Gönderen Konu: MİGREN  (Okunma sayısı 6272 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
MİGREN
« : 05 Ocak 2014, 17:48:28 »
Değerli arkadaşlarım..zaman zaman bu Migren denilen hastalık beni çok fena tutuyor ve etkiliyor..özelliklede avda veya av dönüşünde tutabiliyor..o an dünya ile bağlantım kesiliyor..Işık ve sese müthiş duyarlılık başlıyor..içinizde bu hastalığı yaşayan veya tedavisini bilen varmı?ne zaman geleceği belli olmayan kuvvetli bir başağrısı yüzünden ağrı kesicilerle gezmekten bıktım..tedavisini ve çaresini bilen varsa yazmasını rica ediyorum..teşekkürler
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Alper KAYAR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: MİGREN
« Yanıtla #1 : 05 Ocak 2014, 18:13:27 »
sessiz ve karanlık ortamda dınlenmek.
kafayı usutmemek.
guzel bır agrı kesıcı almak majezik yada keteese keser.
  • Fabarm xlr5
  • Beretta s-55
evdekı huzur zengınlık budur.

1985-SAKARYA

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 05 Ocak 2014, 18:45:01 »
bende muzdaribim..daha önce geçmişti ama tekrar ediyor şimdi.....doğal yollar ile kurtulan var ama tavsiye etmem zararlı olabilir..en güzeli denizsuyu buruna çekmek hemen açıyor..kafaya çiçek balı sürüp yedirip rahatlıyanda var..
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #3 : 05 Ocak 2014, 19:00:07 »
Ben aile hekimiyim.Koruyucu ve atak tedavileri vardır.Bahsedildiği gibi parlak titrek ışık,gürültü stres uykusuzluk gibi tetikleyici etmenlerden mümkün mertebe uzak kalmak gerekir.Çok farklı preparatlar(ilaçlar) denenebiliyor,klasik veya nsai denen ağrı kesiciler,beta blokerler,kortizonlu ilaçlar,migrene spesifik ergotaminler,yeni nesil migren ilaçları,diyet egzersiz,bol sıvı alma vs.Benim tavsiyem durumunuza en uygun tedavi şemasını uygulama olasılığı en yüksek olacağından bir Nöroloji uzmanına görünmeniz.
« Son Düzenleme: 05 Ocak 2014, 19:12:31 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı Emrah GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
  • Emrah GİRGİN
« Yanıtla #4 : 05 Ocak 2014, 21:39:38 »

jpg image hosting
Emrah Girgin
DENİZLİ-ÇİVRİL
...İnanmak yağmur duasına giderken şemsiyeyi yanına almaktır...

Çevrimdışı Emrah GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
  • Emrah GİRGİN
« Yanıtla #5 : 05 Ocak 2014, 21:42:00 »
şaka bir yana bende de var ben apranax kullanıyorum başkasıda beni kesmiyor ama benimki direk girmiyor yavaştan bir yerden başlıyor ilaç kullanmazsam kafamın her yerini kaplıyor ve kusmadan rahatlayamıyorum.geçmiş olsun bu arada epeydirde olmuyor onuda bilmiyom nedendir.

jpg image hosting
Emrah Girgin
DENİZLİ-ÇİVRİL
...İnanmak yağmur duasına giderken şemsiyeyi yanına almaktır...

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 05 Ocak 2014, 22:25:08 »
askerden geldikten sonra çok şiddetli baş ağrıları çektim . aile hekimi  sinüzit deyip sürekli antibiyotik yazıyordu . en sonunda ( 2 sene evvel ) bir nüroloji uzmanına gidip , güzelce muayne oldum . film falan çektiler . sonuç migren çıktı .  didarel adında bi ilaç verdi . şimdi çok şükür arada sırada ufaktan ağrıyor . ama kafayı kesinlikle üşütmemek lazım . geçmiş olsun .
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 06 Ocak 2014, 00:07:38 »
şaka bir yana bende de var ben apranax kullanıyorum başkasıda beni kesmiyor ama benimki direk girmiyor yavaştan bir yerden başlıyor ilaç kullanmazsam kafamın her yerini kaplıyor ve kusmadan rahatlayamıyorum.geçmiş olsun bu arada epeydirde olmuyor onuda bilmiyom nedendir.
Arkadaşlar,öncelikle hepinize çok teşekkür ederim..Afrika metodu hariç tüm önerilerinizi dikkate alacağım..bu vesile ile bu derdi çeken herkese geçmiş olsun diyorum..Emrah bey ağrının geliş tarzı aynı,istifra edersem bende rahatlıyorum..değilse bazı zaman 2 ağrı kesici bile etki etmiyor..majezik midemi etkilediği için alveles kullanıyorum..Yusuf bey didarel'i yazdım bir kenara..araştırmasını yapacağım ilk iş..tekrar herkese çok teşekkür ederim,yorumlarınızı bekliyorum..
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK

Çevrimdışı Fatih ERKAN

• *
« Yanıtla #8 : 06 Ocak 2014, 06:01:41 »
bende muzdaribim..daha önce geçmişti ama tekrar ediyor şimdi.....doğal yollar ile kurtulan var ama tavsiye etmem zararlı olabilir..en güzeli denizsuyu buruna çekmek hemen açıyor..kafaya çiçek balı sürüp yedirip rahatlıyanda var..
Bahsettiğiniz buruna deniz suyu çekme yöntemi sinüzit içindir, sinüslerdeki iltihabı akıtmaya yarar, migrene faydası olur mu bilmem 
1990
Elazığ - Sofya

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
« Yanıtla #9 : 06 Ocak 2014, 07:47:29 »
Sn. Öztürk ,
Başta Yengem -dayımın eşi- olmak  kaydıyla çevremde migren problemi olan pekçok insan  akupunktur uygulamalarıyla ya tamamen yada atak araları  çok uzayıp şiddeti çok düşerek ileri düzeyde tedavi oldular. ..
Nsai dediğimiz Non steroidal anti inflamatuar ilaçlar başta mide ülseri olmak kaydıyla pekçok gastroenterolojik problemin hazırlayıcısıdırlar. .Bu yüzden dikkatle hekim kontrolünde ve mide koruyucusu da denilen (proton bombası inhibitörleri ) ilaçlarla kullanılmalıdır..
Akupunktur u mutlaka tecrübeli bir Hekim e uygulatın ve uygulama süresini uzun tutunuz. .
Hacamat ve sülük tedavilerinde de şifa  bulan veya ciddi rahatlayan Migren hastaları  tanıdım  ama hekim eliyle  yapılır sa önerebilirim..
Her ne yapıyorsanız  Nöroloji uzmanınızın haberi olsun..
Allah şifamızı versin
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 06 Ocak 2014, 08:21:20 »
öncelikle geçmiş olsun, bende bu konudan muzdaripim. Atağı başlatan etmenleri anlamak gerekir özellikle. Kendini tanımak lazım. Bende aç kalınca uykusuzluk olunca ve temiz havada çok sigara içince başlar. Ben cafergot kullanıyorum. Migren atağını hissetiğimde alıyorum bir tane. ilk yarım saat 45 dakika çok önemli. Avmigren kulanıyordum bir ara ancak içinde ki bir madeye duyarlılığım var sanırım aşırı uyku ve halsizlik yapıyor tam bir uyuşturucu etkisi var :) Cafergot hafif ve etkili. Tavsiye ederim. fiyatıda çok uygun.
  • Akkar altay 61slug, 66 seritsiz, 71 seritli
  • Huglu 104A 76cm super poze

Çevrimdışı Barış YILMAZ 41

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 06 Ocak 2014, 09:54:21 »
Ahmet bey,Tuncay beyin yazdıklarını uygulamanız size çok yardımcı olacaktır.
Sülük ve hacamatı tavsiye ederim. bayağı rahatlatır.
Akapunktur biraz daha uzun bir süreç.
Bu üç yöntemide kendim ve akrabalar üzerinde denendi.
Hemen ilk fırsatta sülük koydurun derim. Baharda hacamat sezonunda da hacamat yaptırın.
Standart doktorlar sülük, akapunktur ve hacamata iyi gözle bakmıyorlar. Onlara aldırma derim. İşi ustasına yaptırın ama.

Bağlantıyı inceleyin isterseniz.
http://www.migrentedavi.org/tibbi-suluk-tedavisi/

Sn. Öztürk ,
Başta Yengem -dayımın eşi- olmak  kaydıyla çevremde migren problemi olan pekçok insan  akupunktur uygulamalarıyla ya tamamen yada atak araları  çok uzayıp şiddeti çok düşerek ileri düzeyde tedavi oldular. ..
Nsai dediğimiz Non steroidal anti inflamatuar ilaçlar başta mide ülseri olmak kaydıyla pekçok gastroenterolojik problemin hazırlayıcısıdırlar. .Bu yüzden dikkatle hekim kontrolünde ve mide koruyucusu da denilen (proton bombası inhibitörleri ) ilaçlarla kullanılmalıdır..
Akupunktur u mutlaka tecrübeli bir Hekim e uygulatın ve uygulama süresini uzun tutunuz. .
Hacamat ve sülük tedavilerinde de şifa  bulan veya ciddi rahatlayan Migren hastaları  tanıdım  ama hekim eliyle  yapılır sa önerebilirim..
Her ne yapıyorsanız  Nöroloji uzmanınızın haberi olsun..
Allah şifamızı versin
1979 SAKARYA

Çevrimdışı Volkan ŞENGÜL

• *
« Yanıtla #12 : 06 Ocak 2014, 10:10:35 »
Merhaba arkadaşlar,
Lise yıllarından itibaren zaman zaman şiddetli baş ağrılarım olurdu,30 yaşından sonra bu ağrılar haftada 2-3 kez tekrarlamaya başladı 2 adet apranax fort ile ancak kendime gelebiliyordum 4 yıl önce Sn.Porf.Dr. Mustafa Ertaş'a muayene oldum,aslında çok basit 1-2 soru ile migren teşhisi koydu.

http://www.mustafaertas.com.tr/

sabah ve akşam 2'şer adet dideral tablet verdi,bu aslında bir kalp ilacı ve kutusu 4.95 TL , 4 ay sonra ise sabah-akşam 1'er tablete düşürdü,ilaca başladıktan 1 ay sonra ağrılar kesildi ve 4 yıldır belki 3-4 kez anca baş ağrısı çekmişimdir.Ömür boyu düzenli kullanılması gerekiyor.

Tabi ki öncelikle uzman bir doktora muayene olmakta fayda var..
Volkan ŞENGÜL
1967 GEBZE

Çevrimdışı Barış YILMAZ 41

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 06 Ocak 2014, 10:30:09 »
İlaçlar migreni tedavi edemez. Sadece o an vücudu ya uyuşturur yada ağrıları hissetmemeni sağlar. İlaçların bir sürü yan etkisi de ayrı bir durum.
Migrenin nedenini tam olarak açıklayamıyorlar.
Ama yaptığım araştırmalardan örnek verirsem.
Kan grubu A olanların fazla kırmızı et tüketmeleri, B ve 0 olanlar ekmek tüketmeleri bu tip hastalıkları tetikliyor.
Bunlar sadece birer örnek. Bir çok gıda var tetikleyen. Sadece gıda değil deterjandan tut strese kadar.
Strese yapacak pek bir şey yok Anca ava çıkabiliriz.
Ama Yediğimize dikkat edebiliriz.

Aşağıdaki kitabı okumak isteyebilirsin bu tip şeylerden bahsediyor.
Mehmet Ali Bulut: Can Boğazdan Çıkar   http://www.okuryazar.tv/mehmet-ali-bulut-can-bogazdan-cikar-kan-gruplarina-gore-beslenme.html
1979 SAKARYA

Çevrimdışı Gürkan GÜRSÜL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK TEDAVİSİ OLMAYAN BİR HASTALIKTIR...
« Yanıtla #14 : 06 Ocak 2014, 10:46:34 »
Saçınızı tutam tutam tutarak bir başkasına çektirin yani yukarı asılın ve bir süre bekleyin rahatlatacaktır.
İki Kulak memenizi sürekli uzun bir süre avuçlayın rahatlatacaktır.
25-30 dk kadar Masaj yaptırın alın bölgesinden parmaklarınızla yavasça başınızdan sonra omuzlara doğru orantılı bir şekilde aşağıya doğru masaj uygulayın rahatlatacaktır ve ağrı hafileyecek omuzlara doğru ağrının indiğini hiseedeceksiniz.
Majezik yuttun , duş yapın ve karanılık ortamda yatın gözlerinizi dinlendirin gürültüden uzak durun, çay için kendinizi aç bırakmayın yemek saatlerinizi düzenli saatlerde yemeye özen gösterin kışın beresiz gezmeyin çok sıcakta kalmayın rüzgarlı havalarda bere kullanın tıp migrene çözüm bulamıyor zor bir durum geçmiş olsun kendinizi rahatlatacak şeylere özen gösterin ALLAH sabır versin...

« Son Düzenleme: 06 Ocak 2014, 10:53:49 Gönderen: Gürkan GÜRSÜL »
Gürkan GÜRSÜL
1986 Kastamonu/Merkez
5447803700

....BENEK....                        O GERÇEK BİR FENOMEN

Çevrimdışı Hüseyin ÖZCAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 06 Ocak 2014, 19:15:21 »
ben kendim bir sağlık personeliyim (sağlık memuru)
bu migren denilen illetin tıbben kesin bir tedavisi yok, bildiğim ve tecrübe ettiği kadarıyla
yalnızca ağrı geldiğinde ağrıyı kesme ve atak aralarını rahat geçirmeyi sağlayabiliyor, modern tıp
migren atağını tetikleyen unsurları kendiniz iyi belirleyip onlardan uzak durmaya çalışmalısınız
mesela bunlar ne olabilir, herhangi bir koku, ses, tat, görüntü, ısı değişimi vs. bunların ne olduğunu kendiniz tespit edeceksiniz
tedavi tavsiyem ise kesinlikle hacamat tedavisi, neden kesinlikle diyorum
çünkü bu tedavi şeklini duyunca araştırdım, eğitimini aldım ve kendim uyguluyorum, kendi aileme ve arkadaşlarıma falan
migren ağrısından her hafta yataklara düşen bir arkadaşıma uyguladım ve allahın izniyle daha ilk seansta rahatladı ve 3 ay falan ağrısı olmadı
ama arkadaş diğer seanslara gelmedi (askere gitti) şimdi tekrar başlamış ama eskisi kadar kuvvetli değil diyor, askerden gelsin inşallah devam edeceğiz
hanımımın bel ağrıları, bacakta uyuşma güç kayıpları oluyordu, 3-4 seans uyguladım çok şükür şimdi iyi
ağrılar uzun süre ayakta kalırsa ve ya belini üşütürse hafifte olsa oluyor, ancak güç kaybı ve buna bağlı yolda yürürken tökezlemeler geçti
buralarda olsaydınız size de uygulardım, ancak ısrarla tavsiye ediyorum, ancak işi bilen birine gitmelisiniz
allah şifa versin
1979-Balıkesir

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #16 : 06 Ocak 2014, 22:23:24 »
    Öncelikle çok geçmiş olsun.... Bende de bir ara acayip oluyordu. Kafamı patlatasım geliyordu. Atı atarken sanki beynime balyozla vuruyorlardı. Bence muhakkak bir nöroloji uzmanına gidin. Strese dayalı bir ağrı problemi olabilir. Az etkili bir anti-depresan ve ağrı kesici ile kalıcı tedavi edilebilirsiniz. Fakat bu kesinlikle HEKİMİN taktirindedir.
   Ben şu şekilde kurtuldum.

Çok fazla telefon görüşmesi yapıyorsanız azaltın yada telefonunuz SAR değerini öğrenin , değeri en düşük olan telefonlardan kullanın
   Arveles tb veya muadili bir ağrı kesici için. Migren de erkeklerde arveles'i kime verdiysem eczaneye gelenlerde hepsinde ağrı kesildi tabi geçici olarak
   Düzenli uykuya dikkat edin
   Stresten uzak durun. bazı şeyleri hayatın akışına bağlayın geçip gidin.

Bir iki arkadaş saçlarını tutam tutam tutarak çekerek daha sonra soğuk su ile başlarını yıkayarak geçirdiklerini, baş ağrısında hiç ilaç kullanmadıklarını söylüyorlar. Hiç denemedim ama fayda olabilir.
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 08 Ocak 2014, 00:29:30 »
Tüm yorum yapanlara canı gönülden teşekkür ederim.Yazdıklarınızı noktasına kadar okudum ve hepinizin yorumlarından tedavi şekilleri,ilaç isimlerini not ettim.yapılan yorumlara göre kendime teşhisi bile koydum..Örneğin kokulara değinilmiş,doğru,en sevmediğim şey parfüm ve yeni asılmış çamaşırdaki deterjan kokusu.bu beni çok etkiliyor..bir de ne zaman üzerimdeki bir giysi çalışırken terden dolayı üzerimde kurursa migren belirtileri gelmeye başlıyor..bu vesile ile hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim,iyiki varsınız..bol sağlıklı günler dilerim
« Son Düzenleme: 08 Ocak 2014, 00:31:11 Gönderen: Ahmet ÖZTÜRK »
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK