Gönderen Konu: Sentetik mi Ceviz mi Özel yapım mı?  (Okunma sayısı 3469 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mehmet şenol

• Ziyaretçi
Sentetik mi Ceviz mi Özel yapım mı?
« : 06 Ocak 2014, 18:37:42 »
Ustalarım yeni bir tüfek almak istiyorum( stoeger mod2000 deluxe- stoeger mod3500); kararsız kaldım.Ne önerirsiniz? Bir de geçen av bayisinde  mod2000 omuzladım ve tüfek devamlı pazı kısmına takıldı. Bunu kestirmek yerine sıfır kendime uygun farklı x markasının kundağını taktırsam bana uygun olanı. Siz ne dersiniz? Sizin cevrenizde böyle modifiye ettiren var mı,sonuc ne oldu? Siz ne önerirsiniz?

Çevrimdışı Barış SERT

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Sentetik mi Ceviz mi Özel yapım mı?
« Yanıtla #1 : 06 Ocak 2014, 21:08:32 »
           Mehmet bey kardeşim, ben de yakın zaman önce m2000 deluxe modelini aldım ve dipçiği bana da biraz uzun geldi. Stoeger'den Erhan bey Mehmet Haniç adında bir tüfek ustasının telefonunu verdi. Telefonla konuşup adresini aldıktan sonra boş bir zamanımda atlayıp adamın dükkanına gittim. Adam sağolsun 1 buçuk saat uğraştıktan sonra benim kol ölçülerime göre tüfeği kısalttı. Şu anda çok da memnunum. Eğer bana sorarsan sen de beğendiğin tüfeği alıp kendine göre kısalttır.
           Bir de tüfeği omuzladığında, sürekli pazı kısmına takıldığını söylemişsin. O biraz da dipçikteki darbe emici kauçuk ped yüzünden. İstersen dipçiği hiç kestirmeyip, sadece o pedi çıkarıp, süperpozelerde olduğu gibi daha sert ve kaygan bir malzemeden yaptırabilirsin. Böylece elbisene sürtünürken daha rahat hareket edeceği için seni de rahatsız etmemiş olur. Diyeceksin ki o zamanda omzuma tepme fazla olacak. Ama otomatik tüfeklerde tepme çok az olduğu için seni rahatsız edeceğini düşünmüyorum.
           M3500 konusu na gelince, hala tartışılan bir konu. Bana sorarsan tamamen gereksiz bir tüfek. M2000'in fişek yatağı 70mm olanı olsa ben şahsen onu alırdım. İnsanlar hiçbir zaman kullanmayacakları bir süper magnum tüfeği neden alır hala anlayabilmiş değilim doğrusu.

Ne ile ateş ettiğin, nasıl ateş ettiğinin yanında önemsiz bir ayrıntıdır!!

İstanbul-1980

mehmet şenol

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 06 Ocak 2014, 22:07:49 »
İlk başta cevap için teşekkür ederim Barış Bey. Zaten böyle bir düşünceye sizin tüfeği gördükten sonra karar verdim desem yalan olmaz  :D Ama hafta sonunda bir arkadasla gorustum az bucuk tufekle bulasıgı olan arkadasla, o dedi ki tüfekte bir ağırlık merkezi vardır eğer kestirirsen o bozulabilir, siz hiç kestirdikten sonra deneme atışı yaptınız mı? grupman olarak fark yasadınız mı? bu arada ped'i çıkarmak hiç aklıma gelmedi. Bu arada öyle keşke denk gelse şu anda zaten elimde bir çifte var onda az buçuk yaşıyor ve alışığız tepme olayına  ;) bu arada m2000 önerinizi göz önüne alacağım..

Çevrimdışı Barış SERT

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 16 Ocak 2014, 21:01:33 »
                    Mehmet bey, öncelikle mesajınızı geç farkettiğim için cevap yazamadım, kusura bakmayın. Ağırlık, denge bunlar var evet ama sizin kısaltacağınız 1-2 cm çok bişey farkettirmiyor. Ben etmedim açıkcası. Hatta kısalttığımdan beri atışlarım daha rahat ve daha iyi. Tüfeğin dipçiğinde uzun bir civata var bu civatanın ucunu uzun tutmuşlar, isterseniz 2 hatta 3 somun daha takıp dipçiği ağırlaştırabiliyorsunuz. Fırsatım olduğunda resmini çekip size gösteriririm. Saygılar..
Ne ile ateş ettiğin, nasıl ateş ettiğinin yanında önemsiz bir ayrıntıdır!!

İstanbul-1980

Çevrimdışı Uğur ŞENLİK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 17 Ocak 2014, 00:01:30 »
Mehmet bey selamlar
Aynı sorun bendede vardı md2000 tüfeğimin dipçiği uzun geliyordu servise gönderdim eski vursanın plastik dipçik arkalığını takmışlar hem kısaldı
hem de takılma yapmıyor artık.
Bununlada yetinmeyip biraz kör nişancı olduğum için atladım gittim Düzceye kundak ustası Abdullah yavuz beyi ziyaret ettim Aralık ayında
Sağolsun kendisi kundak ölçümü aldı md2000 dipçiğini ona göre ayarladı
ama bu sene hastalıklardan gözümüzü açamadığım için daha deneyemedim.
« Son Düzenleme: 17 Ocak 2014, 00:09:06 Gönderen: Uğur ŞENLİK »
  • Akkar 512 çifte
  • Akkar Altay
  • Armsan 620
Uğur ŞENLİK
1969 zonguldak

mehmet şenol

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 17 Ocak 2014, 10:47:03 »
Barış ve Uğur abi ilk başta ikinizi de teşekkür ediyorum cevaplarınız için. Bir ara kafam karışıp Akdaş 212'le Stoeger arasında gittim geldim. Ama şu sıra artık hakkımı  stoegerden yana kullanmayı tercıh etmıs bulunmaktayım. Muhtemelen aldıgım tufek modıfıye olacak ve de mod2000 alacagım. Geçende Stoegerı almaya ; izin ıcın Emnıyete gıttım.  Elımde bır rus Baıkal vardı, yeni tüfek  almak için bu tüfeğin ruhsatı yenıletmem gerektiğini söylediler. Şu anda tüfek dosyasının Bayburt'tan gelmesini bekliyorum.15 gun bekleme suresı bıctıler. Stoegerı Alınca ilk iş fotoyu buraya yuklemek olacak ve de sızın ustalarınızla ırtıbata gecmek. Bu tüfeğin markasında karar almak için 2 ayımı harcadım.. Buna da beni sevk eden ; yanımda giden avcıların otomatik tüfekleri oluyor, arkadaşların avlarının genelde canlarını almak çifte(Baikal'la)  bana nasip oluyor :) Onlarla aynı duruma düşmek istemiyorum..

Çevrimdışı Uğur ŞENLİK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 17 Ocak 2014, 17:35:11 »
Şimdiden hayırlı olsun Mehmet bey Allah kaza bela vermeden kullanmak nasip etsin
tüfeği avda bir kullanın memnun kalacağanızdan eminim
resimleri bekliyoruz.
  • Akkar 512 çifte
  • Akkar Altay
  • Armsan 620
Uğur ŞENLİK
1969 zonguldak