Valla teorikte düşündüklerimizi pratikte uygulayamayabiliriz. Mesela ben kendi adıma konuşayım, azılı üzerime koşarken bekleyip son anda kenara cekilemem. Hele 108 kiloyla bi hayli zor Ben domuz için çantada kekliğim. Büyük ihtimalle çoğumuz da bunu yapamayız. Kaçacak yer yoksa ve domuz kesinlikle bize saldırıyorsa (yanımızdan geçip gitme ihtimali yoksa), en güzeli mümkün mertebe yaklaşmasını bekleyip kafasına ateş etmek. Aksi halde bizi biçecek. Bir de, ön ayaklarını kaldırıp arka ayaklarının üzerinde 180 derece dönebiliyor meret. Yani aklında bizi kesmek varsa muhtemelen başarır, Allah muhafaza.
Ben şöyle bir tedbir aldığımı hatırlıyorum; ilk 2 fişek kuş saçması, üçüncüsü ise tek kurşun (2+1). Domuz çıkarsa fişekleri çıkarmak yerine ilk ikisini havaya sıktığımda üçüncü sırada olan tek kurşun fişek yatağına gelmiş olacak. Hem belki hayvan sesten ürküp kaçabilir de.. Böyle düşünmüştüm..
tarkan usta,,üzerinize doğru koşan bir azılı panik değilse normalde bir insanın koştuğu gibi gelir ,siz buna ben 2 defa havaya atıp 3 cüyü oturturum derseniz
inanın birinciyi atarsınız ama ikincide domuzu dahi göremessiniz kendinizi yerde bile görebilirsiniz..20 metre mesafeden yanınıza gelmesi 1,2 salisedir,,size doğru gelen domuzun yüzü muhtemelem size bakacağı için ancak iki gözün ortasından vurursanız kurtulabilirsiniz ,ıskalarsanız allah yardımcınız olsun ,,domuzun ciğer ve kalp dağılsa bile beyin 20 saniye ye kadar yaşar ve düşünmesini sağlar ,,onun için panikletmeden hiç bir şey yapmayın ,sakince seslenirseniz insan olduğunuzu anlayıp zaten yol değiştirir ,,hiç bir domuz insana doğru bilerek yaklaşmaz yaralı değilse ,,ben bu tür olaylarla çok karşılaştım hala kendimi çizdirmedim,,,
ormanda gündüz tekbaşına yatan bir azılı 2 ,3 metre yanından bile geçseniz kendisini belli etmez sıkışmadıkdan sonra kalkıp gitmez..bir gün ormanda çulluk ararken baktım köpek fermada 10 metre kadar dağa gitti ve bir çalının içine doğru bakmaya başladı bende yaklaştım ,çalının içindeki domuzu gördüm
ve hemen köpeği başka yöne doğru taş attım köpeği oradan uzaklaştırdım benim sesimi duyduğu halde hiç kımıldamadan yattığı yerde yattı durdu ,,tekrar domuzun olduğu yere geldim 2 metreye kadar yaklaştım ve kuyruk tarafına geçtim ,görünüşünde ölü gibi yatıyordu ,,çünki domuzların ciğerleri büyük olduğu için nefes alması 1dakikayı bile geçebilir ,,kıçına yaklaştım tekmeyi basacaktımki yattığı yerden fırlayıp gitti..