Gönderen Konu: Domuz Saldırırsa Ne yapmalı?  (Okunma sayısı 44079 defa)

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Domuz Saldırırsa Ne yapmalı?
« Yanıtla #75 : 21 Haziran 2014, 13:54:05 »
 :)
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2016, 20:54:44 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu
OSMANİYE / 1980

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #76 : 21 Haziran 2014, 14:01:10 »
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2016, 20:54:23 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
OSMANİYE / 1980

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #77 : 22 Haziran 2014, 04:38:43 »
O0

serkan bey birde bu videoya baksanız uygulanabilir gerçekçi yanı varmı ^-^  veya süngü dışında başka tavsiyeniz ;D

Videoda gösterdiğiniz adam hayatı boyunca bir kamyon fişek atmıştır. Profesyonel atıcı olduğu belli. Elindeki tüfeğinde standart olmadığı kesin. Ayrıca reklam içerikli bir video yani kamera adamların elinde 20 kere aynı sahneyi çekerler en isabetli seri atış sahnesi hangisiyse onu kullanırlar görüntü için. Burada genel tavsiyelerden bahsediyoruz yani elinizdeki otomatik tüfeğin takozunu sökün sonra domuza karşı tam otomatik tüfekmiş gibi kullanmaya çalışın demek çözüm değil. Domuz saldırırsa 6-7 tane sıkarım deviririm düşüncesiyle takozu söken avcı tüfeğini o şekilde yakalatıp elkoyulduğunda av tüfeğiyle domuza seri atışı tavsiyeeden kişi tüfeğin parasını ödüyecekmi? Domuz saldırırsa o videodaki amcanın bile garantisi yokken burda amatör avcılara çözümmüş gibi söylemek bence yanlış. Süngü takmakta tavsiye değil espiriydi anlaşılmadıysa tırnak içerisinde tekrardan belirteyim.
« Son Düzenleme: 22 Haziran 2014, 04:50:55 Gönderen: Serkan GÜNGÖR »
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
  • Bazıları sürat sever....
    • izmirchoketube
« Yanıtla #78 : 22 Haziran 2014, 11:42:51 »
Dostlar savaşta veya avda süngü kanunun bir tek maddesi vardır.
Süngü Kanunu ;
Madde 1 : Mermisi olan kazanır. :)
Rastgelsin
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #79 : 22 Haziran 2014, 14:33:24 »
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2016, 20:51:10 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
OSMANİYE / 1980

Çevrimdışı Cüneyt ÖZDEMİR 06

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #80 : 11 Kasım 2014, 01:50:55 »
Geçenlerde arabanın önünde denk gelen domuzu rahat 300 kg erkek domuzu remington kurşunla boynundan vurup yikmama rağmen kalkıp yoluna devam etti ikinciyi atma şansım olmadı çünkü arkadaş duramadi hayretler içinde kaldım kalkıpyoluna devam etmis bu kadarda güçlü olduğunu bilmiyordum mesafe de 20 metre civarı vardı  bu domuzun gücü hakkında fikir verir sanirim
  • Breda süper poze
  • Wizard otomatik
  • Deutsch drahthaar Darko
Cüneyt ÖZDEMİR
1985 AFYON-ANKARA

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #81 : 11 Kasım 2014, 08:58:30 »
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2016, 20:54:01 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
OSMANİYE / 1980

Çevrimdışı Fehmi TAŞKIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #82 : 11 Kasım 2014, 09:24:06 »
Bugüne kadar tam boynundan vurulup gidebilen bir domuz görmedim. Kurşun boynuna gelseydi zaten sinir sistemi etkileneceği için olduğu yerde kalırdı. Hatta özellikle benim tercih ettiğim birinci atış bölgesi boyundur. Muhtemelen atışınız hayvanın ensesine doğru gelmiş ve bir miktar et ile kıl kesmiştir ki bu oldukça sık rastlanan bir durumdur. Kulak dibi de aynı şekilde domuzu olduğu yere yıkar ancak koltuk bölgesi her zaman olduğu yerde bırakmayabilir. Koltuktan vurulan domuz kesin olarak ölür fakat bir müddet gidebilir veya saldırabilir bilginiz olsun.
Rastgele
  • MAUSER M03 300 Win. Mag.
  • Beretta A400 Xtreme Plus 76
  • Akus Custom Deluxe 71-76
  • Glock 19 Gen 5
  • Sig Sauer P 229 ALSO 9mm
  • Smith Wesson 686 4'' 357 Mag.
1977-İZMİR

Çevrimdışı Enes Sadık BALI

• *
  • yaradılanı hoşgör Yaradandan ötürü
« Yanıtla #83 : 11 Kasım 2014, 10:18:43 »
Bugüne kadar tam boynundan vurulup gidebilen bir domuz görmedim. Kurşun boynuna gelseydi zaten sinir sistemi etkileneceği için olduğu yerde kalırdı. Hatta özellikle benim tercih ettiğim birinci atış bölgesi boyundur. Muhtemelen atışınız hayvanın ensesine doğru gelmiş ve bir miktar et ile kıl kesmiştir ki bu oldukça sık rastlanan bir durumdur. Kulak dibi de aynı şekilde domuzu olduğu yere yıkar ancak koltuk bölgesi her zaman olduğu yerde bırakmayabilir. Koltuktan vurulan domuz kesin olarak ölür fakat bir müddet gidebilir veya saldırabilir bilginiz olsun.
Rastgele

katılıyorum Fehmi abiye.ensedeki kıllar yanıltabiliyor bazen
En büyük kavga , insanların haketmediği saygıyı istemesinden çıkar.

1993 Orhaneli / BURSA

Çevrimdışı Aydın ÖZDİL

• *
  • Epagneul Breton
« Yanıtla #84 : 11 Kasım 2014, 10:33:50 »
"hayati kardeşim   ne olduğunu  görmediğin yere  bir daha bence ateş etme bence   kaza yapabilirsin  . "

Öncelikle sevgili  Berkay Porsuk'un  yukarıdaki uyarısı bu olayın can alıcı noktası...
Avcılıkta saçmanın son olarak duracağı yeri görmeden atış yapmak  hele hele ormanda, başka avcılar için en tehlikeli harekettir ve  vicdani ve  kanuni sorumluluğu vardır..İçini görmediğin dırmalıkta (çalılıkta) bir avcı,çiftçi, mantar toplayan birisi  vs..  herşey olabilir..
Asla  ve  asla boşuna  atış yapılmamalıdır... Bu hareket bir avcının,cana ve  mala  zarar verecek yapabileceği en büyük  hatadır.
Domuz  süreğinde bile  haykacılar  her zaman havaya  ateş ederek  hayka  yaparlar..Bu  çok önemli bir  güvenlik meselesidir...
Yaşadığın bu olaydan, formda  sana  tecrübelerini aktarmış usta  avcıların yazılarından çok çok önemli bir  ders çıkarman  dileği ile..

Selamlar....

Aydın ÖZdi
Aydın Özdil
1967-Kırklareli

Çevrimdışı Hayati ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #85 : 11 Kasım 2014, 16:18:51 »
Tecrübe ve tavsiyelerini aktaran herkese çok teşekkürler.
Hayati ÖZKAN
EDİRNE
1980

Çevrimdışı Cihan TURGAY

• *
« Yanıtla #86 : 11 Kasım 2014, 19:53:42 »
hiçbir av hayvanı kurşundan hızlı olamaz yanlız birşey kurşun kadar hızlı olabilir mermisi biten ve domuzdan kaçan avcı,ben çok gördüm yarın domuzu göreyim dalağını sökeceğim,ayağından tutup tesbih gibi sallayacağım, yumrukla dalacağım, kurşunumu domuzamı zayi edeceğim,diyen sonrada ağaçtan inmek için gelin beni alın domuz gitmiyoor diye yalvaran avcıları.hele arazide üzerine çıkacak kalınlıkta ağaçta yoksa atmayıp görmedim domuzu diyen çok avcı gördüm.şakası bile kötü domuz avında ölen bir amcayı gördüm yani bu hayvan yaralı iken aslandan tehlikeli adamın aşil tendonundan kalçasına kadar olan yerleri dilim dilim doğramış arkadan saldırmış yere düşürüp doğramış bence domuzun gücüne saygı göstermek lazım.
Cihan TURGAY
1973 balıkesir

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #87 : 12 Kasım 2014, 18:55:46 »
hiçbir av hayvanı kurşundan hızlı olamaz yanlız birşey kurşun kadar hızlı olabilir mermisi biten ve domuzdan kaçan avcı,ben çok gördüm yarın domuzu göreyim dalağını sökeceğim,ayağından tutup tesbih gibi sallayacağım, yumrukla dalacağım, kurşunumu domuzamı zayi edeceğim,diyen sonrada ağaçtan inmek için gelin beni alın domuz gitmiyoor diye yalvaran avcıları.hele arazide üzerine çıkacak kalınlıkta ağaçta yoksa atmayıp görmedim domuzu diyen çok avcı gördüm.şakası bile kötü domuz avında ölen bir amcayı gördüm yani bu hayvan yaralı iken aslandan tehlikeli adamın aşil tendonundan kalçasına kadar olan yerleri dilim dilim doğramış arkadan saldırmış yere düşürüp doğramış bence domuzun gücüne saygı göstermek lazım.
Doğru söze ne denir   :) Gereksiz cesaret aptallığa girer  ;)
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimiçi Muzaffer KUZU

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #88 : 12 Kasım 2014, 19:46:18 »
Arkadaşlar insana saldıracak güçü bulan domuza yapacak bir şey yok.Sürek avında kurşunu alan domuzun ölünceye kadar  avcının bacakları arasına geldiğini gördüm.Bir geçitte domuz beki yaparken ,geçitin önündeki bir taşın arkasından ateş ettim ölünceye kadar geldi önümdeki taşa çenesini çarptı.Bir başka olay 1978 yılının Ekim ayı üç arkadaş Traktör ile odun getiriyoruz.Yolun üst tarafında bağın içinde azılı bir domuz gördük (Biz buna tek domuz deriz)arkadaşım Durmuş Arslan ateş etti.Domuz saniyeler içinde Traktörün ön tekerleğine çarptı, gitti.Yapılan ateş ile ön bacağı kırılmış,Ertesi gün öldürüldüğünde görüldü.Siz siz olun gerekli tetbiri alıp avınızı yapınız.Teori ile pratik farklıdır.
  • Huğlu Süperpoze 12 Skeet Özel yapım 71 namlu
  • Huğlu Çifte 12 Çukurbant 71 namlu 1-2 şok
  • Marocchı 12 Süper Poze 71 namlu 2-4 şok
  • Üzümlü Çifte 12 jetli yüksek bant 71 namlu 1-3 şok
İZMİR 1957   0Rh+     05344463032
Branş Kodu:2036

Çevrimdışı Ertan ARIN

« Yanıtla #89 : 15 Kasım 2014, 17:42:57 »
Mesela kapısı çatısı olmayan bir bina var avlandığım yerde bu hayvan önce binanaın arkasından gelir iyice dinler tabii bende onu sonra eğer rüzgar yönü benden onaysa zaten domuz o an hayal olur moleküler yapıya bürünüp size bir sürüde küfür edip yok olur,ama rüzgar lodos ise ki bu domuzun en kara günüdür,gelir kucağınıza oturur,e gerisi size kalmış,geçen başıma bir olay geldi yine bahsettiğim terk edilmiş binadayım,bir dişi domuz geldi hamile belliki davul gibi olmuş ,git şeytanından bul derken kocası :D çıkmazmı piyasaya ben görünce inananın elimdeki tüfeği unuttum sonra kendime geldiğimde domuz uzadı gitti ama ben yinede tetiği düşürdüm inanın istifini bozmadı,sonra aradan yarım saat geçti bir tapırtı fortlama sessiz durdum farkında değilim tüfekte RC kurşun varmış 6 tane genç domuz ama azıları vardı,kızılcasına nişan aldım tüfek patlayınca domuzlar aşağı doğru koşup sağa dönüp ormana girdiler ,neyse ormana girerlerken attığım domuzun yıkıldığını gördüm ama nafile ormana giremedim,ne olduğunu bile anlayamazsın jilet olur bu illet.Domuz gitti dedim.aradan 1-2 hafta geçti sürekten arkadaşım Serkan'ı gördüm,ne var ne yok derken ya dedi densizin biri ;D(ben oluyorum),domuzu vurmuş savcı geldi jenderme geldi ,bir avcı arkadaş millete saldıran domuzu savcı gözetiminde vurdu dedi.Biz domuzu vurmuşuz ama habrimiz yok ama acı çekmesine üzüldüm ne yalan söyleyeyim sonuçta zararlıda olsa oda ALLAH'ın bir kulu.
Ertan Arın
1968 Urla İZMİR

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #90 : 15 Kasım 2014, 19:31:58 »
iyi ki vurmuşlar. birisini yaralayabilirdi öldürebilirdi bile.
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Ertan ARIN

« Yanıtla #91 : 15 Kasım 2014, 22:03:27 »
Domuz öyle bir varlıktırki,özellikle gece eğer fener yakarsanız tüfeği ateşlemeden önce, kalbi ikiye yarılsa yinede yürür,o gerçekten dağların efesidir,ben azılıya saygı duyarım,korku bilmez,ölse yaptığından geri dönmez o çok asil bir hasımdır.
Ertan Arın
1968 Urla İZMİR

Çevrimdışı Mesut ERDEM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #92 : 16 Kasım 2014, 11:21:38 »
Ozaman kelime i şahadet getirebilirsiniz işte  ;D Tv de bi belgeselde ayı saldırırsa cenin pozistonunda kapanıp taş gibi hareketsiz durun ozaman gider diyodu ama vahşi ayı o şekildeyken suratınıza soluduğunda taş taklidi yapmakta ayrı bir beceridir  ;D ;D
yemek listesinde leş ve ölü hayvan olan ayıya karşı ölü taklidi yapmak intiharı peşinen kabullenmek demektir.
1982 ELAZIĞ

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #93 : 16 Kasım 2014, 15:55:15 »
Domuz öyle bir varlıktırki,özellikle gece eğer fener yakarsanız tüfeği ateşlemeden önce, kalbi ikiye yarılsa yinede yürür,o gerçekten dağların efesidir,ben azılıya saygı duyarım,korku bilmez,ölse yaptığından geri dönmez o çok asil bir hasımdır.
Bir domuz bek avcısı olarak tamamaen katılıyorum bu yoruma.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #94 : 16 Kasım 2014, 21:10:41 »
Ben de beğendim. Bunlardan zarar gören çiftçi, avcı, daha başka herkesin öfkesine saygım var ama bu mahluk da (her şey gibi) Allah nasıl yaratmışsa öyle davranıyor. Sadece yenmesi haram. Her canlı kadar bu da saygıyı hak ediyor.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Cüneyt ÖZDEMİR 06

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #95 : 18 Kasım 2014, 11:41:19 »
dediğiniz gibi ensesine gelmiş olabilir bundan sonraki atışları koltuk bölgesine yapmaya dikkat edecem.
  • Breda süper poze
  • Wizard otomatik
  • Deutsch drahthaar Darko
Cüneyt ÖZDEMİR
1985 AFYON-ANKARA

Çevrimdışı Bahadır ÜSTÜNEL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #96 : 18 Kasım 2014, 14:23:31 »
 Öncelikle domuz çok hızlı hareket edebilen ani dönüşler yapabilen 1 m yüksekliğe kadar sıçrayabilen ısıran kesen ezen çok güçlü bir hayvandır kolay ölmez ancak beyin akciğer ve kalp atışı ile en az şevrotin veya tek kurşun ile vurularak ölebilir
1- Kuş fişegi ile domuza ateş etmeyin yaralamayın bırakın hayvanı yoluna gitsin
2 - Başkası tarafından yaralanmış size saldırıya geçti
a) Domuzun mesafesi uzak domuz gelene kadar kaçacak en az 1 m yükseklikte ağaç veya taş var tüfeğiniz çifte ve kuş saçması var yüksekliğe çıkabileceğinizden kesin eminseniz kaçın aksi taktirde sakın kaçmayın kendinizi savunmasız bırakırsınız eğer kaçamıyorsanız size 2 metre kala çiftenizle dikkatli sabırlı iyi bir beyin atışı yapın hatta yapabilirseniz duble aynı anda iki atış sizi kurtaracak olan tüfektir başka hiç bir şey kurtaramaz
b) Domuz size saldırdı tüfeğiniz otomatik ve dolu kaçacak yeriniz yok sakın kaçmayın sabırlı olun kendinize güvenin domuz size 7 m yaklaşınca 1 tane 3 metrede 1 tane ve son atışınızı artık yapabilirseniz 1 tane daha beyin atışı yapın domuz düşmese bile ciddi yaralar aldığından sizden güçlü olmaz korkmayın siz daha güçlüsünüz kendinizi savunun
3- Tüfeğiniz tek kurşun veya şevrotinle dolu son fişeği atmayın bırakın giden gitsin kendinizi korumak için 1 fişek tüfekte kalsın vurulan domuz bile yerden kalkıp size saldırabilir
Bahadır ÜSTÜNEL
1974 Pınarhisar KIRKLARELİ

Çevrimdışı Cihangir GÜNEL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • "Sabır Her Kişinin Değil Er Kişinin Harcının"
« Yanıtla #97 : 24 Kasım 2014, 15:31:29 »
Arkadaşlar iki gün önce edindiğim çok büyük bir tecrübeyi paylaşmak istedim. Tam bu konuyu açacaktım baktım daha önce açılmış...

Hafta sonu ördeğe parlama avına gittik, bereketli idi aldık ördekleri. Dere kenarında sıklıklarda gezinirken aniden solumda abartmıyorum resmen besili bir boğa gibi domuz ile karşılaştım sıklıkta yatıyordu, elimdeki tüfek poze ve içinde malumunuz B&P F2 34 Gr. 5 no fişek vardı. İlk defa bir domuz gördüğüm için elim ayağım birbirine dolandı, çünkü aramızdaki mesafe 5 metre bile yoktu. hayvan beni görünce ayağa kalkarak hızlı adımlarda ileri doğru gitmeye başladı. Açık ifade edeyim korkudan atamadım. Ama atmak içimden gelmedi. Arkamı döndüğümde iki tanede tam arkamda olduğunu görünce tabiri caiz ise korkudan neredeyse altıma edecektim.Onlara da ateş etmeyip yanımdan hızlıca gittiler hemen yüksek bir kanal taşının üstüne çıktım, ve yanıma aldığım 9 parçaları tüfeğe sürdüm. 30 tane domuz sürüsü neredeyse içimden geçerek uzaklaştılar... tek ve poze ile olduğum ve içinde tek kurşun olmadığı için o andaki durumuma güvenemedim. Kendi sağlığım için en doğru olanı yaptığımı düşünüyorum.

Sizlere tavsiyem sakın ola ki kendinizi emniyete almadan domuzu kızdırmayın... Onların zaten bizim ile bir dertleri yok...
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
  • Deutsch Black Kurzhaar (Rockey)
1987 - ANKARA

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #98 : 24 Kasım 2014, 15:49:56 »
hocam büyük geçmiş olsun biçebilirlerdi de.

yemek listesinde leş ve ölü hayvan olan ayıya karşı ölü taklidi yapmak intiharı peşinen kabullenmek demektir.

bursadaki ayı barınağında görevli bir veteriner geldi bizim kursa.
işim gücüm ayı tedavi etmek tam bir ayı doktoruyum dedi. hocam saldırırsa ne yapalım dedik. gözgöze gelmeyin ani hareket yapmayın geri geri yürüyün ve ellerinizi yukarı doğru kaldırıp bağırın dedi. çok aç değilse ve şansınız varsa sizden uzak durur dedi.

ölü takdili yapalım mı dedik,
şöyle bi düşündü. önce yanınıza gelir ön ayağıyla  5-6 kere vurur sağ mısınız diye bakar,
 sonra da kolunuzdan tutar sürükleye sürükleye götürmeye çalışır dedi.
« Son Düzenleme: 24 Kasım 2014, 15:52:51 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #99 : 24 Kasım 2014, 15:55:31 »
eğer kaçamıyorsanız size 2 metre kala çiftenizle dikkatli sabırlı iyi bir beyin atışı yapın hatta yapabilirseniz duble aynı anda iki atış

çifte ve pozelerde aynı anda iki tetik çekilerek duble atış yapılabiliyor mu? bunu bende varken hiç denemedim. çok teper heralde.
1978-İZNİK