iyi malı ucuza kapatma düşüncesinde olmayan hiçkimseyi kazıklayamaz turgut mor..... bu adam zaten güvensiz bir tip,elinde nadiren süper görünümlü köpeklerde oluyor öyle bir kurzhaar hatırlıyorum... fiyatıda standart 750 tl.... köpegin avı süper olsada 750 köpek avdan habersiz olsada 750 bu adam hangi köpegin iyi hangisinin kötü oldugunuda bilmez...yani alan zar atmış oluyor....
dolandırıcı raki belgeseli vardı bir yudum insanda... rakide türk sinamasının eski güzellerinden melike zobunun babasıymış..... adan yemin ediyorum... döviz kaçakçılıgı işinde beni kazıklamaya çalışanları kazıklamışımdır... beni kazıklamaya çalışmayan hiçbir kimseyi dolandırmamışımdır diye yeminbilla etti....
biraz araştırdım fazla bir bilgi bulamadım,raki hakkında aşagıdaki yazıyı buldum....
80 li yılların büyük dolandırıcısıdır.gerçek adı güney zobu dur.
"Raki oyunu kurallarına göre oynayan usta bir dolandırıcıydı. Avlarını, kapalı ekonomi modelinin vurguna heveslendirdiği ensesi kalınlar arasından seçerdi. Uzmanlık alanı, döviz alım satım işleriydi. Piyasadaki kurun çok altında bir fiyatla döviz satmayı vaat ederek kandırdığı kurbanlarını peşine takar, çift kapılı binalara götürürdü. Banknot tomarlarıyla ön kapıdan girip, diğerlerinden sıvışan Rakiyi bekleyen dövizzedelerin oracıkta ağaca döndükleri rivayet olunurdu. Yapılan iş yasadışı olduğundan, kurbanlar yedikleri tokadı sineye çekmek zorunda kalırlardı."
uğur dündar ın yazısından alıntıdır.
buda başka bir bilgi ve resim...
Dolandırıcılar kralı
BİR YUDUM İNSAN
resimGazeteci Nebil Özgüntürk'ün hazırladığı ve iki haftada bir tekrar bölümlerin yayınlandığı yapımda bu gece Dolandırıcılar kralı Raki'nin yaşam öyküsü ekrana gelecek. Şimdi çocukluğunun geçtiği Cihangir'de bir su istasyonu işleten, bir zamanlarsa olmadık şeyleri satarak dolandırıcılığı ile efsaneleşmiş Raki'nin hayatını konu eden program, daha önce izleme olanağı bulamayanlar için bir fırsat olabilir.
ATV / 23.50