Gönderen Konu: 103 CE tek patlama sıkıntısı  (Okunma sayısı 6347 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
103 CE tek patlama sıkıntısı
« : 05 Ocak 2014, 23:42:19 »
Merhaba Arkadaşlar ;
Huğlunun 103 c serisinden yada diğer serilerinden poze kullananlara bir soru sormak istiyorum . Alt namlı patlıyor sonra ust namlu patlamıyor. Nedenini bir türlü çözemedim fakat tahminim ilk fişek patladığında selektör araya geliyor tetiğin çekilmesini engelliyor emniyeti kapat selektör düzelt aç patlıyor.Bi kaç kez yapmıştı ama sık olmaya başladı ve hep de avda başıma geliyor çok can sıkıcı bir durum . Böyle bir arıza ile karşılaşan oldumu ?
Teşekkürler
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Necdet KAPLANOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: 103 CE tek patlama sıkıntısı
« Yanıtla #1 : 06 Ocak 2014, 09:27:40 »
Bende de aynısı olmuştu ilk aldığımda , hep tek patlıyor selektör değiştirince ikinci patlıyordu, çözüm şöyle;
ilk patlamadan sonra ikinci patlamadığında yine aç kapa selektör değiştirerek patlatın,
tüfeği kırmadan önce tekrar güvenliği açıp selektörü diğer namluya alın,
şimdi tüfeği kırarak tekrar fişek koyup kurabilirsiniz, tak tak patlayacaktır sorunsuz. Ve yine sorunsuz patlamayada devam eder, selektör değiştirme olayında sorunmu var bizmi kullanamıyoruz anlamadım, tüfek kurulu vaziyetteyken değiştirince sorun oluyor.
1988-izmir

Çevrimdışı Hayati ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 06 Ocak 2014, 12:01:12 »
Ben de 103 de kullanıyorum arka arkaya atış yapınca  sorun olmuyor alt üst  ikisi de patlıyor ama mesela ilk atışı alt namlu ile yaptın biraz bekledin ikinci atışı üst namlu ile yapamıyorsun alt namlu da boş fişek olduğu için patlamıyor.Sürekli ilk atış yapacağın namluya fişek koymak gerekiyor.
Hayati ÖZKAN
EDİRNE
1980

Çevrimdışı Tolga GÜVENDİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 06 Ocak 2014, 13:15:45 »
Ben de 103 de kullanıyorum arka arkaya atış yapınca  sorun olmuyor alt üst  ikisi de patlıyor ama mesela ilk atışı alt namlu ile yaptın biraz bekledin ikinci atışı üst namlu ile yapamıyorsun alt namlu da boş fişek olduğu için patlamıyor.Sürekli ilk atış yapacağın namluya fişek koymak gerekiyor.

ben de FE kullanıyorum çok şaşırdım böyle bişey nasıl mümkün olabilir ki,,tetiği çekince selektörün hiç kımıldamaması lazım? bence fabrika ile bi görüşün
Tolga GÜVENDİK
1990 / MANİSA
ImgLand.net image

Çevrimdışı Hayati ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 06 Ocak 2014, 14:42:13 »
Selektörle ilgili bir durum değil zaten bu selektör kıpırdamıyor.
Hayati ÖZKAN
EDİRNE
1980

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #5 : 06 Ocak 2014, 17:15:50 »
Selektör sırasını çevirince düzelmesinden bahsediyorsunuz, değil mi. Horoz düşürme sırası değiştirildiğinde sorun olmuyor yani.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 06 Ocak 2014, 21:47:07 »
Yani bendeki sorun dediğim gibi her zaman olan bişey değil fakat öyle ters yerde oluyor ki al tüfeği fırlat yani .Gerçi artık tepki bile vermiyorum bu sene o yüzden kaçırdığım epey oldu gerçi . Neyse ben hala sorunumu tam çözebilmiş değilim zaten şu yüzden oluyor diye tespit edebilseydim direk fabrikaya yollardım fakat sorunu tespit edemeden yollamak istemiyorum .Çünkü aynı sorunla tekrar gelebilir .
Deneme  yapacağım zaman hiç bir sorun olmuyor tak tak atıyor ama dediğim gibi bazen alt namlu patlıyor ve üst namluya sıra geldiğinde tetiği çekemiyorum o zaman emniyeti kapatıp selektör düzeltip emniyeti açtığımda patlıyor anca .Normalde selektör sağda olduğunda alt solda olduğunda üst namlu patlıyor.Ben sağda kullanıyorum genelde ve alt namlu patladıktan sonra sanırım selektör ortaya kayıyor biraz ve tetiği çekmemei engelliyor.
Bu arada Volkan Bey umarım sorunuza da cevap olmuştur .
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 06 Ocak 2014, 21:51:16 »
Bende de aynısı olmuştu ilk aldığımda , hep tek patlıyor selektör değiştirince ikinci patlıyordu, çözüm şöyle;
ilk patlamadan sonra ikinci patlamadığında yine aç kapa selektör değiştirerek patlatın,
tüfeği kırmadan önce tekrar güvenliği açıp selektörü diğer namluya alın,
şimdi tüfeği kırarak tekrar fişek koyup kurabilirsiniz, tak tak patlayacaktır sorunsuz. Ve yine sorunsuz patlamayada devam eder, selektör değiştirme olayında sorunmu var bizmi kullanamıyoruz anlamadım, tüfek kurulu vaziyetteyken değiştirince sorun oluyor.
Necdet Bey ; yanlış anlamayın da aynı sorunun sizde olmasına sevindim :) Çünkü en azından bir kullanıcı olarak çözüm önerileriniz yeterli olacaktır.Ancak ben patlamadığında neden bunlarla uğraşayım ki ? Ben kaliteli sağlam olsun diye onca yerli tercih arasından Huğlu yu seçtim oda böle sorun yaparsa sıkıntı olur . Çözüm yolunuz gerçekten karışık geldi :
Patlamadğı zaman tüfeği mi emniyeti mi açıp kapatabilirim . Yada sizden ricam şu olacak . Bu problem ile nasıl karşılaşılıyor ? Yani ne yaptığım yada yapmadığım için bu problem oluyor ? Önce onu deneyerek onu bi bulmam lazım sonrada çözüm yoluna ki gerekirse sezon sonu fabrikaya yollamayı düşünüyorum.
Teşekkür ederim
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 06 Ocak 2014, 21:53:49 »
Bu da bir problemdir sonuçta mesela köpek fermada ben attım birine düştü ama köpek halen fermada ve ikinci kuşa atacam birazda bekledim diye patlamayacak mı yani ? İlle aç kapa mı yapmam lazm tüfeği.Yada diyelimki selektör sağda (önce alt namlu ) iken atış yaptım alt namlu patladı sıra üste geldi bir süre sonra atış yapacam diye selektör ü sola mı almam gerekecek ?
teşekkür ederim cevabınız için
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #9 : 06 Ocak 2014, 22:03:34 »
Kardesim bahsettigin badit bir sorun kooperatife gonder cozerler
  • Le Fusil Darne Saint-Etienne V 19 Paris France

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #10 : 06 Ocak 2014, 22:18:06 »
Eğer dipçiği söküp tetik düşürürseniz veya selektörü oynarsanız nerden kaynaklandığını görebilirsiniz. Seçici (selektör) "T" biçimli bir profildir. İlk atışınız seçicinin sağ-sol pozisyonuna göre "T" nin kenarlarından birinin üzerindedir. İlk çekişten sonra ikinci çekiş görevini orta kısıma devreder. Çok basit aslında ama anlatması uzun. Söküp bakarsanız hemen anlarsınız. O esnada takılma yinelerse neden olmadığını da görürsünüz. Görmeden bilmek imkansız ama tahminen ya çapak gibi bir şeyler var, ya seçici ile tetiğin bağlantı eklemindeki vidada gevşeme var, ya yağsız ya da bir kaç sebep daha olabilir.

Söküp bakabilirseniz belki basit bir müdahale ile kendiniz halledebilirsiniz ama elinize eğe meğe aldınızmı ustalık gerekir. İyi bir usta kolay çözer ama fabrika en iyisi bence.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 06 Ocak 2014, 22:43:18 »
Teşekkür Ederim Emin Bey ve Volkan Bey ; Ben elime eğe alığ uğraşmak istemem açıkçası .Çünkü ustalık isteyen işlere burnumu sokmamayı biraz zor da olsa öğrendim :) Fabrika ile ilgili tek sıkıntım şu : Her zaman olan bir olay olmadğı için 10 fişekle dener sıkıntı yok deyip yollarlar diye korkuyorum yoksa tabiki hemen fabrikaya yollayacaktım bende .O yüzden tam sebebi öğrenirsem ona göre bilgilendirme yapabilirim diye önce bi kullanan arkadaşların böyle sorunları oldumu diye merak edip yazdım . Gelen cevaplar da epey tatmin edici .
Bu arada tüfeğim hiç bir zaman yağsız kalmadı gerçekten.
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Şenay YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 06 Ocak 2014, 23:12:20 »
Ersin bey paylaşımlara göre sorun çok basit..
  • huğlu kop g601 yoto 71 namlu
  • huğlu kop 104 A 76 mamlu
  • Sarsılmaz Leopard y oto 71 namlu
istanbul  Çatalca 1971                                                                         5354139014l

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 07 Ocak 2014, 23:55:39 »
Ersin bey paylaşımlara göre sorun çok basit..
Nedir sorun Şenay Bey ? Teşekkür ederim çözdüğünüz içinde .
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Alper DUMAN

• *
« Yanıtla #14 : 19 Ocak 2014, 20:00:00 »
Dünyanın en berbat tüfeği olsa gerek sinir etti beni huğlu 103 ce. fabrikaya gönderdim yapılmadan geri gelmiş ağzıma geleni sayacam yarın.
  • Beretta S56
  • Fabarm mod ellegi
  • Huğlu çifte
  • pointer
Alper DUMAN
1968 ELAZIĞ

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : 21 Ocak 2014, 22:54:42 »
yeni nesil tek tetiklerin sistemi değiştirmişler..benim 99 103D yenilerden farklı..daha çift patlatma yada yukarıdaki sorunlardan herhangi birini yapmadı 34,36gr ne denk gelirse atarım..10bini buldumu bilmem attığım fişek bulmuştur aşağı yukarı..iyice bozdu bu Huğlu..ne namluları namlu ne sistemleri adam gibi çalışıyor..kapatma vakti geldi geçiyor artık..beceremiyorsan bırakıcan bu işleri...mobil şoklu yedek namlu yaptırıcaktım o tüfeğee..ama vazgeçtim namlu yapmayı beceremiyorlar..büyük huğlu'ya yada Sadık ustaya yaptırıcam yedek namluyu.
« Son Düzenleme: 21 Ocak 2014, 22:57:42 Gönderen: Şahin BİTEN »

Çevrimdışı Kemal BOZKURT

• *
« Yanıtla #16 : 29 Ocak 2014, 23:08:43 »
Ersin bey bu konuyu daha önce bende açtım yazdıklarınıza ekleyecek hiçbir şeyim yok aynen katılıyorum bendede 103 ce var 2010 senesinden beri avdan soğuttu beni hep ferma anlarında yapıyor bu hatayı tam tamına 4 kere fabrikaya gitti ve ilk üçünde aynı hatayla geri gönderdiler ve şöylede bir yazı yazdılar (Tüfeğinizle defalarca kez atış yapılmış ve bir sorun bulunamamıştır kullandığınız fişek markasını değiştirmenizi öneririz dediler) tüfek geldikten sonra dördüncü kezda aynı sorunu yaşayınca son kez gönderdim ve o tüfgeği bi daha istemediği yenisisi istediğimi söyledim yoksa elimde 4 faturada var başka yollara baş vurucam dedim ve ve ve adamların 3 senede çözemediğini ben çözdüm ve tüfeğin emniyetiyle alakalı bir sınıntı olduğunu söyledim ilk atıştan sonra kendini emniyete alıyor ve patlamıyor adamlar telefonda yemin billah bi daha olmaz şuyduda buyduda bende yemin ettim eğer bi daha olursa yemin ediyorum tüfeği paramparça edip bütün forum sitelerinde paylaşıcam kırılan parçalarınıda kargoyla fabrikaya göndericem 4 adet tamir faturasıylada hakkımı arıcam dedim Allaha şükür sezon başından beri sorun yok ama sizden tek istediğim beklemeyin ve hemen gönderin tüfek kendini emniyete alıyor ilk patlamadan sonra bunuda belirtin.Yoksa sizede aynısını derler fişeği değiştirin diye ulan biz aptalmıyız tetik düşmüyorki fişek patlasın ey Allahım ya.Bunları hiç bir yerde yazmadım karalamak olmasın diye ama görüyorumki aynı sıkıntı başkalarındada var çok uyuz bir durum en kısa zamanda halledersiniz inşallah.
Bu arada gerçekten ilgililer haklarını yiyemem ama derdinizi tek bir ustaya anlatın tüfeğinizle bir tek o ilgilensin
Kemal BOZKURT
     ^^RİZE^^
1987 İSTANBUL / Kartal

jpg upload

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 31 Ocak 2014, 23:43:36 »
Ersin bey bu konuyu daha önce bende açtım yazdıklarınıza ekleyecek hiçbir şeyim yok aynen katılıyorum bendede 103 ce var 2010 senesinden beri avdan soğuttu beni hep ferma anlarında yapıyor bu hatayı tam tamına 4 kere fabrikaya gitti ve ilk üçünde aynı hatayla geri gönderdiler ve şöylede bir yazı yazdılar (Tüfeğinizle defalarca kez atış yapılmış ve bir sorun bulunamamıştır kullandığınız fişek markasını değiştirmenizi öneririz dediler) tüfek geldikten sonra dördüncü kezda aynı sorunu yaşayınca son kez gönderdim ve o tüfgeği bi daha istemediği yenisisi istediğimi söyledim yoksa elimde 4 faturada var başka yollara baş vurucam dedim ve ve ve adamların 3 senede çözemediğini ben çözdüm ve tüfeğin emniyetiyle alakalı bir sınıntı olduğunu söyledim ilk atıştan sonra kendini emniyete alıyor ve patlamıyor adamlar telefonda yemin billah bi daha olmaz şuyduda buyduda bende yemin ettim eğer bi daha olursa yemin ediyorum tüfeği paramparça edip bütün forum sitelerinde paylaşıcam kırılan parçalarınıda kargoyla fabrikaya göndericem 4 adet tamir faturasıylada hakkımı arıcam dedim Allaha şükür sezon başından beri sorun yok ama sizden tek istediğim beklemeyin ve hemen gönderin tüfek kendini emniyete alıyor ilk patlamadan sonra bunuda belirtin.Yoksa sizede aynısını derler fişeği değiştirin diye ulan biz aptalmıyız tetik düşmüyorki fişek patlasın ey Allahım ya.Bunları hiç bir yerde yazmadım karalamak olmasın diye ama görüyorumki aynı sıkıntı başkalarındada var çok uyuz bir durum en kısa zamanda halledersiniz inşallah.
Bu arada gerçekten ilgililer haklarını yiyemem ama derdinizi tek bir ustaya anlatın tüfeğinizle bir tek o ilgilensin
Ya Kemal kardeşim düşüncelerimi bu şekilde ispatlamış oldun . Fbrikaya göndericem ama dediğim gibi her zaman olan bir skntı değil fakat avda sürekli oluyor buda can sıkıyor . Ne zaman denicem desem 10 fişek atsam sıkntı olmuyor . Fabrikaya gidince de aynı şey olacak . Problemin neyden kaynaklandığını ve ne zaman yapmadığını bulabilsem ona göre yollucam ve diyecem ki şu olduğunda şu hata oluyor şu olmayınca olmuyor .Onlarda ona göre çözüm blurlar. Geçen sezon sonu yollamadım pişman oldum şimdi de sezon sonunu bekliyorum artık yollamak için . Demek bir tek bende olmuyormuş bunu da öğrenmiş olduk. Peki sen tetik çekince emniyete alıyor deyip yolladığın zaman düzelttiler mi sorunu ? Bir açıklama falan yapıldımı sana ?
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Kemal BOZKURT

• *
« Yanıtla #18 : 02 Şubat 2014, 00:52:54 »
Ya Kemal kardeşim düşüncelerimi bu şekilde ispatlamış oldun . Fbrikaya göndericem ama dediğim gibi her zaman olan bir skntı değil fakat avda sürekli oluyor buda can sıkıyor . Ne zaman denicem desem 10 fişek atsam sıkntı olmuyor . Fabrikaya gidince de aynı şey olacak . Problemin neyden kaynaklandığını ve ne zaman yapmadığını bulabilsem ona göre yollucam ve diyecem ki şu olduğunda şu hata oluyor şu olmayınca olmuyor .Onlarda ona göre çözüm blurlar. Geçen sezon sonu yollamadım pişman oldum şimdi de sezon sonunu bekliyorum artık yollamak için . Demek bir tek bende olmuyormuş bunu da öğrenmiş olduk. Peki sen tetik çekince emniyete alıyor deyip yolladığın zaman düzelttiler mi sorunu ? Bir açıklama falan yapıldımı sana ?
Tüfek fabrikaya 4 kere gittiği için özür dilemekten başka dicek bişeye fırsat bulamadılar.
Ben en son yani 4. kez yolladığımda sorunun emniyette olduğunu söyledim her zaman yapmadığını yapıncada tüfeğin kendini emniyete aldığını söyledim.Emniyeti kapayıp açınca patlattığını anlattım onlarda ne var ne yok söküp tahminimcede bütün emniyet tertibatını değiştirdiler Allaha şükürler olsun problem çözüldü, sizdende istediğim aynısını söylemeniz her zaman olmuyor ama oluncada tüfek kendini emniyete alıyor demeniz, hatta beni örnek verin adım Kemal BOZKURT arkadaşım olur deyin kayıtlarından baksınlar aynı sıkıntı bendede var deyin.
İnşallah çözülücek sıkıntınız dert etmeyin.
Ama şunuda söylemeliyimki tamam 4 kez fabrikaya gitti bu tüfek ama yine bi tüfek daha alırsam oda HUĞLU olucak.Hata olur olmaz diye bişey yok önemli olan o hatayı bulup çözmek.
Kemal BOZKURT
     ^^RİZE^^
1987 İSTANBUL / Kartal

jpg upload