Valla Harun Bey, ben ata neo kullanmadım, atanın marocchi model gazlı otomatiğini kullandım.Hiç randıman alamadığım için de yarı parasına sattım.Bende kinetik olarak stoeger m2000 66 namlu var.Bu tüfekten çok memnunum, zira pek fişek seçmiyor.Genelde meca, sterling, özkursan ve rc fişek kullanıyorum.Ata neo kullananlardan ise rc, yaf,armusa gibi fişek kullandıklarını duyuyorum.En iyisi bu tüfeğin sevdiği fişeği senin bulman.Namlu uzunluğu konusunda ise sana şunu söylemek isterim, bende 61,66 ve 71 namlu olmak üzere 4 tane farklı tüfeğim var.Denemek maksadıyla yüzlerce atış yapmışımdır.Edindiğim tecrübelere göre av tüfeğinin etkili av vurulacak mesafesi 40-45 metredir.Bundan uzak mesafeler istisnai durumlardır.Bu mesafelerdeki bir avı ise uygun şok ve fişek seçimiyle 61 namlu bir tüfekle de, 71 namlu bir tüfekle de avlayabilirsin.Dediğim gibi ben artık farklı namlu boylarında 4 tüfeğim olmasına rağmen ezici bir çoğunlukla 61 namlu tüfeğimle ava gidiyorum.Kullandığım şoklar ise yalnızca 5 ve 3 tür.Ördek,tahtalı, üveyik ve tavşanda 3 şok, bıldırcın,çulluk ve domuzda ise 5 şok.Diğer şoklar tüfeğin kutusunda öylece duruyor.Bu kararı almam 26 yıllık avcılık tecrübem ve yüzlerce deneme atışı sonucu alınmış bir karardır.Çünkü 1 ve 2 şokların genellikle 3 nolu şoktan bile kötü grupman yaptıklarını gördüm.Tabiki grupmanlar farklı fişeklerle farklı oluyor.Bu grupman olaylarını etkileyen çok fazla faktör olduğunu da belirtmek gerekir diye düşünüyorum.