Gönderen Konu: KÖPEKLER NEDEN PİSLİKTE YUVARLANIR ?  (Okunma sayısı 5102 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ERSİN KARA

• Ziyaretçi
KÖPEKLER NEDEN PİSLİKTE YUVARLANIR ?
« : 11 Ocak 2014, 11:13:14 »
ARKADAŞLAR SİZİN KÖPEĞİNİZDE BENİM KÖPEĞİM GİBİ ZAMAN ZAMAN PİSLİK İÇİNE GİRİP HER YERİNİ PİSLİĞE BULADIĞI

OLUYORDUR.ÖRNEĞİN HAYVAN GÜBRESİ,BİR LEŞ veya KÖTÜ KOKULU BİR ŞEYLER.ARA ARA BEN YAŞAMAKTAYIM BÖYLE BİR

DURUM.AV ESNASINDA MERADA GEZERKEN BAZEN HAYVAN PİSLİĞİ DENK GELİYOR VE HEMEN ÜZERİNDE YUVARLANMAYA

BAŞLIYOR.BİDE PİSLİK YENİYSE SİZ DÜŞÜNÜN ARTIK.MERAK EDİYORUM ACABA BUNUN BİLİMSEL veya TEORİK BİR AÇIKLAMASI

VARMIDIR.DÜŞÜNCELERİNİZ NELERDİR.

Çevrimdışı Şükrü SUNAR

• *
  • ÖRDEK AVCISI
Ynt: KÖPEKLER NEDEN PİSLİKTE YUVARLANIR ?
« Yanıtla #1 : 11 Ocak 2014, 11:18:06 »
evet benım köpeğim de aynı şeyı yapıyor ama nedenını bende bılmıyorum ondan sonra pis pis kokuyor köpek.bu arada kopegımın ırkı ıngılız poınter
Şükrü SUNAR 1989
                         (SALİHLİ/MANİSA-ISPARTA)
        Sultaniye köklü Bağ Fidanı yetıstırıcısı
                         P-A-Ş-A [email protected]

ERSİN KARA

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 11 Ocak 2014, 11:25:11 »
evet benım köpeğim de aynı şeyı yapıyor ama nedenını bende bılmıyorum ondan sonra pis pis kokuyor köpek.bu arada kopegımın ırkı ıngılız poınter

ŞÜKRÜ BEY BENİM KÖPEĞİMDE İNGİLİZ POİNTER...

Çevrimdışı Sedat BABAOĞLU

• *
  • [quo3.msg
« Yanıtla #3 : 11 Ocak 2014, 15:37:06 »
aynı durum bende de var resimdeki pointer
sedat babaoğlu 1976 mardin. 5323861267batıkent{ANKARA
resim upload servisleri

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #4 : 11 Ocak 2014, 19:07:40 »
Avcı köpekler av kendi kokusunu alıp kaçmasın diye, pislik, leş vb yerlerde yuvarlanarak kokularını değiştirmeye çalışırlar...
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Emrah GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
  • Emrah GİRGİN
« Yanıtla #5 : 11 Ocak 2014, 19:34:32 »
benimki de pointer ama yapmıyor pislik yediğini de görmedim sadece koklayıp kendi çişini yapıp gidiyor

jpg image hosting
Emrah Girgin
DENİZLİ-ÇİVRİL
...İnanmak yağmur duasına giderken şemsiyeyi yanına almaktır...

Çevrimdışı Erdem SERİN

• *
  • AV LİMİTLERİNİ UNUTMAYALIM!!!!!
« Yanıtla #6 : 22 Ocak 2014, 22:32:25 »
ARKADAŞLAR ALKAN ABİNİN DEDİĞİDE İÇ GÜDÜSEL VE OLMASI MUHTEMEL BİR DURUM BEN BU KONUYU EPEYDİR ARAŞTIRIYORUM VETERİNERLERE BİR ÇOK VETERİNERE SORDUM  HATTA (SİTEDEKİ VETERİNERLERİMİZE DANIŞMADIM)
BEN KENDİ KÖPEĞİMDE ŞUNU GÖZLEMLEDİM UZUN SÜRE KAFESİNDEN ÇIKARMADIĞIMDA VE KIZAN DÖNEMİ YAKLAŞTIĞINDA YAPIYOR.    ANNEM AVCI DAYILARIM OLMASI SEBEBİYLE AV KÖPEKLERİNİ TANIR TESADÜF KENDİSİYLE KONUŞURKEN ŞÖYLE BİR YORUM YAPTI DİŞİ KÖPEK KIZANDAYKEN ERKEK KÖPEĞİN İLĞİSİNİ ÇEKMEK İÇİN KESKİN KOKULARA SÜRÜNÜR DEDİ GEÇMİŞDE GÖRMÜŞ BUNU. BU YORUM BENİM KÖPEĞİME UYUYOR KÖPEĞİM 2 YAŞINDA BUNU 3 KEZ YAPTI VE HEPSİ UZUN SÜRE KAFESİNDE KALDIĞI VE KIZANI YAKLAŞTIĞINDA YAPTI. SÜRÜNDÜĞÜ ŞEY DIŞKI  DEĞİL SİZDE DİKKAT EDİN DIŞKIYA SÜRÜNMÜYOR NEMLİ KALMIŞ BEZ İÇİNDE YEMEK ARTIĞI KALMIŞ POŞET TARZI ŞEYLERE SÜRÜNÜYOR. VE SADECE OMUZ BAŞLARI VE ENSESİNİ SÜRTÜYOR ÇİFTLEŞMEDE BİLİRSİNİZ ERKEK KÖPEK OMUZ BAŞI ENSESİNİ ISIRIR DİŞİLERİN. BİZİM BİR HAYVAN PSİKOLOĞUNA İHTİYACIMIZ VAR VE ONUN MAİLİNE ULAŞMAK ÜZEREYİM KESİN BİR ŞEY ÖĞRENİRSEM PAYLAŞIRIM. BU BİZİ RAHATSIZ ETMEMLİ MALUMUZ BİZİM İÇİN KÖTÜ KOKU AMA KÖPEĞİMİZ İÇİN NE İFADE EDİYOR BİLEMEMİLİYİZ. BU  DURUMUN KÖPEĞİN KALİTESİ VE AV YAYPI YAPMASIYLADA ALAKASI YOK ZATEN DÖNEMSEL YADA ALKAN ABİNİN DEDİĞİ GİBİ GÜDESEL BİR DURUM BENCE RASTGELE

Erdem SERİN
1983-BALIKESİR/BURHANİYE 05556752053