Gönderen Konu: Yivsiz Av Tüfeği Sağlık Raporu ( Olması gereken bumudur? ) (Çözüldü)  (Okunma sayısı 39453 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mustafa ÜNAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Merhaba Dostlar,

Bugün yivsiz av tüfeği çıkartmak için ilk işlemimi yapayım dedim ve sağlık raporu almak için aile hekimime gittim.
Verdiği sağlık raporu benim internette okuduklarım ve gördüklerimden biraz farklı. İnternette sadece aile hekimine onaylatmam yeterli diyodu.
Fakat bana verilen raporda Göz Hastalıkları / İç Hastalıkları / Fizik tedavi ve Rehabilitasyon polikliniklerine de gitmem gerektiği yazıyor.
İlk kez ruhsat almak için sağlık raporu çıkartıyorum. Bu sağlık raporunun bu şekildemi olması gerekiyor?
Ruhsat alma işlemlerine devam edeceğimden acil yardımlarınızı bekliyorum.

İnternette gördüğüm standart sağlık raporu;

Bana verilen sağlık raporu;
« Son Düzenleme: 16 Ocak 2014, 21:50:29 Gönderen: Mustafa ÜNAL »
1985-İstanbul

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
Yivsiz tüfek için sağlık ocağından alınan geçerlidir. bana 3 ay önce ruhsat yenilemek için aldığımda sorun çıkarmadılar. Eğer konu yivli tüfek veya tabanca ise işler değişir.
  • Akkar altay 61slug, 66 seritsiz, 71 seritli
  • Huglu 104A 76cm super poze

Çevrimdışı Ahmet ARIKAN

• Müdavim Üyemiz
  • Burdurlu
    • ahmet arıkan
net bir bilgim yok ama bu sanırım yeni düzenleme. çoğu kişi aynı konuda şikayetçi.
  • Yıldız Elegant A3 TME
  • Akkar Churchill 812
  • Retay Masai Mara Bronze Pure
  • Çifsan ÇSP 555
Ahmet ARIKAN
1987-Burdur / Yeşilova

Çevrimdışı Mustafa ÜNAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Yivsiz tüfek için sağlık ocağından alınan geçerlidir. bana 3 ay önce ruhsat yenilemek için aldığımda sorun çıkarmadılar. Eğer konu yivli tüfek veya tabanca ise işler değişir.

Abi, yivsiz av tüfeği rushat talebinde bulunan Mustafa ÜNAL diye belirtmiş raporda ama benim internette bulduğum rapor ile herşey aynı araya 3 poliklinik sıkıştırmış. Ek paramı verecez bunlar için acaba?
1985-İstanbul

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
Raporu alacağın herhangi bir hekim değil aile hekimi. Bu hekimin amacı senin her türlü hastalığına hakim olması. Aile hekimin senin psikolojik veya nörolojik bir rahatsızlığın olup olmadığını bildiğinden dolayı bu raporu vereblir. Bu raporu devlet hastanelerinden değilde sağlık ocağından verilmesinin sebeplerinden birisi bu diğeri de hastanelerdeki yoğunluğun önüne geçmek. 2. resmi göremiyorum şirkette bazı sitelere yasaklama olduğundan dolayı, kusura bakma. Ama dediğim gibi tabanca veya yivli tüfek içinse devlet hastanesinden alınması şart. ve gerçekten psikolojik teste tabi tutuyorlar saçma sapan sorularla :D

Çevrimdışı Oğuz YÜCE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
benim aile hekimim vermiyor onu ne yapmalıyım sizce abilerim ?
Oğuz YÜCE
1992 istanbul
Sabır kurtuluşun anahtarıdır...

Çevrimdışı Yunus OFLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
emliyette böyle çok saçmalıklar var
ikinci tüfeğimi alırken tüm belgeleri yenilememi ve yeniden 25 lira harç parası yatırmamı istemişti
tüm belgeleri yeniledim ve harcı yatırdım
acaba görevli memur yanlış yapmadımı
1994 OF

Çevrimdışı Mustafa ÜNAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Raporu alacağın herhangi bir hekim değil aile hekimi. Bu hekimin amacı senin her türlü hastalığına hakim olması. Aile hekimin senin psikolojik veya nörolojik bir rahatsızlığın olup olmadığını bildiğinden dolayı bu raporu vereblir. Bu raporu devlet hastanelerinden değilde sağlık ocağından verilmesinin sebeplerinden birisi bu diğeri de hastanelerdeki yoğunluğun önüne geçmek. 2. resmi göremiyorum şirkette bazı sitelere yasaklama olduğundan dolayı, kusura bakma. Ama dediğim gibi tabanca veya yivli tüfek içinse devlet hastanesinden alınması şart. ve gerçekten psikolojik teste tabi tutuyorlar saçma sapan sorularla :D
Zaten bu isi yapan aile hekimi :)
Kendisi bi onay verdi ve 3 poliklinige daha gitmem gerektigini soyledi. Almaya calistigim yivsiz av tufegi. Rapordada boyle yaziyo zaten.
Bu isi nasil cozerim diger polikliniklere gitmeden acaba?
1985-İstanbul

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
Sen sağlık raporunu matbu (basılı) evrak olarak bir yerden mi aldın? çünkü olması gerekenin örneği burda http://www.erasmusum.com/showthread.php?tid=1057&pid=10028#pid10028

Çevrimdışı Mustafa ÜNAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Sen sağlık raporunu matbu (basılı) evrak olarak bir yerden mi aldın? çünkü olması gerekenin örneği burda http://www.erasmusum.com/showthread.php?tid=1057&pid=10028#pid10028

Ben sağlık raporunu sağlık ocağından kendi aile hekimimden aldım. Emniyetle konuştuğumda bile aile hekiminden rapor alcaksın demişti diğer poliklinikleri falan hiç söylemedi. Benim doktor niye böyle bişey yaptı anlamadım. Ve gene alsam aynı şeyi verecek. Nasıl çözerim acaba bu durumu?
1985-İstanbul

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Yivsiz Av Tüfeği Sağlık Raporu ( Olması gereken bumudur? )
« Yanıtla #10 : 07 Ocak 2014, 22:19:44 »
daha önce pisikolojik tedavi filan gördünmü yada ameliyat filan geçirdinmi birde bunu buraya sorma gereği neden duydun doktoruna sorsaydın keşke istersen şöyle birşey dene
doktorun verdiği raporu götür emniyete ver onlar bakalım ne diyecek tabi tek başına verme diğer evraklarınla dosyaya koy öyle götür. birde doktorun senden şüphelendiyse
böyle birşey yapmış olabilir rapor almak için gittiğinizde çok sağlıklıymış hissi vermeye çalışmayın en azından başı ağrıyormuş gibi yapsaydın doktorun pisikolojinden şüphelenmiş olabilir yeni okudum raporunu onda sorun yok dosyana koy götür üstteki kanun maddelerini boş ver en alttta ne yazıyor sakınca yoktur
« Son Düzenleme: 07 Ocak 2014, 22:26:22 Gönderen: Yavuz YILDIZ »
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimdışı Ömer AKAGÜNDÜZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 07 Ocak 2014, 22:27:22 »
Eger doktor kişi hala işlem yapmak istemiyorsa, buyrun konu ile ilgili yazılı açıklama ;

Konuyla ilgili dayanak: Bunla ilgili olarak 5258 sayılı aile hekimliği uygulaması hakkında kanunun hizmetin esasları başlıklı 5nci maddesi 3ncü fıkrasında ilgili mevzuatta birinci basamak sağlık kuruluşları ve resmi tabiblerce düzenlenmesi gereken her türlü rapor sevk evrakı reçete ve sair belgeler, aile hekimliği uygulamasına geçilen yerlerde aile hekimleri tarafından düzenlenir. Yivsiz av tüfeği için gereken tek hekim raporunun aile hekimi tarafından verilebileceği, aile hekimlerinin kaşelerinin ve ıslak imzalarının bu raporların tanzimi için yeterli olacağı temel sağlık hizmetleri genel müdürlüğünce uygun mütala edilmiştir.

T.C. Sağlık Bakanlığı
Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Dr. Seracettin ÇOM
Genel Müdür V.
(alıntıdır:http://www.tabancatufek.com/forum2/showthread.php?tid=8810)
1995 istanbul

The following users thanked this post: Hasan AKSU, Sabahattin KARAHAN

Çevrimdışı Mustafa ÜNAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 07 Ocak 2014, 22:29:46 »
daha önce pisikolojik tedavi filan gördünmü yada ameliyat filan geçirdinmi birde bunu buraya sorma gereği neden duydun doktoruna sorsaydın keşke istersen şöyle birşey dene
doktorun verdiği raporu götür emniyete ver onlar bakalım ne diyecek tabi tek başına verme diğer evraklarınla dosyaya koy öyle götür. birde doktorun senden şüphelendiyse
böyle birşey yapmış olabilir rapor almak için gittiğinizde çok sağlıklıymış hissi vermeye çalışmayın en azından başı ağrıyormuş gibi yapsaydın doktorun pisikolojinden şüphelenmiş olabilir

Doktora sadece boynumdan ameliyatla parça alındığını söyledim ve sonucun yağ bezesi olduğunuda söyledim. Tüfeği ne için alıyosun diye sordu tabi av için olduğunu da söyledim. Doktora ben sadece senden aldığım rapor yeterli diye biliyodum niye böyle bişey oldu diye sordum tabi ama prosedür böyle dedi bana. Şimdi 4 bölüme gitmek gerçekten sıkıntı işten izin vs. çok uğraştıracak. Emniyete gidip sorcam ama böyle bi yazı varken arada bu şekil kabul etmezler heralde.
1985-İstanbul

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #13 : 07 Ocak 2014, 23:02:32 »
Mustafa bey normalde Aile Hekimleri bu raporu verebiliyorlar ancak alttaki bir Aile hekimi yazısında da görüldüğü gibi kendilerine göre; bence de haklı olarak işi yokuşa sürüyorlar... bu konudaki yasal mevzuat değişmedikçe bu sıkıntı da yere ve hekime göre devam edecektir...

Kaynak Alıntı ;
http://www.sagliktagundem.com/haber/aile_hekimi_soruyor.htm

Aile hekimi soruyor
Aile hekimleri av tüfeği ruhsatı için istenen ve 5 branşta uzman oluru gerektiren sağlık raporunu nasıl versin!?

30.01.2011 01:46:37

Halen yürürlükte olan yasa gereği av tüfeği kullanımı için istenen raporun, geçmişte sağlık ocaklarınca verilebildiği, şimdi ise sağlık ocakları devre dışı kaldığı için aile hekimlerinden istendiği belirtiliyor. Ancak, 5 ayrı dalda uzman oluru gerektiren raporun aile hekimlerince verilmesi durumunda yasaya aykırı davranılmış olacağı ifade ediliyor.
Öte yandan rapor vermeye yetkisi olmadığını söyleyen aile hekimlerine de baskı yapıldığı öne sürülüyor.

SIKINTI VE ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Av tüfeği konusunda yaşanan sıkıntıyla ilgili olarak aile hekimleri şu bilgiyi veriyor:
“2521 sayılı yasa avda ve sporda kullanılan tüfek ve nişan tabancası almak için akıl sağlığı ve nörolojik yönden tam bir sağlık raporu istenmektedir.
Ancak,İçişleri Bakanlığının 27.11.1998 tarihli Sağlık Bakanlığından isteği ve Sağlık Bakanlığının da 12.10 2004 tarihli yazısı ile yivsiz av tüfek raporları sağlık ocaklarından da verilebilir denilmektedir. Bu yazı halen geçerliliği sürdürmektedir.
2010 yılı itibariyle tüm Türkiye aile hekimliğine geçmiş bulunmaktadır. Bu iş şimdi aile hekimlerinden istenmektedir.Çıkış amacı zamanında sadece sağlık ocaklarına gelir,döner sermaye olsun diye çıkarılmış bir bakanlık uygulamasıydı.Hatta tüfek raporu almak isteyenler sağlık ocaklarının eksiklerini ve ihtiyaçlarını karşılamaya da razı oluyorlardı.
Çok ciddi bir muayene, isteyen av tüfeği, sağlık raporu aile hekimlerinden talep edilmektedir. Ben bir aile hekimi olarak 5 ana branştan alınması gereken rapor için kişiyi nasıl değerlendirebilirim? Çalıştığımız yerlerde kişinin nasıl göz, nörolojik, ortopedi, dahiliye, psikiyatri gibi klinik gözlem ve tahlile dayanarak verilecek kararların muayenesini bana verilen 10 metrekare yerde nasıl yapabilirim? Tıp fakültesinde aldığım 20 günlük bir nöroloji-psikiyatri stajı ile gelen kişinin ben madde bağımlısı veya göz problemi olduğunu anlamam, ne bilgim ne de donanımım uygundur.
Çalıştığız yerler güvenlik- şehre uzaklık sorunu olan ve çoğu yerde jandarma bölgesi olan kasabalardır. Tüfek raporu almak isteyen önce ve direk aile hekimine başvuruyor. Eğer siz vermek istemezseniz önce aile hekimine tıbbi veya binanıza yardım yapayım teklifinde bulunuyor. Yine kabul etmezseniz bu şehirden uzak, güvenliği olmayan yerde sizi tehdit ediyor. Eğer, siz direnirseniz kişi bu raporu başka aile hekiminden almak için müracaat ediyor. Herhangi bir aile hekiminden alıyor.
Bu kadar önemli olan bir rapor kolayca aile hekimlerince verilmemeli, yeniden bu iş tam teşekküllü hastanelerce yapılmalı? Bunun takibi ise ruhsatı en son imzalayacak kaymakam veya valilikçe yapmalı.
Konu sadece popülist yaklaşım ya da sadece gelir olsun diye değerlendirilen basit bir iş değildir. Ruhsatı alan kişiler bu tüfekleri arabalarında taşıyıp düğünlerde ve maç sonrası kullanıyor. Ve sonucunda birçok kişi vuruluyor.”
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

The following users thanked this post: Hasan AKSU, Sabahattin KARAHAN

Çevrimdışı Mustafa ÜNAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 07 Ocak 2014, 23:17:09 »
Mustafa bey normalde Aile Hekimleri bu raporu verebiliyorlar ancak alttaki bir Aile hekimi yazısında da görüldüğü gibi kendilerine göre; bence de haklı olarak işi yokuşa sürüyorlar... bu konudaki yasal mevzuat değişmedikçe bu sıkıntı da yere ve hekime göre devam edecektir...

Kaynak Alıntı ;
http://www.sagliktagundem.com/haber/aile_hekimi_soruyor.htm

Aile hekimi soruyor
Aile hekimleri av tüfeği ruhsatı için istenen ve 5 branşta uzman oluru gerektiren sağlık raporunu nasıl versin!?

30.01.2011 01:46:37

Halen yürürlükte olan yasa gereği av tüfeği kullanımı için istenen raporun, geçmişte sağlık ocaklarınca verilebildiği, şimdi ise sağlık ocakları devre dışı kaldığı için aile hekimlerinden istendiği belirtiliyor. Ancak, 5 ayrı dalda uzman oluru gerektiren raporun aile hekimlerince verilmesi durumunda yasaya aykırı davranılmış olacağı ifade ediliyor.
Öte yandan rapor vermeye yetkisi olmadığını söyleyen aile hekimlerine de baskı yapıldığı öne sürülüyor.

SIKINTI VE ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Av tüfeği konusunda yaşanan sıkıntıyla ilgili olarak aile hekimleri şu bilgiyi veriyor:
“2521 sayılı yasa avda ve sporda kullanılan tüfek ve nişan tabancası almak için akıl sağlığı ve nörolojik yönden tam bir sağlık raporu istenmektedir.
Ancak,İçişleri Bakanlığının 27.11.1998 tarihli Sağlık Bakanlığından isteği ve Sağlık Bakanlığının da 12.10 2004 tarihli yazısı ile yivsiz av tüfek raporları sağlık ocaklarından da verilebilir denilmektedir. Bu yazı halen geçerliliği sürdürmektedir.
2010 yılı itibariyle tüm Türkiye aile hekimliğine geçmiş bulunmaktadır. Bu iş şimdi aile hekimlerinden istenmektedir.Çıkış amacı zamanında sadece sağlık ocaklarına gelir,döner sermaye olsun diye çıkarılmış bir bakanlık uygulamasıydı.Hatta tüfek raporu almak isteyenler sağlık ocaklarının eksiklerini ve ihtiyaçlarını karşılamaya da razı oluyorlardı.
Çok ciddi bir muayene, isteyen av tüfeği, sağlık raporu aile hekimlerinden talep edilmektedir. Ben bir aile hekimi olarak 5 ana branştan alınması gereken rapor için kişiyi nasıl değerlendirebilirim? Çalıştığımız yerlerde kişinin nasıl göz, nörolojik, ortopedi, dahiliye, psikiyatri gibi klinik gözlem ve tahlile dayanarak verilecek kararların muayenesini bana verilen 10 metrekare yerde nasıl yapabilirim? Tıp fakültesinde aldığım 20 günlük bir nöroloji-psikiyatri stajı ile gelen kişinin ben madde bağımlısı veya göz problemi olduğunu anlamam, ne bilgim ne de donanımım uygundur.
Çalıştığız yerler güvenlik- şehre uzaklık sorunu olan ve çoğu yerde jandarma bölgesi olan kasabalardır. Tüfek raporu almak isteyen önce ve direk aile hekimine başvuruyor. Eğer siz vermek istemezseniz önce aile hekimine tıbbi veya binanıza yardım yapayım teklifinde bulunuyor. Yine kabul etmezseniz bu şehirden uzak, güvenliği olmayan yerde sizi tehdit ediyor. Eğer, siz direnirseniz kişi bu raporu başka aile hekiminden almak için müracaat ediyor. Herhangi bir aile hekiminden alıyor.
Bu kadar önemli olan bir rapor kolayca aile hekimlerince verilmemeli, yeniden bu iş tam teşekküllü hastanelerce yapılmalı? Bunun takibi ise ruhsatı en son imzalayacak kaymakam veya valilikçe yapmalı.
Konu sadece popülist yaklaşım ya da sadece gelir olsun diye değerlendirilen basit bir iş değildir. Ruhsatı alan kişiler bu tüfekleri arabalarında taşıyıp düğünlerde ve maç sonrası kullanıyor. Ve sonucunda birçok kişi vuruluyor.”

Yorum için teşekkürler abi. Banada bu durumun en mantıklı açıklaması bu gibi geldi.
Aile hekimim ile bir kere daha konuşmayı düşünüyorum beni uğraştırmaması için. Ama fikrini değiştirmek zor o yüzden muhtemelen çekicem başıma geleni :)
1985-İstanbul

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 07 Ocak 2014, 23:26:48 »
belki yeni bir uygulama olabilir bildiğim kadarıyla iç hastalıkları nöroloji piskiyatri göz hastalıkları raporları tabanca ve yivli tüfekler için isteniyor ben yivsiz av tüfeği ruhsatı için  geçen sene aile hekimime gittim herhangi bir muayene olmadım sadece bir resim istedi doktor resmi yapıştırıp mühürledi imzaladı hepsi bu kadar 2 gün içindede ruhsatım çıktı
1985
BURSA

Çevrimdışı Mustafa ÜNAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 07 Ocak 2014, 23:32:31 »
Peki ben bu ruhsatı bu polikliniklere gidip muayene olarak çıkartıcam sonunda gibi görünüyo.
Bu şekil yaptığımda eski usül olduğu gibi 150tl gibi bir ücret ödemem gerekirmi yoksa doktorların onayını almam yeterli olurmu?
1985-İstanbul

Çevrimdışı Yener HACIOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 07 Ocak 2014, 23:36:52 »
Arkadaşım 6 ay oldu bende yeniledim.aile hekimi vermek istemedi devlet hastanesinde de ben sürünmek istemedim.Velhasıl aile hekimimle konuştum çok sıradan bir rapor yazdı verdi, gittim ruhsatı yeniledim.emniyet rapor konusunda sıkıntı yapmıyor sıkıntı aile hekimlerinde.onlara ben yazı götürdüm ,onlarda bana yeni yazıdan bahsettiler sonuç iki taraflıda olabiliyor.Çok yıpranmıştım o dönemde Allah yarımcın olsun.
lYener.HACIOĞLU-1977-SAKARYA_İSTANBUL

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 07 Ocak 2014, 23:41:57 »
Doktora sadece boynumdan ameliyatla parça alındığını söyledim ve sonucun yağ bezesi olduğunuda söyledim. Tüfeği ne için alıyosun diye sordu tabi av için olduğunu da söyledim. Doktora ben sadece senden aldığım rapor yeterli diye biliyodum niye böyle bişey oldu diye sordum tabi ama prosedür böyle dedi bana. Şimdi 4 bölüme gitmek gerçekten sıkıntı işten izin vs. çok uğraştıracak. Emniyete gidip sorcam ama böyle bi yazı varken arada bu şekil kabul etmezler heralde.
normal götür teslim et emniyete bence birşey olmaz zaten sakınca olsa oraya yazardı şu isimli şahıs ın yivsiz tüfek satın alması uygun görülmemiştir diye
emniyete sorma bu nedir diye normalmiş gibi ver dosyada bakar bu olmaz derlerse artık gidersin
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimdışı Mustafa ÜNAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 07 Ocak 2014, 23:49:54 »
normal götür teslim et emniyete bence birşey olmaz zaten sakınca olsa oraya yazardı şu isimli şahıs ın yivsiz tüfek satın alması uygun görülmemiştir diye
emniyete sorma bu nedir diye normalmiş gibi ver dosyada bakar bu olmaz derlerse artık gidersin

Valla bu hepsinden kolay gibi geldi :D ilk olarak bunu deneyim kapı kapı gezmekten iyidir. Ama benim resmini attığım rapora bakarsan açık açık yazmış bu rapor bu kişilerinde onayından sonra geçerli olacaktır diye.
1985-İstanbul

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #20 : 07 Ocak 2014, 23:54:03 »
Tuncay abi 2521 sayılı kanunun 10. maddesinin B fıkrasının 3. bendinde " Silah taşımasına engel halinin bulunup bulunmadığını gösteren sağlık raporu" şeklinde geçiyor. Yani o doktorun serzenişi hatalı. Nörolojik ve psikolojik muayane yivli tüfek ve tabancalarda isteniyor..Ömer Akagündüz beyin paylaşmış olduğu genelge işi bitirmiş zaten.

Çevrimdışı Vedat HARMANCI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 16 Ocak 2014, 08:58:45 »
Ben 14 ocak ta sağlık raporunu Aile hekiminden aldım.Dr.Bayandı. '' Yazık değilmi? ozavallı hayvancıkları öldürüyorsunuz '' diye serzenişte bulundu.Bende kendisine '' Ben ava çıkmıyorum,Trap ve skeet müsabakalarında spor amaçlı kullanıyorum '' dedim.Raporun çıktısı sistemde kayıtlı Yazıcıdan çıktısını aldı, imzalayıp verdi.Bulunduğum ilçe emniyetteki görevli emniyet olarak gelen raporlarda ''Nörolojik ve psikolojik'' sorun olmadığı ibaresinin önemli olduğunu, raporda buna dikkat ettiklerini.Yoksa raporun Resmi kurumdan olduktan sonra nereden alındığının bir öneminin olmadığını beyan etti.
Kısacası Yaşadığımız bölgenin Dr una ve silah ruhsatta görevli memurların tutum ve davranışlarına göre hareket etmek durumunda kalıyoruz.
1971 İSTANBUL

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #22 : 16 Ocak 2014, 09:07:01 »
Vedat abi bunu söyleyenlerle çok karşılaşıyoruz güya hayvan severler. Bu gibi kişilerin anlamadıkları 1-yedikleri etleri ağaçlardan mı topluyorlar? tavuk ağaçları veya kuzu ağaçları mı var bunların :D 2- asıl hayvan sever avcıdır kuşlara yazık değil mi diyenlerin kaçı evde hayvan besliyor? avcı en az 1 köpek besler 3-4-5 köpeği olan avcılar var bu hayvan sevgisi değil mi? veya sert geçen kışlarda kaç hayvan sever taa dağların başına gidip oralara kuşlar için yem atıyor? Güya doğayı seviyorlar kaçı doğayla beraber olabilmek için bizim gibi karda kışta yazık sıcakta sabahın 4-5inde kalkıp o dağlara koşuyor ki? :) Kuşlara yazık değil mi diyenler düşüncesizce konuşanlardan başkası değil.

Çevrimdışı Mustafa ÜNAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Arkadaşlar rapor olayı bugün sonuçlandı ve diğer belgeler ile emniyete teslim ettim.
Bana raporu veren aile hekimime bi kaç gün önce tekrar gittim bana niye böyle rapor verdin bi sorunmu gördün diye. Yok dedi istesemde doğrudan veremiyorum artık.
Söylenene göre 2014'ten itibaren yivsiz av tüfeği için aile hekiminden alınan sağlık raporunda benim fotoğrafını attığım şekilde 4 bölüm yazıyor ve bu bölümlere normal muayene olacakmış gibi randevu alarak gidip onaylatıyoruz.
Uygulama yeni olduğu için kimsenin haberi yok. Tabanca ve yivli tüfekler için hastanenin sağlık kurulundan işlem başlatarak 250 tl karşılığında heyet raporu alıyosunuz. Benide sürekli sağlık kuruluna yönlendirdiler ve durumu anlattım. Elimdeki sonuçta resmi evrak olduğundan işlem yapmaları gerekiyor. Ben bunu doktorlara anlatmama rağmen 2 tanesi arıza çıkardı ben onaylamam bilmediğim şeyi diye ve sağlık kuruluna gittim doktoru arattırdım ayarı yedikten sonra onayladı.
Özellikle doktorlara geçen sene bu raporu sadece aile hekimim tek başına onaylayabiliyordu demem çözümlemede işe yaradı. Sizede gerekirse bunu öneriyorum.
Fakat şunu bilin artık doğrudan aile hekiminin onayı yetmiyor. İşin komik tarafı emniyette silah ruhsatları ile ilgilenen arkadaşlar bile bunu bilmiyor :)
1985-İstanbul

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
Bu hafta içinde 2 arkadaşım silah ruhsatına başvurdu. 1 tanesi yeni aldı diğeri yenileme yaptı hiç birisinde sorun çıkmadı.. :)