Mehmet bey kardeşim, ben de yakın zaman önce m2000 deluxe modelini aldım ve dipçiği bana da biraz uzun geldi. Stoeger'den Erhan bey Mehmet Haniç adında bir tüfek ustasının telefonunu verdi. Telefonla konuşup adresini aldıktan sonra boş bir zamanımda atlayıp adamın dükkanına gittim. Adam sağolsun 1 buçuk saat uğraştıktan sonra benim kol ölçülerime göre tüfeği kısalttı. Şu anda çok da memnunum. Eğer bana sorarsan sen de beğendiğin tüfeği alıp kendine göre kısalttır.
Bir de tüfeği omuzladığında, sürekli pazı kısmına takıldığını söylemişsin. O biraz da dipçikteki darbe emici kauçuk ped yüzünden. İstersen dipçiği hiç kestirmeyip, sadece o pedi çıkarıp, süperpozelerde olduğu gibi daha sert ve kaygan bir malzemeden yaptırabilirsin. Böylece elbisene sürtünürken daha rahat hareket edeceği için seni de rahatsız etmemiş olur. Diyeceksin ki o zamanda omzuma tepme fazla olacak. Ama otomatik tüfeklerde tepme çok az olduğu için seni rahatsız edeceğini düşünmüyorum.
M3500 konusu na gelince, hala tartışılan bir konu. Bana sorarsan tamamen gereksiz bir tüfek. M2000'in fişek yatağı 70mm olanı olsa ben şahsen onu alırdım. İnsanlar hiçbir zaman kullanmayacakları bir süper magnum tüfeği neden alır hala anlayabilmiş değilim doğrusu.