Sayın Özkan,
Yaralı olmayan ve kaçış istikameti tıkalı olmayan bir domuzun saldırma ihtimali 1/100 dür..
Fakat saçma ile yaraladığınız yada önünü tıkadağınız taktirde bu oran %50 ye kadar yükselir ki köpeğiniz arkadaşlarınız kendiniz yada meradaki diğer köpek yada insanların hayatı tehlikeye girer..
En güzeli sıka sokulmadan kendimizi kalın bir ağaç yada büyük bir kayanın üzerine atmak ve silah atmamaya gayret etmektir mecbur kalırsanız çok yakına kadar sabredip kulak altı (beyin) bölgesine ateş edersiniz..
Çoğunlukla domuz size fişek değiştirme fırsatı vermeyecektir..Bu yüzden çok mecbur kalmadan atmamak gerekir..
Selam ve saygılarımla
tuncay beye katılıyorum ve bir kaç tavsiyede benden
dağda karşılaştığınız domuza
MECBUR KALMADIKÇA ASLA ATEŞ ETMEYİN mecbur kalırsanız yüzü size dönük ve üstünüze doğru geliyorsa asla ateş etmeyin ve size doğru koşarken siz domuzun önünden sağınıza veya solunuza doğru çekilin ,,domuzun önüne doğru kaçmayın ,,domuz geçtikten sonra ateş etmeyin arkadan ancak onu yaralarsınız ve ileride başka avcının veya dağa dolaşmaya çıkan birinin önüne çıkar ve onu biçer geçer...
domuzlar bu zehmer aylarında üreme zamanıdır erkekler saldırgan olur ,,domuzun yatabileceği kuytu yerlerden sık çalılık yerlerden uzak durun..
çalılıkta domuzun olduğunu farkederseniz oradan uzaklaşın..
sürü domuzlara uzaktan ateş ederek veya bağırarak onlari panikletmeyin.
asla kuş köpeğinin önünde domuza sıkı atmayın
hiç bir domuz ve azılı yaralı ve yanında küçük moza ve eşi tehlikede değilse saldırmaz ,,domuz gündüz iyi göremez siz hareket etmedikçe patika bir yoldan üstünüze geliyorsa üstünüze doğru geliyorsa sizi görmüyordur , panik yapmadan yolundan çekilin yanınızdan geçip gider ,,ben bunu defalarca yaşadım.. eğer panik yapıp çok hareket ederseniz ,kendisine zarar vereceğini sanır ve sizide hareketliyken iyi algılayacağı için sizi vurup geçer gider...
..yukarıda yazdıklarımı defalarca yaşamış birisiyim ..