Gönderen Konu: huğlu eagle süper poze problemi  (Okunma sayısı 22951 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Volkan YILMAZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: huğlu eagle süper poze problemi
« Yanıtla #50 : 18 Şubat 2014, 18:54:59 »
Evet alper ağabey dediğin gibi tüfeğe alışmakta çok önemli bir etken.dipçık boyu fazla geliyor banada ilk fırsatta kısalttıracağım bende.fişek ve şok kombinasyonunu iyi ayarladığında fena sayılmayacak bir tüfek.İlk başlarda çok uğraştırdı ama şimdi zevkini çıkarmaya bakıyorum.Ama yinede avrupa almayı düşünmüyor değilim.En son tahtalıya 35-40 metre arasında yaptığım atışta kıpırdamadan çakıldığını görünce keyfim yerine gelmedi değil.
1985-balıkesir

Çevrimdışı Özgür YAŞAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #51 : 18 Şubat 2014, 19:51:30 »
bendede eagle var,3.senesi,önceleri fitil yapıp kuşlar paçavra gibi düşüyordu.bu sene aynı sıkıntıları bende yaşadım,kuşlar yaralı düşüyor,saçma yemesine rağmen,ortalık tüy resitali olmasına rağmen kuşlar basıp gidiyor.sanırım huğluya gönderip bir namluyu sildirip kromlatmak lazım.slm.
Özgür YAŞAR
1975 tuzla_istanbul

Çevrimdışı Ümit BAYRAK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #52 : 22 Şubat 2014, 00:52:19 »
selam olsun tüm avcı dostlarına ben de huğlu 104 a var tüfekle yerli ithal fişeklerle atışlar yaptık saçma dağılımı hiç iç açıcı değildi ben de tüfeği servise gönderdim servis namlu ucunda %30 kayma var dedi benim sizden öğrenmek istediğim namlu da % kaç sorun olunca değiştirilmelidir
1979 sinop\boyabat

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #53 : 01 Mart 2014, 19:03:42 »
bende titanoyu önerdim zaten bu tüfeğin en iyi verim alınabileği fişektir artı olarak namlu iç çapı 18.60 olarak biliyorum

aliminyum kasa silaha 18.60 iç çap ve magnum yatak..valla helal olsun..sanırım o tüfekle hep 38,40gr attıracaklar 0,1,2 no saçma bide  ;D öyle iç çap yaptıklarına göre..browning maxus gibi filan...bi kere 28gr bilemedin 30gr atılabiliyor tüfekle..sarsıntısız ve baş ağrısız bir av yapabilmek için..bide 7,8,9no saçma atılır zaten ee ne işe yaradı senin 18.60 iç çapın...18.2 yapılması gerekirken 18.60 ne demek anlamıyorum..o iç çapı eagleye değil çelik kasa pozelerine yapsınlar..insanlar 28gr 8 no fişekle ördek vurucam diye kendini paralayıp durmasın avda.. bişey deyince Huğlucular kızıyor ama dayanamadım..ya ben bu işi bilmiyorum hiçbirşey anlamıyorum çok aptalım , elime hiç tüfek almadım görmedim bilmiyorum ya da bu Huğluda son zamanlardaki ustalar çok aşırı zeki...
« Son Düzenleme: 01 Mart 2014, 19:08:54 Gönderen: Şahin BİTEN »

Çevrimdışı Ercan KILIÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #54 : 29 Ekim 2014, 19:59:34 »
konu geçen yılın ama yazmak istedim . 103 ce  20 cal var bende 9numara saçma ile 40 metre bıldırcına tek saçma yetiyor . sizdeki sorun namlu iç kromdan kaynaklaniyor .
1983 OSMANİYE

Çevrimdışı Özgür YAŞAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #55 : 30 Ekim 2014, 14:06:37 »
selamlar;eağle  ilk çıktığında aldım,çok memnunum,bıldırcın  ve çulluk avcısıyım,hafif olması büyük avantaj.Malesef fişek seçiyor,gram olarak değil,grupman olarak.Ben yavaşçalar ve Bp kullanıyorum ;kuşlarda fitil yapıyor yakışı iyi ,biraz kuşlara yol vermek gerekiyor.En önemli noktayı söylüyorum;;;....Tüfeğinizle atılan çoğu iyi bildiğiniz traş ,işe yaramayan  fişeklerin namluya vermiş olduğu büyük zararı var;o da şu;namluya sıvanıyor,zamanla katman yapıyor,dolayısıyla saçma iyi sürtünme yapamadan namludan çıkıyor.Bunun en iyi çözümü namlu içini ince bulaşık teli ile sıkıca harbileyin,göreceksiniz  namlu ayna gibi olacak,ondan sonra;yüksek gramlı fişekler atmayın.Çünkü  saçma kuşu delip geçiyor,kuş ya çok uzağa düşüyor yada iyi bir vuruşla yakına düşüyor fakat yaralı düşüyor.tavsiyem;hava şartlarına bağlı olarak,bıldırcında 28gr-çullukda 30gr,bu gramajlarla çulluk ve tahtalılar pert oldu  fakat 32-34gr olanlarda  tüy resitali olmasına rağmen kuşlar baybay yapıp 150-200 metreye düştüler ve çoğu canlıydılar.grupman oluşyur ve devam et,satarsan alırız tüfek iyi tüfek.selamlar.
Özgür YAŞAR
1975 tuzla_istanbul