama açıkcası meraklandım nasıl bi fişektir diye sonradan çelik çekirdek nedeniyle vazgeçtim. Yerli de çok fazla tek kurşun attım 2 çentikli şokla da attım 5 çentikli şoklada, sadece misket kurşun üzümlü koop. otomatiğin 4 çentik şoklu namlusunu 1 cm kadar çatlatmıştı onun dışında hiç bir sorun yaşamadım. Yerliden vazgeçmemin nedeni uzak mesafede randıman vermemesi kafasına göre gidiyor bir yerden sonra. 20 metre içi atışlarda tüm tek kurşunlar aynı işi görür...
  • 104-A Mallard 71
  • Ata Arms Sp Nikel 71
  • Baikal IJ 58 MA
  • Winchester Sx4
BABAM'dan miras bana bu sevda!

1993/Isparta

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : 23 Mart 2015, 19:31:21 »
dışına plastik çember yapmışlar neymiş namluya zarar vermez sürtünmezmiş :D ya benim namlu iç çapım darsa muhimmat fişek haznesinden çıkar çıkmaz o plastik çenber parçalanırsa..yada namlunun yarısındayken..namlu iç çapını ve o muhimmatın çapını ölçmeden tufege koyup atmak akıllı işi değil.

The following users thanked this post: Okan YILMAZ

Çevrimdışı Orçun BÖLÜKBAŞI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #23 : 12 Ocak 2016, 10:16:41 »
Dış plastiği namluyu kirletiyor. İstikrarlı değil 80 metrede hedefin 1 metre yanından çakıllı topraktan çıkarttık. Videodaki gibi parçalarada ayrılmadı hafif bi ucu yamulmuş okadar. Güvenipte avda kullanılacak bir fişek değil.
1989-Balıkesir
Akdaş AK 212 W 61 cm
Armsan Paragon lamine 66 cm - Armsan EOS 66cm
Hatsan Ps Slugger 51 cm
Sarsılmaz Süper Champion 71 cm