Gönderen Konu: domuz avında gez ayarı  (Okunma sayısı 13002 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Ynt: domuz avında gez ayarı
« Yanıtla #25 : 12 Ocak 2014, 21:22:58 »
Nurettin Bey mutabıkız. Bu arada bir arkadaşım Ata Neo'su için slug namlu almış. Tüfeğe terzi dikimi elbise gibi oturmuş. İlk denemesinde de hiç ayarıyla oynamadan son derece isabetli atışlar yapmış. Bana hedeflerin fotoğraflarını göndermişti. Nerdeyse tek delik gibi 3 isabet. Ayarı kötü slug namluları birileri kurcalayıp kazara bozuyor belkide.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #26 : 13 Ocak 2014, 02:07:47 »
 Şimdi bendeki ve slug namluların hepsindeki olay budur gezi nekadar yükseltirseniz okadar yukarıya ateşeder gezi nekadar alçaltırsanızda aşağıya doğru ateşetmeye başlar ortasını bulursunuz. 10 yaşımdayken havalı tüfekte bile yapıyodum bu ayarı 30 metreden bozuk parayı vurucak kadar  ;D Onu ayarlamak için kitapçığa gerekyok zaten onu bakıp idrakedip ayarlıyamıyacak kapasitede birinin tüfek kullanmasıda sakıncalıdır  ;D ;D Şimdi konuyu açan arkadaşın tam demek istediğini anlıyamadım ben. Eğer domuz için kaç metrede sıfırlama yapmam gerekiyo diyosa biraz evvelki cevabımda söyledim ama eğer gezi en alta indirdikten sonrada üst atış yapıyosa tüfek ozaman iki ihtimal var ya gezin en düşük olduğu konum bile normalden yüksektir (yanlış monteedilmiş) yada namlu yamuktur, balans problemi vardır v.s.
« Son Düzenleme: 13 Ocak 2014, 02:10:36 Gönderen: Serkan GÜNGÖR »
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Yunus OFLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #27 : 13 Ocak 2014, 12:22:04 »
dün köye gittim
1 metre karelik bir karton bulup ortasına + şeklinde hedef çizgisi çizdim
kartonu bir direğe sabitledim 50 metreyi ölçüp destekli olarak atış yapmaya başladım
gezi ayarlıyarak yaptığım 30 atıştan hiç biri hedefe tutmadı kurşunlar hep ya 10 cm alt vuruyordu
gezi 1 tık yukarı kaldırdığımda ise 20 cm üst vuruyor  yani 2 tıkın arası 30 cm
kurşun bazende çok alakasız yerlere gidiyordu
acaba tüfekte bir sorun mu var
1994 OF

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #28 : 13 Ocak 2014, 14:54:43 »
İşte o bahsettigin iki tıkın arasınıda gözünle ayarlıyacan arpacigi fazla kaldirarak az kaldirarak hizayi alirsin gözünle. farkli markalarda dene derim her fişek her namluda iyi sonuc vermiyebiliyo özellikle fişek yerliyse.
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Yunus OFLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #29 : 13 Ocak 2014, 19:41:09 »
SERKAN BEY SİZ HERALDE NE SÖYLEDİĞİMİ ANLAMADINIZ
GEZ VİDASI ÇEVRİRİRKEN TIK SESİ ÇIKARIR BU TIK SESLERİYLE AYAR EDİLİR BUNDAN DAHA İNCE AYAR EDİLEMEZ
1994 OF

Çevrimdışı Nurettin AYDIN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #30 : 13 Ocak 2014, 22:51:54 »
sorun túfekde olabilir, kursunlarda olabilir, ama gezi  ayarladikca  kursunlar hedef ústúnde  denisik yerlerden furuyorsa kursunda olabilir o zaman  sorun túfekdede olabilir sorun, sorun gezdese eyer,

túfeyin namlusunun yan  tarafindan  gezsiz sekilde nisan al at hedefi, túfeyin kursunu hedefi furuyorsa sorun gezde     furmuyorsa hedefe kursun sorun túfekte,
« Son Düzenleme: 13 Ocak 2014, 22:53:58 Gönderen: Nurettin AYDIN »
Nurettin AYDIN
1966-Hollanda

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #31 : 13 Ocak 2014, 23:00:38 »
SERKAN BEY SİZ HERALDE NE SÖYLEDİĞİMİ ANLAMADINIZ
GEZ VİDASI ÇEVRİRİRKEN TIK SESİ ÇIKARIR BU TIK SESLERİYLE AYAR EDİLİR BUNDAN DAHA İNCE AYAR EDİLEMEZ
Sanırım siz dediğimi hiç anlamadınızki burda hiçbir aksi kelime etmeden açtığınız konuya yardımcıolmaya çalışırken büyük harf kullanıyosunuz (bağırma anlamı taşır).
 O tik sesini çıkartan zaten ayar mekanizmasındaki çentikler ben size iki çentik arasına yeni bir çentik açıp gezin ayarını oraya sabitleyinmi dedim? Gözünüzle ayarlıyacaksınız gerisini dedim. Yani sabitlemeyi yaptınmı mevcut olan en iyi sabitlemenizi yaptıktan sonra hafif üst atıyosa arpacık noktasını geze gömük şekilde görerek atıcaksınız, eğer sabit ayarınızdan hafif alta atıyosa arpacık noktasını gez çatalının hafif üzerinizde görerek atıcaksınız. Umarım busefer yeterince açıklayıcı olmuştur.
« Son Düzenleme: 13 Ocak 2014, 23:02:22 Gönderen: Serkan GÜNGÖR »
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Nurettin AYDIN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #32 : 13 Ocak 2014, 23:06:43 »
25, metrede yaptigin gez ayari 100, metreyi   kullanabilirsin, yúz metreden sonra gez ayari gerekebilir,  100, metreyi gezsiz túfeklerle bile furuluyor, karbuz gibi hedef,
« Son Düzenleme: 15 Ocak 2014, 23:12:27 Gönderen: Nurettin AYDIN »
Nurettin AYDIN
1966-Hollanda

Çevrimdışı Yunus OFLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #33 : 14 Ocak 2014, 12:20:50 »
Sanırım siz dediğimi hiç anlamadınızki burda hiçbir aksi kelime etmeden açtığınız konuya yardımcıolmaya çalışırken büyük harf kullanıyosunuz (bağırma anlamı taşır).
 O tik sesini çıkartan zaten ayar mekanizmasındaki çentikler ben size iki çentik arasına yeni bir çentik açıp gezin ayarını oraya sabitleyinmi dedim? Gözünüzle ayarlıyacaksınız gerisini dedim. Yani sabitlemeyi yaptınmı mevcut olan en iyi sabitlemenizi yaptıktan sonra hafif üst atıyosa arpacık noktasını geze gömük şekilde görerek atıcaksınız, eğer sabit ayarınızdan hafif alta atıyosa arpacık noktasını gez çatalının hafif üzerinizde görerek atıcaksınız. Umarım busefer yeterince açıklayıcı olmuştur.
  estağfurullah abi ne bağirması nereden çikardın ben alışkanlıktan dolayı büyük harfle yazıyorum
dün armsan fabrikasını aradım derdimi anlattım tüfekte arıza var dediler tüfeği fabrikaya gönderme mi istediler

1994 OF

Çevrimdışı Fatih ÇETİN 35

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #34 : 20 Temmuz 2015, 16:44:48 »
slug namlu ayarı 70-75 metreye göre yapılır ayrıca ayar yani sıfırlama hangimarka kaç gram lık fişekle yapıldıysa hep o fişek kullanılır daha hafta sonu ayar yaptım 70 m de 15cm capında bir alana düşüyor kurşun, atişların destekli yapılması gerekir, hedef zemini mutlaka beyaz olmalıdır , bir arkadaşında ifade ettiği gibi fosfor parladığı için iyi nişan alınmıyor bence gezde fosfor olmamalı
1980-İzmir