Gönderen Konu: Ata süperpoze fişek önerisi  (Okunma sayısı 5891 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Cengiz OKÇU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ata süperpoze fişek önerisi
« : 11 Ocak 2014, 09:56:59 »
Arkadaşlar bende yakın zamanda ikinci el olarak 2008 yapımı ata sp aldım
Tüfekler hakkında cok bilgim yok tüfek valment namlu 71cm
3210 kg ağırlığında tarttım benim sıkıntım tüfek Celik kasamı alaşımlı kasamı alüminyum
Kasamı çözemedim birde genel de ördek avına gidiyorum
Her ava ayrı silah lüksüm yok kaç grama kadar ve ne marka fişek önerirsiniz .
« Son Düzenleme: 11 Ocak 2014, 09:59:02 Gönderen: Cengiz OKÇU »
1983
Yozgat

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Ynt: Ata süperpoze fişek önerisi
« Yanıtla #1 : 11 Ocak 2014, 20:27:00 »
Ağırlığına göre çelik olabilir. Kasanın yan tarafına mıknatıs yaklaştırın, yapışıyormu bakın. İğne deliklerinin çevresinde ilave metal parça varsa yine alüm. kasadır. O ağırlıkta tüfek için 32-34 g üzerinde fişek kullanmayın bence. Zaten mühreyle veya parlama ördek avında yeter. Fişek markayı kullanana bırakıyorum.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Cengiz OKÇU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 11 Ocak 2014, 21:37:32 »
Ağırlığına göre çelik olabilir. Kasanın yan tarafına mıknatıs yaklaştırın, yapışıyormu bakın. İğne deliklerinin çevresinde ilave metal parça varsa yine alüm. kasadır. O ağırlıkta tüfek için 32-34 g üzerinde fişek kullanmayın bence. Zaten mühreyle veya parlama ördek avında yeter. Fişek markayı kullanana bırakıyorum.
Volkan bey cevabınız için teşekkürler kasaya mıknatıs yapışıyor iğne cevresinde ilave metal aksamı yok tek parça
1983
Yozgat

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #3 : 12 Ocak 2014, 21:02:39 »
Demekki çelik kasa. İyi, kilitleri daha uzun ömürlü olur. Fişek olarak öneri olursa deneyin ama kendiniz de kağıda falan deneyin. Benim gözlemim şu, ekseri beğenilen fişekler hemen her tüfekte beğeniliyor. Yani bir tüfeğimde beğendiğimi öbüründe beğenmediğim veya diğer türlüsü olmadı. Aslında olabilirdi ama ilkin çoğunluk beğenilen fişekleri deneyin. Tabi hava şartlarına uygun seçin. Mesela, kışın beğenildiği yazılan bir fişekle sıcak havalarda uğraşmayın.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Cengiz OKÇU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 12 Ocak 2014, 21:10:12 »
Demekki çelik kasa. İyi, kilitleri daha uzun ömürlü olur. Fişek olarak öneri olursa deneyin ama kendiniz de kağıda falan deneyin. Benim gözlemim şu, ekseri beğenilen fişekler hemen her tüfekte beğeniliyor. Yani bir tüfeğimde beğendiğimi öbüründe beğenmediğim veya diğer türlüsü olmadı. Aslında olabilirdi ama ilkin çoğunluk beğenilen fişekleri deneyin. Tabi hava şartlarına uygun seçin. Mesela, kışın beğenildiği yazılan bir fişekle sıcak havalarda uğraşmayın.
Saolun Volkan bey sık sık fişek değiştiriyorum  kimi  zaman pahalı
Fişekler den  kimi zaman ucuzlardan ransıman alıyorum standardı bulamadım
Henüz .mıknatıs olayını anlamadım Celik olursanmı tutuyor
« Son Düzenleme: 12 Ocak 2014, 21:16:12 Gönderen: Cengiz OKÇU »
1983
Yozgat

Çevrimdışı Oğuz YÜCE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 12 Ocak 2014, 21:12:33 »
abi yerlide meca çıkış hızı itibariyle ördek avı ve tahtalı avında çok güzel cansız tabiri ile pata çuvalı gibi kuşları düşürdüm yabancı dersende rc olsun taştan olsun.
Oğuz YÜCE
1992 istanbul
Sabır kurtuluşun anahtarıdır...

Çevrimdışı Cengiz OKÇU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 12 Ocak 2014, 21:19:43 »
abi yerlide meca çıkış hızı itibariyle ördek avı ve tahtalı avında çok güzel cansız tabiri ile pata çuvalı gibi kuşları düşürdüm yabancı dersende rc olsun taştan olsun.
Tavsiyene uyacam kardeş
« Son Düzenleme: 12 Ocak 2014, 21:22:39 Gönderen: Cengiz OKÇU »
1983
Yozgat

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #7 : 12 Ocak 2014, 23:53:43 »
Saolun Volkan bey sık sık fişek değiştiriyorum  kimi  zaman pahalı
Fişekler den  kimi zaman ucuzlardan ransıman alıyorum standardı bulamadım
Henüz .mıknatıs olayını anlamadım Celik olursanmı tutuyor
Standardı yüksek markalarda  bir aldığımızın öbüründen pek farklı olmaması lazım. Kaliteli fişeklerin bir özelliği. Şahsen RC denediğim günden beri bulduğum sürece RC çeşitlerinden aldım. Beğenmediğim olmadı. Malzemeleri arada değişiyor ama kontrolden geçtiğinden olsa gerek, memnuniyetimi azaltan bir şey olmadı. Fieşği değiştirme gereği duymuyorum. Gerçi şimdi kendi doldurduklarımla devam ediyorum. Hoşuma gidiyor.

Sorunuzun cevabı, evet. Mıknatıs demir, çelik, nikel, kobalt gibi bazı metalleri çeker. Alüminyum dahil bazı metalleri çekmez. Tüfeğinizin kasası çelik, kesin. Beretta kopyası bir tüfek o.
1968

Çevrimdışı Alper KAYAR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 13 Ocak 2014, 00:36:31 »
Standardı yüksek markalarda  bir aldığımızın öbüründen pek farklı olmaması lazım. Kaliteli fişeklerin bir özelliği. Şahsen RC denediğim günden beri bulduğum sürece RC çeşitlerinden aldım. Beğenmediğim olmadı. Malzemeleri arada değişiyor ama kontrolden geçtiğinden olsa gerek, memnuniyetimi azaltan bir şey olmadı. Fieşği değiştirme gereği duymuyorum. Gerçi şimdi kendi doldurduklarımla devam ediyorum. Hoşuma gidiyor.

Sorunuzun cevabı, evet. Mıknatıs demir, çelik, nikel, kobalt gibi bazı metalleri çeker. Alüminyum dahil bazı metalleri çekmez. Tüfeğinizin kasası çelik, kesin. Beretta kopyası bir tüfek o.
benım s-55 ın ustune yuksek krom alaşım yazıyor.
o ne demek oluyor acaba çelik değilmi.
  • Fabarm xlr5
  • Beretta s-55
evdekı huzur zengınlık budur.

1985-SAKARYA

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #9 : 13 Ocak 2014, 22:31:38 »
benım s-55 ın ustune yuksek krom alaşım yazıyor.
o ne demek oluyor acaba çelik değilmi.
O namlu üzerinde yazan şey değil mi? Eğer oysa namlunun krom alaşımlı olduğunu ifade ediyor. Bildiğime göre S55-56 falan AISI-4140 çelik naluya sahip. Yani krom ve molibden alaşımlı. Elinizdeki tüfeğin kasası zaten çelik.
1968