Gönderen Konu: Trap tüfeklerinde üst vurma oranı  (Okunma sayısı 2169 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı M.Selman BÜYÜKKOCA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Trap tüfeklerinde üst vurma oranı
« : 09 Ocak 2014, 21:49:31 »
arkadaşlar herkese iyi akşamlar. trap sporu ile uğraşan tecrübeli arkadaşlara birşey sormak istiyorum. trap tüfeklerinin üst vurmasının gerekliliği konusunda şüphemiz yok fakat acaba bu üst vurma oranı ne kadar olmalı atıcıdan atıcıya değişmekle birlikte acaba bu işin asgarisi ve azamisi nedir. tüfeği omuzladığımızda namlunun ucundan bakmanın fikir vermekle birlikte çok gerçekçi olacağını düşünmüyorum. yabancı sitelerde bu konu ile ilgili birçok yazı okudum. çeşitli atış testleri ile denemeler yapılıyor. bu konuda tecrübeli arkadaşlardan abilerimizden pratik görüşlerini ve deneyimlerini paylaşmalarını istiyorum. şimdiden herkese teşekkürler.
1983 MENEMEN/İZMİR

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Trap tüfeklerinde üst vurma oranı
« Yanıtla #1 : 09 Ocak 2014, 21:54:19 »
Selman bey tramp tüfeklerinde üst vurma oranı süper pozelerde  namlu bantının yüksekliği ile alaklı bir durum olması lazim normal tüfeklerde 4-6-7-8 mm iken tramp tüfeklerinde 8-10 -12 mm oluyor namlu bantı oldukça yüksek
1985
BURSA

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 09 Ocak 2014, 21:55:08 »
tüfeğe silme bakarsan farklıdır.2 arpacık varsa üst üste görüp yapılan atış farklıdır.tek göz - iki göz atış bile farklıdır..
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı M.Selman BÜYÜKKOCA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 10 Ocak 2014, 15:59:26 »
mesela dün okuduğum bir yazıda 76cm çapında bir dairenin nişan noktasından hedefi üst yarım ve alt yarım olarak ikiye bölen bir çizgi çekilmesini daha sonra 35 metreden ateş edilmesini ve üst yarımda kalan saçmaların %70, alt yarımda kalanların ise %30 civarında olmasını söylemiş. yani dairede toplam 200 saçma varsa en az 140 tanesi üst yarım da kalmalıymış. avcılık ve atıcılıkta böyle denemeler bolca yapılır. amaç her ne kadar oranı yakalamak olsa da silahınıza ve mühimmatınıza olan güven artar diye düşünüyorum.
1983 MENEMEN/İZMİR