Gönderen Konu: Lambro Biturbo 36  (Okunma sayısı 9451 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Lambro Biturbo 36
« : 17 Ocak 2014, 02:25:23 »
Selamlar. Daha yilbasindan once memlekete gitmemden evvel envanterime girecek olan fiseklerin listesinde bu marka ve modelde vardi. Daha ilk gittigim gun aldim. Fisek disaridan cok cezbedici. Ilk defa ordek avinda kullanmak nasib oldu, kismetimede agir gramajlarda o fisek disinda baska hic yoktu. Neyse ordekler geliyor iyi nisan alip tetik dusurdum biraz sallandi 2inci 3uncu derken el salladi adeta.. yav diyorum hava 0in altinda degil sorun bendemi tufektemi yoksa fisektemi ??? Grupman testi yapmaya karar verdim.. Emin olmak icin farkli levhalara 6 farkli atis yaptim ayni mesafeden... Sonuc... Asla bekledigim gibi degil ! ortada bosluk sacmalar birbirlerine carpmis dahasi bozuk bi grupman, hayal kirikligina ugradim. Fakat bi abim ayni gunlerde ayni fisekle show yapti ordeklerle, gitte delirme ! Burdan anladigim ve edindigim bir ders oldu.. Tufegin fisek kombinasyonu bir myth degil, gercekten dogru ! O yuzden bir fisegi ve markayi karalamadan once test edip oyle karar vermeliyiz.. Ayni fisek sadece bizdemi yoksa herkeste mi ayni sonucu verecek onada bakmaliyiz..

Bu arada ayni mesafeden bosa atmak icin aldigim en ucuz fisek olan gm3 28gr. larla inanilmaz mesafelerden olu dusurdum. Ha gitte cildirma simdi :)
1993 Gümülcine
"Hiçbir taklidin şaheser olma şansı yoktur."

resim yüke

Çevrimdışı Emrah DUMAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Lambro Biturbo 36
« Yanıtla #1 : 17 Ocak 2014, 11:48:31 »
valla bende başıma gelen bişeyi anlatıyım :) yaf fişeğini 6-7 li tahtalı sürüsünden seçtiğim kuşlara attım kuşlardan tüyler uçtu düşmediler eminim senin dedğin gibi kafayı yedim sonra biturbo 36 yı polat abimin tavsiyesi üstüne aldım 5 numara yine 5-6 lı sürünün içinden seçtiğime attım vuramadım alla halla dedim sonra fark ettimki önlemesini fazla veriyom 30-40 m mesafeden biraz daha önlemeyi kıstım kı fişek manyak hızlı :D gör ateş et ve cansız düşsün ağzımdan çıkan laf şu oldu yiiihhıuuuuu  ;D sonra fişeği naıl kullanıcağımı öğrendim daha güzel sonuçlar çıktı ortaya birde bizim buralarda yüksek geçtiği için 1* şok kullanıyoruz biraz sarsıyo ama sorun etmıyoruz  ;)
1986 DÜZCE/HOLLANDA

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 17 Ocak 2014, 12:15:25 »
benim de başıma bu sene s4 6 no ile geldi tepemden 20-25 mt mesfaden geçen tahtalı alayından içinden iki tanesine nişan aldım ilk nişan aldığım  tahatalı çaput gibi düştü ikinci attığım tahatalı  150 mt falan uçup sonra düştü ilk vurduğum temiz ikinci düşende kan vardı bayağı bu atışlar arka arkaya yapıldı
« Son Düzenleme: 17 Ocak 2014, 12:17:39 Gönderen: Özgür TAŞ 45 »
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimdışı Ahmet ARIKAN

• Müdavim Üyemiz
  • Burdurlu
    • ahmet arıkan
« Yanıtla #3 : 17 Ocak 2014, 12:29:16 »
bu tüfek ve fişek işinde efsaneler vardır hep de olacaktır. durumu tamamen bilimsel açıklamak mümkün değil. en iyisi deneye deneye bulmak ama senede 2 ördek 1 tavşan ancak görebiliyoruz. ne zaman hangi fişeği deneyelim? Allahtan tahtalı bol. her yeni fişekte deneme tahtası adı üstünde TAHTAlı :)
  • Yıldız Elegant A3 TME
  • Akkar Churchill 812
  • Retay Masai Mara Bronze Pure
  • Çifsan ÇSP 555
Ahmet ARIKAN
1987-Burdur / Yeşilova

Çevrimdışı Emrah DUMAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 17 Ocak 2014, 15:15:23 »
bu tüfek ve fişek işinde efsaneler vardır hep de olacaktır. durumu tamamen bilimsel açıklamak mümkün değil. en iyisi deneye deneye bulmak ama senede 2 ördek 1 tavşan ancak görebiliyoruz. ne zaman hangi fişeği deneyelim? Allahtan tahtalı bol. her yeni fişekte deneme tahtası adı üstünde TAHTAlı :)

acımasızca bı yanıt olmuş  >:D
1986 DÜZCE/HOLLANDA

Çevrimdışı Ersan ARGIÇ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 17 Ocak 2014, 18:57:58 »
Ahmet Arıkan kardeşim tahtalı nerede var söyle bakayım?))
  • Stoeger 2000
1973
memleket fethiye-iş burdur

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 17 Ocak 2014, 19:07:51 »
topa girmeyeyim diyorum ama dayanamıyorum.

her fişek her tüfek ile her avcı ile aynı sonucu vermez.

bir şey söyleyince hiç kimse nişancılığına toz kondurmuyor. fişek kötü oluyor.

arkadaşlar her ateş edilen vurulsaydı av kalmazdı.

saçma arasında kalma delip geçme gibi sonuçlar var.mesafe gözetmeden atış yapmak yanlış önleme vermek vuruş şansını azaltır.

fişekler gerçekten gerektiğinden hızlıdır.

uygun tüfek seçimi ve fişek tercihi iyi bir netice doğurur.bu yüzden fişek soranlara tüfeğini namlusunu şokunu sorarım.bugüne kadar pek yanılmadım.

• Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Ramazan HAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 17 Ocak 2014, 19:15:04 »

saçma arasında kalma delip geçme gibi sonuçlar var.mesafe gözetmeden atış yapmak yanlış önleme vermek vuruş şansını azaltır.

uygun tüfek seçimi ve fişek tercihi iyi bir netice doğurur.bu yüzden fişek soranlara tüfeğini namlusunu şokunu sorarım.bugüne kadar pek yanılmadım.

:) :) doğru söze ne denir ,topla ceza sahasına girdiniz artık gol atmadan çıkılmaz polat bey , :)
Ramazan HAK  1971  ARH+  Muğla

The following users thanked this post: Kaan ÖZTÜRK

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 17 Ocak 2014, 19:18:18 »
benim de başıma bu sene s4 6 no ile geldi tepemden 20-25 mt mesfaden geçen tahtalı alayından içinden iki tanesine nişan aldım ilk nişan aldığım  tahatalı çaput gibi düştü ikinci attığım tahatalı  150 mt falan uçup sonra düştü ilk vurduğum temiz ikinci düşende kan vardı bayağı bu atışlar arka arkaya yapıldı
acaba neden bu kadar fark oldu
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 18 Ocak 2014, 01:54:33 »

Topa girilecek bir mesele yok Polat abi sanırım yanlış anladın :) Bu dediklerinin aynılarını yukarıda bende belirttim benim tüfeğime uymadı ama bi başkası show yaptı yani bir markayı karalamadan önce denemeli ve diğerlerininde görüşlerini almalıyız !
1993 Gümülcine

resim yüke

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 18 Ocak 2014, 01:56:57 »
Ayrıca elimde babamdan kalma (eski) Lambro brown ve biturbolar var. Bunlarla 1 deneme yaptım ve arasında dağlar kadar fark var :) Bunuda eklemiş olayım.. Ne varsa eskide var...
1993 Gümülcine

resim yüke

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 18 Ocak 2014, 02:26:43 »
Ahmet Arıkan kardeşim tahtalı nerede var söyle bakayım?))
ersan by burdur da tahtalı av yerine size götüreyim
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Çevrimdışı Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 18 Ocak 2014, 07:12:54 »

bu çok anormal bişey değil ilk vurulan grupmana tam denk gelmiştir ikincisi tam denk gelmemiştir veya direkt öldürecek yerine saçma gelmemiştir. vurulupta yaralı kalan hayvandan kan çıkar, aniden ölenden çıkmaz çünkü kan dolaşım sistemi direkt durur. yani ilk vurulanın ölmesinin sebebi kan çıkmaması değil, ama kan çıkmamasının sebebi ölmesi :D biraz karışık oldu
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

Çevrimdışı Ersan ARGIÇ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 18 Ocak 2014, 08:16:06 »
çağrının yaklaşımı çok mantıklı bir yaklaşım, direkt ölürse kalp durur  ve dolayısıyla  kan dolaşımıda  durur delmi
  • Stoeger 2000
1973
memleket fethiye-iş burdur

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 18 Ocak 2014, 18:19:53 »
Tavşan avının son zamanlarında sert havalarda kullandım ben lambro bitürbo ama 36 değil 1 no 38 gramını kullandım yeşil kutu 2-3 tane tavşanda vurdum bu fişeklerle bu sene güzel fişek bana göre  yani  :)
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 18 Ocak 2014, 19:04:55 »
çağrının yaklaşımı çok mantıklı bir yaklaşım, direkt ölürse kalp durur  ve dolayısıyla  kan dolaşımıda  durur delmi
bu çok anormal bişey değil ilk vurulan grupmana tam denk gelmiştir ikincisi tam denk gelmemiştir veya direkt öldürecek yerine saçma gelmemiştir. vurulupta yaralı kalan hayvandan kan çıkar, aniden ölenden çıkmaz çünkü kan dolaşım sistemi direkt durur. yani ilk vurulanın ölmesinin sebebi kan çıkmaması değil, ama kan çıkmamasının sebebi ölmesi :D biraz karışık oldu
konuyu biraz daha açarmısın :)
Özgür ATAŞ

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
  • Böyle Bir Kara Sevda...
« Yanıtla #16 : 18 Ocak 2014, 19:43:01 »
36 gr bu havalarda cılgınca isler yapar gurupmanının düzgün olacagını sanmam. Ki sahsi fikrim 32 gr bile cok
1981 Burdur
EY RABBIM
IMAN ILE ÖZÜMÜZÜ, HAYAT ILE YÜZÜMÜZÜ 
EDEP ILE SÖZÜMÜZÜ, KUR'AN ILE ÖMRÜMÜZÜ HAYIRLI EYLE

The following users thanked this post: Kaan ÖZTÜRK

Çevrimdışı Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 18 Ocak 2014, 19:52:45 »
konuyu biraz daha açarmısın :)

Özgür abi hayvanın kalbi durduğu zaman yani öldüğü zaman damarlarındaki kan dolaşımı da durur onun için kanı dışarıya akmaz tüylerine bulaşmaz, ama yaralanıp yaşamaya devam ettikçe kan kaybeder kanlı olur. ne kadar hızlı ölürse o kadar temiz olur dışarıya kan akıtmaz çünkü kan dolaşımı durmuştur. senin vurduğun 2. tahtalı ölene kadar kan kaybetmiş demek ki
« Son Düzenleme: 18 Ocak 2014, 19:54:07 Gönderen: Çağrı ECE »
  • Franchi Affinity

Çevrimdışı Ahmet ERTOĞRUL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 20 Ocak 2014, 00:53:19 »
Benim  bildigim kanama olmasi ,sacmanin sicak olmamasi anlamina gelir . Sicak sacma girdigi yeri yaktigi icin kanama olmaz
1991 MAGOSA KIBRIS

Çevrimdışı Gökmen TAŞAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 20 Ocak 2014, 14:51:00 »
ersan by burdur da tahtalı av yerine size götüreyim

Bende Bende gelmek istiyorum :D
Gökmen TAŞAR-1979
Korkuteli-Kumluca-Finike
Antalya

Çevrimdışı Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #20 : 20 Ocak 2014, 15:54:49 »
Benim  bildigim kanama olmasi ,sacmanin sicak olmamasi anlamina gelir . Sicak sacma girdigi yeri yaktigi icin kanama olmaz

saçma o kadar ısınsa hayvanın tüylerinde de  yanık izi olması lazım, ben vurulan hayvanın tüyünün yandığını ne gördüm nede duydum
  • Franchi Affinity

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 20 Ocak 2014, 20:04:28 »
saçma o kadar ısınsa hayvanın tüylerinde de  yanık izi olması lazım, ben vurulan hayvanın tüyünün yandığını ne gördüm nede duydum

+1

şu saçma ısınması yakma olayını bir kenara bırakalım...
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #22 : 20 Ocak 2014, 20:40:08 »
+1

+ 1

yakma olayı veya yakıcılık veya yangın , her neyse , onlar gibi bir durum yok .

vuramama sebepleri tek atıcıdan veya atıştan , veya tüfekten veya fişekten kaynaklanmaz . 
bir çok sebebi vardır .
 ya siz iyi atamadınız ,önleme veremediniz ,   veya siz iyi attınız ama , avın kaçabileceği  büyüklükte boşluklar oluştu grupmanda ,   ,  veya tüfeğiniz son derece gaz kaçırıyor , veya fişeğiniz  iyi değil , ne grupman ne delicilik var fişekte .  veya güzel attınız , ava saçma tutturdunuz ama mesafe uzak olduğu için , avı delemediniz , sadece saçma deydirdiniz .her avcının başına gelmiştir , ilk atış ıska , ikinci paket , veya ilk ve ikinci ıska , üçüncüde vuruş

zaten her attığımızı vursaydık av hayvanı kalmazdı memlekette . . .
 . . . . attığınız bir kaç fişeği kesin , barutunu saçmasını , çay tabaklarına dökün , önce barutu avucunuza alın , sonra saçmayı . . ve avucunuzun içindeki saçmalara  İYİCE   bakın . ne kadar mesafede , ne kadar beklenti içindesiniz avucunuzun içindeki MİNNACIK   saçmalardan . . sadece avuç içi kadar saçmadan , 40 - 50 - 60 metrelerde , çok büyük beklentiler içinde olmamak lazım . heleki uçar avcısıysanız . . UÇAR avı ile SABİT hedefe atılan avlar arasında  ÇOK BÜYÜK fark vardır .
« Son Düzenleme: 20 Ocak 2014, 21:46:39 Gönderen: Yusuf SAĞLAM »
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #23 : 20 Ocak 2014, 20:44:06 »
+1

bende polat beye aynen katılıyorum
Özgür ATAŞ

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #24 : 20 Ocak 2014, 20:54:54 »
 :)
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2016, 18:57:06 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu
OSMANİYE / 1980