saçma o kadar ısınsa hayvanın tüylerinde de yanık izi olması lazım, ben vurulan hayvanın tüyünün yandığını ne gördüm nede duydum
+1
şu saçma ısınması yakma olayını bir kenara bırakalım...
+ 1
yakma olayı veya yakıcılık veya yangın , her neyse , onlar gibi bir durum yok .
vuramama sebepleri tek atıcıdan veya atıştan , veya tüfekten veya fişekten kaynaklanmaz .
bir çok sebebi vardır .
ya siz iyi atamadınız ,önleme veremediniz , veya siz iyi attınız ama , avın kaçabileceği büyüklükte boşluklar oluştu grupmanda , , veya tüfeğiniz son derece gaz kaçırıyor , veya fişeğiniz iyi değil , ne grupman ne delicilik var fişekte . veya güzel attınız , ava saçma tutturdunuz ama mesafe uzak olduğu için , avı delemediniz , sadece saçma deydirdiniz .her avcının başına gelmiştir , ilk atış ıska , ikinci paket , veya ilk ve ikinci ıska , üçüncüde vuruş
zaten her attığımızı vursaydık av hayvanı kalmazdı memlekette . . .
. . . . attığınız bir kaç fişeği kesin , barutunu saçmasını , çay tabaklarına dökün , önce barutu avucunuza alın , sonra saçmayı . . ve avucunuzun içindeki saçmalara İYİCE bakın . ne kadar mesafede , ne kadar beklenti içindesiniz avucunuzun içindeki MİNNACIK saçmalardan . . sadece avuç içi kadar saçmadan , 40 - 50 - 60 metrelerde , çok büyük beklentiler içinde olmamak lazım . heleki uçar avcısıysanız . . UÇAR avı ile SABİT hedefe atılan avlar arasında ÇOK BÜYÜK fark vardır .