Fatih bey,aslında tam olarak sebebi yedek bulunsun değil,büyük olasılıkla hiç ihtiyaç duyulmayacak bir durum.Aslında uzun hikaye,ama madem sordunuz.
Var olan tetik grubunu üzerinde taşıyan plakanın ve aynı zamanda tetik korkuluğunun eskitme meneviş denilen(case colour)kaplaması çatlak kundağı onarırken kullandığım japon yapıştırıcısının elime bulaştığını farketmeyip o kısıma dokunmam sonucu elimden plakaya bulaşması ve kaplamayı, donmuş yapıştırıcıyı çıkarmaya da çalıştığımdan onarılamaz derecede kötü bir görüntüye sokması sonucu,tetik elemanlarını söküp sadece plakayı yeniden kaplansın bir de kısa sürede hallolsun diye brignolisilvio firmasına gönderdim.Gerçekten bir ayda geldi(stoegerle gönderince en erken 1 senede geliyor),tamam çok güzel kaplanmış ama eski kaplamayı sökerken ve tesviye ederken sanırım bu işlemi el tesviyesi yerine elektrikli aletlerle(dremel sanırım) ve tatbik açılarına çok dikkat etmeden yaptıklarından özellikle de vida boşluğu kenarlarını ve bazı yerlerini orijinalindeki keskinliği kaybettirip kıracak şekilde yapmışlar bir de kaplama hernekadar beretta da yaptırdık ama tonlar her işlemde farklı olabiliyor deseler de sanki farklı bir yerde yapılmış gibi epey farklı bir desen ve renkte geldi.Kasaya monte edilince renk farklılığı daha da ortaya çıkıyordu,vidası da kırılan kenarlardan dolayı tam yerine oturmamış bir görüntü veriyordu.
Ben de durumu beğenmeyip beretta dan önce sade tetik plakasını isteyeyim elemanları ona aktarırım diye düşündüm ama buna üşendiğim için ki karmaşık bir mekanizması olduğundan en az iki saat sürüyor tetik grubunun montajı,hatta ilk seferinde sonlarına doğru aklımı oynatmaya az kalmışken rahat bir 6-7 saat sürdüğünü anımsıyorum.Bu sebepten ne olacak ordan komple montajlı bir tane daha gelsin dedim yedekte durur öteki de diye düşündüm.Hatta tüfeğin ayrı bir ingiliz kundağı da olduğundan, ona daha çok yakıştırdığım bir de çift tetik grubu istedim o da geldi aynı zamanda(fakat onun da istediğim halde emniyetini koymayı ihmal etmişler,sonradan tekrar istedik daha gelecek),yani şu anda ikisi tek biri çift olmak üzere üç ayrı tetik grubu oldu tüfeğin.
Şunu da ilave edeyim cuk diye yerine oturuyor bunlar ve yanyana bakınca birbirinin ikizi gibi,bir de çift tetiğin tetikleri çok daha keskin ve güzel çekimli,çok daha tatmin edici.ayrıca söküp takma işlemi maksimum 2-3 dk alıyor yani avda falan bir arıza yapsa yedeğini takma en fazla 3 dakikalık iş.Çok pahalıya patlamıştır diyebilirsiniz,grubun tanesi 140 €,çift tetikte aynı fiyat,euro bu kadar yüksek değildi yalnız geldiklerinde.
İşte böyle.