Gönderen Konu: Sadık bey'e(Sadık Akdaş) teşekkür ederim.  (Okunma sayısı 6222 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
Sadık bey'e(Sadık Akdaş) teşekkür ederim.
« : 16 Ocak 2014, 18:42:13 »
Beretta 687 tüfeğime yedek bulunsun diye ekstra bir tetik grubu sipariş etmiştim.Uzun bir bekleyişten sonra geldi,uzunca bir süre de gerekmediği için tüfeğe montajını yapmamıştım.geçenlerde bakalım bir aksilik var mı diye tüfeğe monte ettim,fakat gördüm ki herzaman darbeli kurulacak şekilde çalışmıyor,ilk başlarda özellikle de tüfek sıkı kavranmadığında veya herhangi bir zeminde yatar vaziyette sadece tetiğe dokunarak tetik düşürüldüğünde tüfeğin patlamasına veya dipçik arkasına vurmaya gerek kalmadan ikinci tetiğe geçtiğini yani mekanik sistemde çalıştığını gözledim.Tüfek normal atış pozisyonunda olağan sıkılıkta kavranıp tetikler düşürüldüğünde bunu nadiren yapıyordu(yüzde doksan olması gerektiği gibi yani darbeli olarak çalışıyordu).

Hemen av tüfeklerinin tamamı konusunda otorite kabul ettiğim ve kişi olarakta büyük saygı duyduğum Sadık Usta'yı,Sadık Akdaş'ı aradım.Gönder bakayım dedi.Önce kullanımda bir sorun yaratmayacağını düşünerek biraz oyalandım ve bu süre zarfında belki bin kere kuru tetik düşürmüşümdür ve gitgide çok daha seyrek bu tuhaflığı yapar hale geldi,görünür bir düzensizlikte o kadar incelememe rağmen bulamadım.

Nihayetinde sorun çıkarmayacak olsa bile(bunu bilemiyorum tabi,hiç dolu fişekle denemedim) bu durumun hoşuma gitmeyeceğine karar verip sevgili ustama tüfeği kargoladım.Bugün de geldi,ve Sadık Akdaş hakkındaki düşüncelerimde yanılmadığımı birkez daha görmüş oldum.Ustam kısa sürede gerekli müdahaleleri ayarları yapıp 24 gr fişeklerle de denemesini yapıp tüfeği(gittiği kondisyonda ve dikkatlice yağlanıp son derece özenli paketlenmiş halde)bana kargoladı.Bugün de teslim aldım.

Ben kendisine buradan da tekrar teşekkürlerimi iletiyor,böyle bir değere sahip olduğumuz için şükranlarımı sunuyor ve sağlıklı mutlu, uzun ömürler diliyorum.Sağolsun varolsun.

• P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı Fatih TAHIL

• *
Ynt: Sadık bey'e(Sadık Akdaş) teşekkür ederim.
« Yanıtla #1 : 16 Ocak 2014, 20:01:50 »
Kamil bey hayırlı olsun çok iyi olmuşta 687 ye neden yedek bulunsun diye bi tetik tertibatı sipariş ettiniz anlayamadım...   
Fatih TAHIL  1970-KONYA

• Expert Üye
« Yanıtla #2 : 16 Ocak 2014, 20:53:15 »
Fatih bey,aslında tam olarak sebebi yedek bulunsun değil,büyük olasılıkla hiç ihtiyaç duyulmayacak bir durum.Aslında uzun hikaye,ama madem sordunuz.

Var olan tetik grubunu üzerinde taşıyan plakanın ve aynı zamanda tetik korkuluğunun eskitme meneviş denilen(case colour)kaplaması çatlak kundağı onarırken kullandığım japon yapıştırıcısının elime bulaştığını farketmeyip o kısıma dokunmam sonucu elimden plakaya bulaşması ve kaplamayı, donmuş yapıştırıcıyı çıkarmaya da çalıştığımdan onarılamaz derecede kötü bir görüntüye sokması sonucu,tetik elemanlarını söküp sadece plakayı yeniden kaplansın bir de kısa sürede hallolsun diye brignolisilvio firmasına gönderdim.Gerçekten bir ayda geldi(stoegerle gönderince en erken 1 senede geliyor),tamam çok güzel kaplanmış ama eski kaplamayı sökerken ve tesviye ederken sanırım bu işlemi el tesviyesi yerine elektrikli aletlerle(dremel sanırım) ve tatbik açılarına çok dikkat etmeden yaptıklarından özellikle de vida boşluğu kenarlarını  ve bazı yerlerini orijinalindeki keskinliği kaybettirip kıracak şekilde yapmışlar bir de kaplama hernekadar beretta da yaptırdık ama tonlar her işlemde farklı olabiliyor deseler de sanki farklı bir yerde yapılmış gibi epey farklı bir desen ve renkte geldi.Kasaya monte edilince renk farklılığı daha da ortaya çıkıyordu,vidası da kırılan kenarlardan dolayı tam yerine oturmamış bir görüntü veriyordu.

Ben de durumu beğenmeyip beretta dan önce sade tetik plakasını isteyeyim elemanları ona aktarırım diye düşündüm ama buna üşendiğim için ki karmaşık bir mekanizması olduğundan en az iki saat sürüyor tetik grubunun montajı,hatta ilk seferinde sonlarına doğru aklımı oynatmaya az kalmışken rahat bir 6-7 saat sürdüğünü anımsıyorum.Bu sebepten ne olacak ordan komple montajlı bir tane daha gelsin dedim yedekte durur öteki de diye düşündüm.Hatta tüfeğin ayrı bir ingiliz kundağı da olduğundan, ona daha çok yakıştırdığım bir de çift tetik grubu istedim o da geldi aynı zamanda(fakat onun da  istediğim halde emniyetini koymayı ihmal etmişler,sonradan tekrar istedik daha gelecek),yani şu anda ikisi tek biri çift olmak üzere üç ayrı tetik grubu oldu tüfeğin.

Şunu da ilave edeyim cuk diye yerine oturuyor bunlar ve yanyana bakınca birbirinin ikizi gibi,bir de çift tetiğin tetikleri çok daha keskin ve güzel çekimli,çok daha tatmin edici.ayrıca söküp takma işlemi maksimum 2-3 dk alıyor yani avda falan bir arıza yapsa yedeğini takma en fazla 3 dakikalık iş.Çok pahalıya patlamıştır diyebilirsiniz,grubun tanesi 140 €,çift tetikte aynı fiyat,euro bu kadar yüksek değildi yalnız geldiklerinde.

İşte böyle.
« Son Düzenleme: 16 Ocak 2014, 20:57:57 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #3 : 16 Ocak 2014, 21:59:57 »
Zevkinizden pahalıya patlasa zaten getirtmezdiniz Kamil Bey. İçinize sindiği gibi olduysa her şey tamam; bence. Keyifle kullanın inşallah. Rastgele

Not: demek japon yapıştırıcı 687 den uzak durmalıymış :) 2 liralık tutkalın çıkardığı masrafa ne demeli.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

• Expert Üye
« Yanıtla #4 : 16 Ocak 2014, 22:46:51 »
Zevkinizden pahalıya patlasa zaten getirtmezdiniz Kamil Bey. İçinize sindiği gibi olduysa her şey tamam; bence. Keyifle kullanın inşallah. Rastgele

Not: demek japon yapıştırıcı 687 den uzak durmalıymış :) 2 liralık tutkalın çıkardığı masrafa ne demeli.

Volkan bey çok teşekkür ederim,hem iyi dilekleriniz hem de güzel ve doğru empatiniz için,gerçekten bizleri bir araya getiren bu ortak hissiyat.Bu camia dışında da kimse mesela şu benim yaptığım işlere iyi gözle kolay kolay bakmaz,dalgasını geçer belki de kızar ama bu önlenemez bir ilgi tutku artık ne denirse,orası öyle olmayacak!!bir şekilde ama erken ama geç orijinal haline veya daha iyisine gelecek!!Başka hemen hiç bir konu da bu detaycılık yok bende,gündelik yaşamda kendimde veya çevremdeki çoğu kusur/eksiklik sayılacak şeyle gül gibi geçinip gidiyorum(ciddi bir tehdit oluşturmadığı sürece tabi),fakat tüfekte bir faça bozukluğuna hele çalışma arızasına ufacık ve önemsiz de olsa tahammülüm sıfır diyebilirim.İlla en doğru kişi veya firma veya imkan bulunacak maddi durum ve zaman elveriyorsa halledilecek,Allahtan Sadık usta gibi bence olağanüstü iyi ustalarımız var veya ağır aksak ta olsa yurtdışına erişimimiz olabiliyor,olmadı mı depresyona dahi sokacak nerdeyse bu detaycılık.

Japona gelince;mübarek ninja gibi sezdirmeden her yere sızıyor.Mutlak alarmda olmak lazım çalışırken,ele bulaşırsa 5 dk falan alıyor tam kuruması ve kurumak üzereyken bile dokunulan yere büyük bir zevkle yapışıyor,hemen ardından ağızdan kötü sözler çıkıyor tabi.Yerine göre devamlı gıcıklık yapan bir komşu çocuğu da,yüzünüzde güller açtıran bir yardımcı da olabiliyor bu iki yüzü olan icat.
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #5 : 16 Ocak 2014, 22:58:00 »
..
Japona gelince;mübarek ninja gibi sezdirmeden her yere sızıyor.Mutlak alarmda olmak lazım çalışırken,ele bulaşırsa 5 dk falan alıyor tam kuruması ve kurumak üzereyken bile dokunulan yere büyük bir zevkle yapışıyor,hemen ardından ağızdan kötü sözler çıkıyor tabi.Yerine göre devamlı gıcıklık yapan bir komşu çocuğu da,yüzünüzde güller açtıran bir yardımcı da olabiliyor bu iki yüzü olan icat.
;D Bilirim. Yapıştıracağım yeri değil, elimi tutmayı seçer meret.

Haklısınız, iyi ustalarımız var. Allah işlerini rast getirsin.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Fatih TAHIL

• *
« Yanıtla #6 : 17 Ocak 2014, 00:04:54 »
Kamil bey ne diyeceğimi ne yazacağımı bilemedim olacak çıkacak para varmış zevke keder gelmesin iyi yapmışınız biraz masraflı olmuş ama hiç değilse aklınızdan çıkmış içiniz rahatlamış bazen fiyakayı bozdurmaktansa sarı lirayı bozdurmak iyidir japon yapıştırıcı çok dikkat ister bir yeri yapıştıracaksanız asla tüpünden sıkarak damlatarak yapıştırmayın,istemediğiniz yerlerede akar sızar her yeri mahfeder yapılacak işlem yapıştırıcıyı dikkatlice başka bir yere cam tabak v.s gibi bir yere bir damla damlatıp ordan küçük ince bi tornavida kürdan mil v.s ile küçük noktalar halinde alıp yapıştıracağınız yere dokundurmak en iyisi tabiki tek dokunuş yetmeyebilir birkaç dokunuşta yapıştırıcıyı oraya taşıyıp yapıştıracaksınız elinizden veya istemediğimiz bir yerdende çıkartmak için aseton kullanacağız asetonu japon yapıştırıcıya değdirdiğimizde hemen özelliğini kaybedip çözülüveriyor muhtemelen bunları biliyorsunuzdur ama belki bilmeyen bi arkadaşa lazım olur diye yazdım hayırlı geceler dilerim...   
Fatih TAHIL  1970-KONYA

• Expert Üye
« Yanıtla #7 : 17 Ocak 2014, 00:41:07 »
Fatih bey aynen dediğiniz gibi,nasipten çıkacağı varmış bir miktar dövizin,ama bir yerde bahane oldu normalde fuzuli sayılacak birşeyi edinmeye.aslında severim böyle oyuncak gibi aksesuar veya yedek bişeyleri,gayet güzel derli toplu çalışan parçalar,kurcalaması zevkli.Bir taraftan da gerçekte bir yedek yani.

Japon yapıştırıcısı ile ilgili bilgiler için teşekkürler,dediğiniz gibi tatbik etmek mantıklı böyle kazalar engellenir ama o nalet şey sıkarken ucundan gerisine ordan da parmaklara mutlaka süzülüyor,bir de ağaçtaki çatlağın içine sürüleceğinden içine nüfuz etmesi için direkt tüpten tatbik etmek daha etkili.Aseton işini de söylediğiniz iyi oldu,bilmiyordum.Daha sonraki tecrübelerimde(kasaya da bulaştırmıştım)suyunda yavaş ta olsa etkili olduğunu gördüm yani ıslatıp ovaladıkça yavaş yavaşta olsa kendini bırakıyor tutkal.Size de hayırlı geceler.
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı Fatih TAHIL

• *
« Yanıtla #8 : 17 Ocak 2014, 01:37:36 »
Kamil abi doğru suda çözer biraz zorda olsa çözer metal bi aksamda ise ısıtarakta çözülebilir ama en hızlı çözen asetondur yanlız japonu direk damlatmak suretiyle tatbik etmek her zaman risktir ne kadar aktığını,nereye kadar aktığını bilemezsiniz en güzeli bi yere bir kaç damla damlatıp ona küçük bi tornavidayı veya benzer bi aleti bulaştırıp damla damla taşıyıp yapıştırmaktır hem çabuk kurur,hemde sağlam tutar,istenmeyen yerleride yapıştırmaz bir püf noktada yapıştırdığınız nesne görsel olarak önemli değilse estetiği birazcık bozulsada olabilir bi parçaysa japonu sürdükten sonra üzerine hafifçe karbonat dökerseniz çimento vazifesi görür adeta kemikleştirir daha sağlam olur mukavemet kazanır,karbonat yoksa siğara külüde aynı işi görür ben japon yapıştırıcıda 504 kullanıyorum iş gören,pahalı olmayan,akma sızma yapmayan,donup kalmayan bi yapıştırıcı tavsiye ederim tekrar hayırlı geceler...   
Fatih TAHIL  1970-KONYA

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 17 Ocak 2014, 08:23:38 »
Ev halkından çoğu kimse bana hasta gözüyle bakıyor bu yüzden,:) açarım tetik tertibatını,mekanizmasını,en dip vidasına kadar sökerim hepsini,çalışma prensibini anlamaya çalışırım,tabi bu canım sıkıldıkça herdaim yapılan şeyler:)
Bu bir zevk,deşarj olma yöntemi,anlamayan anlamaz,ama ben sizi çok iyi anlıyorum Kamil bey.
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

• Expert Üye
« Yanıtla #10 : 17 Ocak 2014, 10:00:43 »
Evet Raha bey bi çeşit beyin virüsü sanırım bizdeki.Fatih bey tekrar teşekkürler.
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 17 Ocak 2014, 11:18:24 »
kamil abi hayırlı olsun yeni tetik  grubun.... sadık usta hakkında söylediklerin son kararınmı :)) :)) sonra sonra yayı unutmuş vidayı unutmuş ,yayı fazla gerdirmiş falan demeyesin :)) :))

eski orjinal arabaları severim.... eski dedimse antika demedim.....yada hit araçları kastetmedim....  tembel uyuşuk netür sinir bozucu şey olursa olsun özellikle bu huyum bazılarını deli eder hayatı ''boşver birşey olmaz ''mantıgı ile yaşayan bir insanım.... 

ama konu eski araba olunca hemen canlanırım, kılıkırk yararım... kabortanın bir yeri tamir görsün.. yan çizgiler düzmü,kaput milimiline ayarlanmışmı boya tam tutmuşmu..ıcıgınıbıcıgını incelerim... eger gözüme takılan biryer olursa neyapar eder düzelttiririm.... başkasınnın eski arabalarınıda dışardan incelerim neresi boyalı neresinde işlem var toplanmışmı orjinalmi diye illaki bakarım.... çok begenirsem resmini çekerim.... hanımdan yüz bulsam borc,dert begendigim eski arabaları alır binerim.. :))  yeni araçları kullanmakda görmekte hiç zevk vermez bana... uyduda nekadar eski araç programı varsa izlerim,zengin olsaydım kesin eski araç koleksiyonum olurdu....

abi konu renkler ve zevkler konusudur,kal saglıcakla...
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

• Expert Üye
« Yanıtla #12 : 17 Ocak 2014, 12:07:26 »
kamil abi hayırlı olsun yeni tetik  grubun.... sadık usta hakkında söylediklerin son kararınmı :)) :)) sonra sonra yayı unutmuş vidayı unutmuş ,yayı fazla gerdirmiş falan demeyesin :)) :))

eski orjinal arabaları severim.... eski dedimse antika demedim.....yada hit araçları kastetmedim....  tembel uyuşuk netür sinir bozucu şey olursa olsun özellikle bu huyum bazılarını deli eder hayatı ''boşver birşey olmaz ''mantıgı ile yaşayan bir insanım.... 

ama konu eski araba olunca hemen canlanırım, kılıkırk yararım... kabortanın bir yeri tamir görsün.. yan çizgiler düzmü,kaput milimiline ayarlanmışmı boya tam tutmuşmu..ıcıgınıbıcıgını incelerim... eger gözüme takılan biryer olursa neyapar eder düzelttiririm.... başkasınnın eski arabalarınıda dışardan incelerim neresi boyalı neresinde işlem var toplanmışmı orjinalmi diye illaki bakarım.... çok begenirsem resmini çekerim.... hanımdan yüz bulsam borc,dert begendigim eski arabaları alır binerim.. :))  yeni araçları kullanmakda görmekte hiç zevk vermez bana... uyduda nekadar eski araç programı varsa izlerim,zengin olsaydım kesin eski araç koleksiyonum olurdu....

abi konu renkler ve zevkler konusudur,kal saglıcakla...

Demek ki sen de bizdensin arkadaş.Artık allah şifa versin mi demeli yoksa biz ayrıcalıklı insanlarız diye kurum mu satmalı ama maalesef ilk şık geçerli sanırım.Sadık usta gıcıklığına bişey yapmadıysa(ki aramız iyi bu ara allaha şükür artı o tarz birisi değil bence) mesele çıkması türkiyede gündemsiz gün geçmesi kadar uzak ihtimal,o kadar gözümde dev bir adam.Sizin eski model arabalarla ilgili tutkunuz da imrenilecek bir şey aslında,tutkunuza kendim otomobillerle az ilgili olmama rağmen projeksiyon yapabildiğimi düşünüyorum,son derece ruhen doyurucu bir ilgi olmalı.

Bu arada teşekkür ederim.Allah bizi böyle kıytırık zevklerimizden mahrum etmesin,amin :).
« Son Düzenleme: 17 Ocak 2014, 12:32:49 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı Fatih TAHIL

• *
« Yanıtla #13 : 17 Ocak 2014, 12:14:33 »
Arkadaşlar zevk veya merak için bir tüfeğin tetik tertibatını veya herhanği bi yerini söküp takmak kurcalamak tornavida değdirmek bana göre çok ters ve yanlış bi davranış haa arızalı olur çalışmaz bakarsın yaparsın yaptırırsın o ayrı,bende çok meraklıyım anlamadığım bilmediğim pek bişeyde yok ama asla dokunmam orjinalliğini bozmam istediğiniz kadar usta olun hatta sadık usta olun sökülüp takıldımı oynandımı hayır etmez.
« Son Düzenleme: 17 Ocak 2014, 13:15:16 Gönderen: Fatih TAHIL »
Fatih TAHIL  1970-KONYA

• Expert Üye
« Yanıtla #14 : 17 Ocak 2014, 12:18:58 »
Fatih bey o tarz işler için yeterli birikim ve güveni kendinde görmek şart ve 40 kere tartıp öyle dokunmalı.Ama dediğiniz genel anlamda doğru,sırf zevk olsun diye de yapma dürtüsünü frenlemeli.
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 17 Ocak 2014, 13:45:47 »
mesala alttaki arabayı inceledim şu öndeki farları şimdi bile türkiyede yapamazlar... sanki yekpare mermerden oymuşlar gibi... kırayım egeyim bükeyim diye tekmelesen ayagın kırılır o derece saglam ve güzel görünüyor... tabiki milyon dolarlık araç ayrı mesele :)) ama kendi zamanında 40-50 bin dolarlık arabaymıştır... hanım zannediyorki onum resmini çekiyorum :)) :))

çoklu resim yükle

VEFAT ETMİŞTİR

• Expert Üye
« Yanıtla #16 : 17 Ocak 2014, 14:30:37 »
Hocam senin hobi(ilgi)biraz büyücek iş gibi.Resim gerçekten hoş.Bu arabalarda aynı bazı tüfeklerde olduğu gibi ruh artı muazzam kafa beden emeği var,sanırım sizi esas cezbeden o.
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 17 Ocak 2014, 15:57:29 »
Hocam senin hobi(ilgi)biraz büyücek iş gibi.Resim gerçekten hoş.Bu arabalarda aynı bazı tüfeklerde olduğu gibi ruh artı muazzam kafa beden emeği var,sanırım sizi esas cezbeden o.

aynen abi el işi var emek var göz nuru var görsellik var.... 
bunların anca resmini çekebiliriz abi onada izin verirlerse :)) bu araç yanlış hatırlamıyorsam  amerikan chrysler ,ertegünün aracıymış amerikadayken almış uzun yıllar binmiş sonra türkiyeye getirmiş,yıllar sonra sonra koç müzesine bagışlamış... ertegün kim diye merak edenlere gazeteci hıncal uluçun en yakın dostu arkadaşıdır....ortaköyde cafebarı vardır....

VEFAT ETMİŞTİR

• Expert Üye
« Yanıtla #18 : 18 Ocak 2014, 18:39:03 »
Birol la 1974 yazında hamburg Orient cafepub da ağırlıklı olarak başlangıçtan bugüne Lincoln convertible ın gelişimi ve klasik çiftelerde tetik kavsinin yıllar içinde kazandığı görselliğin gönül telini titrettiği frekans ı konu alan fırtınalı bir fikir alışverişi sonrası bir anı.Sağdaki birol(o yıllarda).Kılığımız haliyle biraz özensiz(ama gene de tarz),vakit mi var? ;D ;D ;D.

çoklu resim upload
« Son Düzenleme: 18 Ocak 2014, 21:40:20 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın