Arkadaşlar rapor olayı bugün sonuçlandı ve diğer belgeler ile emniyete teslim ettim.
Bana raporu veren aile hekimime bi kaç gün önce tekrar gittim bana niye böyle rapor verdin bi sorunmu gördün diye. Yok dedi istesemde doğrudan veremiyorum artık.
Söylenene göre 2014'ten itibaren yivsiz av tüfeği için aile hekiminden alınan sağlık raporunda benim fotoğrafını attığım şekilde 4 bölüm yazıyor ve bu bölümlere normal muayene olacakmış gibi randevu alarak gidip onaylatıyoruz.
Uygulama yeni olduğu için kimsenin haberi yok. Tabanca ve yivli tüfekler için hastanenin sağlık kurulundan işlem başlatarak 250 tl karşılığında heyet raporu alıyosunuz. Benide sürekli sağlık kuruluna yönlendirdiler ve durumu anlattım. Elimdeki sonuçta resmi evrak olduğundan işlem yapmaları gerekiyor. Ben bunu doktorlara anlatmama rağmen 2 tanesi arıza çıkardı ben onaylamam bilmediğim şeyi diye ve sağlık kuruluna gittim doktoru arattırdım ayarı yedikten sonra onayladı.
Özellikle doktorlara geçen sene bu raporu sadece aile hekimim tek başına onaylayabiliyordu demem çözümlemede işe yaradı. Sizede gerekirse bunu öneriyorum.
Fakat şunu bilin artık doğrudan aile hekiminin onayı yetmiyor. İşin komik tarafı emniyette silah ruhsatları ile ilgilenen arkadaşlar bile bunu bilmiyor