Gönderen Konu: ZUBER YUVARLAK KURŞUN İNCELEMESİ.RESİMLİ.  (Okunma sayısı 4130 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ERSİN KARA

• Ziyaretçi
ZUBER YUVARLAK KURŞUN İNCELEMESİ.RESİMLİ.
« : 16 Ocak 2014, 11:10:56 »
MERHABA ARKADAŞLAR.GEÇEN HAFTA NOLUR NOLMAZ AVDA YANIMDA BULUNSUN DİYE ZUBER YUVARLAK TEK KURŞUN ALDIM.Bİ

ARKADAŞTAN DUYDUM SONRADAN, ONLARIN ÇAPLARINA DİKKAT ET NAMLU ÇAPINDAN BÜYÜK OLUYOR DİYE ve BENDE KESİP BAKMAK

İSTEDİM.TÜFEKTE ALT GÖZ 5 NO ŞOK ve ÜST GÖZ 3 NO ŞOK TAKILIYDI.3 NO ŞOKTA TÜFEĞİN UÇ KISMINDAN GİRMEDİ.5 NO ŞOKTA

İSE YARIYA KADAR GİRDİ.NAMLUYA ARKA TARAFTAN SALDIM ve YARIYA KADAR BİLE GELMEDEN TAKILIYOR.TÜFEĞE ZARARI OLUR

DÜŞÜNCESİNDEYİM.KURŞUNLAR TAM YUVARLAK DEĞİL.TAM YUMURTA OLMASADA YUMURTA GİBİ ve BAZILARIDA YAMUK YUMUK.BU

FİŞEKLERE GÜVEN OLUR MU ,BİR SIKINTI OLURMU ACABA .BU KONU HAKKINDA YORUMLARINIZI ALABİLİRMİYİM.

Çevrimdışı Necdet KAPLANOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: ZUBER YUVARLAK KURŞUN İNCELEMESİ.RESİMLİ.
« Yanıtla #1 : 16 Ocak 2014, 12:48:56 »
Çok sakat, ben hayatta atamam böyle bir kurşunu, birkez namluda 3 no şok takılı iken unutup kurşun attım, ki attığım sivri olan özkursan kurşunlardandı, o atıştan sonra 3 nolu şok bozuldu ve şimdi namluya çok zor takılıp sökülüyor, yedek şokum olduğu için onu kullanıyorum. Cahil cesareti ile bişey olmaz namludan çıkarken ezilir çıkar deyip atanlar olabilir ama bence akıl karı iş değil.

Birde senin sığınak güzelmiş hocam :)
1988-izmir

Çevrimdışı Mesut KARABEYİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 16 Ocak 2014, 12:53:52 »
Bu yumurtadan çıkan civcivin tekrar yumurta içine girmemesi gibi birşey.Ben diğer kurşunlarda da denedim namlunun ucundan içeri girmiyor. Bir sorun olacağını sanmıyorum.
1993 İSTANBUL
(memleket KASTAMONU)

Savaşçı ve süvari hayatımız sayesinde adı yabancıları titreten bir millet olduk.

Çevrimdışı Hüseyin ÖZCAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 16 Ocak 2014, 13:32:05 »
değerli kardeşim tabii ki o kurşun namlunun ucundan löp diye çıkmayacak
hangi kurşunu hangi tüfekte denersen dene arkadan girip, önden çıkmaz
hiç şok özelliği olmayan, kaval namlu denen namludan bile çıkmaz
yuvarlak kurşunlar diğerlerine nazaran aycıyı ve tüfeği daha fazla zorlar
ancak kurşun karışımsız yumuşak bir kurşunsa hiçbir şey olmaz, tüfeğine de namluya da
her türlü kurşunu atarken en büyük şok ile atmalısın, kurşunun namludan daha rahat çıkması için
benim babam ben bildim bileli yuvarlak kurşun kullanır ve kurşunu kendisi döker, kendisi doldurur
benim yaşımdan daha büyük bir çiftesi var ve onunla atar bu fişekleri
birde eskiden bizim buralarda düğünlerde hedefe atış yapılır vuranlara ödül verilirmiş (ben son zamanlarını gördüm bu geleneğin)
o merasimlerde bu kendi yaptığı kurşunlardan kaç tane attığının haddi hesabı yok
tüfeğe zarar verecek olsa şimdiye elinde tüfek falan kalmazdı, ama halen daha o tüfekle avlanıyor ve hiçbir şeyi yok tüfeğin
senin anlayacağın, kurşun namlunun ucundan rahatça girip-çıkmaz, o kurşunu büyük şokla atarsan tüfeğine de hiç bir şey olmaz
küçük şokla atarsan da önemli problem yaşamazsın, yeter ki kurşun yumuşak karışımsız halis bir kurşun olsun
hadi sağlıcakla kal....
1979-Balıkesir

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 16 Ocak 2014, 13:43:38 »
özkursan kama sıkıntı verebilir çelik malzeme.şimdi bu yuvarlak kurşunlardan 50 tane döktüm doluma hazır dolduruyorumda sürekli bu yuvarlak kursunu slug namluya salsan yine aynı durum olur diğer global kurşunlarda slug namludan içeri girmez mesela remington kursunlar 4 şokla daha verimli olduğu yazıyomus ktunun üstündemi sitesindemi ne lambro pallada 3 no şokla daha verimli olduğu zannediyor.öyle arkadan kursunu içine atıp önden cıksa o kursun yalpa yapar verimli patlamaz bile içerde basınç oluşmaz bişeye yaramaz için rahat olsun rahat değilse bile gualandi breneke tarzı kursunlar kullan.
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

ERSİN KARA

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 16 Ocak 2014, 14:35:42 »
değerli kardeşim tabii ki o kurşun namlunun ucundan löp diye çıkmayacak
hangi kurşunu hangi tüfekte denersen dene arkadan girip, önden çıkmaz
hiç şok özelliği olmayan, kaval namlu denen namludan bile çıkmaz
yuvarlak kurşunlar diğerlerine nazaran aycıyı ve tüfeği daha fazla zorlar
ancak kurşun karışımsız yumuşak bir kurşunsa hiçbir şey olmaz, tüfeğine de namluya da
her türlü kurşunu atarken en büyük şok ile atmalısın, kurşunun namludan daha rahat çıkması için
benim babam ben bildim bileli yuvarlak kurşun kullanır ve kurşunu kendisi döker, kendisi doldurur
benim yaşımdan daha büyük bir çiftesi var ve onunla atar bu fişekleri
birde eskiden bizim buralarda düğünlerde hedefe atış yapılır vuranlara ödül verilirmiş (ben son zamanlarını gördüm bu geleneğin)
o merasimlerde bu kendi yaptığı kurşunlardan kaç tane attığının haddi hesabı yok
tüfeğe zarar verecek olsa şimdiye elinde tüfek falan kalmazdı, ama halen daha o tüfekle avlanıyor ve hiçbir şeyi yok tüfeğin
senin anlayacağın, kurşun namlunun ucundan rahatça girip-çıkmaz, o kurşunu büyük şokla atarsan tüfeğine de hiç bir şey olmaz
küçük şokla atarsan da önemli problem yaşamazsın, yeter ki kurşun yumuşak karışımsız halis bir kurşun olsun
hadi sağlıcakla kal....

HÜSEYİN BEY VERDİĞİNİZ BİLGİLER İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.ZATEN SÜREKLİ ATACAK DEĞİLİM.ÇULLUK AVINDA OLURYA DENK GELİR

ATMAK ZORUNDA KALIRSAM DİYE ALDIM.NAMLU DA ŞİŞME YAPAR FALAN DEDİLER DE ONDAN ENDİŞE DUYDUM.YOKSA DAHA ÖNCE

KURŞUN ÇOK ATTIM FAKAT MİSKET ATMADIM.

Çevrimdışı Abdullah ORUÇ

• Müdavim Üyemiz
  • "Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"
« Yanıtla #6 : 18 Ocak 2014, 11:29:40 »
Yücel'in dediği gibi eğer kurşun namludan serbestçe çıkarsa hedefte sapma yapar.
Fotoğraflarda görüldüğü kadarıyla kurşunun heryeri namluya temas etmiyor. fişek basıncıyla o kurşun süzülerek çıkacaktır.
Bi müşterime 18,2 mm misket kurşun kalıbı yaptım. namluya değmeden çıktığı için hedefte sapma yaptığını söyledi. şimdi 18,45 mm misket kurşun kalıbı siparişi verdi. onu yapacağım.
Ama malum yerli markanın fişeklerinde olduğu gibi demir alaşımlı fişek atıldığında şoklara ve hatta namluya zarar vermesi söz konusudur.
Bence dikkat edilmesi gereken konu sabit dar şoklu (1-2-3) tüfeklerde kullanılmamalıdır.
  • Armsan Phenemo 28" - 21" Barrel
  • Best Arms 24" Slug Barrel
Abdullah ORUC
 1982 BURSA

"Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"

Çevrimdışı Bülent SALIK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 19 Ocak 2014, 19:04:51 »
Bende tek kurşunu kendim döküyorum çapı 17.95 gayet isabetli atışlar yapıyorum ama 4 veya 5 nolu şokla atıyorum hiç sorun yaşamadım.
Bülent SALIK
0 Rh + 1969 MANİSA ikamet TEKİRDAĞ
Özkanlar fx 15 cesa süperpoze vursan 92 a

Çevrimdışı Şenay YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 19 Ocak 2014, 21:01:44 »
Demekki namluya sıkı olması gerekiyor....
  • huğlu kop g601 yoto 71 namlu
  • huğlu kop 104 A 76 mamlu
  • Sarsılmaz Leopard y oto 71 namlu
istanbul  Çatalca 1971                                                                         5354139014l