tüfeğin yıkkını bizim buralarda da karga ve alakargada denenir. yere göğe sığdırılamayan nice tüfekler bu avlarda, özellikle de uzak atışlarda sahibini madara etmiştir
adımlarımı bir metreye yakın atarım..73 adımdan alakargaya 7 numara saçma sıktım kanat bir tarafa kendi bir tarafa düştü.tabi cansız 2 bacağıda kırılmış ayrıyeten..iyi çaput etmiş kuşu..yanına giderken adımlıyayım dedim..arazi düz arazi..73 adım geldi.
iyiye iyi kötüye kötü doğru neyse onu bilir onu söylerim..bende bitanede 104A var yeni aldığım heryeri beyaz olan kasalardan..2010 model..tam evlere şenlik..dalda duran 10 metredeki karatavuğa atıyorum ya vurulmuyor , yada düşünce tam gaz koşturup gidiyor..alakargalarda öyle..ciyak ciyak bağırıp kaçıyor kuş..tutabildiğimi kesiyorum can çekişmesin diye..daha elime almıyorum 104A'yı..illa huğlu almak isteyen arkadaşlar alırsanız temiz 2.el bulursanız 2008den önceki tetik korkuluğu ve açma mandalı siyah olan kasalarından alın..poze ve çiftede..daha sonraki komple beyaz olan serilerde namluların delinişinde bir hata var ayarlar ölçüler değişmiş..iç çaplarıyla oynanmış silahların..kromlama zaten berbat..benim 104Ada alt namluda bir kaç çizik ve dalgalanmalar var..dediğim gibi hangi modelini alırsanız alın aynı namlu var üstünde..benim gibi hüsrana uğramayın sonra..çok para..zor kazanılıyor para..aldığınızın yarı fiyatına satmaya çalışmayın 3 gün sonra...birde tenekede deniyorum en iyi grupmanı ve deliciliği bu 104A yapıyor..ama avda rezalet..büyük bir tenekeye denedim bir metreye bir metre ebatlarında..5 numara bugatti fişek 34gr..çok yoğun şekilde grupman yapmış..bi tane dışarı taşan yok hepsni merkeze toplamış saçmanın..300 saçma varsa fişekte 300üde tenekede..enaz 100 taneside delmiş geçmiş..3erli,4erli şekilde girmiş saçmalar..delen saçmalarda öyle..yarmış resmen tenekeyi..bayada kalın bir tenekee..çatılarda baca diplerine konan çinko krom karışımı tenekelerden..yeni birde..bu kadar delici ve iyi grupman yapan bir tüfek avda tam bir rezalet..demekki neymiş..tüfeğin iyisi kötüsü avda belli oluyor..canlı hedefte..o yüzden diyorum tüfeği alakargada denemek lazım..bu kağıt üzerinde grupmanlar saçmalıktan başka birşey gelmiyor bana..tabi benim görüşüm bu..
ava 10 deil 2 saçma tutsun..ama tuttumuda oturtsun..yoksa 15,20 saçma tutmuş kuş koşturup gidiyor hiçbir anlamı yok..