Gönderen Konu: ÖRDEK AVI İCİN TUFEK SECIMI  (Okunma sayısı 13802 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ahmet ALVER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
ÖRDEK AVI İCİN TUFEK SECIMI
« : 13 Ocak 2014, 22:38:05 »
Slm arkadaşlar.
Ördek avı için yerli yari otomatik
Tüfek alacağım görüş ve önerilerinize
İhtiyacım var yardımcı olursanız çok makbule
Geçer... Rastgele
DOĞUM YILINIZI DA YAZINIZ
Çarşamba / SAMSUN
DUCK HUNT...

Çevrimdışı İbrahim AKSOY

• *
Ynt: ÖRDEK AVI İCİN TUFEK SECIMI
« Yanıtla #1 : 13 Ocak 2014, 22:52:44 »
otomatik tüfek kullanmıyorum ama çok arkadaşım akdaş ak 212 kullanıyor ve mükemmel sonuçlar alıyor tavsiye ederim...
İbrahim AKSOY
1987 Balıkesir

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 14 Ocak 2014, 01:05:15 »
4 A serisi..Armsan-Akkar-Ata-Akdaş..Armsan ile Akkar da yoğunlaşmanı öneririm..selamlar
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 14 Ocak 2014, 02:18:59 »
ÖRDEK AVINDA   (ve uzak kalkan keklik tavsan) üstüne tüfek tanımam uzak mesafede  İJ 58 (ussr) ÇİFTE    şuan ben kullanıyorum .AL VE BANA DUA EDECEKSİN(1500 2000 tl arası temiz bul.. bulamazsan ben yardımcı olurum 05332315690
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Çevrimdışı Murat TEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 14 Ocak 2014, 10:52:25 »
Sayın Alver;
Hangi markaya karar verirseniz verin, ördek avında ilk dikkat etmen gereken husus namlu uzunluğu, doğru şok, fişek yatağı ve tüfeğin malzeme bakımından kalitesi ve kullanacağın fişektir. Bu bağlamda size önerim en az 71 namlu, magnum yatak, kaliteli ve en az 3200gr ağırlığında bir tüfek ve buna paralel olarak tüfeğiniz ile uyumlu fişek (bunu tecrübe ederek anlayabilirsiniz) kullanmanızdır.
Sağlıcakla...
« Son Düzenleme: 14 Ocak 2014, 10:54:17 Gönderen: Murat TEPE »
KAYSERİ / 1976
Beretta 686 Spz.-12, Franchi Affinity-12
Waffen-16
Akus Spz-20-28-36

Çevrimdışı Mehmet AKKUŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 14 Ocak 2014, 11:48:48 »
Yerlide ısrarlı isen gazlı sistemde Armsan-kinetik te Akdaş
  • Webley Scott (AKUS) SxS 20/66
  • Akus SxS 12/66
  • Özkanlar FX017 12/66
Mehmet AKKUŞ
1973 Kemaliye-ERZİNCAN

Çevrimdışı Onur YEŞİLÇAYIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 14 Ocak 2014, 13:32:09 »
Para sorun olmazsa ördek avinda  Remington tek geçerim  :)
1990 İstanbul

Çevrimdışı Ahmet ALVER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 14 Ocak 2014, 15:52:43 »
Benim aklımda iki tüfek var huglu nitro
Yada stoeger m2000 paylasimlar için çok tskrlr.
Bu tufekler nasıl acaba ?
Çarşamba / SAMSUN
DUCK HUNT...

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 14 Ocak 2014, 18:34:06 »
            Kinetik olursa stoeger m2000,  gazlı model olarak ise akkar altay tavsiye edebilirim..
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

Çevrimdışı Selçuk KAYGISIZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 14 Ocak 2014, 22:02:38 »

bu videoyu izle stoeger neler yapıyor benim alasım geldi önümüzdeki sezon elimde inşallah :)
  • Kral Arms Signatüre I

1984 KIRŞEHİR

Çevrimdışı Şenay YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 14 Ocak 2014, 22:16:02 »
Bencede huğlu nitro beast al.
  • huğlu kop g601 yoto 71 namlu
  • huğlu kop 104 A 76 mamlu
  • Sarsılmaz Leopard y oto 71 namlu
istanbul  Çatalca 1971                                                                         5354139014l

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : 14 Ocak 2014, 22:34:15 »
Bencede huğlu nitro beast al.

huğlu nitro beast alıpda avda performanısını yazan bi tane vatandaş varmıdır ki..bende daha göremedim..bir hevesle aldı insanlar bu sezon.epey satıldı deyim yerindeyse peynir ekmek gibi..ama alanlardan hiçbirisi avda nasıl olduğunu yazmadı...kağıt üstünde grupmanı güzel sözümüz yok..her tüfek veriyor o grupmanı..benim baba yadigarı 16 huğlu tek kırmada veriyor nitronun full şokla verdiği grupmanı..stoegerde 3 şokla yapıyor aynı mesafede aynı işi...17 litrelik tenekede belli oluyor en güzeli..yeni teneke olucak,arkalı önlü delecek..ama tenekeyide uçurmadan..ben stoegerle 5,6,7 numara saçmayla 36 metrede tenekeye atıyorum tenekeyi kıpırdatmadan delip geçiyor saçmalar..tek kurşun atmış gibi..

biride desin artık şu nitro beast tavşanı nasıl vuruyor,keklikde nasıl,tahtalıda nasıl..üveyikde ördekte deneyen varmı..yoksa alanlar birer hatıra fotoğrafı çekilip duvaramı astılar bu tüfekleri..

alacak olanlara tavsiye açısından iyi veya kötü yanları kullananlarca belirtilse fena olmaz..beğenirsem ben bile alırdım belki..kimbilir...fos çıktı nitro beast..ölü doğdu..seneye adını bile unuturlar.
« Son Düzenleme: 14 Ocak 2014, 22:36:37 Gönderen: Şahin BİTEN »

Çevrimdışı Ahmet ALVER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 14 Ocak 2014, 22:46:56 »
BENİM AKLIMA YATANDA STOEGER M2000 AMA BU TÜFEKTE BAZI ŞİKAYETLER VAR
ATIŞ YAPARKEN MEKANİZMANIN GERİDE KALMASI GİBİ...SORUNDA İCRA YAYINDAN KAYNAKLANAN
BİR SIKINTI...!
Çarşamba / SAMSUN
DUCK HUNT...

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : 14 Ocak 2014, 23:03:19 »
BENİM AKLIMA YATANDA STOEGER M2000 AMA BU TÜFEKTE BAZI ŞİKAYETLER VAR
ATIŞ YAPARKEN MEKANİZMANIN GERİDE KALMASI GİBİ...SORUNDA İCRA YAYINDAN KAYNAKLANAN
BİR SIKINTI...!

atış yaparken istesenizde mekanizmaynı geride bıraktıramazsınız.. :) ufak tefek sorunlar oluyor..yeni alınan tüm stoegerlerde oluyor..birinde döner başlık hatalı olabiliyor benimki gibi,birinin kaşık , birinin mekanizma yayı , birinin mekanizma çatalı , birinin iğnesi..yeni alınmış ve sıfır sorunla gelen bir stoeger yok daha..:D ama servise gönderiyorsunuz yapıyorlar nerdeyse sorun o parça deişir.hatta extradan işlemlerde dahil...bir dahada arıza yapmıyor..o kadarcık kusur olur kul yapısı bu muhatabımız belli en azından..ve bu kaliteye değer yani..ben ilk aldığımda 2 aya yakın yaşamadığım sorun kalmadı..oturur ağlar o zamanlar halimi gören biri :D O ŞEKİL KULLANDIM EPEY..VE FABRİKAYA GÖNDERDİM YAPILDI GELDİ DAHADA UĞRAŞMAMA RAĞMEN ARIZA YAPTIRAMIYORUM..TEMİZLEMEMDE YAĞLAMAMDA..KASIM AYINDA ÖRDEK AVINA BAŞLADI BAŞLAYALI DAHA TEMİZLİK GÖRMEDİ SİLAH DOĞRU DÜZGÜN..başka silah olsa anında satarım..beretta A300 aldım stoeger fabrikadayken...ama öldürmüyor..stoegerin vuruşları,havada kuşu hallaç pamuğu gibi savurtması hiç gözümün önünden gitmiyordu..beretta hayal kırıklığına uğrattı..attığım keklik gidiyor..düşende 100 metre sonra düşüyor..ara bul bulabilirsen..ve stoeger tamirden gelmeden sattım sıfır aldığım berettayı..dahada almam avrupanın kralı olsa boş..stoegerin kahrı çekilir..bin tane benellim ,berettam olsa hepsnini satarım stoegeri satmam..o namlu kalitesi,o yıkıcılık yok..bir daha trilyon harcasanız denk gelmez..elden gidince anlaşılır kıymeti..neyse uzun oldu ama bu tüfeklerde ilk geldiğinde üretim hatasından kaynaklı bazı parçalarda sorun çıkabilir..yapılır ve bir daha arıza yapmaz..fabrikaya gidip geldikten sonra arıza yapan bir stoeger daha görülmedi.

Çevrimdışı Ahmet ALVER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 14 Ocak 2014, 23:10:01 »
BİLGİLENDİRMEN İÇİN TŞKLER ŞAHİN BEY KARARIM BU OLACAK ALLAH UTANDIRMASIN DİYELİM ARTIK...
SON OLARAK EN İYİ RANDIMAN ALIĞIN FİŞEK NEDİR BU M2000 DE...
Çarşamba / SAMSUN
DUCK HUNT...

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : 14 Ocak 2014, 23:44:58 »
BİLGİLENDİRMEN İÇİN TŞKLER ŞAHİN BEY KARARIM BU OLACAK ALLAH UTANDIRMASIN DİYELİM ARTIK...
SON OLARAK EN İYİ RANDIMAN ALIĞIN FİŞEK NEDİR BU M2000 DE...

28gr saga (7 , 8 , 9) numara , 28gr RC2 (7/5 , 8 9 numara) , RC titano , 30.5gr mirage Lite Game , RC S4 , 32 gr mirage Basic Game (özellikle 7 numarası) , winchester special chasse , cheddite jk6 34gr , Yunan dolumu 32gr Rotweill(7 numara) 34gr yaf , 32gr Browning Legia(7 NUMARA) , kullandıklarım bunlar..bendeki silah 7 numarayı çok sever..3 şokla çok iyi verim alırsınız..bıldırcın avı hariç değiştirmenizi tavsiye etmem 3 numaralı şoku.ben 71 namlu camo max4 MODELİNİ KULLANIYORUM AYNI SİLAHIN.STOEGER MD2000 CAMO MAX4 aynısını tavsiye ederim..güneşte parlamaz , yağmurda ıslanınca küf yapmaz , sadece ava konsantre oluyorsunuz..omuzlayınca tek gördüğünüz arpacık..yüze gelişi güzeldir..alırsanız 71 namlu alın..inşallah Allah utandırmasın diyelim..hayırlı olsun şimdiden.

Not: bıldırcın avında 30gr bior tapa 9 numara yaf..başka fişek kullanmayın şokda 5 numara..
« Son Düzenleme: 14 Ocak 2014, 23:48:03 Gönderen: Şahin BİTEN »

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 16 Ocak 2014, 11:34:25 »
ÖRDEK AVINDA   (ve uzak kalkan keklik tavsan) üstüne tüfek tanımam uzak mesafede  İJ 58 (ussr) ÇİFTE    şuan ben kullanıyorum .AL VE BANA DUA EDECEKSİN(1500 2000 tl arası temiz bul.. bulamazsan ben yardımcı olurum 05332315690
Bende Veli beye katılıyorum şimdiki baikallar bile uzak mesafelere toplu saçma sürüyolar, bence hilalav da baikal çeşidi çok onlara bi gözat. 1,200tl civarına çok güzel s.poze ve çifteler var. Yerli tüfek parasına ithal tüfeğin olur. Üstelik yıllar sonra sıkıldın satıcan diyelim 1,200tl ye aldığın tüfeği 800-900tl ye satarsın yine temiz kullandıysan ama yerli tüfeği aldığın fiyatın yarısına koysan aylarca satamıyabiliyosun.
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
« Yanıtla #17 : 16 Ocak 2014, 12:53:23 »
Yerli tüfeklerden uzak dur kardeşim..Bütün firmalar olmasa da çoğu tüfek yaptığını zannediyor ama işin aslı su borusu..
Ördek avı için iyi bir Remington tavsiye edebilirim sana..
Bu arada hemşehri oluyoruz..Çarşamba'nın neresindensin ?
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 16 Ocak 2014, 12:56:18 »
vursan 92 a bence en iyisi
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimdışı Mehmet AKKUŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 16 Ocak 2014, 13:32:51 »
Yerli malı yurdun malı yurt dışında övgü ile söz ediliyor.Bu şartlarda dışarı mallara tomarla para vermeye gerek yok arkasında durmayı bilirsen hepsi su borusu.çok şahidim 250 tl lik uyduruk otomatiklerle yapılan avlara kendinden 10 kat değerli Browning fusıon u avda bozmuştu ama dipçiğin arkasında duranda iş biter her zaman

« Son Düzenleme: 16 Ocak 2014, 13:37:00 Gönderen: Mehmet AKKUŞ »
  • Webley Scott (AKUS) SxS 20/66
  • Akus SxS 12/66
  • Özkanlar FX017 12/66
Mehmet AKKUŞ
1973 Kemaliye-ERZİNCAN

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : 16 Ocak 2014, 14:42:03 »
arkadaşlar iyi güzel avrupa alalımda..para varmı o kadar..elin avrupalısı gidiyor en dandik tüfeği alıp onla avlanıyor..adamlar benelli,breda,beretta kullanmıyor..bizde bu pahalı gösterişli tüfek kullanma merakı..aldık zamanında bizde beretta 3 gün sonra sattık..hadi farzedelim aldı arkadaşımız bir benelli..silahı götürdü ava döner başlık arızalı..muhatabı kim..stoeger den komando ava komando avdan stoegere gider gelir  durur tüfek. parça kaç yılda gelir yada gelmezmi onuda Allah bilir artık. gitti 6000 , 6500lira çöpe...illa stoeger alınsın demiyoruz stoeger fanıda değiliz..armsan phenomada olabilir yada sağlam başka bir marka..avrupa olunca kendisi vurup gelmiyor tüfek.

başda zaten özellikle belirtmiş arkadaşımız..yerli tüfek tavsiyesi diye..
« Son Düzenleme: 16 Ocak 2014, 14:43:57 Gönderen: Şahin BİTEN »

Çevrimdışı Ahmet ALVER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 16 Ocak 2014, 20:14:50 »
Arkadaşımdan browning a 500 var avrupaya bunlar
Geçen ordege gittik ona glavpatron orjinal rus fişeği
Verdim 4 tane attı tüfeğin mekanizma kilidi elinde
Kaldı neymiş çok tanzikli bu fisek.. kullandığım tüfek
Avrupa abi senin o kadar para verdin ama sonu dört
Fişekle cortladi. Tmm avrupa bu işin ustası ama
Tüfeğini de tamir için huglu nun fabrikasına gonderdi
O browning kullanan arkadaşım.
Mrhb burak çarşamba merkezden ben Alver lerden
Bilirsin heralde.. rastgele
Çarşamba / SAMSUN
DUCK HUNT...

Çevrimdışı Ahmet ALVER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #22 : 16 Ocak 2014, 20:43:45 »
BENDE ŞUAN LANBER VAR VAR ZATEN ODA AVRUPA AMA PEKDE İÇ AÇICI Bİ AVI YOK.
Çarşamba / SAMSUN
DUCK HUNT...

Çevrimdışı Ceyhun ERİM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #23 : 16 Ocak 2014, 20:43:49 »
Nitro bende var beş para etmez ŞAHİN aldığıma pişmanım... O0
05.04.1976 CEYHUN ERİM EDİRNE UZUNKÖPRÜ
XLR 5 / AFFİNİTY/ VENZA / S 12 E/ PHONEMO/ 200 AC/ CHURHCIL/ VERNEY CARRON/ NİTRO/ BARETTA

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #24 : 16 Ocak 2014, 20:52:01 »
Nitro bende var beş para etmez ŞAHİN aldığıma pişmanım... O0

bir Nitrocudan samimi bir itiraf geldi..alacak olanlara yol göstermesi açısından iyi oldu bu...teşekkürler Ceyhun Bey...Huğlularda genel anlamda bir bozulma var son zamanda..sadece Nitroda değil..ama nitro hepden berbat demekki..ne gibi şikayetiniz var Ceyhun Bey olumsuz yönleri neler..grupmanmı zayıf,delicilikmi,fişekmi seçiyor yoksa yıkmıyormu...çokmu tepiyor..bekliyoruz saygılar..